absolom Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα Αντιμετωπίζω θέμα με ένα ups powerwalker line interactive vi 1000sb 600w 3 μηνων. Στις τελευταίες 3 διακοπές ρεύματος μόνο τη μία δούλεψε κανονικά και κράτησε το ρεύμα ενώ τις άλλες 2 το ρεύμα έπεσε άμεσα και άρχισε ένα συνεχόμενο μπιπ το οποίο για να σταματήσει έσβησα το ups από το διακόπτη του και το ξανά άνοιξα και δούλεψε κανονικά, στο site της powerwalker λέει για overload ή faulty batteries, δεν καταλαβαίνω, (πάντως είναι αρκετά ζεστό) Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο (επάνω στο ups είναι συνδεδεμένα 2 πολυμπριζα και το φορτίο είναι συνήθως 100-350w ) Επεξ/σία 11 Μαρτίου από absolom
achilles_g_ Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Τί συσκευές έχεις συνδέσει; Επεξ/σία 11 Μαρτίου από achilles_g_
absolom Δημοσ. 11 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, achilles_g_ είπε Τί συσκευές έχεις συνδέσει; 2 υπολογιστές ,ps5,1 οθόνη μια τηλεόραση 1 σκληρό δίσκο μόντεμ , συνήθως τα δουλεύω ,(τηλεόραση σκέτη ή οθόνη+υπολογιστή ή υπολογιστή+τηλεόραση ή ps5+ τηλεόραση)έχω μετρητή τραβάνε 100-350w το πολύ ( το πρόβλημα το παρουσίασε όταν ήταν όλα κλειστά (idle 50-60w) Επεξ/σία 11 Μαρτίου από absolom
absolom Δημοσ. 11 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου If an overload is detected, an audible alarm will sound and the unit will emit one long beep. To correct this, turn the UPS off and unplug at least one piece of equipment from the battery power supplied outlets. Wait 10 seconds. Make sure the circuit breaker / fuse is normal and then turns the UPS on. Αυτά λέει στο site της powerwalker, απλά πως μπορώ να ελέγξω ότι το circuit breaker/fuse είναι οκ
Petros Electron Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, absolom είπε If an overload is detected, an audible alarm will sound and the unit will emit one long beep. To correct this, turn the UPS off and unplug at least one piece of equipment from the battery power supplied outlets. Wait 10 seconds. Make sure the circuit breaker / fuse is normal and then turns the UPS on. Αυτά λέει στο site της powerwalker, απλά πως μπορώ να ελέγξω ότι το circuit breaker/fuse είναι οκ Ειναι θερμική ασφάλεια, αν ενεργοποιηθεί θα εχει πεταχτεί προς τα έξω. Μήπως έχεις υπερ-φορτώσεις το UPS ?.Εχεις βάλει την εφαρμογή συνδεοντας το με το USB για να δεις ποσά ειναι σε Watts στο φορτίο που έχεις συνδέσει επάνω του ?
absolom Δημοσ. 11 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου Η φωτό του ups είναι από το παλιό που είναι ίδιο, Όχι δεν έχει πεταχτεί έξω η θερμική ασφάλεια Δεν έχω εφαρμογή έχω βατομετρο , όταν το έκανε σήμερα 7 το πρωί δεν δούλευε τίποτα, είχα περίπου 50-60w κατανάλωση
absolom Δημοσ. 12 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 19 ώρες πριν, Petros Electron είπε Ειναι θερμική ασφάλεια, αν ενεργοποιηθεί θα εχει πεταχτεί προς τα έξω. Μήπως έχεις υπερ-φορτώσεις το UPS ?.Εχεις βάλει την εφαρμογή συνδεοντας το με το USB για να δεις ποσά ειναι σε Watts στο φορτίο που έχεις συνδέσει επάνω του ? Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι άλλο? Να αλλάξω προληπτικά πρίζα? Τα πολυμπριζα? ή πολύ απλά πέρασε πολύ ρεύμα και έκανε ζημιά στο ups? Μπορώ να το στείλω στο eshop για έλεγχο έχει ακόμα 20 μήνες εγγύηση, Φορτίο 100-350w max , το ups είναι 600w, 20 χρόνια χρησιμοποιώ ups αυτό δεν μου ζει ξανά τύχει
panoulix Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα είναι κατά 99% με τις μπαταρίες και όχι με τα φορτία σου. Μου έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό σε APC Smart UPS με Sunlight μπαταρίες που οριακά να είχαν κλείσει τη διετία. Υπερθερμαίνονταν χωρίς λόγο κι έσκουζε το UPS ή ακουγόταν το φαν του να δουλεύει συνέχεια. Αλλάζεις και βλέπεις τη συμπεριφορά του UPS. Αν το ξανακάνει, τότε φταίει η κεντρική πλακέτα του UPS. Επεξ/σία 12 Μαρτίου από panoulix
