varade Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Για εμας που δεν μενουμε σε διαμερισμα, ξερει κανεις πως βγαινει το Συνολικη Τιμη Εκκίνησης Οικοπέδου και Τιμη εκκινησης; Απο που τα τραβαει αυτα τα δεδομενα?
varade Δημοσ. 10 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 41 λεπτά πριν, fmarkos είπε Από τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής. Που θα βρω την λίστα? Ξέρω μόνο το value maps
popopo Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Με την ευκαιρία του τίτλου του θέματος, ήθελα να ρωτήσω. Έστω κάποιος αγόρασε διαμέρισμα τέλη του 2024. Το ασφαλίζει αμέσως με τις καλύψεις που απαιτούνται για έκπτωση ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ του 2025 όμως έρχεται ολόκληρος επειδή πέρυσι δεν ήταν ασφαλισμένο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Συνεπώς αναγκαστικά το πρώτο έτος ιδιοκτησίας πληρώνεται ολόκληρος ο ΕΝΦΙΑ και από την επόμενη χρονιά εφαρμόζεται η έκπτωση; 1
SB_1957 Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 2 hours ago, varade said: Που θα βρω την λίστα? Ξέρω μόνο το value maps Έχουμε τσεκάρει δικά μας ακίνητα στο value maps και η αντικειμενική βγαίνει ακριβώς αυτή που λέει ο ΕΝΦΙΑ
varade Δημοσ. 10 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Έχουμε τσεκάρει δικά μας ακίνητα στο value maps και η αντικειμενική βγαίνει ακριβώς αυτή που λέει ο ΕΝΦΙΑ Συνολικη Τιμη Εκκίνησης Οικοπέδου και Τιμη εκκινησης ζηταω να βρω.
SB_1957 Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 1 hour ago, varade said: Συνολικη Τιμη Εκκίνησης Οικοπέδου και Τιμη εκκινησης ζηταω να βρω. Δοκίμασε εδώ https://www.aade.gr/fylla-ypologismou-axias-akiniton
varade Δημοσ. 11 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 13 ώρες πριν, SB_1957 είπε Δοκίμασε εδώ https://www.aade.gr/fylla-ypologismou-axias-akiniton αυτο δεν εχει καμια σχεση με ενφια ειναι για αλλο πραγμα.
1comment Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου Να ρωτήσω κι εγώ όποιον ξέρει. Το έψαξα και δεν βρήκα πληροφορία συγκεκριμένα για το αν ένα κενό (αλλά όχι ημιτελές) διαμέρισμα έχει έκπτωση. Βρήκα ότι αν είναι ημιτελές και κενό, και συμπληρωθούν οι δυο κωδικοί, έχει έκπτωση 60%. Για μόνο κενό η μόνη πληροφορία που βρήκα είναι ότι παλιά υπήρχε 20% έκπτωση ενώ τώρα έχει καταργηθεί.
fmarkos Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου 15 λεπτά πριν, 1comment είπε Να ρωτήσω κι εγώ όποιον ξέρει. Το έψαξα και δεν βρήκα πληροφορία συγκεκριμένα για το αν ένα κενό (αλλά όχι ημιτελές) διαμέρισμα έχει έκπτωση. Βρήκα ότι αν είναι ημιτελές και κενό, και συμπληρωθούν οι δυο κωδικοί, έχει έκπτωση 60%. Για μόνο κενό η μόνη πληροφορία που βρήκα είναι ότι παλιά υπήρχε 20% έκπτωση ενώ τώρα έχει καταργηθεί. Δεν υπάρχει έκπτωση για κενά διαμερίσματα, μόνο αν υπάρχει ασφάλεια Φωτιάς, Πλημήρας και σεισμού καθώς και σε ειδικές ομάδες όπως ΑΜΕΑ πολύτεκνα κτλ. 1
dhmak Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω και εγώ. Μέχρι πέρυσι έπερνα την μείωση του 50%. Ο ΕΝΦΙΑ του 2025 μου ήρθε με μία μικρή μείωση αντί του 50%. Το μόνο που άλλαξε (το εισόδημα αμετάβλητο) είναι ότι το 2023 αποπλήρωσα το στεγαστικό δάνειο. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μου αύξησανε τον ΕΝΦΙΑ, με τιμωρούνε επειδή έκοψα τους τόκους της τράπεζας ;; Επεξ/σία 31 Μαρτίου από dhmak
fitsoulas2024 Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου 13 ώρες πριν, dhmak είπε Να ρωτήσω και εγώ. Μέχρι πέρυσι έπερνα την μείωση του 50%. Ο ΕΝΦΙΑ του 2025 μου ήρθε με μία μικρή μείωση αντί του 50%. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι το 2023 αποπλήρωσα το στεγαστικό δάνειο. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μου αύξησανε τον ΕΝΦΙΑ, με τιμωρούνε επειδή έκοψα τους τόκους της τράπεζας ;; Οταν κάνεις προωρη ολικη εξοφληση στεγαστικου σε τιμωρει η ιδια η τραπεζα χρεωνοντας σε με ενα "πεναλτι", αναλογως του υπολειπομενου χρονου. Για να χαθει η εκπτωση του ενφια μαλλον δηλωσες μεγαλυτερο εισοδημα.
GREGORYMO Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Στις 30/3/2025 στις 8:05 ΠΜ, dhmak είπε Να ρωτήσω και εγώ. Μέχρι πέρυσι έπερνα την μείωση του 50%. Ο ΕΝΦΙΑ του 2025 μου ήρθε με μία μικρή μείωση αντί του 50%. Το μόνο που άλλαξε (το εισόδημα αμετάβλητο) είναι ότι το 2023 αποπλήρωσα το στεγαστικό δάνειο. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί μου αύξησανε τον ΕΝΦΙΑ, με τιμωρούνε επειδή έκοψα τους τόκους της τράπεζας ;; Χωρίς δεδομένα τι να σου πούμε? Γιατί δεν ρωτάς το λογιστή σου ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα