Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. 

Δεν είδα κάποιο παρόμοιο thread πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αν κάνω λάθος κλειστε το. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος Playstation Portal και το χρησιμοποιεί με playstation premium plus subscription για cloud Streaming συγκεκριμένα. Σκεφτόμουν την αγορά του ξεχωριστά χωρίς να έχω Ps5, οπότε θα ήθελα την γνώμη κάποιου κατόχου σχετικά με το latency που μπορεί να έχει. Ειναι playable? Είναι μεγάλο το latency στην Ελλάδα? 

(Έχω 1000ρα γραμμή οπότε απο θέμα ταχύτητας δεν έχω θέμα. Επίσης δεν μπαίνω στην διαδικασία του playstation 5 γιατί έχω αρκετά καλό PC για gaming, απλά θα ήθελα να δοκιμάσω handheld gaming για να μπορώ να χαλαρωνω στον καναπέ για λίγο μετα την δουλειά.)

Αν κάποιος το έχει και κάνει χρηση του cloud streaming θα ήθελα παρακαλώ μια γνώμη σχετικά με την ποιότητα του stream αλλα κυρίως το latency που μπορεί να έχει.

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε μου. Μπορείς όντως πλέον να παίζεις μόνο μέσω streaming χωρίς να έχεις κονσόλα αν είσαι συνδρομητής ps plus premium (το τελευταίο tier). Πρόσεχε όμως γιατί η δυνατότητα αυτή είναι ακόμα σε beta για το portal και ενδεχομένως αλλάξουν πράγματα στο μελλον. 

Ο κατάλογος των παιχνιδιών που μπορείς να παίξεις στο portal δεν είναι ολόκληρος, είναι αρκετά μικρότερος από αυτον του PS5 ωστόσο έχει μερικά πολυ δυνατά και χτυπητά παιχνίδια που το κάνουν να αξίζει έστω και ετσι. Πρόσφατα έβαλαν και κάποια classics από PS1 και PSP αν σε ενδιαφέρει το retro. 

Από latency δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα με 1000αρα γραμμή θα παίζεις ανετοτατα τα πάντα. Τώρα αν υπάρχει κάποιο input lag θα υπάρχει λόγω streaming αλλά αυτό θα το είχες και στο PS5 να έπαιζες. Υπάρχει, αλλά ανάλογα το παιχνίδι είναι ανεπαίσθητο έως πολύ μικρό. Έχω παίξει σε 100αρα γραμμή περισσότερα από 20 παιχνιδια μέσω streaming και σε όλα η εμπειρία ήταν πολύ καλη.

Καλό λιώσιμο!

Επεξ/σία από Doberjohnny
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε, το εκτιμώ. Το είχα μεγάλη απορία γιατί δεν έχω δοκιμάσει το cloud streaming της SONY οποτε ήθελα απόψεις γενικά, και ειχα τις επιφυλάξεις μου γιατί οταν δοκίμασα το nvidia geforce now για παράδειγμα το ένιωθα λίγο το delay αλλα εντάξει δεν γίνεται να είναι και μηδαμινό προφανώς.

Ευχαριστώ και για την ενημέρωση στα retro games δεν το γνώριζα. Καλή προσθήκη αν σκεφτείς οτι προσφατα μόνταρα και το παλιο μου psp και του πέρασα παλια emulators και τα σχετικά.

Με βλέπω να το δοκιμάζω αν δεν είναι σε χειρότερη μοίρα απο το geforce now που για open world 3rd person games είναι αρκετά playable. Να σαι καλά

Στις 14/3/2025 στις 11:58 ΜΜ, Doberjohnny είπε

Καλησπέρα φίλε μου. Μπορείς όντως πλέον να παίζεις μόνο μέσω streaming χωρίς να έχεις κονσόλα αν είσαι συνδρομητής ps plus premium (το τελευταίο tier). Πρόσεχε όμως γιατί η δυνατότητα αυτή είναι ακόμα σε beta για το portal και ενδεχομένως αλλάξουν πράγματα στο μελλον. 

Ο κατάλογος των παιχνιδιών που μπορείς να παίξεις στο portal δεν είναι ολόκληρος, είναι αρκετά μικρότερος από αυτον του PS5 ωστόσο έχει μερικά πολυ δυνατά και χτυπητά παιχνίδια που το κάνουν να αξίζει έστω και ετσι. Πρόσφατα έβαλαν και κάποια classics από PS1 και PSP αν σε ενδιαφέρει το retro. 

Από latency δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα με 1000αρα γραμμή θα παίζεις ανετοτατα τα πάντα. Τώρα αν υπάρχει κάποιο input lag θα υπάρχει λόγω streaming αλλά αυτό θα το είχες και στο PS5 να έπαιζες. Υπάρχει, αλλά ανάλογα το παιχνίδι είναι ανεπαίσθητο έως πολύ μικρό. Έχω παίξει σε 100αρα γραμμή περισσότερα από 20 παιχνιδια μέσω streaming και σε όλα η εμπειρία ήταν πολύ καλη.

Καλό λιώσιμο!

Επέκταση  

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
  Στις 15/3/2025 στις 12:35 ΠΜ, Nrentzilas είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε, το εκτιμώ. Το είχα μεγάλη απορία γιατί δεν έχω δοκιμάσει το cloud streaming της SONY οποτε ήθελα απόψεις γενικά, και ειχα τις επιφυλάξεις μου γιατί οταν δοκίμασα το nvidia geforce now για παράδειγμα το ένιωθα λίγο το delay αλλα εντάξει δεν γίνεται να είναι και μηδαμινό προφανώς.

Ευχαριστώ και για την ενημέρωση στα retro games δεν το γνώριζα. Καλή προσθήκη αν σκεφτείς οτι προσφατα μόνταρα και το παλιο μου psp και του πέρασα παλια emulators και τα σχετικά.

Με βλέπω να το δοκιμάζω αν δεν είναι σε χειρότερη μοίρα απο το geforce now που για open world 3rd person games είναι αρκετά playable. Να σαι καλά

Επέκταση  

Εγώ μπορώ να σου πω έχοντας δοκιμάσει 2 φορές portal και το έχω πουλήσει κ τις 2 φορές..Σε ίδια γραμμή ίντερνετ(300-400 download 50-60 upload) το portal είχε μέτρια ποιότητα κ έκανε pixel φάση στην οθόνη από lag,ενώ έχω κ ένα tablet της xiaomi που το κάνω κανονικά cloud play από εκεί κ δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ..Αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία,άμα έχεις controller ps5 έξτρα πάρε tablet καλύτερα,γνώμη μου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από εμένα.
Έχοντας κι εγώ portal και παρότι ειμαι happy με το όλο experience είτε παίζοντας από το PS5 ή μέσω cloud, δεν θεωρώ και πολύ VFM την αγορά ενός portal + premium subscription γι αυτά που έχει να προσφέρει.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, αυτή την στιγμή η βιβλιοθήκη ειναι σχετικά μικρή -σε σχέση με το να streamαρες από το Ps5- και η υπηρεσία γενικά ειναι σε beta.
Και εννοείται ότι εισαι network dependent όντας μια portable συσκευή (οκ γενικά αυτή ειναι και η λογική του PS Portal).

Λατρεύω το portal σαν συσκευή και το έχω ευχαριστηθεί απίστευτα, αλλά δεν θα πρότεινα σε κάποιον να δώσει 220€ για την αγορά του portal, συν άλλα 150€ για την ετήσια συνδρομή που κάνει unlock τα functionalities.
Επιπλέον, μόνο με χρήση portal δεσμεύεσαι σε ένα annual cost της τάξης των 150€ (~100€ αν ανανεώνεις σε περίοδο εκπτώσεων).

Γενικά απέχει παρασάγγας η συσκευή από το να αγοραστεί ως stand-alone device, εκτός και αν εισαι enthusiast user οπού εκεί θα το αγόραζες whether you needed it or not.

