Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για εμας που δεν μενουμε σε διαμερισμα, ξερει κανεις πως βγαινει το Συνολικη Τιμη Εκκίνησης Οικοπέδου και Τιμη εκκινησης; Απο που τα τραβαει αυτα τα δεδομενα?

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Από τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής. 

Που θα βρω την λίστα? Ξέρω μόνο το value maps 

Δημοσ.

Με την ευκαιρία του τίτλου του θέματος, ήθελα να ρωτήσω. Έστω κάποιος αγόρασε διαμέρισμα τέλη του 2024. Το ασφαλίζει αμέσως με τις καλύψεις που απαιτούνται για έκπτωση ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ του 2025 όμως έρχεται ολόκληρος επειδή πέρυσι δεν ήταν ασφαλισμένο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Συνεπώς αναγκαστικά το πρώτο έτος ιδιοκτησίας πληρώνεται ολόκληρος ο ΕΝΦΙΑ και από την επόμενη χρονιά εφαρμόζεται η έκπτωση;

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, varade said:

Που θα βρω την λίστα? Ξέρω μόνο το value maps 

Έχουμε τσεκάρει δικά μας ακίνητα στο value maps και η αντικειμενική βγαίνει ακριβώς αυτή που λέει ο ΕΝΦΙΑ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Έχουμε τσεκάρει δικά μας ακίνητα στο value maps και η αντικειμενική βγαίνει ακριβώς αυτή που λέει ο ΕΝΦΙΑ

Συνολικη Τιμη Εκκίνησης Οικοπέδου και Τιμη εκκινησης ζηταω να βρω.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ όποιον ξέρει. Το έψαξα και δεν βρήκα πληροφορία συγκεκριμένα για το αν ένα κενό (αλλά όχι ημιτελές) διαμέρισμα έχει έκπτωση. Βρήκα ότι αν είναι ημιτελές και κενό, και συμπληρωθούν οι δυο κωδικοί, έχει έκπτωση 60%. Για μόνο κενό η μόνη πληροφορία που βρήκα είναι ότι παλιά υπήρχε 20% έκπτωση ενώ τώρα έχει καταργηθεί.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, 1comment είπε

Να ρωτήσω κι εγώ όποιον ξέρει. Το έψαξα και δεν βρήκα πληροφορία συγκεκριμένα για το αν ένα κενό (αλλά όχι ημιτελές) διαμέρισμα έχει έκπτωση. Βρήκα ότι αν είναι ημιτελές και κενό, και συμπληρωθούν οι δυο κωδικοί, έχει έκπτωση 60%. Για μόνο κενό η μόνη πληροφορία που βρήκα είναι ότι παλιά υπήρχε 20% έκπτωση ενώ τώρα έχει καταργηθεί.

Δεν υπάρχει έκπτωση για κενά διαμερίσματα, μόνο αν υπάρχει ασφάλεια Φωτιάς, Πλημήρας και σεισμού καθώς και σε ειδικές ομάδες όπως ΑΜΕΑ πολύτεκνα κτλ. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω και εγώ.

Μέχρι πέρυσι έπερνα την μείωση του 50%.

Ο ΕΝΦΙΑ του 2025 μου ήρθε με μία μικρή μείωση αντί του 50%.

Το μόνο που άλλαξε (το εισόδημα αμετάβλητο) είναι ότι το 2023 αποπλήρωσα το στεγαστικό δάνειο. 

Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μου αύξησανε τον ΕΝΦΙΑ, με τιμωρούνε επειδή έκοψα τους τόκους της τράπεζας ;;

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.
13 ώρες πριν, dhmak είπε

Να ρωτήσω και εγώ.

Το μόνο που άλλαξε είναι ότι το 2023 αποπλήρωσα το στεγαστικό δάνειο. 

Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μου αύξησανε τον ΕΝΦΙΑ, με τιμωρούνε επειδή έκοψα τους τόκους της τράπεζας ;;

Οταν κάνεις προωρη ολικη εξοφληση στεγαστικου σε τιμωρει η ιδια η τραπεζα χρεωνοντας σε με ενα "πεναλτι", αναλογως του υπολειπομενου χρονου.

Για να χαθει η εκπτωση του ενφια μαλλον δηλωσες μεγαλυτερο εισοδημα.

Δημοσ.
Στις 30/3/2025 στις 8:05 ΠΜ, dhmak είπε

Να ρωτήσω και εγώ.

Το μόνο που άλλαξε (το εισόδημα αμετάβλητο) είναι ότι το 2023 αποπλήρωσα το στεγαστικό δάνειο. 

Χωρίς δεδομένα τι να σου πούμε?

Γιατί δεν ρωτάς το λογιστή σου ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...