Petros Electron Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, panoulix είπε Αλλάζεις και βλέπεις τη συμπεριφορά του UPS. Στις 11/3/2025 στις 7:53 ΠΜ, absolom είπε Αντιμετωπίζω θέμα με ένα ups powerwalker line interactive vi 1000sb 600w 3 μηνων. Επειδή το εχει 3 μήνες, ναι δεν λεω μπορεί να έπεσε σε ελαττωματικές μπαταρίες, εγω θα ελεγα να το παει για ελεγχο αφου εχει εγγύηση απο το να μπει στα έξοδα να αλλάξει τις μπαταρίες και αν αυτές δεν ειναι το πρόβλημα θα ειναι τσάμπα κοπος και εξοδα. 20 λεπτά πριν, panoulix είπε Μου έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό σε APC Smart UPS με Sunlight μπαταρίες Μακριά απο αυτη την μάρκα.. Παντού ακούω προβλήματα για αυτες τις sunlight. Απλα να ξερετε στο θεμα μπαταρίας οτι πληρώνει ο καθένας, αυτο παίρνει. Δωστε παραπανω χρηματα και παρτε μια καλη μπαταριά(ες) 3 ώρες πριν, absolom είπε Μπορώ να το στείλω στο eshop για έλεγχο έχει ακόμα 20 μήνες εγγύηση Αυτο να κανεις φιλε μου. Επεξ/σία 12 Μαρτίου από Petros Electron
absolom Δημοσ. 12 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Επειδή το εχει 3 μήνες, ναι δεν λεω μπορεί να έπεσε σε ελαττωματικές μπαταρίες, εγω θα ελεγα να το παει για ελεγχο αφου εχει εγγύηση απο το να μπει στα έξοδα να αλλάξει τις μπαταρίες και αν αυτές δεν ειναι το πρόβλημα θα ειναι τσάμπα κοπος και εξοδα. Μακριά απο αυτη την μάρκα.. Παντού ακούω προβλήματα για αυτες τις sunlight. Απλα να ξερετε στο θεμα μπαταρίας οτι πληρώνει ο καθένας, αυτο παίρνει. Δωστε παραπανω χρηματα και παρτε μια καλη μπαταριά(ες) Αυτο να κανεις φιλε μου. Τι να κάνουμε συμβαίνουν και αυτά θα το στείλω στο eshop (την προηγούμενη φορά μου δώσανε πιστωτικό γιατί τα έφτυσε 2 μήνες πριν την λήξη της εγγύησης) Απλά είναι σπαστικό γιατί μόλις το κλείσω και το ξανά ανοίξω δουλεύει κανονικά με τις μπαταρίες Σκέφτομαι να πάω σε κάτι καλύτερο ποιο θα προτιμούσατε από τα παρακάτω https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-1200-shl-schuko-lcd-1200va-600w-line-interactive-ups-p-PER.664468 https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-2200-sh-schuko-2200va-1200w-line-interactive-ups-p-PER.664465 https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-1000-csw-1000va-600w-line-interactive-ups-p-PER.664528 https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-2200-shl-schuko-lcd-2200va-1200w-line-interactive-ups-p-PER.664469 https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-1500-csw-1500va-900w-line-interactive-ups-p-PER.664530 Βάζω από eshop γιατί βολεύει περισσότερο, αν υπάρχει κάποιο άλλο που προτείνεται είναι οκ 600+watt Ευχαριστώ Επεξ/σία 12 Μαρτίου από absolom
Petros Electron Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 12 λεπτά πριν, absolom είπε Σκέφτομαι να πάω σε κάτι καλύτερο ποιο θα προτιμούσατε από τα παρακάτω Σε APC, ΕΑΤΟΝ και Cyberpower δες.. Άσε καλύτερα τα powerwalker 1
manolis940 Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Μακριά απο αυτη την μάρκα.. Παντού ακούω προβλήματα για αυτες τις sunlight. Απλα να ξερετε στο θεμα μπαταρίας οτι πληρώνει ο καθένας, αυτο παίρνει. Δωστε παραπανω χρηματα και παρτε μια καλη μπαταριά(ες) Μπορώ να πω και εγώ ότι είχα βάλει σε 3-4 ups που έχω στο σπίτι και σε κάτι αποθήκες με συσκευές δυκτίου και καταγραφίκα sunlight μπαταρίες για δοκιμή και όλες έχουν χαλάσει. Σε ένα που την έβγαλα και την μέτρησα είχε υγεία 50% και δεν έχουν φτάσει και σε εμένα ούτε την διετία. Μιλάμε για Line Interactive UPS και ένα Stand by. Αν ήταν σε Online δεν είχαν βγάλει ούτε πεντάλεπτο. Επίσης την έβαλα και σε συναγερμό και εκεί πάλι μία απ' τα ίδια. Έλεγα να ρωτήσω στο forum σχετικά με εμπειρίες αλλά μιας και αναφέρθηκε εδώ καλό είναι να τις αποφεύγουμε. Κρίμα και αν δεν κάνω λάθος είναι και Ελληνική εταιρεία. 😏 Τώρα λέω να κάνω παρόμοια δοκιμή σε Ultracell. Σε συναγερμούς κρατάνε μια χαρά αλλά σε μεγαλύτερα φορτία δεν τις έχω δοκιμάσει εκτενώς. 6 CSB πάντως σε ένα online UPS της Tescom ( μαμήσιες) έβγαλαν επάξια την πενταετία. Είναι όμως η διπλή τιμή από Ultracell.
