Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η iRobot Corp., η εταιρεία πίσω από τις ηλεκτρικές σκούπες Roomba, προειδοποίησε τους επενδυτές ότι ενδέχεται να κλείσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες εάν δεν καταφέρει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της ή να βρει αγοραστή.

Η προειδοποίηση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την παρουσίαση μιας νέας σειράς ηλεκτρικών σκουπών Roomba.

Αυτό προκύπτει από τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας όπου φανερώνουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η iRobot βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση. Η εταιρεία δαπάνησε 3,6 εκατομμύρια δολάρια για να τροποποιήσει τους όρους ενός δανείου 200 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε το 2023 από την Carlyle Group, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της.

Η χρηματοδότηση αυτή είχε αρχικά στόχο να παρέχει ρευστότητα στην εταιρεία ενώ οι ρυθμιστικές αρχές εξέταζαν την προγραμματισμένη εξαγορά από την Amazon, η οποία τελικά κατέρρευσε κάτω από το βάρος των ρυθμιστικών ελέγχων. Το επιτόκιο του δανείου ήταν 9 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το Secured Overnight Financing Rate, σημαντικά υψηλότερο από τα συνήθη επίπεδα.

Όπως αναφέρεται στην τριμηνιαία οικονομική έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου, η εταιρεία είδε τα έσοδά της στις ΗΠΑ να μειώνονται κατά 47% το τέταρτο τρίμηνο. Στην ίδια έκθεση, η iRobot ανέφερε ότι "ξεκίνησε μια επίσημη στρατηγική αναθεώρηση για να αξιολογήσει ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, της διερεύνησης μιας πιθανής πώλησης ή στρατηγικής συναλλαγής και της αναχρηματοδότησης του χρέους της."

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 26% στις προχρηματιστηριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση ότι υπάρχουν "ουσιαστικές αμφιβολίες" για την ικανότητά της να συνεχίσει τη λειτουργία της. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ήταν λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια την Τρίτη.

Η απόφαση της Amazon να εγκαταλείψει τα σχέδια εξαγοράς του κατασκευαστή του Roomba πέρυσι, μετά από συγκρούσεις με τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε άμεσες επιπτώσεις για την iRobot, η οποία αντιμετώπιζε ήδη οικονομικές δυσκολίες.

Στην έκθεση του τέταρτου τριμήνου, η iRobot κατέγραψε καθαρή ζημία 77,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο τέλος του έτους, η εταιρεία διέθετε 134 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ή ισοδύναμα μετρητών, αυξημένα από το προηγούμενο τρίμηνο αλλά μειωμένα σε σύγκριση με το επίπεδο του προηγούμενου έτους. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει 40 εκατομμύρια δολάρια από τα μετρητά που η iRobot σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για την αγορά αποθεμάτων.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης πτώση 44% στα έσοδα του τέταρτου τριμήνου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αποδίδοντας τη μείωση στις προωθητικές δαπάνες, στο χρονοδιάγραμμα των παραγγελιών από τον μεγαλύτερο πελάτη της για την εορταστική περίοδο και σε "συνεχιζόμενες ανταγωνιστικές προκλήσεις που η εταιρεία αντιμετωπίζει" με νέες παρουσιάσεις προϊόντων.

Το τελευταίο έτος ήταν ιδιαίτερα ταραχώδες για την εταιρεία ρομποτικής, η οποία έχασε τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της Colin Angle, είδε την προγραμματισμένη εξαγορά από την Amazon να καταρρέει υπό το βάρος του ρυθμιστικού ελέγχου, και απέλυσε πάνω από το 50% του εργατικού δυναμικού της.

Παρά την κυκλοφορία νέων προϊόντων, η iRobot προειδοποιεί ότι "δεν υπάρχει διαβεβαίωση ότι οι νέες παρουσιάσεις προϊόντων θα είναι επιτυχείς, λόγω πιθανών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της ζήτησης των καταναλωτών, του ανταγωνισμού, των μακροοικονομικών συνθηκών και των δασμολογικών πολιτικών."

View full article

• Super Moderators
Δημοσ.

Την έφαγαν οι κινέζοι, λογικό...κατώτερα specs σε ακριβότερες τιμές. 

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, Pokemon640 said:

Ποτέ δεν ήμουν φαν γενικά με τις ρομποτικές σκούπες, δεν νιώθω ότι θα μου λείψουν.

Όποιος δεν έχει κατοικίδια δεν τις εκτιμάει ιδιαίτερα ναι. 😛

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Τώρα που θα βάλει δασμούς ο Τράμπας, όλοι θα τρέξουν να φιτάξουν εργοστάσια για ibrobot στην Αμερική, οπότε θα πάει πολύ καλά αυτό, είναι σίγουρο.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, Thresh said:

Όποιος δεν έχει κατοικίδια δεν τις εκτιμάει ιδιαίτερα ναι. 😛

Ή όποιος σαν εμένα προτιμάει να σκάβει 5 ώρες στον ήλιο από το καθημερινό σκούπισμα-σφουγγάρισμα. Xiaomi S10 μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις πάντα.... εδώ πληρώνεις brand.

Και αυτό, το brand το πληρώνει κάποια στιγμή, ακριβά.

Δες παρελθόν, πχ kodak, nokia

Επεξ/σία από Alani13
Δημοσ.
1 hour ago, Pokemon640 said:

Ποτέ δεν ήμουν φαν γενικά με τις ρομποτικές σκούπες, δεν νιώθω ότι θα μου λείψουν.

Είναι μέχρι να τις συνηθίσεις, μετά δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτές.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
57 minutes ago, Pokemon640 said:

Μια από τα ίδια μέχρι που πήραμε μια της roborock στο blackfriday και κάνει παπάδες! Της έχω βάλει στον χάρτη που έκανε για το σπίτι ποια σημεία θέλω να πάει και που να μην πάει και μια ρουτίνα να κάνει κάθε μέρα με κάποια σειρά τα δωμάτια και έχω βρει ηρεμία από το σκούπισμα!
Βέβαια έχω μακρύτριχο γάτο και παράγει τρίχα σαν να έχω 10 αρκούδες, το "σφουγγάρισμα" που κάνει είναι για τα πανηγύρια βέβαια αλλά σαν σκούπα κάνει πολύ καλή δουλειά! Όχι άριστη, θέλει και κανονική σκούπα το σπίτι αλλά ξέρω γω; 1 φορά το μήνα αντί για κάθε βδομάδα.
Η πλάκα είναι ότι έχει integration με το Home Assistant και έτσι μπορώ να κάνω σενάρια! Πχ μπήκε το γατί μέσα; Υποθέτω ότι έφερε και φύλλα και βρωμιά, της δίνει εντολή και πάει στο σημείο που μπήκε στοχευμένα, καθαρίζει και γυρίζει πίσω.

• Like 4
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Η πλάκα είναι ότι έχει integration με το Home Assistant και έτσι μπορώ να κάνω σενάρια! Πχ μπήκε το γατί μέσα; Υποθέτω ότι έφερε και φύλλα και βρωμιά, της δίνει εντολή και πάει στο σημείο που μπήκε στοχευμένα, καθαρίζει και γυρίζει πίσω.

υπαρχει καμερα ξεχωριστη που αναγνωριζει το γατι οτι μπηκε μεσα και δουλευει τυπου οταν αναγνωρισει κινηση η καμερα στο ταδε σημειο, να παει η σκουπα να σκουπισει εκει? 

Δημοσ.
6 minutes ago, emperor4her said:

υπαρχει καμερα ξεχωριστη που αναγνωριζει το γατι οτι μπηκε μεσα και δουλευει τυπου οταν αναγνωρισει κινηση η καμερα στο ταδε σημειο, να παει η σκουπα να σκουπισει εκει? 

Ναι έχω μια κάμερα της dahua περασμένη σε vm που τρέχει frigate nvr (με coral ai tpu) το οποίο κάνει object tracking και βγάζει notifications. 

• Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...