Επεξ/σία από Kapws
  • Like 1
Δημοσ.
  Στις 27/3/2025 στις 10:37 ΠΜ, Morosis είπε

Εγώ μπορώ να σου πω έχοντας δοκιμάσει 2 φορές portal και το έχω πουλήσει κ τις 2 φορές..Σε ίδια γραμμή ίντερνετ(300-400 download 50-60 upload) το portal είχε μέτρια ποιότητα κ έκανε pixel φάση στην οθόνη από lag,ενώ έχω κ ένα tablet της xiaomi που το κάνω κανονικά cloud play από εκεί κ δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ..Αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία,άμα έχεις controller ps5 έξτρα πάρε tablet καλύτερα,γνώμη μου

Χαχα, η αληθεια είναι οτι το είχα κάνει και αυτό, εχω 2 ps5 controller αλλα τα είχα για το pc. Και λογω στρατού επειδη μας κρατούσανε όλη μερα μεσα, έιχα κρεμάσει ενα Xiaomi mipad 6 πανω στο κρεβάτι και εκανα cloud gaming οπως εσύ με το ps5 controller. Απλά άκουσα οτι τα lag/pixelation issues , έφυγαν στο playstation portal με το τελευταίο update που πήρε και η διαφορά ηταν μεγάλη. Γιαυτό είπα να ρωτήσω 

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 27/3/2025 στις 4:21 ΜΜ, Nrentzilas είπε

Χαχα, η αληθεια είναι οτι το είχα κάνει και αυτό, εχω 2 ps5 controller αλλα τα είχα για το pc. Και λογω στρατού επειδη μας κρατούσανε όλη μερα μεσα, έιχα κρεμάσει ενα Xiaomi mipad 6 πανω στο κρεβάτι και εκανα cloud gaming οπως εσύ με το ps5 controller. Απλά άκουσα οτι τα lag/pixelation issues , έφυγαν στο playstation portal με το τελευταίο update που πήρε και η διαφορά ηταν μεγάλη. Γιαυτό είπα να ρωτήσω 

Το πούλησα πριν 1 μήνα το τελευταίο portal και ήταν έτσι ακόμα, δεν είχε αλλάξει κάτι.Τωρα αν άλλαξε κάτι στον τελευταίο μήνα μέσα δεν το γνωρίζω,έχω το xiaomi redmi pad pro κ η εμπειρία είναι πολύ πιο smooth + μεγαλύτερη οθόνη. Για εμένα η απάντηση είναι όχι πάντως,καλύτερα tablet κ σύνδεση Με Bluetooth το controller του ps5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το πορταλ απο την παρασκευη και εχω ασχοληθει κανενα δεκαωρο. Ιντερνετ στο σπιτι 100mbs με tp link mesh αρα το portal συνδεεται στο tp link και οχι στο ρουτερ του οτε. Εννοειται οτι εχω επιλεξει 5ghz στο ρουτερ και το Ps5 ειναι συνδεδεμενο με ethernet. 

Παρατηρησεις. 

• Sttreaming δοκιμασα 2-4 παιχνιδια απο τον καταλογο και ετρεχαν σα να επαιζα στην κονσολα. Παρα πολυ ευχαριστημενος σε αυτο το κομματι που ηταν το 50% της αποφασης μου για να το αγορασω. Πχ παλια παιχνιδια οπως το Indiana Jones and the Staff of Kings ή το Dino Crisis κλπ δεν θα κατσω να τα παιξω στην μεγαλη τηλεοραση , οποτε στο portal ειναι οτι πρεπει. 
  • Σε παιχνιδια που επαιξα απο την κονσολα δεν ειμαι ευχαριστημενος. Παρα πολλα στιγμιαια disconnections με αμεση επαναφορα. Αρκετες φορες πτωση στην ποιοτητα της εικονας σα να παλευει με το buffering. Γενικα σε 3-4 παιχνιδια που το δοκιμασα ενω μπορει μια ωρα να επαιζα απροβληματιστα μετα αρχισε και εβγαζε το εικονιδιο πανω δεξια οτι χανει τη συνδεση με το Ps5. 

Προφανως απο τα παραπανω δεν ειναι θεμα ταχυτητας ιντερνετ, το reddit ειναι γεματο "προτασεις" και "ιδεες" πως να αντιμετωπισεις τετοια προβληματα αλλα δεν παιζει να ασχοληθω με trial and error τακτικες. 

Το μετανοιωσα? Οχι, εδω δεν μετανοιωσα που αγορασα psvr2 και το πουλησα σε 1 μηνα. Ελπιζω ο καταλογος streaming να μεγαλωνει γιατι εκει ειναι το μελλον. Επισης καμια γκρινια σπιτι που ηθελα να παιξω και οι 3 γυναικες του σπιτιου ηθελαν να δουν κατι στην tv. 

Θα επανελθω μετα απο καιρο αν αλλαξει κατι   

Επεξ/σία από james9tito
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...