Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τυχαία χθες ανακάλυψα στην ΑΑΔΕ  οτι το επώνυμο της μητέρα μου έχει αναγραφεί λάθος το πατρικό της  και όχι το επώνυμο του πατέρα μου (γάμος την εποχή που η σύζυγος έπαιρνε το επώνυμο του συζύγου). Κοίταξα στο πιστοποιητικό γεννήσεως μου, στην παλιά μου ταυτότητα (στις νέου τύπου φαινετε μόνο το όνομα και όχι το επώνυμο), παντου έχει το επώνυμο του πατέρα μου και όχι το πατρικό της.

Απο έλεγχο που έκαναν συγγενείς μου και γνωστά μου  άτομα το πρόβλημα δείχνει να είναι πιο γενικό αλλά  υπάρχουν και καποιοι ελάχιστοι που αναγράφεται σωστά (βεβαια το δείγμα μου ειναι μικρό). Δεν ξέρω απο που και πότε αντλήσανε στοιχεία   αλλα και θεωρώ απίθανο τόσα ατομα (διάσπαρτα στην Ελλάδα)  να έχουν κάνει το ίδιο λάθος και να έχουν δώσει λανθασμένα το ίδιο  στοιχείο στο μητρώο.

Οποιος θέλει να το ελεγξει  μπορεί να  μπει

στην ΑΑΔΕ --> Μητρώο & Επικοινωνία -->  Βεβαιώσεις Μητρώου --> Τρέχουσα Εικόνα Φυσικού Προσώπου

Προσοχή αφορά μόνο εκείνους  που πατερας και μητερα έχουν κοινό επωνυμο.

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.

Ψήφισαν πέρυσι αυτό 

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/myinfo-pos-tha-ginetai-i-epivevaiosi-kai-diorthosi-stoiheion-se-mitroa-toy-dimosioy-tomea

Πιθανόν τα στοιχεία έχουν φορτωθεί στο σύστημα, χωρίς όμως να έχουν βάλει σε λειτουργία το myinfo.

Έχω το ίδιο πρόβλημα και το διαπίστωσα κι εγώ πρόσφατα που έβγαλα βεβαίωση ΑΦΜ.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Ψήφισαν πέρυσι αυτό 

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/myinfo-pos-tha-ginetai-i-epivevaiosi-kai-diorthosi-stoiheion-se-mitroa-toy-dimosioy-tomea

Πιθανόν τα στοιχεία έχουν φορτωθεί στο σύστημα, χωρίς όμως να έχουν βάλει σε λειτουργία το myinfo.

Έχω το ίδιο πρόβλημα και το διαπίστωσα κι εγώ πρόσφατα που έβγαλα βεβαίωση ΑΦΜ.

Και εγω τυχαία το ανακάλυψα.... πηγα να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση και επειδή πια προσυμπληρώνονται  όλα τα στοιχεία είδα οτι στην μητέρα μου είχε το πατρικό της  επώνυμο  και όχι του πατέρα μου που ήταν το σωστό και παραξένεψε πως γίνεται αυτό όταν παντού σε όλα τα έγγραφά μου η η μητέρα μου αναγράφονταν με το οικογενειακό μας επώνυμο. Βλέποντας οτι τα στοιχεία αντλούνται απο το μητρώο της ΑΑΔΕ αρχισα να το ψαχνω  στην σύζυγο, στην ευρύτερη οικογένεια  και στο τέλους σε γνωστούς και φίλους. Σχεδόν απ όλους... με ελάχιστες εξαιρέσεις.... παιρνω την απάντηση οτι στην μητέρα  λανθασμένα  αναγράφεται το πατρικό της επώνυμο  και όχι το οικογενειακό.

Και εδώ αναρωτιέμαι πως γίνεται στην πιο σημαντική ίσως βάση της χώρας μας να υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία χωρίς να έχουν ευθύνη και χωρίς να το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας. 

Δημοσ.

Μαλλον κάτι έχει γίνει λάθος με την ψηφιοποίηση.

Πριν 4 μήνες έκανα υπεύθυνη δηλωση και είχε κανονικά τα επίθετα.

Ενα μήνα μετά σε νεα δήλωση είχε μόνο τα μικρά ονόματα χωρίς επίθετο και μου φάνηκε περιεργο.

Και τώρα στην βεβαίωση ΑΦΜ έχει επίθετα αλλά η μητέρα είναι με το πατρικό.

Ελπίζω σύντομα να ανοίξουν το myinfo, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, όπου θα μπορούμε να ελέγξουμε τα στοιχεία μας και να διορθώσουμε ό,τι είναι λάθος. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...