Vault13 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 120 και 150’’ 2 επιλογες αν γινεται. Gain 1.2 μηχανικη ή με ρευμα δεν με πειραζει μαλλον μηχανικη. Ο βιντειπροβολέας μου ειναι ο: https://www.skroutz.gr/s/38638343/Epson-CO-W01-V11HA86040-Projector-3LCD-HD-Aplis-Lampas-me-Ensomatomena-Icheia-Leykos.html 16:10 πρεπει να ναι. Παζει ρολο στο πανι ;
HardwareZone Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Πολλά παίζουν ρόλο. Αρχικά σε τι χώρο θα παίζει και για τι χρήση;
Vault13 Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, HardwareZone είπε Πολλά παίζουν ρόλο. Αρχικά σε τι χώρο θα παίζει και για τι χρήση; Ας πουμε αιθουσα πολαπλων χρησεων. Παρουσιασεις και βιντεο με υψηλο(αρκετο)φωτισμο χωρου. Εχουμε και κουρτινες αλλα θελουμε να μην της κλεινουμε. Οσο μεγαλυτερο gain, θελουμε και viewing angle. ακροατηριο 80 ατομα προς το παρον κλείνουμε κουρτινες αλλα θελουμε δια ροπαλου να το αποφυγουμε με νεο βιντεοπροβολεα που πηραμε και νεα οθονη τοιχου που θα παρουμε. μια χαρα μας κανουν και τα aliexpress με τα high gain projections. Και τα ελληνικα καταστηματα Επεξ/σία 13 Μαρτίου από Vault13
Vault13 Δημοσ. 13 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου Και μια ειδικη μπογια ισως μου κανει, εχω τοιχο. Σκετη μπογια δηλαδη.αν αξιζει
HardwareZone Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Αν θέλετε να είναι ανοιχτές κουρτίνες, αρκετό φως, και να μην φαίνεται η εικόνα σαν ξεπλυμένη... θες οθόνη ALR και προβολέα κανόνι... Θες και αρκετές ίντσες... Θες άλλο budget, ή κάποιες παραχωρήσεις (έστω κλείσμο κουρτινών, και χαμηλός φωτισμός (dimmed lights). 1
Vault13 Δημοσ. 15 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 12:37 ΠΜ, HardwareZone είπε Αν θέλετε να είναι ανοιχτές κουρτίνες, αρκετό φως, και να μην φαίνεται η εικόνα σαν ξεπλυμένη... θες οθόνη ALR και προβολέα κανόνι... Θες και αρκετές ίντσες... Θες άλλο budget, ή κάποιες παραχωρήσεις (έστω κλείσμο κουρτινών, και χαμηλός φωτισμός (dimmed lights). Παμε με μισανοιχτες ή κλειστες κουρτινες τοτε. Δεν εχουμε αυτα που ειπες. απλα να βαψω τον τοιχο με μια μπογια ματ ή να παρω οθονη προβολης; Ειδα στο internet κατι βιντεο που λενε οτι οθονες προβολης δεν προσφερουν τιποτα ιδιαιτερο εναντι του τοιχο.
HardwareZone Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 1 hour ago, Vault13 said: Παμε με μισανοιχτες ή κλειστες κουρτινες τοτε. Δεν εχουμε αυτα που ειπες. απλα να βαψω τον τοιχο με μια μπογια ματ ή να παρω οθονη προβολης; Ειδα στο internet κατι βιντεο που λενε οτι οθονες προβολης δεν προσφερουν τιποτα ιδιαιτερο εναντι του τοιχο. Οι οθόνες έχουν πολλά να προσφέρουν σε αντίθεση με έναν τοίχο. Και τέλεια σπατουλαρισμένος να είναι, και με την κατάλληλη μπογιά να τον βάψεις, πάλι μια μέτρια προς Καλή οθόνη προβολής είναι καλύτερη ποιοτικά. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε και με μη ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού, τοίχος εναντίον ALR οθόνης είναι σύγκριση μουλαριού με αλόγου κούρσας. Η οθόνη προβολής, αν πάρεις σε τρίποδο βοηθάει πολύ στην φορητότητα και διευκολύνει τις ενδεχόμενες αλλαγές διαρρύθμισης του χώρου. Αν είναι για σοβαρή χρήση, σε εταιρία και θέλετε να δείχνει επαγγελματικό το αποτέλεσμα και να μην υπάρχουν προβλήματα, θα πρέπει να αναλάβει ειδικός το έργο και να μην πάτε να το βγάλετε μόνοι σας εφόσον δεν έχετε την κατάλληλη γνώση θεωρητική και πρακτική.
Vault13 Δημοσ. 15 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, HardwareZone είπε Οι οθόνες έχουν πολλά να προσφέρουν σε αντίθεση με έναν τοίχο. Και τέλεια σπατουλαρισμένος να είναι, και με την κατάλληλη μπογιά να τον βάψεις, πάλι μια μέτρια προς Καλή οθόνη προβολής είναι καλύτερη ποιοτικά. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε και με μη ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού, τοίχος εναντίον ALR οθόνης είναι σύγκριση μουλαριού με αλόγου κούρσας. Η οθόνη προβολής, αν πάρεις σε τρίποδο βοηθάει πολύ στην φορητότητα και διευκολύνει τις ενδεχόμενες αλλαγές διαρρύθμισης του χώρου. Αν είναι για σοβαρή χρήση, σε εταιρία και θέλετε να δείχνει επαγγελματικό το αποτέλεσμα και να μην υπάρχουν προβλήματα, θα πρέπει να αναλάβει ειδικός το έργο και να μην πάτε να το βγάλετε μόνοι σας εφόσον δεν έχετε την κατάλληλη γνώση θεωρητική και πρακτική. Θελουμε μια οθόνη προβολής οικονομικη και καλη. Αν ειναι παμε και στις φτηνοτερες. Δεν θελουμε επαγγελματικο αποτέλεσμα, ενα καλο αποτελεσμα θελουμε. νομιζω δεν υπαρχει λογος για εταιρεια. Ο βιντεοπροβολεας θα μπει σε τριποδο ή τροχυλατο και θελουμε μια οθονη προβολης. Αν ξερεις καποια καλη και οικονομικη σε αυτες τις διαστασεις λες. επισης ψαχνω και τριποδο/τροχυλατο σε αλλο θεμα για αυτον τον βιντεοπροβολέα. δεν μας αρεσουν οι φορητες οθονες γιατι εχουν χρονο στο στήσιμο ξεστήσιμο. Επεξ/σία 15 Μαρτίου από Vault13
HardwareZone Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Έχεις υπολογίσει τις αγορές και τα μεγέθη που ζητάς; Ο προβολέας που πήρατε δεν έχει zoom φακό. Που σημαίνει πως για να ανοίξει 120" οθόνη θες απόσταση 3.28μ μεταξύ προβολέα και οθόνης, ενώ για 150" θες απόσταση 4.1μ. Ο προβολέας πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο ύψος για να στοχεύει την οθόνη, δεν μπορεί να μπει στα κουτουρού και να έχεις σωστή εικόνα και πλήρες κάδρο στην οθόνη. Πέραν της απόστασης, θα πρέπει να μπει κεντραρισμένος απέναντι από την οθόνη, και φυσικά να μην υπάρχει εμπόδιο μεταξύ των 2. Το σωστότερο θα ήταν βάση οροφής και όχι δαπέδου. Budget δεν έχεις αναφέρει, καλή οθόνη φοβάμαι να προτείνω βάση της τιμής του προβολέα που επιλέχθηκε. Αν θες κάτι οικονομικό, κοιτάς σε Elite Screens.
Vault13 Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 10 ώρες πριν, HardwareZone είπε Έχεις υπολογίσει τις αγορές και τα μεγέθη που ζητάς; Ο προβολέας που πήρατε δεν έχει zoom φακό. Που σημαίνει πως για να ανοίξει 120" οθόνη θες απόσταση 3.28μ μεταξύ προβολέα και οθόνης, ενώ για 150" θες απόσταση 4.1μ. Ο προβολέας πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο ύψος για να στοχεύει την οθόνη, δεν μπορεί να μπει στα κουτουρού και να έχεις σωστή εικόνα και πλήρες κάδρο στην οθόνη. Πέραν της απόστασης, θα πρέπει να μπει κεντραρισμένος απέναντι από την οθόνη, και φυσικά να μην υπάρχει εμπόδιο μεταξύ των 2. Το σωστότερο θα ήταν βάση οροφής και όχι δαπέδου. Budget δεν έχεις αναφέρει, καλή οθόνη φοβάμαι να προτείνω βάση της τιμής του προβολέα που επιλέχθηκε. Αν θες κάτι οικονομικό, κοιτάς σε Elite Screens. Nαι τα εχω υπολογισει τις αποστασεις. Ειναι τα μετρα που γραφεις. Σωστη και η οροφη που λες, γιατι εχουμε εμπόδια καποιες φορες, σε εμας, εχουμε 6-7 μετρα ταβανι. Ανεβαζει πολυ το κοστος εγκαταστασης. Θα το ξαναδουμε παλι, δεν μας μπλοκαρει στο πανι. https://elitescreens.eu/products/manuelle-rolloleinwand?variant=43533157073162 αυτες λες; Καμια πιο φτηνη υπαρχει απο skroutz? Δεν ειναι πολυ ακριβη οκ ειναι μπορουμε να την παρουμε, 70€ μεταφορικα βγαζει λιγα ειναι. Καμια κινεζικη απο ali? Μπορουμε να χαλασουμε και χρηματα για νεο βιντεοπροβολεα. Αυτος εκανε 500€ και τον ειχαμε. Αν ξερεις καποιον μεχρι 300€ κινεζικο που θα διξει καλυτερα, τον βαζεις, αλλιως παμε με αυτον. επισης εχω φωτογραφια απο κατω τον βιντεοπροβολεα μου. Στο 2ο ποστ. για να μην χαλασω πολλα χρηματα σε τροχυλατο μπορεις να καταλαβεις τι βιδες ειναι αυτες; Να παρω κανα τριποδο φτηνο με 20€ απο temu, skroutz κτλ… πολλα τα θεματακια, αλλα πιστευω το εχω, μου βρηκες μια καλουτσικη οθονη. 16:10 θα παρω; Γιατι υπαρχουν μονο 16:9 και 4:3 κατα συρροη και σπανιες 16:10?
HardwareZone Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 12 hours ago, Vault13 said: Nαι τα εχω υπολογισει τις αποστασεις. Ειναι τα μετρα που γραφεις. Σωστη και η οροφη που λες, γιατι εχουμε εμπόδια καποιες φορες, σε εμας, εχουμε 6-7 μετρα ταβανι. Ανεβαζει πολυ το κοστος εγκαταστασης. Θα το ξαναδουμε παλι, δεν μας μπλοκαρει στο πανι. https://elitescreens.eu/products/manuelle-rolloleinwand?variant=43533157073162 αυτες λες; Καμια πιο φτηνη υπαρχει απο skroutz? Δεν ειναι πολυ ακριβη οκ ειναι μπορουμε να την παρουμε, 70€ μεταφορικα βγαζει λιγα ειναι. Καμια κινεζικη απο ali? Μπορουμε να χαλασουμε και χρηματα για νεο βιντεοπροβολεα. Αυτος εκανε 500€ και τον ειχαμε. Αν ξερεις καποιον μεχρι 300€ κινεζικο που θα διξει καλυτερα, τον βαζεις, αλλιως παμε με αυτον. επισης εχω φωτογραφια απο κατω τον βιντεοπροβολεα μου. Στο 2ο ποστ. για να μην χαλασω πολλα χρηματα σε τροχυλατο μπορεις να καταλαβεις τι βιδες ειναι αυτες; Να παρω κανα τριποδο φτηνο με 20€ απο temu, skroutz κτλ… πολλα τα θεματακια, αλλα πιστευω το εχω, μου βρηκες μια καλουτσικη οθονη. 16:10 θα παρω; Γιατι υπαρχουν μονο 16:9 και 4:3 κατα συρροη και σπανιες 16:10? Κάτω από τις Elite πας στην κατηγορία οθόνες προβολής του κιλού. Κινεζιές αγνώστης ποιότητος και προελεύεσεως (και specifications). Οι απλές αυτές, δεν θα βοηθήσουν σε συνθήκες φωτισμού/ημίφωτος. Η βάση της Blitzwolf και οι παρόμοιες βάσεις ΔΕΝ κάνουν για τον Epson, η βάση αυτή έχει thread για φωτογραφική μηχανή (tripod mount thread). Ο Epson έχει υποδοχές για βίδες Μ4 ή M5 thread. 1
Vault13 Δημοσ. 17 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, HardwareZone είπε Κάτω από τις Elite πας στην κατηγορία οθόνες προβολής του κιλού. Κινεζιές αγνώστης ποιότητος και προελεύεσεως (και specifications). Οι απλές αυτές, δεν θα βοηθήσουν σε συνθήκες φωτισμού/ημίφωτος. Η βάση της Blitzwolf και οι παρόμοιες βάσεις ΔΕΝ κάνουν για τον Epson, η βάση αυτή έχει thread για φωτογραφική μηχανή (tripod mount thread). Ο Epson έχει υποδοχές για βίδες Μ4 ή M5 thread. Θα παμε σε εγκατασταση οροφης τελικα. Πολλα δεν μου αρεσουν στην βαση εδαφους. τι ratio οθονης να αγορασω; 16:9 ή 16:10. 16:10 ειναι η αναλυση του epson 1280x800. Να παρω ενα πανι 16:9 να το εχω για παντα για ολους τους βιντεοπροβολεις; Ή να παρω 16:10 και να ριξω με 16:9 απο τον προβολεα που θα παρω ισως στο μελλον; Και θα εχει κενα. απ οτι ειδα απο τα menu μπορει να δωσει 16:9 ratio. Θα το δοκιμασω πρωτα. Μας πειραζει να του αλλαξω τo 16:10 και να το παω 16:9? Επεξ/σία 17 Μαρτίου από Vault13
HardwareZone Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Το τι θα πάρεις σε οθόνη εξαρτάται από την χρήση. Πιο εύκολα θα βρεις βεβαίως σε 16:9 ετοιμοπαράδοτες παρά στα άλλα AR. 1
Vault13 Δημοσ. 7 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου (επεξεργασμένο) θελουμε 100-120’’ https://www.you.gr/tileoraseis/projectors/oloi-oi-protzektores/binteoproboleas-optoma-hd146x?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=High_Aov&gad_source=1&gbraid=0AAAAADRbYjMeLATKaoGMMN-EZaAo_buYr&gclid=Cj0KCQjw782_BhDjARIsABTv_JCdYVXmuNu0_7uc2u_TAiYiwxJ1reTcCBFH987z4ABAGp8ufTQ4mDcaAvYgEALw_wcB στα 620€ + μια οθονη elitescreens παμε στα 900€ https://www.skroutz.gr/s/10242710/Optoma-GT1080e-3D-Projector-DLP-Full-HD-Aplis-Lampas-me-Ensomatomena-Icheia-Leykos.html#reviews Στα 800€ + μια οθονη elitescreens παμε στα 1100€ υπερβηκαμε το budjet. Απλα το αναφερω ισως παιξει. https://www.germanos.gr/product/televisions/top-technologies/4k-ultra-hd/tcl-85p655-85-led-4k-smart-tv-tileorasi/?productId=20433050&fname=screenSize+builtInMemory+skuColor&fvalue=-32494722570861076+-5262386119922055204+-127995151110777040&gad_source=1&gbraid=0AAAAADf4wdw4YUOIdhdcvHV_iCOLNjgaG&gclid=Cj0KCQjw782_BhDjARIsABTv_JC2Zv1fhL3ZO2hnNIMckjQRqDZtU7qhR6W0wFM3r92p2oL17NOplM0aAvaUEALw_wcB στα 900€. Θα χρειαστει και μια βαση τοιχου 1 μετρου με βραχιονα 60-70€ και ετσι θα μεγαλωσουμε απο τις 85’’ σαν 90-95 τουλαχιστον. Οχι δεν ειναι οι 120’’ που θελουμε αλλα εχει αλλα πλεονεκτηματα. πως τις βλεπετε τις λυσεις; Σκεψεις ειναι, προσπαθοντας να αναβαθμισουμε τον epson CO-W01 δηλαδη να μην εγκατασταθει καν, να παμε σε κατι καλυτερο. Επεξ/σία 7 Απριλίου από Vault13
Vault13 Δημοσ. 9 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου https://www.amazon.com/ULTIMEA-Projector-100-inch-Foldable/dp/B0DBQRRKP4?th=1 τι λεει αυτο; Το βρισκω σε προμοιες τιμες σε μαγαζια τυπου bangood. Η ultimea ειναι mid range budjet αμερικανικη εταιρεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα