sphinxgr Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Και πώς καθαρίζει αυτό το πράγμα; στα λινκ που σου εβαλα, αναφέρει τα πάντα. Χονδρικά αλλαγή διακόπτη κ καθάρισμα με λάστιχο στο σώμα, αν τα κανεις μόνος σου κ βλέποντας. Σώματα φέτες μέχρι να σβήσει ο ήλιος!!!!!!!!!!!! Επεξ/σία 21 Μαρτίου από sphinxgr
meletis_m Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 3 ώρες πριν, csontheline είπε Έχεις ιδιόκτητη θέρμανση ή κοινόχρηστη σε πολυκατοικία; Πάνω καίει, αλλά κάτω είναι κρύο; Επειδή έχουμε αυτή την ηλιθιότητα που δημιουργήθηκε την εποχή των δεινοσαύρων και διατηρείται από τους υπερήλικες καθυστερημένους ή τους κουτοπόνηρους κλεφτοκοτάδες, που πλερώ αλλά δεν ζεστό, που η θέση του είναι στο μουσείο των ηλιθιοτήτων της ιστορίας, που θα έπρεπε να υπάρχει πρόστιμο σε όσους το διατηρούν και δεν διοργανώνουν πάρτυ αφαίρεσής του, θα σου πως ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει κάτσει λάσπη και βρωμιά. Θα πρέπει να καθαριστεί όλο το κύκλωμα και θα δεις ότι θα βγει ένα υπερβρώμικο κατράμι που θα το απεχθάνονταν και οι δεινόσαυροι (οι κανονικοί, όχι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων). Προσοχή, αυτή η μπίχλα βάφει το σύμπαν. Και καλό θα ήταν να τοποθετηθεί και ένα μαγνητικό φίλτρο μετά τον καθαρισμό . 1
Drogan Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Μήπως έχεις τέτοιου τύπου σώμα ? Ερώτηση, μιας και έχω το ίδιο θέμα σε τρία σώματα όπως το παραπάνω, θεωρείτε καλύτερη λύση ο χημικός καθαρισμός ή το λύσιμο και το καθάρισμα σε εξωτερικό χώρο με λάστιχο; Φανταστείτε πως είχα φέρει δύο διαφορετικούς υδραυλικούς και κανείς τους δεν μου είπε πως πρέπει να προβώ σε καθαρισμό ενώ όντας ο ίδιος άσχετος τους είχα ρωτήσει εάν έχουν βουλώσει λόγω αλάτων, λάσπης κτλ. Έστω ας μου έλεγαν πως χρειάζεται αλλά δεν το αναλαμβάνουμε λόγω φόρτου εργασίας!
csontheline Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 40 minutes ago, meletis_m said: Και καλό θα ήταν να τοποθετηθεί και ένα μαγνητικό φίλτρο μετά τον καθαρισμό . Καλό θα ήταν να σηκωθεί να πάει να θαφτεί στον λάκκο με τα αχρείαστα πράγματα του 21ου αιώνα. Μόνος μου δεν παίζει να μπω σε αυτή την διαδικασία και αν κοστίσει αρκετά, μαζί με τα μυαλά που κουβαλάνε (όσοι εμφανίζονται), αν δεν αλλάξει κάτι εκεί μέσα, θα το πουλήσω και θα πάω αλλού.
meletis_m Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, Drogan είπε Ερώτηση, μιας και έχω το ίδιο θέμα σε τρία σώματα όπως το παραπάνω, θεωρείτε καλύτερη λύση ο χημικός καθαρισμός ή το λύσιμο και το καθάρισμα σε εξωτερικό χώρο με λάστιχο; Φανταστείτε πως είχα φέρει δύο διαφορετικούς υδραυλικούς και κανείς τους δεν μου είπε πως πρέπει να προβώ σε καθαρισμό ενώ όντας ο ίδιος άσχετος τους είχα ρωτήσει εάν έχουν βουλώσει λόγω αλάτων, λάσπης κτλ. Έστω ας μου έλεγαν πως χρειάζεται αλλά δεν το αναλαμβάνουμε λόγω φόρτου εργασίας! Για να γίνει σωστή δουλειά απαιτεί χρόνο ο χημικός καθαρισμός και αντλία 4-6 ώρες . Έπειτα αναλόγως και το δίκτυο χρησιμοποιούν και τη ανάλογη δράση του φαρμακου. Δε ξέρω εάν σε πολύ ταλαιπωρημένο κύκλωμα με λάσπες και χρόνια χρειαστεί και αλλαγή κανένας διακόπτης σωμάτων εάν συνεχίζει το πρόβλημα και μετά το καθαρισμό . Και υπολόγισε και το κόστος τοποθέτησης μαγνητικού φίλτρου έπειτα το καθαρισμό . 1
dimviii Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, meletis_m είπε Για να γίνει σωστή δουλειά απαιτεί χρόνο ο χημικός καθαρισμός και αντλία 4-6 ώρες . Έπειτα αναλόγως και το δίκτυο χρησιμοποιούν και τη ανάλογη δράση του φαρμακου. Δε ξέρω εάν σε πολύ ταλαιπωρημένο κύκλωμα με λάσπες και χρόνια χρειαστεί και αλλαγή κανένας διακόπτης σωμάτων εάν συνεχίζει το πρόβλημα και μετά το καθαρισμό . Και υπολόγισε και το κόστος τοποθέτησης μαγνητικού φίλτρου έπειτα το καθαρισμό . τι κοστος εχει ενας καθαρισμος? 9 σωματα εχω,και εχω παρατηρησει οτι το τελευταιο σωμα στον κατω οροφο δεν ζεσταινει σωστα,ειναι σαν τη φωτο που εχει μπει παραπανω με το σωμα να ειναι διαγωνια ζετο μονο στο ενα μερος του. στον πανω οροφο τα σωματα ζεσταινουν σωστα,ειναι δλδ σε ολο το σωμα ζεστο ομοιομορφα.Το σπιτι ειναι 21 ετων. Επεξ/σία 21 Μαρτίου από dimviii
meletis_m Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 29 λεπτά πριν, dimviii είπε τι κοστος εχει ενας καθαρισμος? 9 σωματα εχω,και εχω παρατηρησει οτι το τελευταιο σωμα στον κατω οροφο δεν ζεσταινει σωστα,ειναι σαν τη φωτο που εχει μπει παραπανω με το σωμα να ειναι διαγωνια ζετο μονο στο ενα μερος του. στον πανω οροφο τα σωματα ζεσταινουν σωστα,ειναι δλδ σε ολο το σωμα ζεστο ομοιομορφα.Το σπιτι ειναι 21 ετων. Και εγώ το ψάχνω για 25 ετια εγκατάσταση σε 12 σώματα / 2οροφων με αυτονομία . Δοχείο διαστολής και αυτόματο πλήρωσης έχουν ελεγχθεί πριν μπεις στη διαδικασία καθαρισμού;
sphinxgr Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Drogan είπε Ερώτηση, μιας και έχω το ίδιο θέμα σε τρία σώματα όπως το παραπάνω, θεωρείτε καλύτερη λύση ο χημικός καθαρισμός ή το λύσιμο και το καθάρισμα σε εξωτερικό χώρο με λάστιχο; Φανταστείτε πως είχα φέρει δύο διαφορετικούς υδραυλικούς και κανείς τους δεν μου είπε πως πρέπει να προβώ σε καθαρισμό ενώ όντας ο ίδιος άσχετος τους είχα ρωτήσει εάν έχουν βουλώσει λόγω αλάτων, λάσπης κτλ. Έστω ας μου έλεγαν πως χρειάζεται αλλά δεν το αναλαμβάνουμε λόγω φόρτου εργασίας! Θα σου πέσουν τα μαλλιά (αν έχεις) για χημικό καθαρισμό. Οπότε η απάντηση είναι να ξεκινήσεις με λάστιχο. Για πολυκατοικία μου ζήτησαν κάπου 200€ το διαμέρισμα. Αν πας 1 μόνος σου δεν νομίζω να παίξεις κάτω απο 400€. Δες εδω πως τα περιγράφει ο τύπος. Ωραία τα γράφει https://wc.gr/product/chimikos-katharismos-kalorifer/ *όπως έγραψα κ σε προηγούμενο post παίζει να έχει κολήσει ο διακόπτης αν ειναι εξωτερικου βρόγχου. Επεξ/σία 21 Μαρτίου από sphinxgr 1
dimviii Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 15 λεπτά πριν, meletis_m είπε Και εγώ το ψάχνω για 25 ετια εγκατάσταση σε 12 σώματα / 2οροφων με αυτονομία . Δοχείο διαστολής και αυτόματο πλήρωσης έχουν ελεγχθεί πριν μπεις στη διαδικασία καθαρισμού; ο αυτοματος πληρωσης ειναι καινουριος το δδ το εχω τσεκαρει απο πιεση μονταρισμενο, που δεν ειναι σωστο,αλλα δεν μπορω να το αποσυνδεσω χωρις να αδειασω το κυκλωμα.
predator77 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου δοχειο διαστολης θες φιλαρακο αλλαγη κ τσεκαρε κ την πιεση να ειναι πανω απο 1.5 bar.
dimviii Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 1 ώρα πριν, predator77 είπε δοχειο διαστολης θες φιλαρακο αλλαγη κ τσεκαρε κ την πιεση να ειναι πανω απο 1.5 bar. τοσο εχω μετρησει αν θυμαμαι καλα,αλλα με το δδ συνδεδεμενο. Θα φωναξω υδραυλικο πριν αναψω την επομενη σεζον να τα τσεκαρουμε.
hp8 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 2 ώρες πριν, dimviii είπε το τελευταιο σωμα στον κατω οροφο δεν ζεσταινει σωστα,ειναι σαν τη φωτο που εχει μπει παραπανω με το σώμα να είναι διαγώνια ζεστό μονο στο ένα μέρος του. 1 ώρα πριν, dimviii είπε το δδ το εχω τσεκαρει απο πιεση μονταρισμενο, που δεν ειναι σωστο,αλλα δεν μπορω να το αποσυνδεσω χωρις να αδειασω το κυκλωμα. Πάμε παρακάτω με το παλιό δοχείο. Το δοχείο διαστολής όπως λέει και το όνομα του παίζει ελάχιστο ρόλο στην εγκατάσταση Είναι απλά για να απορροφά την διαστολή του νερού που προκύπτει από την θέρμανση του Τα υγρά οταν θερμαίνονται διαστέλλονται και και η διαστολή αυξάνει την πίεση στο κλειστό κύκλωμα Για να μην προκληθούν απρόσκοπτες πιέσεις και προκύψουν άλλα θέματα πχ ανοίγει η βαλβίδα ασφάλειας μπαίνει το δοχείο και απορροφά την περίσσια πίεση (αμορτισέρ δηλαδή) Σε 10 - 15 μέρες που θα κλείσει η θέρμανση αδειάζεις νερά (ευκαιρία να φύγει και λίγο μπιχλα) βάζεις βάνα αποκοπής και οπωσδήποτε ραβδο μαγνησιου η stopcor καθ όσον το νέο νερό που θα μπει θα είναι φουλ σε οξυγόνο Τελειονοντας το λιγο νερο που υπάρχει μέσα σένα σωστά ρυθμισμένο δοχείο σε μια μικρή εξαέρωση συμπληρώνει στο κύκλωμα 100-200 γρ εως οτου δοση εντολη ο αυτόματος πλήρωσης 2
predator77 Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου αμα ειναι παλιο πανω απο 10 χρονια ακομα κ αερα να εχει δεν θα δουλευει μη σε ξεγελαει
taris Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Συγγνώμη για το ελαφρώς off topic αλλά σε μια χώρα με τόσο μικροσκοπικά διαμερίσματα , και με τόσα προβλήματα/συντήρηση που θέλουν τα καλοριφέρ, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνονται ΟΛΑ τα (καινούρια) διαμερίσματα με επιδαπέδια θέρμανση. Έχουμε στο πατρικό μου επιδαπέδια θέρμανση από το 1993, 32 χρόνια μια συντήρηση/επισκευή δεν χρειάστηκε. Και δεν ήταν κανένα ακριβό σπίτι. Εν έτει 2025 δουλεύει όσο καλά δούλευε όταν πρωτομπήκανε. Σε σπίτια καινούρια βλέπω βουλωμένα σώματα, ανάγκη για εξαερώσεις με μπίχλες και μούργες να πετάγονται, προβλήματα και δεν συμμαζεύεται με τα καλοριφέρ, χώρια που όλα τα καινούρια σπίτια είναι ποντικότρυπες και τα σώματα καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο σ'αυτά τα φέρετρα. Ειλικρινά... γιατί ; Επεξ/σία 21 Μαρτίου από taris
sphinxgr Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου 25 λεπτά πριν, taris είπε Συγγνώμη για το ελαφρώς off topic αλλά σε μια χώρα με τόσο μικροσκοπικά διαμερίσματα , και με τόσα προβλήματα/συντήρηση που θέλουν τα καλοριφέρ, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνονται ΟΛΑ τα (καινούρια) διαμερίσματα με επιδαπέδια θέρμανση. Έχουμε στο πατρικό μου επιδαπέδια θέρμανση από το 1993, 32 χρόνια μια συντήρηση/επισκευή δεν χρειάστηκε. Και δεν ήταν κανένα ακριβό σπίτι. Εν έτει 2025 δουλεύει όσο καλά δούλευε όταν πρωτομπήκανε. Σε σπίτια καινούρια βλέπω βουλωμένα σώματα, ανάγκη για εξαερώσεις με μπίχλες και μούργες να πετάγονται, προβλήματα και δεν συμμαζεύεται με τα καλοριφέρ, χώρια που όλα τα καινούρια σπίτια είναι ποντικότρυπες και τα σώματα καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο σ'αυτά τα φέρετρα. Ειλικρινά... γιατί ; Σημαντικά ακριβότερη Πρέπει το σπίτι να το φτιάξεις εσύ Πρέπει να δουλευει συνέχεια κ να μην την κλείνεις ποτέ όταν σου τρυπήσει σωλήνα πρέπει να γκρεμίσεις κυριολεκτικά όλο το σπίτι και ΟΧΙ η θέρμανση με πετρέλαιο κ τους παλιούς παραδοσιακούς καυστήρες ΔΕΝ βγάζει προβλήματα Πηγαίνετε να βάλετε σήμερα αυτά που έχει η αγορά και θα σας πω εγω προβλήματα κ λεφτά που θα σας φάνε στο μέλλον.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα