Προς το περιεχόμενο

Vpn friendly Router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας έχω το speedport plus 2 της cosmote το οποίο δεν έχει ρυθμισεις για να περαστεί vpn. Ψάχνω κάποιο ρουτερ να το αντικαταστήσω ή να το συνδέσω πάνω του και να περάσω vpn ώστε έτσι να συνδέονται όλες οι οικιακές συσκευές πάνω. Η γραμμή είναι 50άρα.  Δεν γνωρίζω τι ακριβώς χρειάζεται να κοιτάξω στα specs  οπότε η βοηθειά σας χρήσιμη για την επιλογή του προιόντος.

Σας ευχαριστώ

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια διαφορετική προσέγγιση είναι να αγοράσεις ένα φτηνό mini pc με τουλάχιστον δύο θύρες ethernet, να του περάσεις pfsense firewall και μέσω αυτού να χρησιμοποιήσεις τόσο το vpn, όσο και άλλες υπηρεσίες όπως dns filtering ( μέσω του pfblockerng ). Πρώτο θα συνδέεται στη γραμμή σου το pfsense firewall, θα κάνει τη δουλειά του και θα παρέχει στο speedport και κατ'επέκταση σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ μπορείς μελλοντικά να κάνεις ακόμα περισσότερα πράγματα. Στις αγγελίες κάποιος πουλάει ένα fujitsu futro s720 ( διπύρηνο ) στα 25€ που μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά άνετα ( εγώ έχω το futro s940, τετραπύρηνο ) ενώ μπορείς είτε να αγοράσεις καινούργια μια μονή κάρτα δικτύου με 10€ ή μεταχειρισμένη απο τις αγγελίες μια τετραπλή με τιμή γύρω στα 25€. Οπότε, με 50€ maximum μπορείς να στήσεις ένα αξιόλογο firewall με δυνατότητα να περνάει όλο το δίκτυό σου μέσα απο το vpn.

Επεξ/σία από uniquegr
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Gogotsa είπε

Για πιο λογο χρειαζεσαι το vpn?

Με ενδιαφέρει ,ο πάροχος μου να μην έχει εικονα τι γινεται στο δικτυο μου.  Torrents, Streaming κτλ. Οπότε και θεώρησα την αγορα ενος ρουτερ και vpn σε αυτο βοηθαει με εναν απλο τροπο

6 ώρες πριν, suboy99 είπε

VPN από εξω προς το σπίτι σωστά;
RPi με PiVPN ?

Ουσιαστικά ναι ολο το δίκτυο μου να καλύπτεται απο ένα vpn

6 ώρες πριν, uniquegr είπε

Μια διαφορετική προσέγγιση είναι να αγοράσεις ένα φτηνό mini pc με τουλάχιστον δύο θύρες ethernet, να του περάσεις pfsense firewall  και μέσω αυτού να χρησιμοποιήσεις τόσο το vpn, όσο και άλλες υπηρεσίες όπως dns filtering ( μέσω του pfblockerng ). Πρώτο θα συνδέεται στη γραμμή σου το pfsense firewall, θα κάνει τη δουλειά του και θα παρέχει στο speedport και κατ'επέκταση σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ μπορείς μελλοντικά να κάνεις ακόμα περισσότερα πράγματα. Στις αγγελίες κάποιος πουλάει ένα fujitsu futro s720 ( διπύρηνο ) στα 25€ που μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά άνετα ( εγώ έχω το futro s940, τετραπύρηνο ) ενώ μπορείς είτε να αγοράσεις καινούργια μια μονή κάρτα δικτύου με 10€ ή μεταχειρισμένη απο τις αγγελίες μια τετραπλή με τιμή γύρω στα 25€. Οπότε, με 50€ maximum μπορείς να στήσεις ένα αξιόλογο firewall με δυνατότητα να περνάει όλο το δίκτυό σου μέσα απο το vpn.

Ευχαριστώ για αυτή την προσέγγιση.

Μάλλον πρέπει να διαβάσω πώς δου λεύει το  pfsense firewall ώστε να το στήσω όπως μου προτείνετε.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, spikefth είπε

Με ενδιαφέρει ,ο πάροχος μου να μην έχει εικονα τι γινεται στο δικτυο μου.  Torrents, Streaming κτλ........

Καταλαβαινεις οτι αυτο ειναι οτι ναναι τωρα ετσι.  Ο παροχος αμα θελει να σε πιασει θα σε πιασει. Ετσι ευκολα οπως εγινε και με το real debrid που τους εδωσε ολους.....

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Gogotsa είπε

Καταλαβαινεις οτι αυτο ειναι οτι ναναι τωρα ετσι.  Ο παροχος αμα θελει να σε πιασει θα σε πιασει. Ετσι ευκολα οπως εγινε και με το real debrid που τους εδωσε ολους.....

Εικαζω με ενα vpn με συνδρομη  που επισης θεωρουμε οτι δεν δινει τα δεδομενα του θα ειμαι οκ. Αν για καποιο λογο τελικα δεν ισχυσουν αυτα προφανως και ο παροχος μπορει να σε δει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Gogotsa said:

Ετσι ευκολα οπως εγινε και με το real debrid που τους εδωσε ολους.....

Link; Μη μου πεις τη δήλωση κάποιου υπαλλήλου ότι θαααα το κάνουν, για να φανούν καλοί και νόμιμοι, στείλε μου κάτι που να γράφει ότι όντως έδωσαν στοιχεία.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, spikefth είπε

Με ενδιαφέρει ,ο πάροχος μου να μην έχει εικονα τι γινεται στο δικτυο μου.  Torrents, Streaming κτλ. Οπότε και θεώρησα την αγορα ενος ρουτερ και vpn σε αυτο βοηθαει με εναν απλο τροπο

Ουσιαστικά ναι ολο το δίκτυο μου να καλύπτεται απο ένα vpn

Ευχαριστώ για αυτή την προσέγγιση.

Μάλλον πρέπει να διαβάσω πώς δου λεύει το  pfsense firewall ώστε να το στήσω όπως μου προτείνετε.

Είναι σχετικά μικρό το κόστος, υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο youtube και πιστεύω ότι μόλις δεις 2-3 βίντεο, θα καταλάβεις ότι υπάρχουν τρομερές δυνατότητες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Gogotsa said:

Δεν μπορεί κανένας παροχος να δει την κίνηση σου εάν περνάει μέσα από ένα αξιόπιστο και σωστά παραμετροποιημενο  vpn. Το μόνο που ξέρει είναι ότι συνδέεσαι σε ένα server που ανήκει σε ένα vpn provider και τίποτα άλλο. Ούτε τι πακέτα κινούνται ούτε με τι συνδέεσαι από εκεί και μετα

Μετα βασίζεσαι στην εχεμύθεια και αξιοπιστια του VPN provider να μην δώσει στοιχεία της κίνησης σου εάν του ζητηθούν αλλά αυτό καμία σχέση δεν έχει με τον ιντερνετικο πάροχο

Επεξ/σία από mike299
  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, mike299 είπε

Δεν μπορεί κανένας παροχος να δει την κίνηση σου εάν περνάει μέσα από ένα αξιόπιστο και σωστά παραμετροποιημενο  vpn. Το μόνο που ξέρει είναι ότι συνδέεσαι σε ένα server που ανήκει σε ένα vpn provider και τίποτα άλλο. Ούτε τι πακέτα κινούνται ούτε με τι συνδέεσαι από εκεί και μετα

Μετα βασίζεσαι στην εχεμύθεια και αξιοπιστια του VPN provider να μην δώσει στοιχεία της κίνησης σου εάν του ζητηθούν αλλά αυτό καμία σχέση δεν έχει με τον ιντερνετικο πάροχο

Απλα τσεκαρω αυτα τα 2 και δε τα σχολιαζω...... και καλη τυχη αν νομιζετε οτι ειστε προστατευμενοι.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
On 12/03/2025 at 22:00, spikefth said:

Καλησπέρα σας έχω το speedport plus 2 της cosmote το οποίο δεν έχει ρυθμισεις για να περαστεί vpn. Ψάχνω κάποιο ρουτερ να το αντικαταστήσω ή να το συνδέσω πάνω του και να περάσω vpn ώστε έτσι να συνδέονται όλες οι οικιακές συσκευές πάνω. Η γραμμή είναι 50άρα.  Δεν γνωρίζω τι ακριβώς χρειάζεται να κοιτάξω στα specs  οπότε η βοηθειά σας χρήσιμη για την επιλογή του προιόντος.

Σας ευχαριστώ

Άρα θέλεις να μπορείς να συνδέεσαι από έξω προς τα μέσα, μέσω VPN που θα σου ανοίγει το router;
Ή να βάζεις VPN πάροχο και να περνάει όλη την κίνηση προς τα εκεί, το ίδιο το router, χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίζεται κάθε συσκευή ξεχωριστά;

Δημοσ.
Στις 19/3/2025 στις 2:00 ΜΜ, csontheline είπε

Άρα θέλεις να μπορείς να συνδέεσαι από έξω προς τα μέσα, μέσω VPN που θα σου ανοίγει το router;
Ή να βάζεις VPN πάροχο και να περνάει όλη την κίνηση προς τα εκεί, το ίδιο το router, χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίζεται κάθε συσκευή ξεχωριστά;

Σωστά. Θέλω ένα ρούτερ που να ρυθμίσω να πάρει το vpn  και όλες οι συσκευές να συνδέονται πάνω του. 

Φυσικά να είναι και οκ με τις ρυθμίσεις των ελληνικών παρόχων internet.

Δημοσ.
On 13/03/2025 at 21:45, uniquegr said:

Είναι σχετικά μικρό το κόστος, υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο youtube και πιστεύω ότι μόλις δεις 2-3 βίντεο, θα καταλάβεις ότι υπάρχουν τρομερές δυνατότητες.

Για να μην ανοίγω νέα θέμα, παραθέτω και εγώ τις ανάγκες μου. Θέλω να στήσω ένα mini pc που έχω το οποίο να χρησιμοποιεί το VPN και να φιλτράρει όλο το δίκτυο. Εάν αυτό είναι δύσκολο τότε σκέφτηκα και την ιδέα του VPN router απλώς διαβάζω πολλούς προβληματισμούς σχετικά με την ταχύτητα. Προσωπικά έχω συνδρομή στο windscribe και θέλω να το εκμεταλλευτώ για το σπίτι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...