panoulix Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Τώρα λέω να κάνω παρόμοια δοκιμή σε Ultracell. Σε συναγερμούς κρατάνε μια χαρά αλλά σε μεγαλύτερα φορτία δεν τις έχω δοκιμάσει εκτενώς. 6 CSB πάντως σε ένα online UPS της Tescom ( μαμήσιες) έβγαλαν επάξια την πενταετία. Είναι όμως η διπλή τιμή από Ultracell. Όχι! Θα πάς μόνο σε CSB ή Leoch. Για κάποιο λόγο κάνουν τα διπλά λεφτά έναντι της κάθε κινεζικής σαβούρας-ορολογιακής βόμβας. 1 ώρα πριν, absolom είπε Τι να κάνουμε συμβαίνουν και αυτά θα το στείλω στο eshop (την προηγούμενη φορά μου δώσανε πιστωτικό γιατί τα έφτυσε 2 μήνες πριν την λήξη της εγγύησης) Απλά είναι σπαστικό γιατί μόλις το κλείσω και το ξανά ανοίξω δουλεύει κανονικά με τις μπαταρίες Σκέφτομαι να πάω σε κάτι καλύτερο ποιο θα προτιμούσατε από τα παρακάτω https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-1200-shl-schuko-lcd-1200va-600w-line-interactive-ups-p-PER.664468 https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-2200-sh-schuko-2200va-1200w-line-interactive-ups-p-PER.664465 https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-1000-csw-1000va-600w-line-interactive-ups-p-PER.664528 https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-2200-shl-schuko-lcd-2200va-1200w-line-interactive-ups-p-PER.664469 https://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-1500-csw-1500va-900w-line-interactive-ups-p-PER.664530 Βάζω από eshop γιατί βολεύει περισσότερο, αν υπάρχει κάποιο άλλο που προτείνεται είναι οκ 600+watt Ευχαριστώ Από PowerWalker μόνο αυτή η σειρά που φοράει και μπαταρίες Leoch εργοστασιακά. Έχω το ίδιο, είναι αστέρι. Ισοδύναμό του είναι το APC Back-UPS Pro. Στα υπόλοιπα ο Πέτρος είναι σωστός και με κάλυψε πλήρως. 2 ώρες πριν, Petros Electron είπε Επειδή το εχει 3 μήνες, ναι δεν λεω μπορεί να έπεσε σε ελαττωματικές μπαταρίες, εγω θα ελεγα να το παει για ελεγχο αφου εχει εγγύηση απο το να μπει στα έξοδα να αλλάξει τις μπαταρίες και αν αυτές δεν ειναι το πρόβλημα θα ειναι τσάμπα κοπος και εξοδα. Μακριά απο αυτη την μάρκα.. Παντού ακούω προβλήματα για αυτες τις sunlight. Απλα να ξερετε στο θεμα μπαταρίας οτι πληρώνει ο καθένας, αυτο παίρνει. Δωστε παραπανω χρηματα και παρτε μια καλη μπαταριά(ες) Αυτο να κανεις φιλε μου. Έχεις απόλυτο δίκιο. Μου διέφυγε εντελώς το ότι είναι 3μήνου. Το πάει για έλεγχο κι αντικατάσταση/πιστωτικό. Επεξ/σία 12 Μαρτίου από panoulix 1
absolom Δημοσ. 12 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 36 λεπτά πριν, panoulix είπε Τώρα λέω να κάνω παρόμοια δοκιμή σε Ultracell. Σε συναγερμούς κρατάνε μια χαρά αλλά σε μεγαλύτερα φορτία δεν τις έχω δοκιμάσει εκτενώς. 6 CSB πάντως σε ένα online UPS της Tescom ( μαμήσιες) έβγαλαν επάξια την πενταετία. Είναι όμως η διπλή τιμή από Ultracell. Όχι! Θα πάς μόνο σε CSB ή Leoch. Για κάποιο λόγο κάνουν τα διπλά λεφτά έναντι της κάθε κινεζικής σαβούρας-ορολογιακής βόμβας. Από PowerWalker μόνο αυτή η σειρά που φοράει και μπαταρίες Leoch εργοστασιακά. Έχω το ίδιο, είναι αστέρι. Ισοδύναμό του είναι το APC Back-UPS Pro. Στα υπόλοιπα ο Πέτρος είναι σωστός και με κάλυψε πλήρως. Έχεις απόλυτο δίκιο. Μου διέφυγε εντελώς το ότι είναι 3μήνου. Το πάει για έλεγχο κι αντικατάσταση/πιστωτικό. Όταν λες το ίδιο πιο εννοείς?ισοδύναμο του apcback ups pro
achilles_g_ Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 4 ώρες πριν, panoulix είπε Όχι! Θα πάς μόνο σε CSB ή Leoch. Eγώ λέω να δοκιμάσω της yuasa. https://www.skroutz.gr/s/8855836/Yuasa-NPW45-12-Mpataria-UPS-me-CHoritikotita-9Ah-kai-Tasi-12V.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα