Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ 👋

Πριν μία εβδομάδα έκανα αλλαγή της VDSL γραμμής στο Fiber 200, απο εκείνη τη μέρα και έπειτα άργησαν τα προβλήματα. Η γραμμή πλεον έχει απειρα σκαμπανεβάσματα, του τύπου στην πρωτη μέτρηση να έχει 140Mbps download, μετά απο ένα λεπτο να έχει 2Mbps. Στα δε παιχνίδια το ping πηγαίνει απο 50 μεχρι το 1000 συνεχώς πραμα το οποιο τα κανει unplayable. Mίλησα με την cosmote και είπαν πως θα μου αλλάξουν εξοπλισμό και πως αυτό ευθυνεται για το πρόβλημα μου.

Μέχρι στιγμής υπάρχει το modem-router στο σαλόνι και ένα mesh στο γραφείο με το οποίο έχουν οι 2 σταθεροι υπολογιστές ιντερνετ μέσω ethernet. Πλέον όμως το mesh και το router θα επιστραφούν και θα μου δώσουν ένα νέο modem-router (αυτή είναι η αλλαγή εξοπλισμού, δεν εχει mesh το νεο modem).

Σε αυτό που θα ήθελα την βοήθεια σας ειναι μου προτείνετε μια VFM λύση ώστε να έχω πάλι σταθερό ιντερνετ στους σταθερούς υπολογιστές στο γραφείο. Στο support της cosmote μου προτειναν να πάρω μια κεραία wi-fi, αλλά νομίζω αυτή η λύση μόνο προβλήματα θα φέρει.

Σκέφτομαι να αγοράσω πάλι ενα mesh ή να πάρω ένα powerline. Τι θα προτείνατε;

Δημοσ.

1)Καναλάκι και καλώδιο. Αυτή είναι μακράν η πιο καλή λύση που ανάλογα την απόσταση+εξοπλισμό θα μπορεί να πάει και ως 10gbps.

2)powerline. Αλλά θέλει να ξέρεις αν έχεις τριφασικό ρεύμα ή όχι και αγορά κάποιων ποιοτικών powerlines. Εγώ όταν είχα τέτοια αν και κλείδωναν στα 1000mbps, δεν κατάφερα ποτέ να τα κάνω να ξεπεράσουν τα 40mbps, σε τριφασικό αυτό και στην ίδια φάση.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, comfuzio είπε

1)Καναλάκι και καλώδιο. Αυτή είναι μακράν η πιο καλή λύση που ανάλογα την απόσταση+εξοπλισμό θα μπορεί να πάει και ως 10gbps.

2)powerline. Αλλά θέλει να ξέρεις αν έχεις τριφασικό ρεύμα ή όχι και αγορά κάποιων ποιοτικών powerlines. Εγώ όταν είχα τέτοια αν και κλείδωναν στα 1000mbps, δεν κατάφερα ποτέ να τα κάνω να ξεπεράσουν τα 40mbps, σε τριφασικό αυτό και στην ίδια φάση.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχώς καλώδιο δεν γίνεται να τραβηχτεί με τίποτα, λόγω διαμόρφωσης και αισθητικής (θα πέσει παντόφλα 😅). 

Το ρεύμα είναι απλό οικιακό. Powerline είχα παλιά, όχι τίποτα τρομερό, νομίζω το πιο απλό της tp-link με το οποίο κάθε φορά που άνοιγα τον υπολογιστή, έπεφτε το ίντερνετ. Ετσι πήρα το mesh από την cosmote και έστρωσαν τα πράγματα, μέχρι που έβαλα οπτική. 

Δημοσ.

θέλει άτομο να δει στο χωρο σου τι φταίει να πάρει μετρήσεις γιατί η cosmote πάντα αλλάζει εξοπλισμό
γενικα παντος για 1-2 δωματια με εναν τοιχο πας σε ενα καλο AP

Δημοσ.
4 ώρες πριν, iCyd είπε

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχώς καλώδιο δεν γίνεται να τραβηχτεί με τίποτα, λόγω διαμόρφωσης και αισθητικής (θα πέσει παντόφλα 😅). 

Το ρεύμα είναι απλό οικιακό. Powerline είχα παλιά, όχι τίποτα τρομερό, νομίζω το πιο απλό της tp-link με το οποίο κάθε φορά που άνοιγα τον υπολογιστή, έπεφτε το ίντερνετ. Ετσι πήρα το mesh από την cosmote και έστρωσαν τα πράγματα, μέχρι που έβαλα οπτική. 

Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο εξοπλισμό που είχες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aris_ είπε

θέλει άτομο να δει στο χωρο σου τι φταίει να πάρει μετρήσεις γιατί η cosmote πάντα αλλάζει εξοπλισμό

Χοντρικά το σπιτι είναι κάπως έτσι.

HOME.png

58 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο εξοπλισμό που είχες;

Αν αναφέρεσαι  στο powerline, το έχω δώσει καθώς δεν με κάλυπτε.

Επεξ/σία από iCyd
Δημοσ.

Αφού έχεις περάσει σε οπτική ίνα, αρχικά δες μήπως σου έχουν αφήσει περισσευούμενη οπτική ίνα και μπορείς να τη μεταφέρεις στο σημείο που βρίσκονται οι υπολογιστές. Διαφορετικά, μάλλον θα πρέπει να βρεις τρόπο να περάσεις έστω ένα καλώδιο utp και να βάλεις ένα δεύτερο router στο χώρο των υπολογιστών.

Το mesh  και το router που σου λειτουργούσαν σωστά, δεν μπορείς να τα κρατήσεις και να ζητήσεις απο τη Cosmote να σου δώσει ένα gpon ( μετατροπέα απο οπτική ίνα σε ethernet ) και τα credentials της σύνδεσης για να τη χρησιμοποιείς απο το υπάρχον router?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, uniquegr είπε

Αφού έχεις περάσει σε οπτική ίνα, αρχικά δες μήπως σου έχουν αφήσει περισσευούμενη οπτική ίνα και μπορείς να τη μεταφέρεις στο σημείο που βρίσκονται οι υπολογιστές. Διαφορετικά, μάλλον θα πρέπει να βρεις τρόπο να περάσεις έστω ένα καλώδιο utp και να βάλεις ένα δεύτερο router στο χώρο των υπολογιστών.

Το mesh  και το router που σου λειτουργούσαν σωστά, δεν μπορείς να τα κρατήσεις και να ζητήσεις απο τη Cosmote να σου δώσει ένα gpon ( μετατροπέα απο οπτική ίνα σε ethernet ) και τα credentials της σύνδεσης για να τη χρησιμοποιείς απο το υπάρχον router?

Δεν γινεται να περάσουμε δυστυχώς καλώδιο/ίνα απο το σαλονι στο δωμάτιο. Αυτή η λύση αν και ειναι η πιο οικονομική και πιο σίγουρη δυστυχώς πρεπει να την απορρίψουμε.

Γι αυτό κατευθύνθηκα στη λυση του Wifi Mesh, απλά θέλω να σιγουρέψω πως αν πάρω ενα wifi mesh kit (?) θα καλύψει τις ανάγκες μου. Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν τη σταθερότητα της γραμμής.

Δημοσ.

Ξανασκεφτείτε το μιας που πλέον υπάρχουν λεπτές οπτικές ίνες οι οποίες δεν φαίνονται με γυμνό μάτι ( αλλά οκ, θα πρέπει να τη περάσει ένας έμπειρος εγκαταστάτης ).

Εφ'όσον λειτουργούσε σωστά με τον παλιό εξοπλισμό, τί σε εμποδίζει απο το να τον χρησιμοποιήσεις και με την οπτική ίνα;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Ξανασκεφτείτε το μιας που πλέον υπάρχουν λεπτές οπτικές ίνες οι οποίες δεν φαίνονται με γυμνό μάτι ( αλλά οκ, θα πρέπει να τη περάσει ένας έμπειρος εγκαταστάτης ).

Εφ'όσον λειτουργούσε σωστά με τον παλιό εξοπλισμό, τί σε εμποδίζει απο το να τον χρησιμοποιήσεις και με την οπτική ίνα;

Απο τη μέρα που μπήκε η οπτική ίνα το ιντερνετ του σπιτιού "διαλύθηκε". Οπως προανέφερα ο ΟΤΕ μου ζήτησε να παω πισω τον εξοπλισμό για να μου δώσει και καλά το modem τελευταίας τεχνολογίας, ένα Sercomm Arcadyan Black μου είπαν, το οποίο δεν έχει mesh στο πακέτο. Γι αυτό ψάχνω μια λύση να έχω πάλι ενα mesh, access point ή οτιδήποτε τέτοιο μέσα στο γραφείο ωστε να δώσε με καλώδιο ιντερνετ στους υπολογιστές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iCyd είπε

Απο τη μέρα που μπήκε η οπτική ίνα το ιντερνετ του σπιτιού "διαλύθηκε". Οπως προανέφερα ο ΟΤΕ μου ζήτησε να παω πισω τον εξοπλισμό για να μου δώσει και καλά το modem τελευταίας τεχνολογίας, ένα Sercomm Arcadyan Black μου είπαν, το οποίο δεν έχει mesh στο πακέτο. Γι αυτό ψάχνω μια λύση να έχω πάλι ενα mesh, access point ή οτιδήποτε τέτοιο μέσα στο γραφείο ωστε να δώσε με καλώδιο ιντερνετ στους υπολογιστές.

Εφ'όσον θα σου δώσουν το Arcadyan black, θα σου δώσουν μαζί ( αν δεν σου έχουν δώσει ήδη ) και το ont που με απλά μετατρέπει την οπτική σε ethernet. Τώρα ποιο router χρησιμοποιείς;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Εφ'όσον θα σου δώσουν το Arcadyan black, θα σου δώσουν μαζί ( αν δεν σου έχουν δώσει ήδη ) και το ont που με απλά μετατρέπει την οπτική σε ethernet. Τώρα ποιο router χρησιμοποιείς;

Τώρα έχω το Speedport Smart (?), δεν ξέρω αν λέγεται έτσι. Είναι ακριβώς το combo του παρακάτω βίντεο.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Karanikolis είπε

99% θα είσαι κομπλέ με το ARC. Το ίδιο έχω και εγώ. και απορώ πως με ίνα δεν στο δώσανε από την αρχή..

Μακάρι να σταθεροποιηθούν τα πράγματα με την αλλαγή του modem και να πρέπει να ασχοληθώ μόνο με το τι access point να αγοράσω, πράμα το οποίο ειναι το θέμα αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.
Στις 10/3/2025 στις 10:25 ΜΜ, Aris_ είπε

Με το kit της Tp-Link Deco M4, να μπει ένα με καλώδιο στο μοντεμ και το άλλο μέσα το γραφειο ασύρματα όπου θα παρουν οι 2 με καλώδιο, θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα μου ή υπάρχει πιο απλή λύση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...