Windfur Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου Καλησπέρα σας. Επιστρέφω μετά από αρκετό καιρό αφού το σύστημα που είχα με κράτησε παραπάνω από ότι περίμενα (αγορασμένο το 2014) και με upgrade μια κάρτα γραφικών και κάτι ddr3 μνήμες με πήγε μέχρι σήμερα. Ήρθε η ώρα να πάρω κάτι φρέσκο και θα εκτιμούσα τις προτάσεις σας γιατί όλο το φόρουμ ήταν πολύ βοηθητικό τη προηγούμενη φορά. Ποσό που διαθέτουμε : 1200€ - 1500€ Με μια γρήγορη ματιά που έκανα δε βλέπω πως μπορώ ρεαλιστικά να χτίσω ένα σύστημα για να μου κρατήσει κάποια χρόνια με λιγότερα απο 1200€ Χρήση υπολογιστή : 1) Gaming . Δε παίζω ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια WoW, Path of Exile 1-2 και Football Manager - αλλά στήνοντας ένα μηχάνημα που να φυσά ίσως δοκίμαζα και μερικούς καλούς τίτλους (τυπου Baldur's Gate κτλπ) 2) Αρχιτεκτονικά προγράμματα για 2d και 3d Rendering Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad2d, 3dsMax , Sketchup , Enscape , Rhino Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι . Έχω μια DellG2722HS 27αρα και μια Benq 24αρα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δε με πολυνοιάζει αρκεί να είναι αξιόπιστα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Όχι. Θα το συναρμολογήσω εγώ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι Παρατηρήσεις Γενικά δε με νοιάζουν καθόλου τα rgb ή τα ευφανταστα κουτιά. Ξεκάθαρα προτιμώ κάτι καλό και ας χάνει σε εμφάνιση. Ευχαριστώ πολύ
Windfur Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου Κατέληξα κάπως έτσι. AMD Ryzen 5 7600X3D 4.1GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM5 σε Κουτί 360 Arctic Freezer 36 Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket 1700/1851/AM4/AM5 30 Western Digital Green SN350 SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 102 ASRock B850 Pro-A Motherboard ATX με AMD AM5 Socket 200 G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) 6000 CL30 125 Sapphire Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 Pulse Gaming Κάρτα Γραφικών 515 Thermaltake Toughpower GT 850W Full Modular 80 Plus Gold 95 ΚΟΥΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΚΑΤΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ (60-80) 70 ΣΥΝΟΛΟ 1497 Δεν έχω σκεφτεί καθόλου για κουτί , δεν έχω ιδέα άμα υπάρχουν κάποιο που δουλεύεται γενικά (δε με νοιάζει η εμφάνιση). Είπα επίσης μήπως πάω σε x3d ελπίζοντας μήπως πέσει λίγο ακόμα η τιμή του γιατί φαίνονται ένα click καλύτεροι ειδικά για gaming. Σε mobo είπα να πάω σε b850 αν και νομίζω και οι b650 το ίδιο πράγμα θα ήταν. Γενικα λόγω επεξεργαστή/mobo που είπα να πάω σε κάτι καλύτερο από αυτό που είχα αρχικά στο νου μου είμαστε γύρω στο 1500. Δε ξέρω άμα πιστεύετε με κάποιες αλλαγές αν θα μπορούσα να φτάσω τα 1200 ευρω κάπως και ας ήταν ενα κλικ κάτω αλλά με προοπτική να είναι pc 5 χρόνων.
Λύση sattack Δημοσ. 17 Μαρτίου Λύση Δημοσ. 17 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Πολύ καλές επιλογές. Δεν νομιζω οτι εχεις κανει καποια υπερβολή πουθενά. Αν ήθελες να κάνεις οικονομία θα μπορούσες να πάρεις φτηνότερη cpu, αλλά μόνο αν ήταν απόλυτη ανάγκη. Αλλιώς με το 7600X3D θα είσαι φουλ καλυμμένος για όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θα μπεις σε πειρασμό να αναβαθμίσεις cpu. Και μητρικη, η Asrock έβγαλε καλή και φτηνή Β850, οπότε γιατί να πας σε άλλη? Για 20-30Ε? Δεν αξίζει τον κόπο. Νομίζω είσαι σε όλα πολύ καλά. Εγώ το μόνο που θα σκεφτόμουν είναι, αφού πήγες σε 500Ε για 7800ΧΤ, μήπως να το πάλευες μπας και βρεις τωρα ή σε λίγο καιρό μια 9070 στα 650Ε? Αυτή σίγουρα θα είχε πολυ καλύτερη αντοχή στο μέλλον από την 7800ΧΤ. Βέβαια δεν είμαστε στην τσέπη του καθενός.... Εναλλακτικά, μήπως θυσιάζες τον X3D για την κάρτα? Ας πούμε, 7600+9070 δεν θα ήταν καλύτερα από 7600X3D+7800XT? Επεξ/σία 17 Μαρτίου από sattack
Windfur Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου Ευχαριστώ πολύ για την καθησύχαση οτι είναι σωστές οι επιλογές. Θα κινηθώ προς τα εκεί (και σε non x3d μαλλον για λίγο οικονομία) απλά θα κάνω λίγη υπομονή να πέσουν λίγο οι gpu σε κοντινοτέρα msrp τιμές. Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος τι παίζει με προγράμματα rendering (τυπου vray/blender) όσον αφορά τις gpu της AMD ? Τύπου τα προγραμματα δε τρέχουν καν ή είναι απλα optimized για nvidia chipset κάρτες, γιάτι άμα είναι τρομακτικά καλύτερες ή οι μόνες ικανές για τέτοιες δουλειές , ίσως αξίζει να κινηθώ προς τα εκεί. Ευχαριστώ και πάλι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα