Προς το περιεχόμενο

Streamload με prepaid cards (το ρεζουμέ!) +απορίες

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν απαντήσει κανείς ότι το θέμα έχει ειπωθεί χίλιες φορές σας λέω ότι έχω διαβάσει όλα τα άρθρα για prepaid cards και streamload τόσο στην insomnia, όσο και στο greek forum και αλλού. Δυστυχώς όμως το δίλημμα για τη σωστότερη επιλογή παραμένει...

Σκοπός του topic αυτού ήταν να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν πιο πολλά στοιχεία για το πώς μπορεί να πληρώσει κάποιος μέσω internet στην streamload με τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Άλλωστε όλο και περισσότεροι χρήστες μπαίνουν με dsl.

Έστω λοιπόν ότι θέλω να αγοράσω 1μήνα prepaid χώρο στην streamload των 10GB. To κόστος είναι γύρω στα 10$ για 1μήνα για 10GB virtual χώρο, δηλαδή περίπου 8euro. Βασικό όμως θεωρώ το να μπορεί κάποιος να σταματήσει την συνδρομή του όποτε θέλει, γιατί διάβασα ότι η streamload συνεχίζει να τραβάει χρήματα απ’ την κάρτα και για επόμενους μήνες χωρίς να ζητήσεις εσύ την ανανέωση. ΑΝ κάνω λάθος να μου το πείτε.

Υπάρχουν λοιπόν όπως διάβασα στα πολλά topics 3 επιλογές

Α) visa (πιστωτική, ή χρεωστική-visa electron) Την πιστωτική δεν την εξετάζω λόγω φόβων ασφάλειας.

B) prepaid electron cards μιας χρήσης

Γ) ταχυδρομική επιταγή (που επίσης δεν την εξετάζω λόγω μεγαλύτερου κόστους, αλλά και δυσχρηστίας λόγω αργοποριών να σταλεί το ποσό)

Α) Έστω ότι θέλει να πληρώσει κάποιος με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ visa electron. Ανοίγει λοιπόν ένα λογαριασμό στην alpha bank και ζητάει και μια electron visa, ή ανοίγει έναν λογαριασμό στην Πειραιώς και ζητάει και μια wincard visa electron. Αν υπάρχουν και άλλες επιλογές πχ από τράπεζα Κύπρου που δηουλεύουν με streamload ας τις αναφέρετε plz.

Το κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια. Γίνεται να έχεις 2 λογαριασμούς στην Πειραιώς ή την Alpha bank ώστε να χρησιμοποιείς τον 1ο με την electron visa και τον 2o (με τα περισσότερα χρήματα) για να «φορτώνεις» τον 1o λογαριασμό? Γίνεται να μηδενιστεί όμως τελείως ο 1ος λογαριασμός? Το ρωτάω αυτό γιατί σε περίπτωση που θελήσω τον επόμενο μήνα να ΜΗΝ ανανεώσω στην streamload αυτή να μην ανανεωθεί μόνη της και τραβήξει νέο 8euro…

Μια λύση ίσως να είναι να πληρώσει κάποιος σε συνδυασμό με το paypal, ώστε να μην ξέρει τον αριθμό της κάρτας η streamload, αλλά διάβασα ότι δεν είναι αξιόπιστη η paypal...

Β) Με τις prepaid κάρτες όπως η attica , αλλά και μια νέα μάλλον της alpha bank που ακούσα στις διαφημίσεις (alpha Αθήνα2004 από 30euro?) το καλό είναι ότι έχουν μεν μεγαλύτερη ασφάλεια, με την έννοια ότι και να σου κλέψουν τα 30euro δεν είναι και τρομερή ζημιά, αλλά ΔΕΝ ανανεώνονται (οπότε πχ αν πληρώσεις 3μήνες επί 8euro για streamload με κάρτα των 30euro απομένουν και 30-24=6 euro που ουσιαστικά αχρηστεύονται…

Επίσης όσον αφορά το κόστος έχουν μειονέκτημα ότι πληρώνεις πχ για την attica 6euro για κάρτα των 50euro (για την 30άρα της alpha δεν ξέρω). Βέβαια δεν ξέρω αν έχουν καμιά κρυφή χρέωση και οι visa electron...

…..

To μειονέκτημα με την πιθανή χρέωση επόμενου μήνα από την streamload παραμένει… Μόνο ίσως αν συνδυαστεί με paypal ώστε να μην ξέρει η streamload τον κωδικό της κάρτας, αλλά και πάλι paypal sucks!

Αυτό είναι πιστεύω το ρεζουμέ απ’ όλα τα παλιά posts.

(*)Αν κάποιος έχει να πει κάτι νέο (όπως για τη νέα prepaid της Alpha ---> κόστος, αν ανανεώνεται και αν δουλεύει με streamload) ας το πει. Αλήθεια η electron της Alpha ισχύει φαντάζομαι?...

Εσείς τι θα διαλέγατε/ ή τι έχετε?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

i nea visa-electron pou diafimizei i alpha bank legete Visa Money -Olympic Games

1. i xrewsi gia tin karta einai 7E

2. borei na ginei analipsi xrimatwn apo ATM tis ALPHA alla kai tis VISA stis

Olympiakes egatastaseis xwris xrewsi

3. analipsi xrimatwn apo ATM allis trapezas xrewnete me 2,5% tou posou me elaxisti

xrewsi 2E

4. exoda epanekdosis logo apwleias 10E

gia perissoteres info (an boroume na gemisoume tin karta xana) tha sas pw avrio

afou episkeftw ena katastima ALPHA gia eisitiria :)

ps. gia tous anipomonous...

grafeio exypiretisis pelatwn 2103262004

kai e-mail [email protected]

αν πληρώσεις 3μήνες επί 8euro για streamload με κάρτα των 30euro απομένουν και 30-24=6 euro που ουσιαστικά αχρηστεύονται…

logika tha boreis na valeis 32E (tha sou apantisw avrio gia sigouria)

pados pistevw oti oi pro-plirwmenes kartes einai oti kalytero gia tetoia themata :D

Δημοσ.

Παντως εγω χρησιμοποιω το streamload εδω και 6 μηνες και 2 φορες που ζητησα να μην ανανεωθει η συνδρομη μου εγινε κανονικα και δεν υπηρξε καποιο προβλημα.Να σημειωσω οτι η χρεωση γινεται μεσω πιστωτικης καρτας και ως τωρα οι συναλλαγες ηταν αψογες.

Δημοσ.

Η visa electron λειτουργουν πολυ απλα . Εχεις λεφτα στον λογ μπορουν και σε χρεωνουν . Δεν εχεις λεφτα ,δεν χρεωνουν. Απλως αυτο που θα επαληθευσεις με την τραπεζα σου ειναι οτι δεν επιθημεις πιστωτικο οριο στον συγκεκριμενο λογαριασμο.

Μπορεις να εχει δυο λογαριασμος στην ιδια τραπεζα ωστε να τροφοδοτεις τον πρωτο. Για ζητημα ασφαλειας μην σηνδεσεις με την καρτα τον δευτερο που χρησιμοποιεις για τα πολλα λεφτα.

Ολες τις μεταφορες απο λογ σε λογ μπορεις να τις κανεις δωρεαν απο το Internet .

Αυτην τη διαδικασια χρησιμοποιω εγω στην Alpha Bank και ειμαι απολυτα ευχαριστημενως

Δημοσ.

...αλλά διάβασα ότι δεν είναι αξιόπιστη η paypal...

... αλλά και πάλι paypal sucks!

Γιατί? 3-4 φορές που έχω κάνει συναλλαγή μέσω του Paypal, δεν είχα κανένα

απολύτως πρόβλημα. Που διάβασες για προβλήματα αξιοπιστίας?

Δημοσ.

Γιατί εγώ που είχα κάπου 150 συναλλαγές με PayPal δεν έχω κανένα πρόβλημα χρησιμοποιώ

Visa Electron (από Alpha)

και VISA

Δημοσ.

Να προσθέσω ότι και να "μείνουν" 6 ευρώ, είναι πολύ απλό να πας σε ένα supermarket και να τα πάρεις μπύρες να τις ευχαριστηθείς...

Δημοσ.

Λοιπόν σας έχω κάποια νέα από τς τραπεζες.

Κατ' αρχήν στην Πειραιώς είχα λογαριασμό οπότε λέω δεν κάνω το κόλπο να έχω 2 λογαριασμούς και να μεταφέρω όποτε θέλω onlineχρήματα στον μηδενικό λογαριασμό που έχω συνδεδεμένη την κάρτα και μετά τη συναλλαγή να τον ξανακάνω μηδενικό?

