Προς το περιεχόμενο

iPhone 16e vs iPhone 15 vs Xiaomi 14/15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω βοήθεια για δώρο επειδή δεν παρακολουθώ την αγορά κινητών εδώ και χρόνια.. Από μικρού μεγέθους κινητά, ποιο είναι καλύτερο για φωτογραφίες; Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις μικρές διαφορές στην τιμή και εάν δεν ενδιαφέρει καθόλου η ύπαρξη ultrawide φακού, τα δύο iphone είναι εφάμιλλα; Μήπως τα Xiaomi είναι καλύτερα ή όλα περίπου το ίδιο; Ίσως κανένα από τα μικρά foldables; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Κοίταξε, αν θέλεις όντως ντε και καλά να πας σε iPhone, χίλιες φορές να πας στο κανονικό μοντέλο, το 16e παρόλο που είναι φρέσκο, δεν θα το πρότεινα, συγκριτικά με το 15αρι, υστερεί σε πράγματα. Καλή, χρυσή η κάμερα του, το να είσαι όμως με μονή κάμερα εν έτει 2025, είναι όχι από μένα. 

Αν στα χρήματα που διαθέτεις σε απασχολεί περισσότερο το value for money, πας σε Xiaomi, ασυζητητί καλύτερα και περισσότερα χαρακτηριστικά συγκριτικά με τα iPhone βέβαια, με το λογισμικό διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, αν και στις ναυαρχίδες νομίζω είναι πιο προσεγμένο. 

Foldables αν ψάχνεις και σε ενδιαφέρει η κάμερα, δεν θα τα πρότεινα, δεν φημίζονται για τις φωτογραφικές ικανότητες και γενικότερα δεν θα τα πρότεινα. 

Σε σχετικά compact μέγεθος θα βρεις και το Motorola Edge 50 Neo το οποίο φημίζεται για τις φωτογραφικές ικανότητες, βέβαια, στα της αυτονομίας δεν ξέρω τι παίζει, λόγω της μικρής χωρητικότητας της μπαταρίας. 

Επίσης, επειδή έχουν περάσει δύο διαφορετικά μοντέλα iPhone, το 12 & το 14, μπορεί από φωτογραφίες και βίντεο να τα πηγαίνουν περίφημα, στα της αυτονομίας όμως, λόγω μικρής χωρητικότητας μπαταρίας, χωλαινουν οπότε, δες και αυτό το κομμάτι....

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το 16e έχει ίδιες κάμερες με το 15, μείον την ultrawide; Έχουν τα ίδια ακριβώς specs (48MP, f/1.6), με την πατέντα που τραβάει στα 24MP για 2.0x "telephoto", αλλά είναι με κάποιον τρόπο διαφορετική η κύρια κάμερα ή όντως είναι ο φακός IMX904 της Sony? Αυτόν δεν έχει και το iPhone16 το κανονικό; Την μπροστινή πάντως των 12MP για τις selfies νομίζω ότι έχουν όλα την ίδια.

Επομένως για φωτογραφίες από τα μικρού μεγέθους καλύτερο όλων το Xiaomi 14 ή 15, σωστά (ολόιδια κάμερα μεταξύ τους υποθέτω); Το Edge 50 Neo δεν πρέπει να είναι τόσο καλό απ' ό,τι διάβασα, μήπως εννοούσες το Pro ή το Ultra που όμως είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος;

Από τα foldables μόνο το Flip6 έχει καλούτσικη κάμερα, που κάνει και αυτό pixel binning για 2x, όπως τα iPhones.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Philippe είπε

Τελικά το 16e έχει ίδιες κάμερες με το 15, μείον την ultrawide; Έχουν τα ίδια ακριβώς specs (48MP, f/1.6), με την πατέντα που τραβάει στα 24MP για 2.0x "telephoto", αλλά είναι με κάποιον τρόπο διαφορετική η κύρια κάμερα ή όντως είναι ο φακός IMX904 της Sony? Αυτόν δεν έχει και το iPhone16 το κανονικό; Την μπροστινή πάντως των 12MP για τις selfies νομίζω ότι έχουν όλα την ίδια.

Επομένως για φωτογραφίες από τα μικρού μεγέθους καλύτερο όλων το Xiaomi 14 ή 15, σωστά (ολόιδια κάμερα μεταξύ τους υποθέτω); Το Edge 50 Neo δεν πρέπει να είναι τόσο καλό απ' ό,τι διάβασα, μήπως εννοούσες το Pro ή το Ultra που όμως είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος;

Από τα foldables μόνο το Flip6 έχει καλούτσικη κάμερα, που κάνει και αυτό pixel binning για 2x, όπως τα iPhones.

Η ανάλυση της κυρίας κάμερας είναι η ίδια, τις περισσότερες λεπτομέρειες δεν τις έχω ψάξει για να είμαι ειλικρινής, πρακτικά όμως αυτό γίνεται με βάση τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις. 

Το Edge 50 Neo το πρότεινα επειδή είπες ότι ψάχνεις μια συσκευή σε αντίστοιχο μέγεθος με τα απλά iPhone (6.1 ιντσες). 

Για τα Xiaomi δεν ξέρω αν φοράνε την ίδια κάμερα, σίγουρα και τα δύο μοντέλα έχουν κάμερες της Leica. Σε αντίστοιχο μέγεθος, μπορείς να κοιτάξεις και τα Galaxy S23 η S24 (τα απλά μοντέλα). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...