great Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 2 hours ago, micos000 said: Όχι και απ' ότι καταλαβαίνω δε μπορεί να γίνει. Τι θα κάνει δηλαδή, θα πάει στο ΑΤΜ και θα χτυπήσει μόνο το pin; κατσε λες οτι καποιος εχει το PIN αλλα δεν εχει τιποτα απο την καρτα ουτε αντιγραφο ουτε τιποτα. Οχι δεν μπορει να κανει κατι με το PIN.
fitsoulas2024 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 6 ώρες πριν, micos000 είπε Όχι και απ' ότι καταλαβαίνω δε μπορεί να γίνει. Τι θα κάνει δηλαδή, θα πάει στο ΑΤΜ και θα χτυπήσει μόνο το pin; ο αλλος φιλος υπονοησε οτι γινεται
micos000 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 7 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε ο αλλος φιλος υπονοησε οτι γινεται Αναφέρεσαι στο παρακάτω; Στις 17/3/2025 στις 10:30 ΠΜ, great είπε Και πλεον αν εχετε δει (εκτος απο ALPHA που ακομα περιμενουμε) αλλες τραπεζες δεν χρειαζετε να βαλεις την καρτα μεσα, εχει NFC reader και μετά βαζεις το PIN Δεν είπε ότι γίνεται μόνο με το Pin αλλά το ότι κάποιες τράπεζες δέχονται συναλλαγή σε συγκεκριμένα ΑΤΜ χωρίς να βάλεις την κάρτα μέσα αλλά μέσω nfc. Στην εθνική το έχω δει στο ΑΤΜ σε κεντρικό κατάστημα όπου μπορείς να λειτουργήσεις και χωρίς να βάλεις την κάρτα στη σχισμή αλλά την πλησιάζεις στον NFC Reader όπως στα POS. Χωρίς καθόλου κάρτα δεν είδα πουθενά να αναφέρεται κάποιος. 2
fitsoulas2024 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 6 ώρες πριν, micos000 είπε Αναφέρεσαι στο παρακάτω;(...) οχι, αναφερομαι στο εξης παρακατω Στις 17/3/2025 στις 10:30 ΠΜ, great είπε ναι γιατι το NFC της καρτας η το να την αντιγραψει ειναι παρα πολυ ευκολο. το PIN Ομως πρεπει να εχει καια υτο προστατευεις με νυχια και με δοντια. το quote αυτο εγινε προχτες.
micos000 Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Ε, ναι. Λέει ότι μπορεί να σου αντιγράψουν το nfc, αλλά και να γίνει αυτό χρειάζεται κάποιος και το pin, οπότε πρέπει να το διαφυλάσσουμε ως "κόρη οφθαλμού". Δεν ξέρω βέβαια το κατά πόσο είναι χρήσιμο σε κάποιον το να πλησιάσει έναν εγγραφέα nfc (π.χ. ένα πειραγμένο pos) σε μια κάρτα καθώς πρώτα γίνεται το handshake, μετά ζητείται από την κάρτα να στείλει κρυπτογραφημένες κάποιες πληροφορίες, διασταυρώνονται με τα στοιχεία από την τράπεζα μέσω πάλι κρυπτογραφημένης επικοινωνίας και ασφαλούς δικτύου, αν συμφωνούν τα δεδομένα προχωράει στην αίτηση συναλλαγής, επιβεβαιώνεται η συναλλαγή με το pin και μετά ολοκληρώνει. Δες την εικόνα. Οπότε, και να αντιγράψει κάποιος το nfc μιας κάρτας θα πρέπει με κάποιον τρόπο να μπει στο ασφαλές δίκτυο της τράπεζας και να συνδεθεί και να περάσει την κρυπτογράφηση και αυτό δεν γίνεται μόνο με την αντιγραφή του nfc. Γι αυτό μην πιστεύουμε αυτά που βλέπουμε στις ταινίες. 2
sdikr Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 5 hours ago, micos000 said: Ε, ναι. Λέει ότι μπορεί να σου αντιγράψουν το nfc, αλλά και να γίνει αυτό χρειάζεται κάποιος και το pin, οπότε πρέπει να το διαφυλάσσουμε ως "κόρη οφθαλμού". Δεν ξέρω βέβαια το κατά πόσο είναι χρήσιμο σε κάποιον το να πλησιάσει έναν εγγραφέα nfc (π.χ. ένα πειραγμένο pos) σε μια κάρτα καθώς πρώτα γίνεται το handshake, μετά ζητείται από την κάρτα να στείλει κρυπτογραφημένες κάποιες πληροφορίες, διασταυρώνονται με τα στοιχεία από την τράπεζα μέσω πάλι κρυπτογραφημένης επικοινωνίας και ασφαλούς δικτύου, αν συμφωνούν τα δεδομένα προχωράει στην αίτηση συναλλαγής, επιβεβαιώνεται η συναλλαγή με το pin και μετά ολοκληρώνει. Δες την εικόνα. Οπότε, και να αντιγράψει κάποιος το nfc μιας κάρτας θα πρέπει με κάποιον τρόπο να μπει στο ασφαλές δίκτυο της τράπεζας και να συνδεθεί και να περάσει την κρυπτογράφηση και αυτό δεν γίνεται μόνο με την αντιγραφή του nfc. Γι αυτό μην πιστεύουμε αυτά που βλέπουμε στις ταινίες. Δεν αντιγράφεται το nfc, κάθε φορά που γίνεται η χρήση της κάρτας το τσιπάκι αντάλλασει στοιχεία με τον reader και δημιουργεί μοναδικό κωδικό που ισχύει μόνο για εκείνη την συναλλαγή. Μπορεί ίσως κάποιος να σε χρεώσει (χαζό όμως καθώς μετά θα γίνει αμφισβήτηση συναλλαγής ), δεν μπορεί να πάρει αυτά τα στοιχεία και να πάει μετά να κάνει συναλλαγή σαν να έχει την κάρτα σου 1
Clytoceyx Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Επειδη συνηθως οι απατεωνες ειναι βιρτουοζοι στο να βρισκουν οποιοδηποτε κενο ασφαλειας νωριτερα απ' οσο τα βρισκουν οι εκαστοτε φορεις για να τα κλεισουν, τοτε εγω προσωπικα δεν αφηνω ουτε το χρωμα της καρτας να βλεπουν, που λεει ο λογος. Οι κοπελες στο ταμειο των σουπερ μαρκετ τοσο καιρο νομιζουν οτι πληρωνω με smartwatch γιατι κανω palming την καρτα και δεν φαινεται καθολου. Και ολα αυτα ενω απο το e-banking εχω απενεργοποιησει τοσες επιλογες απο την καρτα, εχω ορισει ορια κτλ. Υπερβολικα; Μπορει και ναι. Θα παρω ομως ολα οσα μετρα ασφαλειας μπορω και ξερω. Sorry not sorry. Το μονο που θα διαφωνησω ειναι οταν καποιος πει οτι ολα αυτα απαιτουν χρονο και κοπο. Ισως σε τυχον αρχικο σεταρισμα, μετα μιλαμε για καποια δευτερολεπτα επιπλεον, και αν. Σιγα τα ωα δηλαδη. Για να μην παρεξηγηθω, δεν θελω να την "πω" σε κανεναν οτι ειμαι πιο ξυπνιος και αλλες μ@λακιες, απλα οτι λεω απευθυνεται σε ανθρωπους με τις ιδιες, εστω και υπερβολικες, ανησυχιες. 2
sdikr Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 12 minutes ago, Clytoceyx said: Επειδη συνηθως οι απατεωνες ειναι βιρτουοζοι στο να βρισκουν οποιοδηποτε κενο ασφαλειας νωριτερα απ' οσο τα βρισκουν οι εκαστοτε φορεις για να τα κλεισουν, τοτε εγω προσωπικα δεν αφηνω ουτε το χρωμα της καρτας να βλεπουν, που λεει ο λογος. Οι κοπελες στο ταμειο των σουπερ μαρκετ τοσο καιρο νομιζουν οτι πληρωνω με smartwatch γιατι κανω palming την καρτα και δεν φαινεται καθολου. Και ολα αυτα ενω απο το e-banking εχω απενεργοποιησει τοσες επιλογες απο την καρτα, εχω