Έκανα λοιπόν κι έναν 2ο λογαριασμό, αλλά μετά πρόσεξα ότι η κάρτα της Πειραιώς έλεγε maestro και όχι electron visa. (Ενώ η ππαλιά μου cash card έγραφε πάνω electron visa)

Απ' το υποκατάστημα της Πειραιώς μου είπαν ότι είναι το ίδιο πράγμα, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν τη δέχεται η streamload ως visa

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=390070&start=0

Anyway η Πειραιώς έχει βγάλει και την wincard που πιστεύω λειτουργεί ως electron visa.

Θα την μετέτρεπα σε wincard, αλλά με απασχολεί και το θέμα της ασφάλειας με την πιθανότητα υπερανάληψης που διάβασα σε άλλα posts και ότι φτάνει τα 900εeuro μείον!

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=375085&start=0

epeidh polla akousthkan kai ekana prosfata logariasmo sthn alpha gia ton idio logo,gia thn electron akouste!sto alpha 1-2-3 pou einai logariasmos gia neous dinoun electron!einai xrewstikh me dynatothta yperanalhpshs.Gia perissotera pate se kamia alpha na rwthsete..

Βέβαια απ' την Πειραιώς μου είπαν ότι επειδή είναι χρεωστική ΟΣΟ ποσό έχεις μέχρι τόσο μπορούν να σε χρεώσουν, αλλα επειδή κάποιες φορές δεν ενημερώνεται Online το σύστημα (?) μπορεί να γίνει και μια 2η απανωτή χρέωση οπότε να βρεθείς με μείον τελικά. Γι' αυτό και το φοβήθηκα λίγο και πηγα στην Αττικής για την Giftcard

ATTICA GIFT CARD

Ξεκινάει απ' τα 30euro kai μπορείς πλέον να την ξαναγεμίσεις με χρήματα όπως μου είπαν στην τράπεζα!

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος έκδοσης της Attica είναι 6euro για ποσό από 30-99euro (για μεγαλύτερα ποσά ανεβαίνει λίγο) ενώ για να την ξαναφορτώσεις πληρώνεις μόλις 1,75euro απ' ότι μου είπαν (για ποσό έως 99euro). Το ποσό προμήθειας είναι πιστεύω μικρό. Άλλωστε και λογαριασμό να ανοίξεις στην alpha bank για να έχεις electron visa, πάλι πληρώνεις φύλαχτρα πιστεύω

η τραπεζα ΘΕΛΕΙ ενα ελαχιστο ποσο για να ανοιξει τον λογαριασμο και σου κρατανε ενα πολυ μκρο ποσο για εξοδα συντηρησης

το λεει και η ιδια η τραπεζα εκτος και αν εχεις αλλες πληροφοριες

http://www.alpha.gr/page.asp?PageID=143&Lang=1

Αν ανοίξεις λογαριασμό 1|2|3 δεν έχει έξοδα συντήρησης...

Οι άλλοι έχουν 9? το εξάμηνο!!!!

ΙΣΧΥΣ

H attica ισχύει για ένα 6μηνο' date=' ενώ για μεγαλύτερα από 100euro ισχύει για 1 χρόνο.

Επίσης μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις στα ATMs οπότε ό,τι ποσό περισσέψει αν θες μπορείς να το πάρεις πίσω.

Πιστεύω σημαντικές αλλαγές που μ' εκαναν να την προτιμήσω τελικά. Θα την έχω σε 2 μέρες.

Όσο για την ασφάλεια του paypal παραθέτω τα εξής απ' το :

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=358423&highlight=electron

diavase ta sxetika peri asfaleias tou paypal sto teleytaio ram kai 8a sou kopei h orexh.......

Δεν ξέρω τί έγραφε το Ram Σεπτεμβρίου (μάλλον): Όσοι το έχουν ας μας πουν plz!!

Τι λες μωρε Searching που δε γινετε να σε κλεψουν στο Paypal!! Οι μεγαλυτερες κλεψιες μεσω Paypal γινονται. Αν συνεχισεις να κρατας το λογιαριασμο θα φας το κεφαλι σου.Εγω το εφαγα παντως. Ευτυχως απλα μου εχουν κανει αρνητικο το λογαριασμο.Πραγματικα λεφτα δε προλαβαν να αγγιξουν. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ Paypal.

Πηγαιντε εεδω http://www.paypalsucks.com και διαβαστε για να καταλαβετε!!

Κάπου είχα διαβάσει και ένα post η paypal σου ζητάει για να μπεις να πλητρολογήσεις έναν κωδικό που σου στέλνει ταχυδρομικά και αργεί μάλλον

περιμένω τα σχόλια/αντιρρήσεις σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...