freegr Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Οι αλλαγές θα είναι αισθητικές ή θα αγγίξουν τον πυρήνα του λειτουργικού είναι το μεγαλύτερο ερώτημα
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, petran1790 είπε Οπως?? για δωσε μερικα παραδειγματα αν θελεις να καταλαβουμε... Θεωρεις τα Windows καλυτερα πχ? Από την στιγμή που μιλάει για προσωπικά γούστα δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Έχει απόλυτο δίκιο να θεωρεί ότι δεν βολεύει για τον ίδιο το MacOS. Επίσης τα 3rd party apps που υποκαθιστούν την λειτουργικότητα που λείπει σε κάποιον ναι μεν είναι λύση αλλά δεν μπορούν να συνεκτιμηθούν στο λειτουργικό (Αυτό αφορά το Link που έβαλε ο @somt). Προσωπικά και εγώ , όντας χρήστης Windows από πολύ μικρός θεωρώ ότι πιο γρήγορα εκτελώ την ίδια δουλειά στα Windows σε σχέση με το MacOS. Για μένα είναι λογικό αφού δεν γίνεται σε 1 χρόνο να αλλάξω τον τρόπο που έχω μάθει εδώ και 30 χρόνια. Ειδικά όταν έχω 8+ ώρες την ήμερα σε Windows και το MacOS είναι στον προσωπικό μου χρόνο. Φυσικά και υπάρχουν πράγματα στο MacOS που βρήκα πιο βολικά από τα Windows ακόμα και αρχάριους. Επίσης πολλά από τα πράγματα μόλις τα συνηθίδα δεν αποτελούσαν πλέον πρόβλημα. πχ Το Spotlight και γενικά το search είναι το 1ο που είναι απίστευτα βοηθητικό στην παραγωγικότητα. Ειδικά στον File explorer το Search είναι πολύ κακό στα windows και αφού μας έχει τσακίσει το Windows Indexing Service. Γενικά όμως και εγώ πιστεύω ότι σε UI η Microsoft είναι πιο καλή. Σε Performance & Efficiency το Mac είναι σε άλλο επίπεδο. πχ όταν ήδη έχω ένα παράθυρο σε focus , όταν πατάς στο dock θα ήταν λογικό το Hide σε σχέση με το να μην κάνει τίποτα. πχ2 Το preview (hover) στην windows taskbar μου μοιάζει απείρως πιο χρηστικό από το Dock του MacOS. Συνοψίζοντας, θεωρώ ότι μια ανανέωση στο GUI χρειάζεται αντιγράφοντας τα θετικά τον Windows. Καταλαβαίνω ότι αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά και λαμβάνοντας υπόψιν το σταθερό User Base και όχι όσους μεταβαίνουν από Windows σε MacOS. πχ το αντίστοιχο Snap in που έφερε στο Sequoia νομίζω όλοι το ήθελαν. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Dimitris_1981 Bold Edit 1
liospi Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μεγαλύτερη αλλαγή από το OS 9 σε MacOS 10 δύσκολα να δούμε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα