Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

σε νιώθω απόλυτα. Και εγώ γραφίστας και εγώ όλη μέρα σε ένα pc με ένα κινητό δίπλα. Προσωπικά δεν έχω βρει κάτι για να το αντικαταστήσω, είναι αναγκαίο τόσο για την προσωπική ζωή όσο και για την επαγγελματική.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να διαγράψεις όλες τις εφαρμογές, SoMe , emails, κοκ. Δεν είναι τα notification που σε αποσπάνε μόνο, το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια, εγώ σταματάω την δουλειά και κάνω double taps χωρίς λόγο... Δεν το αποφεύγεις εντελώς... 

καπου εκει στο συνεχομενο double tap χάνεται και το νοημα.

εκτος της δυστηχιας που φερει αυτη η σηνηθεια με το ζόρι προμοτάρουμε και ενα ποιο παραγωγικο μοντελο εγκεφαλικά και  στα σοσιαλ μιντια αν ειμαστε μέσα και εκθέτουμε είτε τη δουλεια μας η παραδειγμα μιλας με ενα συνδελφο για μια καινουργεια ιδέα.

ενταξει τα πα λιγο ποιοητικα αλλα καταλαβενεται το νοημα ....

Επεξ/σία από digitalarchive
  • Like 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βαλε να ερχεται ειδοποιηση μονο σε τηλεφωνηματα και emails αν περιμενεις καποιο σημαντικο 

και πες στην οικογενεια σου να σε παιρνει μονο τηλ αν θελει κατι σοβαρο 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, theanob είπε

Ρολόι με NFC και μουσική έχεις σκεφτεί; Εγώ έχω garmin που έχει κ τα δύο και με καλύπτει πλήρως. 

βγαινεις εξω χωρις τηλεφωνο κανονικα; να σε ρωτησω.

μουσικη φανταζομαι καποιες playlist κανουν store local στο κινητό

ασυρματα ακουστικα συνδεονται με τη μια η θελει πολυ ιστορία;

για το NFC ειδα ζηταέι ενα 4pin και παιρναει κανονικα η κάρτα.

Δημοσ.

Εγώ παντος έχω κάνει firewall rules και ουσιαστικά οταν πατάω ένα κουμπάκι κωβει πρόσβαση στο internet όλες της εφαρμογές εκτός από αυτές που θέλω πχ payments και μουσική και κάπως έτσι έλυσα το θέμα.

Αυτό με την προϋπόθεση το κινιτο να έχει επηλογη για firewall profiles αλλιος Με Το χέρι μια μια δεν λει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, theanob είπε

Ρολόι με NFC και μουσική έχεις σκεφτεί; Εγώ έχω garmin που έχει κ τα δύο και με καλύπτει πλήρως. 

απλά το γράφω σαν ενημέρωση, η icard παρέχει μπρελοκ NFC το οποίο σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω ώστε να μη κουβαλάω κινητό, κάρτες....

τελικά δε το έκανα διότι αναγκαστικά συνδέεται με τον λογαριασμό icard, όπου οι αγορές δε περνάνε στο αφορολόγητο και επίσης πληρώνω με άλλες κάρτες οι οποίες μου δίνουν και Bonus. Από την icard δε θα έπαιρνα τίποτα.

Ακόμα το σκέφτομαι όμως όχι ως κύρια λύση αλλά ως λύση ανάγκης. πχ να έχω το μπρελοκ και λίγα χρήματα μέσα σε περίπτωση που ξεχάσω κάρτα- μετρητά

1 ώρα πριν, theanob είπε

απλά το γράφω σαν ενημέρωση, η icard παρέχει μπρελοκ NFC το οποίο σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω ώστε να μη κουβαλάω κινητό, κάρτες....

τελικά δε το έκανα διότι αναγκαστικά συνδέεται με τον λογαριασμό icard, όπου οι αγορές δε περνάνε στο αφορολόγητο και επίσης πληρώνω με άλλες κάρτες οι οποίες μου δίνουν και Bonus. Από την icard δε θα έπαιρνα τίποτα.

Ακόμα το σκέφτομαι όμως όχι ως κύρια λύση αλλά ως λύση ανάγκης. πχ να έχω το μπρελοκ και λίγα χρήματα μέσα σε περίπτωση που ξεχάσω κάρτα- μετρητά

Δημοσ.

1) Κρατάς εγκατεστημένες μόνο τις εφαρμογές που όντως χρειάζεσαι, οι υπόλοιπες δρόμο
2) Απενεργοποιείς όλες τις ειδοποιήσεις πέρα από τις πραγματικά σημαντικές και κάνεις απεγραφή από άχρηστα email newsletters κτλ
3) Κινητό στο αθόρυβο και με την οθόνη κάτω όταν κάνεις το οτιδήποτε απαιτεί την προσοχή σου

Έχει μερικά χρόνια που εφαρμόζω τα παραπάνω και πραγματικά νιώθω πως το κινητό μου έγινε πάλι εργαλείο αντί να είμαι δούλος του. Είναι απίστευτο το πόσο βελτιώνεται η παραγωγικότητά σου (και η ψυχική σου υγεία γενικότερα) όταν δεν σου αποσπά την προσοχή κάθε 2-3 λεπτά η κάθε χαζομάρα.

Τα dumb phones είναι μια εναλλακτική που "κυκλοφορεί" αρκετά online τα τελευταία χρόνια, αλλά προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν που όντως να βολεύτηκε μόνιμα με κάτι τέτοιο, όλοι μέσα σε λίγο καιρό γύρισαν πίσω στα smartphones γιατί όπως και να το κάνουμε είναι τρομερά εργαλεία και παρέχουν μεγάλες ευκολίες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, digitalarchive είπε

βγαινεις εξω χωρις τηλεφωνο κανονικα; να σε ρωτησω.

μουσικη φανταζομαι καποιες playlist κανουν store local στο κινητό

ασυρματα ακουστικα συνδεονται με τη μια η θελει πολυ ιστορία;

για το NFC ειδα ζηταέι ενα 4pin και παιρναει κανονικα η κάρτα.

3ος χρόνος με Garmin Fenix 6x pro. Όλες οι Playlists που εχω στο spotify στο ρολοι μου και εννοειται nfc. Κωδικο για το nfc ζηταει μονο την 1η φορα της ημερας , μετα πατας απλα το shortcut και πληρωνεις. Τα bluetooth ακουστικα συνδεονται στιγμιαια.

Ημουν περιπου στην ιδια φαση με σενα, τωρα βγαινω για τρεξιμο χωρις κινητο, γυμναστηριο χωρις κινητο, παραλια χωρις κινητο, γενικα αν δεν περιμενω τηλ ή οτιδηποτε προσπαθω το κινητο να ειναι μακρια μου και παντα στο αθορυβο. 

Δημοσ.

1) Μικρό σε μέγεθος κινητό και σε βάρος, φτηνό όσο μπορείς (αν και φτηνή είναι συνήθως η άθλια κινεζίλα των 85 ιντσών και 200 γραμμαρίων). Έχουμε το παράδοξο, κινητά με μικρές οθόνες και μέγεθος να έχει η ελίτ. :P Δεν είναι τυχαίο!

2) Εφαρμογές, πέραν του συστήματος (μεηλ-τηλ-σμς-μουσική-κάμερα):

Χάρτες

Τράπεζα

ΟΑΣΑ λεωφορεία/εισιτήρια, εφόσον τα χρησιμοποιείς

Μπράουζερ (φαηρφοξ) με αντμπλοκ

Προαιρετικά: μεσσεντζερ με κλειστές ΟΛΕΣ τις ειδοποιήσεις. Όποιος τσίπης φίλος θέλει τηλέφωνο, θα παίρνει κανονικό. Όποιος θέλει κάτι επείγον, θα στέλνει εσεμες. Εσύ μεσεντζε θα μπαίνεις μόνο προαιρετικά.

ΤΙΠΟΤΑ άλλο, δεν το χρειάζεσαι.

Ζω έτσι εδώ και κάνα 6μηνο (εγώ έχω βάλει και μία εφαρμογή καιρού), με αποτέλεσμα το κινητό να το έχω κυρίως σαν... κινητό. Ε, καμιά φορά, το έχω και σαν εφημερίδα, ή σαν gps, ή σαν βοηθό για συγκοινωνίες και τράπεζες. Τα καλά του, χωρίς το (βουνό) κακών του. :)

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο σε όλα! Κοίτα εγώ εδώ και 9 χρόνια έχω για κινητό ένα cat b100 με κουμπιά, και αναγκαστικά έχω ένα αφής για τους χάρτες στο αμάξι και άμα χρειαστεί λίγο ίντερνετ για να βρω κάτι στο δρόμο όταν είμαι για δουλειές... Συχνά το αφήνω απλά στο αμάξι και αν δεν επρεπε να έχω το νου μου στα ενυδρεία που τα έχω ελεγχόμενα από το κινητό δεν θα το είχα και συχνά μαζί. Το φβ το έχω όχι απλά χωρίς ειδοποιήσεις αλλά log out (χρησιμοποιώ την εφαρμογή lite βολεύει περισσότερο), το ίδιο με όλα δεν έχω εφαρμογές αλλά μπαίνω από τον browser όταν πρέπει να δω ένα μαιλ κτλπ.

Για μουσική έχω ξεχωριστό MP3 player και είναι τόσο βολικό....  Εάν δεν έμενα επαρχία όπου αν μείνειςε το αμάξι ή το ποδήλατο θα σε βρουν την άλλη μέρα κτλπ ούτε το κανονικό κινητό δεν θα είχα πάντα μαζί. Είναι και λίγο θέμα μυαλού μας . Πρέπει να το προσπαθήσεις και λίγο. 

Για τις πληρωμές μόνο κάρτα ή μετρητά μαζί, δεν εμπιστεύομαι να χαλάσει το κινητό ξαφνικά και να μην. Μπορώ να πληρώσω κάπου.

Δημοσ.

Μιας και πιάσαμε την απόσπαση προσοχής μέσω του smartphone. Εγώ ψάχνω κάποια λύση τύπου τηλεφωνητή για τις κλήσεις. Θέλω όταν κάνω κάτι συγκεντρωμένα να μην χτυπάει το ρημάδι και να δίνω την δυνατότητα σε κάποιον να μου στείλει ένα φωνητικό μήνυμα και να το δω στο διάλειμμα μου. Φυσικά θα ήθελα και κάποιες εξαιρέσεις στον κανόνα για να μπορούν άνθρωποι που όντως μπορεί να με έχουν ανάγκη να με καλέσουν ( γονείς, παπουδογιαγιάδες, σύζυγος κτλ). Οι υπόλοιποι δεν θα πάθουν και κάτι αν περιμένουν. Δεν είμαι μαιευτήρας :P 

Δημοσ.
1 hour ago, manolis940 said:

Μιας και πιάσαμε την απόσπαση προσοχής μέσω του smartphone. Εγώ ψάχνω κάποια λύση τύπου τηλεφωνητή για τις κλήσεις. Θέλω όταν κάνω κάτι συγκεντρωμένα να μην χτυπάει το ρημάδι και να δίνω την δυνατότητα σε κάποιον να μου στείλει ένα φωνητικό μήνυμα και να το δω στο διάλειμμα μου. Φυσικά θα ήθελα και κάποιες εξαιρέσεις στον κανόνα για να μπορούν άνθρωποι που όντως μπορεί να με έχουν ανάγκη να με καλέσουν ( γονείς, παπουδογιαγιάδες, σύζυγος κτλ). Οι υπόλοιποι δεν θα πάθουν και κάτι αν περιμένουν. Δεν είμαι μαιευτήρας :P 

Η καλύτερη λύση είναι 2 αριθμοί, μιας και όλες οι συσκευές το υποστηρίζουν. Απλά τον έναν αριθμό τον γνωρίζουν 5 άτομα μόνο. 

Δημοσ.

Στη σημερινή εποχή το smartphone είναι απαραίτητο. Δύσκολα θα το ξεκόψεις και πολλές φορές θα βρεθείς με δεμένα τα χέρια όταν θα το χρειαστείς. 

Αυτα εκανα εγώ και βελτιώθηκε η κατάσταση. 

1. Olauncher ή κλείδωμα των εφαρμογών μέσα σε κάποιο locked folder ώστε να πρεπει να έχεις ένα ακόμα βήμα όταν προσπαθείς να μπεις. Δηλαδή κάνε λιγότερο προσβάσιμα τα στοιχεία που σε ενοχλούν αλλά προσβάσιμα όταν τα χρειαστείς. (Και τον browser)

2. Οχι social media εφαρμογές στο κινητό. Άλλαξε κωδικούς, βάλε καινούργιους που δεν θα θυμάσαι ( αποθήκευσε τους σε password manager) και κανε log out. Στο ίδιο πνεύμα, δυσκολία πρόσβασης. 

3. Βάλε το κινητο να μπαίνει/βγαίνει αυτόματα σε DND/σιγαση. Συγκεκριμένες ώρες την μέρα. Πχ ώρες εργασίας, πριν πας για ύπνο κτλ. 

4. Απενεργοποιήσε οποιαδήποτε λειτουργία power saving mode και έχε σπίτι μόνο έναν φορτιστή. Όταν τελειώνει η μπαταρία σου και ο μοναδικός φορτιστής που έχεις άμεσα προσβασημος είναι στο κομοδίνο σου τότε και θα αφήσεις το κινητό για να μην μείνεις και όταν το φορτίζεις το κινητό θα είναι μακρυά σου μέσα στο σπίτι. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, digitalarchive είπε

Ειμαι γραφίστας.

περιεργος τροπος να μας διαφημίσεις την δουλεια σου!

Θες να μην εχεις το κινητο αλλα να εχεις μουσικη+nfc. Παρε ενα smartwatch.

Αν δεν θες τεχνολογια. Εχω χωραφι που θελει χερια! (γιατι και για αυτο που κανεις παλι τεχνολογια θες...)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...