Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ii_die_4 είπε

Τώρα γύρισα σε 960GB DC600M (1752TBW) για τον server, και 1.92TB Micron 7450 PRO (3650TBW 4K Random, 12800TBW 128K Sequential) για cache.

Samsung Pro series δεν σου περασε απο το μυαλο ;

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 minutes ago, nepomuk said:

Samsung Pro series δεν σου περασε απο το μυαλο ;

Και γιατί να μου περάσει?

Συγκρίνεις enterprise ssds/nvme με κάποιο Samsung?

Όλοι 1TB:

Ο 850 PRO 300TBW
Ο 860 PRO 1200TBW
Ο 970 PRO 1200TBW
Ο 980 PRO 600TBW
Ο 990 PRO 600TBW

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα παρει 3 sandisk ssd ( 256 256 500) απο πλαισιο σε πολυ καλη τιμη και χαλασαν στο 6μηνο. Οι 2 ηταν c drive με windows 10 και ο 3ος ειχε games.

Τους εκανα αντικατασταση με 3 wd blue 500gb και 2 χρονια ειναι μια χαρα.

Οι καλυτεροι ssd που εχω παρει ειναι 2 kingston 120 256 απο το 2012 που δουλευουν μια χαρα μεχρι σημερα. Τοτε δεν ηταν πλαστικοι ηταν απο αλουμινιο η καποιο κραμα μεταλικο και πολυ πιο βαριοι και κρυοι απο τους σημερινους.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kinitos είπε

Εγώ προτιμώ να μην είναι όλοι παντού. Έτσι και αλλιώς στην αγορά μένει μέσω της Sand disk

Καλύτερα να κάνει καλούς σκληρούς πάντα η για πολλά ακόμα χρονιά  θα είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχουν

Μπορεί η Sandisk να κατασκεύαζε τους ssd της, οι δικοί της όμως ήταν πάντα καλύτεροι για κάποιο λόγο...

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, dreamkey είπε

Αφού είδα εν έτει 2024 τα καρτοτηλέφωνα να τα αντικαθιστούν τηλέφωνα με κερματοδέκτες δεν με εκπλήσσει σχεδόν τίποτα πια.

wtf? πού, πώς, γιατί???

Δημοσ.
1 hour ago, mindreader said:

Δηλαδη, δεν θα υπαρχουν στην αγορα WD SSD; Θα υπαρχουν, Sandisk SSD;

Επισης, επικεντρωση σε σκληρους δισκους, σημαινει κλασικους σκληρους με κινουμενη κεφαλη;

Ή κατι λαθος ειναι στη μεταφραση, ή στην εκφραση, ή κατι μου διαφευγει εμενα, που ολα τα λεμε 'σκληρο δισκο', ανεξαρτητα αν ειναι ssd ή οχι...

Δεν τα λέμε όλα σκληρό δίσκο. Ίσως εσύ τα λες.

HDD = Hard Disc Drive = σκληρός δίσκος

SSD = Solid State Drive

Οπότε ναι, σκληρός δίσκος είναι αυτός με τα δισκάκι και τις κεφαλές. Από πάντα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dreamkey είπε

Αφού είδα εν έτει 2024 τα καρτοτηλέφωνα να τα αντικαθιστούν τηλέφωνα με κερματοδέκτες δεν με εκπλήσσει σχεδόν τίποτα πια.

1 ώρα πριν, Snip είπε

wtf? πού, πώς, γιατί???

Αθήνα έχω δει πάρα πολλά καινούρια μπλε τηλέφωνα στην θέση των παλιών που δέχονται αποκλειστικά κέρματα.

KAMhLlN.jpeg

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, kkostas2022 said:

Τα καταγραφικά έχουν ανάγκη από μεγάλο όγκο εγγραφών, διαγραφών σχεδόν στο σύνολο του δίσκου, μιλάμε ίσως για εκατομμύρια εγγραφές - διαγραφές κατά την διάρκεια χρήσης του δίσκου.  Η διάρκεια ζωής μετά από τέτοια χρήση μειώνεται πολύ καθώς και η αποτελεσματικότητα του δίσκου, οι HDD ειδικά για αυτήν την δουλειά αντέχουν πολύ περισσότερο και έχουν χαμηλό κόστος ανά/ΜΒ. Ίσως υπάρχουν και SSD για τέτοια χρήση αλλά δεν ξέρω κόστος κλπ. Το ζητούμενο είναι η αντοχή και όχι η ταχύτητα εδώ. Δείτε εδώ ένα σχετικό άρθρο

Δεν αμφισβητώ αυτο που λες αλλα να καταθέσω την εμπειρία μου. Εχω απο τον 2019 εναν 128ρη intenso εξωτερικό SSD  σε LG TV που εχει την δυνατοτητα να καταγράφει ότι βλέπεις (αυτοματα χωρις να το ξεκινας εσυ) ωστε να μπορεις να γυρισεις πίσω να παγωσεις κλπ. Περίμενα οτι θα βγάλει βλάβη στον χρόνο. Κι όμως τοσα χρόνια δουλευει κανονικά με αρκετες ωρες χρήση την μέρα και ποτε δεν ειχα πρόβλημα. Τωρα αν η πραγματική χωρητικοτητα του εχει μειωθει κλπ δεν το ξερω παντως την δουλειά του την κάνει κανονικά ακόμα κι οταν βλέπεις netflix καταγραφει ταυτόχρονα το τελευταίο καναλι που έβλεπες

Επεξ/σία από geopapa
Δημοσ.
3 hours ago, ii_die_4 said:

Μακάρι να βγάλουν 1 χρόνο

Εγώ ένα 1TB MX500 (360TB tbw) στον Proxmox server μου, 75% degraded σε 8 μήνες

ο SN850X 1TB έχει 600 TBW...

Και αυτό σε Proxmox server.. Να τους βάλεις σε καταγραφικό, se ZFS pool san ARC cache etc etc.. Ούτε χρόνο 100%

Τώρα γύρισα σε 960GB DC600M (1752TBW) για τον server, και 1.92TB Micron 7450 PRO (3650TBW 4K Random, 12800TBW 128K Sequential) για cache.

Μην ξεχασεις να αλλαξεις το ashift σε 9 αντι για 12 που ειναι το default. Οι DC600M ειναι 512n drives (both logical και physical).

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, stivaks72 είπε

H Ford παρατάει το Focus από τον Νοέμβριο. 

Η WD παρατάει τους SSD.

Ώρα είναι να ακούσουμε ότι η apple παρατάει το iphone. 

Τα ύστερα του κόσμου. 

Αστα να πάνε 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, dreamkey είπε

KAMhLlN.jpeg

Αυτό το κινητό με το μασάζ Μάνος ισχύει ακόμα;

Όχι για μένα, για έναν φίλο από το χωριό ρωτάω, δεν τον ξέρετε. 🤫😁

• Like 1
  • Haha 7
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kkostas2022 είπε

Τα καταγραφικά έχουν ανάγκη από μεγάλο όγκο εγγραφών, διαγραφών σχεδόν στο σύνολο του δίσκου, μιλάμε ίσως για εκατομμύρια εγγραφές - διαγραφές κατά την διάρκεια χρήσης του δίσκου.  Η διάρκεια ζωής μετά από τέτοια χρήση μειώνεται πολύ καθώς και η αποτελεσματικότητα του δίσκου, οι HDD ειδικά για αυτήν την δουλειά αντέχουν πολύ περισσότερο και έχουν χαμηλό κόστος ανά/ΜΒ. Ίσως υπάρχουν και SSD για τέτοια χρήση αλλά δεν ξέρω κόστος κλπ. Το ζητούμενο είναι η αντοχή και όχι η ταχύτητα εδώ. Δείτε εδώ ένα σχετικό άρθρο

Κάτσε νόμιζα ότι οι ssd έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους hdd τελικά ισχύει το ανάποδο; 

45 λεπτά πριν, dreamkey είπε

Αθήνα έχω δει πάρα πολλά καινούρια μπλε τηλέφωνα στην θέση των παλιών που δέχονται αποκλειστικά κέρματα.

KAMhLlN.jpeg

Κάτσε υπάρχουν τέτοια ; Και δουλεύουν και ολας 

Δημοσ.

Πριν 1 μηνα εβγαλε τον εξαιρετικο SN7100 και τωρα λεει οτι δεν θα ξανα βγαλει αλλους? Απο οτι φαινεται δεν εχει πολυ profit οποτε σου λεει γυρνα το σε HDD και τελος. Αν και ποιος αγοραζει hdd σημερα? Εδω θελουμε 4tb SSD στα 100 ευρω σιγα σιγα και αυτοι ακομα βγαζουν αρχαιους hdd. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...