Crash24 Δημοσ. χθες στις 09:25 πμ Δημοσ. χθες στις 09:25 πμ Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια από τις πιο δραματικές αναβαθμίσεις λογισμικού στην ιστορία της, στοχεύοντας στη ριζική αλλαγή του περιβάλλοντος του iPhone, iPad και Mac. Η ανανέωση, που αναμένεται αργότερα φέτος, θα αλλάξει θεμελιωδώς την εμφάνιση των λειτουργικών συστημάτων και θα κάνει τις διάφορες πλατφόρμες λογισμικού της Apple πιο "συνεπείς" μεταξύ τους, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την ενημέρωση του στυλ των εικονιδίων, μενού, εφαρμογών, παραθύρων και κουμπιών συστήματος. Ωστόσο, η Apple δεν προχωρά στη συγχώνευση των λειτουργικών της συστημάτων - ένα βήμα που έχουν κάνει άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες. Η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει καλύτερα Mac και iPad διατηρώντας τα λειτουργικά τους συστήματα ξεχωριστά. Ένα άλλο όφελος για την Apple είναι ότι ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν και τις δύο συσκευές, αντί να περιορίζονται σε μία. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, η εταιρεία εργάζεται για να απλοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες πλοηγούνται και ελέγχουν τις συσκευές τους, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το project δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ο σχεδιασμός βασίζεται ελαφρώς στο λογισμικό του Vision Pro, πρόσθεσαν. Η Apple ποντάρει ότι μια πρωτοποριακή νέα διεπαφή μπορεί να τονώσει τη ζήτηση μετά από μια περίοδο αργής ανάπτυξης. Τα έσοδά της εταιρείας επιβραδύνθηκαν μετά από μια έξαρση στις δαπάνες για τεχνολογία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και η ανάπτυξη επιστρέφει μόνο σταδιακά. Το iPhone -το πιο δημοφιλές προϊόν της Apple σε έσοδα- υπέστη μια απροσδόκητη πτώση στις πωλήσεις κατά την πιο πρόσφατη εορταστική περίοδο. Οι αλλαγές έρχονται ως μέρος του iOS 19 και iPadOS 19 - με κωδική ονομασία "Luck" - και του macOS 16, που ονομάζεται "Cheer". Οι αλλαγές ξεπερνούν μια νέα γλώσσα σχεδιασμού και αισθητικές βελτιώσεις. Το λογισμικό θα σηματοδοτήσει την πιο σημαντική αναβάθμιση για το Mac από το λειτουργικό σύστημα Big Sur το 2020. Για το iPhone, θα είναι η μεγαλύτερη αναμόρφωση από το iOS 7 το 2013. Οι ενημερώσεις αναμένεται να αποτελέσουν το επίκεντρο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών (WWDC) της Apple τον Ιούνιο - και θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή από την ταραχώδη προσπάθεια της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη. Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανέβαλε επ' αόριστον τις αναβαθμίσεις AI για την ψηφιακή βοηθό Siri, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά του Bloomberg News ότι οι βελτιώσεις δεν θα ακολουθούσαν το αρχικό χρονοδιάγραμμα για κυκλοφορία μέσα στο 2025. Ο σχεδιασμός των νέων λειτουργικών συστημάτων επιβλέπεται από τον Alan Dye, έναν μακροχρόνιο στέλεχος της Apple που προηγουμένως κατείχε θέσεις σε εταιρείες μόδας. Πριν από μια δεκαετία, επιλέχθηκε από τον επικεφαλής σχεδιασμού Jony Ive για να βοηθήσει στη δημιουργία του λειτουργικού συστήματος του Apple Watch, καθώς και του iOS 7. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
ntg1980 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Θεωρείται καλό νέο αυτό… ή κακό; Διότι κάποιοι από μας επιλέγουν iPhone, μόνο και μόνο για το περιβάλλον εργασίας του iOS! Αν οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες, δεν ξέρω κατά πόσο θα χαίρουν θερμής αποδοχής! Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από ntg1980 2
JohnnieGr88 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Μετά την τρομερή επιτυχία στο κομμάτι ΑΙ (δημιουργία εμοντζι,αναζητηση δημιουργίας τους με λέξεις,σβήσιμο αντικειμένων από φωτογραφίες ),θα βάλουν στρογγυλά εικονίδια τύπου βιζιον ος...τρομερές αλλαγές και εξελίξεις αναμένονται 😂😂😂 2
giannis84 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Μακάρι να δούμε φως αν και θεωρώ κλασσικά επικοινωνιακά παιχνίδια του μάρκετινγκ της Apple…. Στο τέλος θα δούμε νέα wallpapers κ screensavers…. Τουλάχιστον για τους έλληνες… Άποψη μου αν και χρήστης αποκλειστικά Mac κ iOS τα τελευταία 15 έτη 1 1
SeaLion Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Χμμμ.... τι θα δούμε πάλι... Ελπίζω να μην φέρουν άλλο ένα νέο ημιτελές UI framework. Κι ενώ το iOS 18 έχει μέτρια υποδοχή από τους χρήστες και δικαιολογημένα (bugs, features που "θα" έρθουν κτλ), τo Sequoia είναι το καλύτερο από τα πρόσφατα λειτουργικά για το Mac, oπότε ελπίζω να μην έχουμε πισωγύρισμα μόνο και μόνο για το buzz της υπόθεσης. Here's a wild idea: ρίξτε λίγο την τιμή στα iPhone αν θέλετε πωλήσεις, καθώς τηλέφωνο του χιλιάρικου δεν το αλλάζει κανείς σε 2-3 χρόνια.
somt Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) μακάρι.. για τα δικα μου γούστα έχει αστείες ελλείψεις το Macos αυτή τη στιγμη και μπολικο inconsistency ίδωμεν🤞 Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από somt
floba Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, JohnnieGr88 είπε Μετά την τρομερή επιτυχία στο κομμάτι ΑΙ (δημιουργία εμοντζι,αναζητηση δημιουργίας τους με λέξεις,σβήσιμο αντικειμένων από φωτογραφίες ),θα βάλουν στρογγυλά εικονίδια τύπου βιζιον ος...τρομερές αλλαγές και εξελίξεις αναμένονται 😂😂😂 Ναι ειναι ακριβως οι ιδιες αλλαγες οπως το ανδροιντ αλλαξε τον ηχο οταν φορτιζεις..Μεγαλη αλλαγη.Ιννοβεσιον Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από floba 1
digitalarchive Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες το ενα λειτουργικό χειρότερο από το αλλο κάθε χρόνο. ανουσια πραγματα αντι να το κανουνε ποιο fast kai reliable καθονται και παρουσιαζουν (ΑΙ) προιοντ απου δεν θα τα παρουνε οι μισοι και οι αλλοι μισοι ουτε θα το χρησιμηοποιήσουνε. μιλαω και για mac os και iOS. το mac os καθε χρονο ποιο βαρυ με καμια σημαντικη λειτουργία. αισθητικά; το ιδιο εδώ και 10 χρόνια και ποιο βαρυ από windows. 2
ethereum Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) ενδιαφέρον , θα δούμε κάτι εντελώς καινούργιο ή κάτι που θα μοιάζει ή θα έχει στοιχεία απο άλλο λειτουργικό , το ότι ο Alan Dye έχει ένα background ως σχεδιαστής στην Kate Spade New York το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον , σίγουρα είναι το πιο δημιουργικό μυαλό της ομάδας , πάντως τα στρογγυλά εικονίδια του Vision Pro θυμίζουν λίγο Google Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από ethereum
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 10 λεπτά πριν, digitalarchive είπε το ενα λειτουργικό χειρότερο από το αλλο κάθε χρόνο. ανουσια πραγματα αντι να το κανουνε ποιο fast kai reliable καθονται και παρουσιαζουν (ΑΙ) προιοντ απου δεν θα τα παρουνε οι μισοι και οι αλλοι μισοι ουτε θα το χρησιμηοποιήσουνε. μιλαω και για mac os και iOS. το mac os καθε χρονο ποιο βαρυ με καμια σημαντικη λειτουργία. αισθητικά; το ιδιο εδώ και 10 χρόνια και ποιο βαρυ από windows. Για το ΑΙ θα συμφωνήσω ότι προς το παρόν δεν είναι χρήσιμο ιδιαίτερα. Αν και είναι υποκειμενικό. Υπάρχει κόσμος που πιθανόν βρίσκει χρήση. Το θετικό είναι ότι ακόμα η Apple σου δίνει την επιλογή να κάνεις disable το Apple Intelligence αντίθετα με την MS που απλά κρύβει το εικονίδιο από την Taskbar. Για το πιο βαρύ επειδή δεν έχω αρκετή εμπειρία στα Mac θα σου πω ότι μεταξύ Windows 8 και Windows 10 έγινε το αντίθετο. Κατα τα άλλα είναι λογικό τα Windows 7 να θέλουν ποιο πολλά resources από τα XP που ήταν πραγματική νέα Version. Επίσης είναι λογικό όσο δυναμώνει το HW να το εκμεταλεύεται και το λειτουργικό. Αυτό που με χάλασε στα Windows 10/11 είναι το telemetry & adware. Το ίδιο ισχύει και για το reliability από έκεί που δινοπαθούσαμε , μετά τα Windows 7 το πράγμα έχει στρώσει. Φαντάζομαι για Mac μπορείς να απαντήσεις εσύ ή κάποιος αλλός που έχει Apple επί αρκετά χρόνια. Για το αισθητικό θα συμφωνήσω ότι όντως παραμένει ίδιο (πάλι από αυτά που έχω δει για Mac/iOS/iPadOS) αλλά πολύς κόσμος δεν είναι φιλικός στις αλλαγές. Δες τι γίνεται με τα Windows Aero, Metro, Windows 10, Windows 11. Μια συνεχής γκρίνια και όχι πάντα δίκια. Σε iPadOs με iPad Pro M1 (Αγορά 2021) δεν μπορώ να πώ ότι αισθάνθηκα αισθητές διαφορές μέσα στα χρόνια. Πλέον είμαι στο Pro Μ4 γιατί ήθελα να το δώσω στον αδερφό μου οπότε μέχρι 18.2 έχω προσωπική άποψη. Μια απορία έχω πως θεωρείς ότι είναι πιο βαρύ από Windows; Σε τι Mac τρέχεις και με τι Windows Version & HW το συγκρίνεις; Προσωπικά βρίσκω χαώδη την διαφορά μεταξύ Windows & MacOS σε επίπεδο ταχύτητας και efficiency. Έχεις κάποιο παράδειγμα να δοκιμάσουμε; 2
petran1790 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 4 ώρες πριν, somt είπε μακάρι.. για τα δικα μου γούστα έχει αστείες ελλείψεις το Macos αυτή τη στιγμη και μπολικο inconsistency ίδωμεν🤞 Οπως?? για δωσε μερικα παραδειγματα αν θελεις να καταλαβουμε... Θεωρεις τα Windows καλυτερα πχ?
sirparis Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Πιστεύω πολύ χαμό για το τίποτα. Κλασσική apple
somt Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, petran1790 είπε Οπως?? για δωσε μερικα παραδειγματα αν θελεις να καταλαβουμε... Θεωρεις τα Windows καλυτερα πχ? ναι εγώ τα προτιμώ, δε χρειαζεται όμως να γίνει vs το θέμα (τις αποψεις μου τις εχω γραψει πανω κατω εδώ) Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από somt 1
Tlykog Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, digitalarchive είπε το ενα λειτουργικό χειρότερο από το αλλο κάθε χρόνο. ανουσια πραγματα αντι να το κανουνε ποιο fast kai reliable καθονται και παρουσιαζουν (ΑΙ) προιοντ απου δεν θα τα παρουνε οι μισοι και οι αλλοι μισοι ουτε θα το χρησιμηοποιήσουνε. μιλαω και για mac os και iOS. το mac os καθε χρονο ποιο βαρυ με καμια σημαντικη λειτουργία. αισθητικά; το ιδιο εδώ και 10 χρόνια και ποιο βαρυ από windows. Το pc της δουλειάς μου είναι Windows και το προσωπικό μου μηχάνημα Mac. Δε νομίζω ότι το MacOS είναι πιο βαρύ. Ίσα ίσα που μοιάζει πιο έξυπνα σχεδιασμένο ως προς την κατανάλωση και διαχείρηση πόρων. Παρόλα αυτά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου. Πως το στοιχειοθετείς το ότι είναι πιο βαρύ; Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από Tlykog 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα