Προς το περιεχόμενο

Κόλλημα στη splash screen της MOBO

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sakisgri,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους! 

Έχω τα εξής: Asus TUF gaming b650 plus wifi, amd r5 7600, sapphire radeon 7800xt, 32 gb ram, 2 ssds.

Το PC τις τελευταίες μέρες πάγωνε ενώ έτρεχα flight sim. Μετά από αυτό έκανε restart στο bios χωρίς να προχωράει κάνοντας save and exit. Επίσης δεν έβλεπε τον ssd με το λειτουργικό. Με ένα κλείσε-ανοιξε από το power button bootαρε κανονικά. 

Σήμερα το έκανε σε άκυρη στιγμή και δεν bootαρει με τπτ. Ξεκίνησα να ψάχνομαι με ρυθμίσεις στο bios (λαλακια έκανα το ξέρω) μπας και δει το σκληρό ενώ ετοίμαζα ένα  flash usb. Εκεί  έκανα πατάτα που πείραξα μια επιλογή που αναφερόταν σε sata (γ@μω το search στο ίντερνετ) και στο επόμενο poeer on κόλλησε όπως φαίνεται. Δεν μπαίνει στο bios με τπτ. 

Έκανα bios flash, cmos reset και τπτ. 

Θα εκτιμούσα καμία ιδέα και όσο το δυνατόν λιγότερο μπινελικια που σκαλίζω πράγματα που δεν είμαι σίγουρος. Ευχαριστώ προκαταβολικά 

IMG_20250309_003842.jpg

• Λύση
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Guitar guy είπε

Γεια σε όλους! 

Έχω τα εξής: Asus TUF gaming b650 plus wifi, amd r5 7600, sapphire radeon 7800xt, 32 gb ram, 2 ssds.

Το PC τις τελευταίες μέρες πάγωνε ενώ έτρεχα flight sim. Μετά από αυτό έκανε restart στο bios χωρίς να προχωράει κάνοντας save and exit. Επίσης δεν έβλεπε τον ssd με το λειτουργικό. Με ένα κλείσε-ανοιξε από το power button bootαρε κανονικά. 

Σήμερα το έκανε σε άκυρη στιγμή και δεν bootαρει με τπτ. Ξεκίνησα να ψάχνομαι με ρυθμίσεις στο bios (λαλακια έκανα το ξέρω) μπας και δει το σκληρό ενώ ετοίμαζα ένα  flash usb. Εκεί  έκανα πατάτα που πείραξα μια επιλογή που αναφερόταν σε sata (γ@μω το search στο ίντερνετ) και στο επόμενο poeer on κόλλησε όπως φαίνεται. Δεν μπαίνει στο bios με τπτ. 

Θα εκτιμούσα καμία ιδέα και όσο το δυνατόν λιγότερο μπινελικια που σκαλίζω πράγματα που δεν είμαι σίγουρος. Ευχαριστώ προκαταβολικά 

IMG_20250309_003842.jpg

Δοκίμασε αν ξεκουμπώσεις το ssd αν μπαίνει στα BIOS.

1 ώρα πριν, Guitar guy είπε

Το έκανες όπως εδώ? https://www.asus.com/support/faq/1038568/ αν όχι καντο έτσι.

Δημοσ.

Αφαίρεσα τον ssd και δούλεψε, έκανα καινούργια εγκατάσταση λειτουργικού στον άλλο.

Θα δοκιμάσω να φτιάξω τη boot sequence μπας και μπορέσω να τον σωσω με κάποιο utility να μου μείνει τουλάχιστον για αποθήκευση αρχείων.

Intenso ψυχαρα. Δίσκος ενός μήνα.

Ευχαριστώ πολύ Σακη 

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Guitar guy είπε

Ευχαριστώ πολύ Σακη 

Τπτ, να σαι καλά!

30 λεπτά πριν, Guitar guy είπε

Intenso ψυχαρα. Δίσκος ενός μήνα.

Εγγύηση δεν έχει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...