ορισει ορια κτλ. Υπερβολικα; Μπορει και ναι. Θα παρω ομως ολα οσα μετρα ασφαλειας μπορω και ξερω. Sorry not sorry. Το μονο που θα διαφωνησω ειναι οταν καποιος πει οτι ολα αυτα απαιτουν χρονο και κοπο. Ισως σε τυχον αρχικο σεταρισμα, μετα μιλαμε για καποια δευτερολεπτα επιπλεον, και αν. Σιγα τα ωα δηλαδη. Για να μην παρεξηγηθω, δεν θελω να την "πω" σε κανεναν οτι ειμαι πιο ξυπνιος και αλλες μ@λακιες, απλα οτι λεω απευθυνεται σε ανθρωπους με τις ιδιες, εστω και υπερβολικες, ανησυχιες. Οχι, το υπερβολικό ήταν πολύ πιο πριν! Σε αυτή την περίπτωση καθώς το πρόβλημα δεν είναι δικό σου, αλλά υπήρχε κενό στην κάρτα και στο σύστημα είμαι σίγουρος οτι θα αποζημιωθείς. Ο σκοπός σε κάθε τι που κάνουμε χρήση είναι να είναι και απλό για εμάς, ευκολία 1
great Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου Παντως υπερβολικα λέτε, για τεχνολογιες λέμε αλλα ακομα υπαρχουν φορές που οταν πληρωνω με το ρολοι ακουω ωωω τι ηταν αυτο πω το εκανες 1
Nabuko Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου Στις 13/3/2025 στις 10:36 ΠΜ, TROD είπε Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο ή πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Έκλεψε πορτοφόλι γυναίκας και «σήκωσε» από ΑΤΜ πάνω από 10.000 ευρώ 2
mezger Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 1 hour ago, Nabuko said: Έκλεψε πορτοφόλι γυναίκας και «σήκωσε» από ΑΤΜ πάνω από 10.000 ευρώ Δεν έκλεψε πορτοφόλι, της πήρε κάρτες από το πορτοφόλι. Αυτη το αντιλήφθηκε μετά απο μήνες, και τον βρήκανε, άρα κατα πασα πιθανότητα ήταν γνωστός/σύντροφος/συγγενής/συνεργάτης κλπ. που ήξερε τα pin ή που τα έχει γραμμένα.
micos000 Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Έκλεψε πορτοφόλι γυναίκας και «σήκωσε» από ΑΤΜ πάνω από 10.000 ευρώ Σε τι διάστημα όμως έκανε τις αναλήψεις; ΑΠ' ότι ξέρω το μηνιαίο όριο για αναλήψεις είναι 3000€ maximum και δεν μπορείς να το πας παραπάνω. Έγινε σε διάρκεια μηνών. Επεξ/σία 27 Απριλίου από micos000
NikosKallithea Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου (επεξεργασμένο) Σε αυτη την ηλικία και οχι μονο τους έρωτες τους πληρώνεις και χαλαλι τους δηλαδή, μια ζωη είναι αυτή🥰🥰🥰 Επεξ/σία 27 Απριλίου από NikosKallithea
Neptu Δημοσ. 27 Απριλίου Δημοσ. 27 Απριλίου 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Έκλεψε πορτοφόλι γυναίκας και «σήκωσε» από ΑΤΜ πάνω από 10.000 ευρώ τετοιες ειδήσεις δεν έχουν την παραμικρή αξία. Γράφουν μια γενικότητα η οποία μπάζει από παντού και καθόμαστε να σχολιάζουμε και να κάνουμε υποθέσεις για το τι έγινε. Πως και που πήρε τις κάρτες; Αυτή δε το κατάλαβε; Ήταν γνωστός (προφανώς). το πιν που το βρήκε; 10000€ ανάληψη σε πόσο διάστημα; Δε μπορείς να τα τραβήξεις άμεσα, υπάρχει όριο. έκλεψε πορτοφόλι λέει ο τίτλος, έκλεψε από το πορτοφόλι λέει μέσα. Κλασική δημοσιογραφία του..... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα