Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 minutes ago, DimosMcLaren said:

Σε ανέπαφη συναλλαγή στο ΑΤΜ ζητάει κωδικό PIN.

Τουλάχιστον η Eurobank που χρησιμοποιώ εγώ.

Συμφωνώ. Άλλο πράγμα λένε στο θέμα του reddit που παρέθεσα.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, DimosMcLaren said:

ναι παντα ζηταει PIN Για ATM ακομα και με ανέπαφα, αυτο ελειπε!

Aυτο που λεει στο reddit ειναι μια βλακεία.

Αλλα ακομα και αυτο να ηταν εδω ο φιλος της φιλης λεει οτι ειχε μερες να σηκωσει λεφτα και να την χρησιμοποιήσει.

Οποτε ακομα ψαχνουμε φαντασματα αντι να αποδεχτούμε οτι υπάρχει κενό σε αυτά που λέε ή δεν λέει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είτε το είχε γραμμένο σε χαρτί είτε είναι θύμα skimming. Αν χρησιμοποιεί την κάρτα για αγορές, ας θυμηθεί σε ποιο pos έβαλε το κωδικό. Η κάρτα που χρησιμοποιούμε σε οποιοδήποτε κατάστημα, δεν θα πρέπει να είναι του βασικού λογαριασμού μας, ούτε να την χρησιμοποιούμε για ανάληψη μετρητών. 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 2
Δημοσ.
8 hours ago, DimosMcLaren said:

και η εθνικη.

• Haha 1
Δημοσ.

Γενικα το pin ειναι στην αρχη με ενα κλειδαριθμο για να ενεργοιησεις την καρτα..

Οταν κοντευει να ληξει η καρτα σου στελνουν καινουργια που απλα την ενεργοποιεις με την παλια με το ιδιο pin.

Δεν ειναι σαν τις καρτες SIM που ερχονται με χαρτακι με το PIN.

Δημοσ.
3 hours ago, k_w_t said:

Γενικα το pin ειναι στην αρχη με ενα κλειδαριθμο για να ενεργοιησεις την καρτα..

Οταν κοντευει να ληξει η καρτα σου στελνουν καινουργια που απλα την ενεργοποιεις με την παλια με το ιδιο pin.

Δεν ειναι σαν τις καρτες SIM που ερχονται με χαρτακι με το PIN.

δεν ισχύει αυτό πάντα.. είναι ανάλογα την τράπεζα και ίσως έχει να κάνει και με το είδος της κάρτας (χρεωστική/πιστωτική)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, christos4 είπε

δεν ισχύει αυτό πάντα.. είναι ανάλογα την τράπεζα και ίσως έχει να κάνει και με το είδος της κάρτας (χρεωστική/πιστωτική)

Eurobank (χρεωστικη )και Εθνικη(χρεωστικη και πιστωτικη) που εχω ετσι δουλευουν .

Ποιες αλλες εμειναν στην Ελλαδα ?

Η Πειραιως, η ALPHA και η ΑΤΤΙCA

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
1 hour ago, k_w_t said:

Eurobank (χρεωστικη )και Εθνικη(χρεωστικη και πιστωτικη) που εχω ετσι δουλευουν .

Ποιες αλλες εμειναν στην Ελλαδα ?

Η Πειραιως, η ALPHA και η ΑΤΤΙCA

ΑΝ θυμαμαι καλα, Πειραιώς χρεωστική είναι με καινούριο pin και πιστωτική με το ίδιο.. μπορεί να εχει αλλάξει βέβαια..

Δημοσ.

Τα ΑΤΜ σε Eurobank, Piraeus και Εθνική σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει ανέπαφη συναλλαγή:

α) Ζητούν PIN για όλες τις κινήσεις. Εξαίρεση στην Piraeus η πληρωμή πιστωτικής καρτας με μετρητά, όπου δε ζητείται PIN (Λογικό, ποιος θα κλέψει την κάρτα και κατόπιν θα πάει να την πληρώσει;)

Στις 14/3/2025 στις 10:45 ΠΜ, csontheline είπε

Συμφωνώ. Άλλο πράγμα λένε στο θέμα του reddit που παρέθεσα.

β) Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, ενημερώνουν ότι σε περίπτωση που επιθυμείτε νέα συναλλαγή, ακουμπήστε την κάρτα σας εκ νέου στον δέκτη ανέπαφων συναλλαγών ή κάντε εισαγωγή της κάρτας στο ΑΤΜ. Σε περίπτωση που γίνει νέα συναλλαγή - ακόμη και ανέπαφη - ζητείται ξανά το PIN. Αυτό που αναφέρεται στο Reddit, δηλαδή να μην κλείνει η οθόνη αυτόματα μετά το πέρας της συναλλαγής και να μπορεί κάποιος να συνεχίσει να κάνει συναλλαγές χωρίς να βάλει PIN, δεν ισχύει στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι στις παραπάνω τρεις τράπεζες.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/3/2025 στις 10:43 ΠΜ, Neptu είπε

Το "εννοείται" μ αρέσει. Μην είσαι σίγουρος γι αυτό. Έχω δει αρκετά ξυπνοπούλια να γράφουν το πιν της κάρτας ή του κινητού σε κάποιο χαρτάκι στο πορτοφόλι.

Ειχα βρει καποτε στη δουλεια διαφανη θηκη με 4 καρτες τραπεζας.
Ολες με τα pin πανω.

Τον ηξερα τον τυπο,το ειπα σε ενα φιλο του να τον βρει,να μην αγχωθει.
Μετα απο κανα μηνα,βρηκα κατω απο την καρεκλα του,ενα 20ευρω.

Σκεψου ποσα θα εχει χασει στη ζωη του.
Ισως αν δεν του το ελεγα οτι τις βρηκα,να ξεκουτουλαγε λιγο.
Αν δεν παθεις δε θα μαθεις.
Καλα εννοειται οτι το 20ρικο το εχασε.

• Haha 3
Δημοσ.

Γιατι, εχει ακουστει στην Ελλαδα για skimmers σε pos/atm? Ολα αυτα τα βλεπω κυριως, αν οχι και μονο, σε Αμερικη μερια 

Δημοσ.
8 hours ago, SabotazNic said:

Γιατι, εχει ακουστει στην Ελλαδα για skimmers σε pos/atm? Ολα αυτα τα βλεπω κυριως, αν οχι και μονο, σε Αμερικη μερια 

ναι σε ATM εχουν πιασει πολλους, με καπακι αλλο πανω εκει που μπαινει η κάρτα ή αλλη πληκτρολογιο.

επισης θυμαμαι που ειχ;αν βει και παλιοτερα μικρες καμερε που κοιταζαν το PIN, για αυτο εγω γδύνομαι και βαζω την μπλουζα απο πάνω απο το χέρι μου.

Δημοσ.
4 hours ago, great said:

επισης θυμαμαι που ειχ;αν βει και παλιοτερα μικρες καμερε που κοιταζαν το PIN, για αυτο εγω γδύνομαι και βαζω την μπλουζα απο πάνω απο το χέρι μου.

Εγω καπακωνω με ολοκληρο το ενα χερι τα δαχτυλα του αλλου και πληκτρολογω χωρις να κουναω τα δαχτυλα σχεδον καθολου (χρειαζεται εξοικειωση με την πληκτρολογηση). Δεν φαινεται απολυτως τιποτα, ουτε καν κινηση. Συν οτι "τραβαω" και την υποδοχη της καρτας 2-3 φορες ψιλο-διακριτικα πριν την βαλω, απο αυτα που εχω διαβασει οι skimmers αφαιρουνται ευκολα για ευνοητους λογους. Και παντα απο γνωστο ATM τραπεζης στο οποιο παω χρονια και δεν ειναι σε περιεργη περιοχη. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Clytoceyx said:

Εγω καπακωνω με ολοκληρο το ενα χερι τα δαχτυλα του αλλου και πληκτρολογω χωρις να κουναω τα δαχτυλα σχεδον καθολου (χρειαζεται εξοικειωση με την πληκτρολογηση). Δεν φαινεται απολυτως τιποτα, ουτε καν κινηση. Συν οτι "τραβαω" και την υποδοχη της καρτας 2-3 φορες ψιλο-διακριτικα πριν την βαλω, απο αυτα που εχω διαβασει οι skimmers αφαιρουνται ευκολα για ευνοητους λογους. Και παντα απο γνωστο ATM τραπεζης στο οποιο παω χρονια και δεν ειναι σε περιεργη περιοχη. 

ακριβως αυτο κανω περιπου, και κουναω και την βαση και κοιταζω προσεκτικα το πληκτρολογιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...