Προς το περιεχόμενο

Electricity consumption (DEDDIE API)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alexx είπε

Ότι ημερομηνία και και να  επιλέξω παίρνω το ίδιο αποτέλεσμα.image.png.b878d2551b236d7f516e51d954592812.png

Το πιο πάνω πρέπει να κοιτάς

1.png.9118f8cbb12770fb0de229763db77ec4.png

51 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Εγω νομίζω ότι το influxdb με το database DEDDIE που έφτιαξα δεν κάνει τπτ. Ή κάποια βήματα λείπουν ή εχω διαφορετική έκδοση του.

Απο μόνο του το influxdb έχει ενα database _internal που όταν πας στο explore  _internal.monitor σου βγάζει ενα τακτοποιημένο "φάκελο" με "υποφακέλους" cq, database, httpd κτλ

image.jpeg.71dc0de0968d7126260c80642468e56c.jpeg

To database DEDDIE.autogen απ την άλλη, παρά τις όσες φορές έχω τρέξει το flow δεν εχει φέρει ποτέ τπτ μέσαimage.png.944477c19b2af4353b60143410fb21c6.png

Το grafana με βάση δεδομένω του influxdb και http://localhost:8086 δεν έχει συνδεθεί ποτέ βγάζοντας μηνύματα οπως αυτό

Get "http://localhost:8086/query?db=DEDDIE&epoch=ms&q=SHOW+measurements": dial tcp [::1]:8086: connect: connection refused error reading influxDB

Δοκιμάζοντας ομως για πλάκα με την διεύθυνση που έχει μέσα στο database του _internal.monitor

που είναι της μορφής x0x7x459-influxdb:8086 συνδέεται με την μια 

image.jpeg.40358743d4d09d0400840488abee64ac.jpeg

Η έκδοση του influxdb που εχω:

ΙnfluxDB Current version: 5.0.2 
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.jpeg

Στο debug τι σου εμφανίζει; Πάλι timeout error;

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, mikemarios είπε

Το πιο πάνω πρέπει να κοιτάς

1.png.9118f8cbb12770fb0de229763db77ec4.png

Στο response body δεν μου εμφανίζει καθόλου καταναλώσεις, άρα μάλλον δεν έχει τηλεμετρία.

Επεξ/σία από alexx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, alexx είπε

Στο response body δεν μου εμφανίζει καθόλου καταναλώσεις, άρα μάλλον δεν έχει τηλεμετρία.

Ποια χρονικά διαστήματα έβαλες να ψάξει (fromDate και toDate);

Επεξ/σία από mikemarios
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mikemarios είπε

Ποια χρονικά διαστήματα έβαλες να ψάξει (fromDate και toDate);

απο 15.03 εως 16.03

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε από 2025-01-01 μέχρι σήμερα για να το σιγουρέψουμε. Στο code του server response, αριστερά από το response body, σου γράφει 200; To response body δεν επιστρέφει "curves";

Επεξ/σία από mikemarios
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mikemarios είπε

Βάλε από 2025-01-01 μέχρι σήμερα για να το σιγουρέψουμε. Στο code του server response, αριστερά από το response body, σου γράφει 200;

Ναι.https://ibb.co/nshztNnG

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mikemarios είπε

Δυστυχώς δεν έχεις ακόμη ενεργή την τηλεμετρία στον μετρητή σου.☹️

Θα ξαναδοκιμάσω όταν την ενεργοποιήσουν. Σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Να είσαι καλά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα απο ότι καταλαβαίνω πρέπει να δουλεύει η τηλεμετρία.

image.jpeg.4899f1519f8864b9f7f6ae016f1dfd0b.jpeg

Στο influxdb παρόλα αυτά δεν έχει μεταφερθεί κάποιο measurement απ το red-node....

Να σας φέρω τον υπολογιστή μου να μου το φτιάξετε???:lol:

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Για σας, θα ηθελα καποιος να μου πει πως βαζουμε το Αρχείο JSON.

Ολα τα αλλα τα εχω κανει σωστα και εχω τηλεμετρια  Ευχαριστω πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φτιάχνοντας το debug μετά απο το call to DEDDIE και κάνοντας deploy παίρνω το εξής:

image.png.2b4377dd1970114673b7361b4be40dd6.png

Όταν ενεργοποιώ το Passthow Curves only και κάνοντας deploy στο debug δεν μου φέρνει κάτι.

Αν πειράξω το και βάλω ημερομηνία  DEDDIE last_date  πριν απο ενα με δυο μήνες αρχίζει και βγάζει κείμενο στο debug αλλά κάποια στιγμή βγάζει fail request timeout σαν να κολλάει επειδή του ζητάω πολλά data.

Υπάρχει κάποια περίπτωση το influxdb που έχω βάλει να είναι σε διαφορετική έκδοση?

Σαν να μην μπορεί το influxdb να λάβει τα δεδομένα απο το flow του red-node.

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά συγνώμη για την καθυστερημένη ανταπόκριση. Την όλη διαδικασία την έχω μετασχηματίσει σε προσαρμοσμένη ενσωμάτωση (custom component) στο home assistant ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τα δεδομένα στο Energyboard του ΗΑ αλλά και στο grafana μέσω InfluxDB (όχι στην 1η έκδοση) όπως κάνουμε και με τους άλλους αισθητήρες του ΗΑ. Σε λίγες μέρες θα σας ενημερώσω από που θα μπορείτε να το κατεβάσετε στο github μέσω HACS. Παρόλα αυτά αν κάποιος θέλει να το τρέξει με τον υπάρχων οδηγό , τότε ας το αναφέρει εδώ στο thread και θα ανταποκριθώ το συντομότερο δυνατό.

Επεξ/σία από mikemarios
  • Like 6
Δημοσ.
Στις 24/3/2025 στις 1:34 ΜΜ, mikemarios είπε

Παιδιά συγνώμη για την καθυστερημένη ανταπόκριση. Την όλη διαδικασία την έχω μετασχηματίσει σε προσαρμοσμένη ενσωμάτωση (custom component) στο home assistant ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τα δεδομένα στο Energyboard του ΗΑ αλλά και στο grafana μέσω InfluxDB (όχι στην 1η έκδοση) όπως κάνουμε και με τους άλλους αισθητήρες του ΗΑ. Σε λίγες μέρες θα σας ενημερώσω από που θα μπορείτε να το κατεβάσετε στο github μέσω HACS. Παρόλα αυτά αν κάποιος θέλει να το τρέξει με τον υπάρχων οδηγό , τότε ας το αναφέρει εδώ στο thread και θα ανταποκριθώ το συντομότερο δυνατό.

Μπράβο! Το προσπάθησα με το chatgpt και δεν είχα βγάλει άκρη. Ανυπομονώ!

Δημοσ.

Είναι 99% έτοιμο. Δοκιμές κάνω σε διάφορα σενάρια και προσαρμόζω τα loggers και το config flow για να είναι super friendly.

58 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το προσπάθησα με το chatgpt

Και εγώ με vibe coding το έκανα αλλά προτιμώ τα λόγια του Simon Willison: "If an LLM wrote every line of your code, but you've reviewed, tested, and understood it all, that's not vibe coding in my book—that's using an LLM as a typing assistant.

🙃

• Like 4
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα στο group.

Πριν από δύο μήνες ο ΔΕΔΔΗΕ μου άλλαξε τον μετρητή τοποθετώντας έναν της Sogemcom, υπέθεσα και γω με την σειρά μου πως πλέον έχω τηλεμετρία. Από την παραπάνω διαδικασία όμως είδα πως δεν έχω. Είναι λοιπόν θέμα μετρητή, θέμα χρόνου ή πρέπει να κάνω κάτι με τον ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε να έχω τηλεμετρία;

• Δημιουργία νέου...