iCyd Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Χρήση υπολογιστή : Σχεδίαση 3D και Rendering ως κύριες εργασίες. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad , V-ray+Sketch up, 3Ds-Max, In Design, Illustrator , Photoshop Ήρθε η ώρα να αγοραστεί ένα laptop για τις παραπάνω εργασίες καθώς πλέον χρειάζομαι και φορητότητα αναγκαστικά. Δεν θα είναι το κύριο μηχάνημα της δουλειάς καθώς υπάρχει και σταθερός αλλά θέλω κάτι που θα ανταπεξέρχεται επάξια σε αυτό που πρέπει να κάνει. Budget θα ορίσω τα 2000 ευρώ χωρίς να θέλω να τα φτάσω αλλά δεν έχω θέμα και να τα ξεπεράσω στο ελάχιστο αν βρεθεί κάτι που αξίζει τρομερά. Δεν με πειράζει η αγορά να γίνει απο εξωτερικό ή από Ελλάδα. Υ.Γ Έχει εγκριθεί και το voucher* (Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ), ωστόσο η χρήση του δεν είναι υποχρεωτική εάν βρεθεί κάτι με τιμή αντίστοιχη αυτής του εξωτερικού. Για παράδειγμα, εάν στην Ελλάδα το κόστος του προϊόντος ανέρχεται στα 1800-600* ευρώ και στο εξωτερικό το ίδιο προϊόν κοστίζει 1200 ευρώ, θα το πάρουμε απο έξωτερικό και το voucher θα χρησιμοποιηθεί για αγορά άλλου εξοπλισμού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Κανονικα τετοιες εργασιες δεν πρεπει να γινονται σε φορητα , αλλα ας ειναι Ουσιαστικα κοιτας κατι που να εχει RTX καρτα για να χρησιμοποιηθει απο τους renderers. Θες 32γιγα ραμ το ελαχιστο , θες καλη χρωματικη καλυψη απο την οθονη , θες καμποσους πυρηνες στον επεξεργαστη. Βασικα κοιτας για gaming φορητο. Θες κατι τετοιο για παραδειγμα , χωρις το συγκεκριμενο να ειναι το value for money , τυχαιο παραδειγμα εβαλα. Αναλογως τι 3d σκηνες δουλευεις , παιζει και τα 8γιγα της καρτας να μην επαρκουν αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο. Τελος , λογικα θα βγουν και τα φορητα με την 5000 σειρα της nvidia καποια στιγμη , οποτε ισως καποια φορητα με την 4000 σειρα να πεσουν σε τιμη..δεν ξερω τι θα γινει... 1
iCyd Δημοσ. 14 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 1 ώρα πριν, mphxths είπε Κανονικα τετοιες εργασιες δεν πρεπει να γινονται σε φορητα , αλλα ας ειναι Ουσιαστικα κοιτας κατι που να εχει RTX καρτα για να χρησιμοποιηθει απο τους renderers. Θες 32γιγα ραμ το ελαχιστο , θες καλη χρωματικη καλυψη απο την οθονη , θες καμποσους πυρηνες στον επεξεργαστη. Βασικα κοιτας για gaming φορητο. Θες κατι τετοιο για παραδειγμα , χωρις το συγκεκριμενο να ειναι το value for money , τυχαιο παραδειγμα εβαλα. Αναλογως τι 3d σκηνες δουλευεις , παιζει και τα 8γιγα της καρτας να μην επαρκουν αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο. Τελος , λογικα θα βγουν και τα φορητα με την 5000 σειρα της nvidia καποια στιγμη , οποτε ισως καποια φορητα με την 4000 σειρα να πεσουν σε τιμη..δεν ξερω τι θα γινει... Προτεραιότητα έχει ο επεξεργαστής καθώς το vray τον χρησιμοποιεί. Επίσης καλό θα ήταν αν έρχεται με 32GB Ram να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης για μελλοντική αναβάθμιση. Τελος στο σταθερό υπάρχει τώρα μια 2070 super η οποία με υπερκαλύπτει οπότε θεωρώ πως σε λαπτοπ η 4060 σαν minimum spec θα είναι οκ. Κοιτούσα για i9 ή R9 αλλά με τα laptops δεν εχω και πολύ επαφή οποτε δεν ξερω προς τα που να κοιτάω. Στο σταθερό τώρα δουλεύω με εναν 3950x που δεν εχω κάποιο παράπονο αλλά θεωρώ πως σε λίγο καιρό κι αυτός θα παει για αναβάθμιση.
mphxths Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 10 minutes ago, iCyd said: Προτεραιότητα έχει ο επεξεργαστής καθώς το vray τον χρησιμοποιεί. Προτεραιοτητα εχει , να τελειωνει το render μια ωρα αρχυτερα Αν μπορεις να γυρισεις τα προτζεκτς σου σε gpu-based renderer το κανεις. Οι gpus ειναι πολυ πιο γρηγορες και τα αποτελεσματα (cpu vs gpu) , οπτικα , δεν διαφερουν σε μεγαλο βαθμο , αναλογα βεβαια και τον renderer,materials, κλπ. Οσο για την μνημη , φορητα τετοιου κοστους , ανετα αναβαθμιζονται. Το συγκεκριμενο που λινκαρα για παραδειγμα , παει εως 96γιγα ραμ. Κοιτα , οπως ειπα , κοιτας cpu/gpu/οθονη. Στα 2k που εχεις μπατζετ , τα υπολοιπα specs θα ειναι εκει . Απλα κοιτας αυτα τα τρια να ειναι ο,τι καλυτερο μπορεις να βρεις στο μπατζετ σου.
iCyd Δημοσ. 14 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 4 ώρες πριν, mphxths είπε Προτεραιοτητα εχει , να τελειωνει το render μια ωρα αρχυτερα Αν μπορεις να γυρισεις τα προτζεκτς σου σε gpu-based renderer το κανεις. Οι gpus ειναι πολυ πιο γρηγορες και τα αποτελεσματα (cpu vs gpu) , οπτικα , δεν διαφερουν σε μεγαλο βαθμο , αναλογα βεβαια και τον renderer,materials, κλπ. Οσο για την μνημη , φορητα τετοιου κοστους , ανετα αναβαθμιζονται. Το συγκεκριμενο που λινκαρα για παραδειγμα , παει εως 96γιγα ραμ. Κοιτα , οπως ειπα , κοιτας cpu/gpu/οθονη. Στα 2k που εχεις μπατζετ , τα υπολοιπα specs θα ειναι εκει . Απλα κοιτας αυτα τα τρια να ειναι ο,τι καλυτερο μπορεις να βρεις στο μπατζετ σου. Θα κάνω μια έρευνα και θα επανέλθω με τα ευρήματα για να τα συζητήσουμε 😅 Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
kanesaxo Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου (επεξεργασμένο) On 14/03/2025 at 13:22, iCyd said: Χρήση υπολογιστή : Σχεδίαση 3D και Rendering ως κύριες εργασίες. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad , V-ray+Sketch up, 3Ds-Max, In Design, Illustrator , Photoshop Ήρθε η ώρα να αγοραστεί ένα laptop για τις παραπάνω εργασίες καθώς πλέον χρειάζομαι και φορητότητα αναγκαστικά. Δεν θα είναι το κύριο μηχάνημα της δουλειάς καθώς υπάρχει και σταθερός αλλά θέλω κάτι που θα ανταπεξέρχεται επάξια σε αυτό που πρέπει να κάνει. Budget θα ορίσω τα 2000 ευρώ χωρίς να θέλω να τα φτάσω αλλά δεν έχω θέμα και να τα ξεπεράσω στο ελάχιστο αν βρεθεί κάτι που αξίζει τρομερά. Δεν με πειράζει η αγορά να γίνει απο εξωτερικό ή από Ελλάδα. σου προτείνω ένα all around laptop για να καταλάβεις το σκεπτικό... Θες αναγκαστικά επεξεργαστή & κάρτα. (κι εγώ, απλά χρησιμοποιώ άλλο πρόγραμμα) Πήγα στο https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/laptops/asus-tuf-gaming-a15-fa507uv-lp102x-laptop-15-6-ips-ryzen-9-8945h-32-gb-1-tb-rtx-4060-8-gb-windows-11-pro-_4407040?srsltid=AfmBOoqoHWXFNP8VNCj2CayYe5mNZMLgrsgsmRSE7TOHZqxi2k_gTNbI , στο οποίο πρόσθεσα άλλα 32GB ραμ και αλλον έναν 4ΤΒ σσδ. Εχει και μοντέλο με 4070. Τους μήνες που το έχω, δε μπορώ να πώ πως έχω παράπονο. Σίγουρα όσο πιο δυνατό πάρεις τόσο καλύτερα, αλλά ας μη ξεχνάμε πως ελέως φορητότητας πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. τώρα, πόσο θα αντέξει σε βάθος χρόνου, συγκρτικά με ένα desktop, αγνωστο. Υ.Γ. δεν έχω κάποια κόμπλα με αμδ κάρτες, απλά το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ απαιτεί/προτείνει RTX. Επεξ/σία 27 Μαρτίου από kanesaxo
zacharis1955 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:02 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:02 πμ Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή v.3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα