Προς το περιεχόμενο

Electricity consumption (DEDDIE API)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Μήπως παίζει ρόλο που το HA μου είναι σε vbox και win11 64bit?Screenshot2025-03-17003302.png.d98ee66942cb13f78727611c77fd1fe1.pngScreenshot2025-03-17003235.png.733e0e5fe8fcad592d6c2fa94b0d4069.pngScreenshot2025-03-17003119.png.6d22580ae5a08e9f66adc3b783444851.pngScreenshot2025-03-17003452.png.c82a06f5e3215360e74e3e491fafc724.png

Έχεις δώσει δικαιώματα read/write στον χρήστη home για την βάση DEDDIE? 

Επεξ/σία από flampouras
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι λίγο weekend fighter στα θέματα του home assistant οπως και οι περισσότεροι απο εσάς, δεν θα ενοχλήσω μέσα στην βδομάδα.

Θα στείλω όμως μερικά pm να μην λερώνω το νήμα εδώ και όποιος είναι πρόθυμος ας βοηθήσει.

Προς το παρόν ούτε το influxdb είμαι σίγουρος πως έχω ρυθμίσει σωστά ούτε μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς δουλεύει το node-red. 

Φαντάζομαι ότι θα τρέχει μια αλληλουχία εντολών οι οποίες ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα μπαίνουν στο site της Δεδδηέ με τα token που δημιουργήσαμε ώς άδειες για να σηκώνει τα δεδομένα των καταναλώσεων μας ώστε να τα παρουσιάσει με το όμορφο γραφικό περιβάλλον του grafana ως διαγράμματα στο home assistant.

Δεν ξέρω πολύ βασικά πράγραμματα.

Για παράδειγμα δεν ξέρω αν αρκεί να φορτώσω το κείμενο στο flow στο red-node ή αν πρέπει να το κάνω deploy.

Πρέπει να το κάνω deploy κάθε φορά ή αυτό μένει ενεργό όταν επανεκκινεί το home assistant?

Πως απενεργοποιώ αλυσίδες του flow και πως βλέπω το αποτέλεσμα του flow?

Πχ στο debuging που μου γράφει ο @mikemariosδεν ξέρω ούτε πως να δω τι αποτέλεσμα βγάζει όταν τρέχω το flow μέχρι το debug....

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@yiannis_1 τα παραπάνω είναι εύκολα διαχειρίσιμα και αντιμετωπίσιμα. Υπομονή θέλει και διαθέσιμο χρόνο.

33 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Για παράδειγμα δεν ξέρω αν αρκεί να φορτώσω το κείμενο στο flow στο red-node ή αν πρέπει να το κάνω deploy.

Το φορτώνεις (το κάνεις δλδ import) και ναι μετά πρέπει να το κάνεις deploy

Πρέπει να το κάνω deploy κάθε φορά ή αυτό μένει ενεργό?

Όχι κάθε φορά. Αν δεν κάνεις κάποια αλλαγή στο flow το deploy παραμένει απενεργοποιημένο.

Πως απενεργοποιώ αλυσίδες του flow και πως βλέπω το αποτέλεσμα του flow?

Απενεργοποιείς τα nodes όχι τις αλυσίδες. Κάνεις διπλό αριστερό κλικ στο node που θέλεις και στο παράθυρο που σου ανοίγει, αφούς πατήσεις κάτω αριστερά το κουμπί "enabled/disabled" πατάς πάνω δεξιά το κόκκινο κουμπί "Done". Όταν έχεις απενεργοποιήσει ένα node ότι τρέχει μετά από αυτό δεν εκτελείται.

Πχ στο debuging που μου γράφει ο @mikemariosδεν ξέρω ούτε πως να δω τι αποτέλεσμα βγάζει όταν τρέχω το flow μέχρι το debug....

Το αποτέλεσμα του flow μπορείς να το δεις από ένα debug (είναι το πράσινο node). To αποτέλεσμα του debug εφανίζεται στο δεξιό μέρος της οθόνης

1.png.9f0cad4f79fef49e7a7d51eb7b71920b.png

2.png.580e52514b7d4e6d44a33e48ea091ac6.png

Επειδή είμαι λίγο weekend fighter στα θέματα του home assistant οπως και οι περισσότεροι απο εσάς, δεν θα ενοχλήσω μέσα στην βδομάδα.

Θα στείλω όμως μερικά pm να μην λερώνω το νήμα εδώ και όποιος είναι πρόθυμος ας βοηθήσει.

Καλό ειναι οι συνομιλίες να γίνονται στο νήμα γιατί μπορεί να βοηθήσει και κάποιον άλλο που θα έχει παρόμοιες απορίες ή δυσκολίες. Κανείς δε γεννήθηκε να τα ξέρει όλα, ούτε υπάρχουν παντογνώστες.

Επεξ/σία από mikemarios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/03/2025 at 01:52, mikemarios said:

Ας το δούμε για αρχή αν το request είναι σωστό. Απενεργοποίησε το node "Passthrow Curves only" και πρόσθεσε ένα node debug μετά το node "JSON format" και τρεξτο χειροκίνητα (πατάς το κουμπάκι αριστερά από το inject)

Τι σου εμφανίζει στο debug;

Unexpected token U

image.png.9406d7953977d6f7132736267bb4fe1c.png

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Τέλεια! Το πρώτο πρόβλημα εντοπίσθηκε: Έχει καταχωρηθεί λανθασμένο κλειδί token στο entity του ha "DEDDIE token".

image.png.1a8dde1fddf6b5e1b59dadcef9ff4dab.png

Αυτό μπορεί να συμβεί για έναν από τους 3 παρακάτω λόγους:

1) Δεν αντιγράφθηκε - επικολληθήκε σωστά το κλειδί token, μετά την δημιουργία του.

2) Δημιουργήθηκε κλειδί token με χρήση κωδικών taxisnet διαφορετικών από του κατόχου της παροχής ρεύματος,

3) To κλειδί token έχει λήξει.

Εντόπισε τι από τα παραπάνω έχει συμβεί στην περίπτωση σου και διόρθωσε το. Ακολούθως τρέξε ξανά το flow και πες τι σου εμφανίζεται στο debug.

Δημοσ.
Στις 12/3/2025 στις 9:50 ΜΜ, liakjim είπε

Ευχαριστούμε θερμά @mikemarios

Σε εμένα για να δουλέψει το grafana (ίσως λόγω χρήσης 1.Χ version της influxdb; δεν ξέρω), έπρεπε να βάλω το κάτωθι query στο grafana:

SELECT mean("Value") AS "kWh" FROM "consumption" WHERE $timeFilter GROUP BY time($__interval) fill(none)

Καλησπέρα, αυτό που ακριβώς το βάζουμε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.71809439ec56d351af8c801ab873c9de.png

image.png.c6fdc178b939ad8d7676e3aad89c5d2e.png

3.png.30b2468ac2263cdf91b6750c99d3c161.png

@liakjimΕτοιμάζω κάτι καινούργιο για να μπαίνουν τα δεδομένα στο energy board του home assistant. Δυστυχώς πάλι με node-red. Αλλά θα έχει και script. :)  Θα δούμε πως θα πάει.

Επεξ/σία από mikemarios
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίος!

Εμένα τώρα μου άλλαξε μήνυμα λάθους.:lol:

image.png.82f9a529fb67accf8dc14a8efb5936d7.png

Τα λάθη που μου έβγαζε πριν ήταν γιατί το text στα helpers το έβαζα εκεί που έγραφε 

Regex pattern :mrgreen:

Το DEDDIE last_date

απο ότι βλέπω ότι και να του βάλω πχ 01/01/2025 κάνει refresh μονο του σε σημερινή ημερομηνία.

Είναι οκ αυτό?

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Το DEDDIE last_date

απο ότι βλέπω ότι και να του βάλω πχ 01/01/2025 κάνει refresh μονο του σε σημερινή ημερομηνία.

Είναι οκ αυτό?

Ναι γιατί κάνει μόνο του τα request μόνο όταν έχει λάβει δεδομένα από το ΔΕΔΔΗΕ. Τσέκαρε το grafana σου αν έχεις λάβει και δείχνει δεδομένα καταναλώσεων.

5 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Εμένα τώρα μου άλλαξε μήνυμα λάθους.:lol:

image.png.82f9a529fb67accf8dc14a8efb5936d7.png

Αυτό το μνμ δημιουργήθηκε πιθανόν γιατί δεν υπήρχε ανταπόκριση από το σέρβερ τηλεμετρίας του ΔΕΔΔΗΕ. Από την ώρα του μνμ υποψιάζομαι ότι είχε "κλείσει" ο σερβερ για συντήρηση. Αυτό γίνεται κάθε μέρα βραδινές ώρες από το ΔΕΔΔΗΕ και είναι φυσιολογικό.

Επεξ/σία από mikemarios
Δημοσ.
Στις 13/3/2025 στις 9:36 ΜΜ, mikemarios είπε

Δοκιμάστε την ιστοσελίδα https://apps.deddie.gr/rps/swagger/index.html?swagger_url=https://apps.deddie.gr/mdp/rest/swagger.json και αν επιστρέφει αποτελέσματα τότε θα πρέπει να δούμε το σετάρισμα σας στο HA.

Καλησπέρα, αυτό πώς ακριβώς χρησιμοποιείται? Που βάζουμε το API για να δούμε αν στέλνει το ρολόι καταναλώσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην 2η σειρά  είναι το πρωτο POST /getCurves for supply number. Type of curves can be active, raeactive, produced and injected. Πατάς πάνω του και ανοίγει μια φόρμα. Πατάς πρώτα το κουμπί try out για να ενεργοποιήσει την φόρμα και στο 1ο πεδίο εισάγεις το token. Στο πεδίο body analysisType βάζεις αντί για 0 το 2, στο fromDate την από ημ/νια και ώρα που ζητάς δεδομένα, όπως και στο toDate μέχρι την ημ/νια και ώρα που θέλεις, στο supplyNumber τον αριθμό της παροχής σου και στο taxNumber το ΑΦΜ του κατόχου της παροχής. Τέλος πατάς το κουμπί execute και από κάτω σου εμφανίζει τα αποτελέσματα αν έχεις.

Επεξ/σία από mikemarios
  • Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, alexx said:

Καλησπέρα, αυτό πώς ακριβώς χρησιμοποιείται? Που βάζουμε το API για να δούμε αν στέλνει το ρολόι καταναλώσεις?

1) Πας στο https://apps.deddie.gr/rps/swagger/index.html?swagger_url=https://apps.deddie.gr/mdp/rest/swagger.json

2) πατάς στο /getCurves για να σου κάνει expand

3) πατάς στο "Try it out" στα δεξιά

4) βάζεις το token που πήρες από το https://apps.deddie.gr/mdp/mdpAccessTokens.html

5) αφήνεις το "API" στο scope

6) συμπληρώνεις τα σχετικά πεδία fromDate, supplyNumber (9ψήφιος αριθμός παροχής) και taxNumber (ΑΦΜ) στο body, πχ.
image.png.72d9b49111307dd2bca6d6c6965de232.png

7) Πατάς execute

Αυτό θα σου φτιάξει ένα curl request (που μπορείς να τρέξεις και χειροκίνητα από Linux terminal ή σχετικό Windows app) και στο Response body θα σου επιστρέψει ένα κείμενο σε JSON format με τις καταναλώσεις σου. Εμένα εξακολουθεί να δίνει μόνο για 13/9 βέβαια οπότε μάλλον κάτι παίζει με την τηλεμετρία αλλά anyway...

edit: με έφαγε στο φώτο φίνις ο mikemarios 😄

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, mikemarios said:

Αυτό το μνμ δημιουργήθηκε πιθανόν γιατί δεν υπήρχε ανταπόκριση από το σέρβερ τηλεμετρίας του ΔΕΔΔΗΕ. Από την ώρα του μνμ υποψιάζομαι ότι είχε "κλείσει" ο σερβερ για συντήρηση. Αυτό γίνεται κάθε μέρα βραδινές ώρες από το ΔΕΔΔΗΕ και είναι φυσιολογικό.

Εγω νομίζω ότι το influxdb με το database DEDDIE που έφτιαξα δεν κάνει τπτ. Ή κάποια βήματα λείπουν ή εχω διαφορετική έκδοση του.

Απο μόνο του το influxdb έχει ενα database _internal που όταν πας στο explore  _internal.monitor σου βγάζει ενα τακτοποιημένο "φάκελο" με "υποφακέλους" cq, database, httpd κτλ

image.jpeg.71dc0de0968d7126260c80642468e56c.jpeg

To database DEDDIE.autogen απ την άλλη, παρά τις όσες φορές έχω τρέξει το flow δεν εχει φέρει ποτέ τπτ μέσαimage.png.944477c19b2af4353b60143410fb21c6.png

Το grafana με βάση δεδομένω του influxdb και http://localhost:8086 δεν έχει συνδεθεί ποτέ βγάζοντας μηνύματα οπως αυτό

Get "http://localhost:8086/query?db=DEDDIE&epoch=ms&q=SHOW+measurements": dial tcp [::1]:8086: connect: connection refused error reading influxDB

Δοκιμάζοντας ομως για πλάκα με την διεύθυνση που έχει μέσα στο database του _internal.monitor

που είναι της μορφής x0x7x459-influxdb:8086 συνδέεται με την μια 

image.jpeg.40358743d4d09d0400840488abee64ac.jpeg

Η έκδοση του influxdb που εχω:

ΙnfluxDB Current version: 5.0.2 
Spoiler

image.jpeg

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, mikemarios είπε

Στην 2η σειρά  είναι το πρωτο POST /getCurves for supply number. Type of curves can be active, raeactive, produced and injected. Πατάς πάνω του και ανοίγει μια φόρμα. Πατάς πρώτα το κουμπί try out για να ενεργοποιήσει την φόρμα και στο 1ο πεδίο εισάγεις το token. Στο πεδίο body analysisType βάζεις αντί για 0 το 2, στο fromDate την από ημ/νια και ώρα που ζητάς δεδομένα, όπως και στο toDate μέχρι την ημ/νια και ώρα που θέλεις, στο supplyNumber τον αριθμό της παροχής σου και στο taxNumber το ΑΦΜ του κατόχου της παροχής. Τέλος πατάς το κουμπί execute και από κάτω σου εμφανίζει τα αποτελέσματα αν έχεις.

Ότι ημερομηνία και και να  επιλέξω παίρνω το ίδιο αποτέλεσμα.image.png.b878d2551b236d7f516e51d954592812.png

• Δημιουργία νέου...