seithan Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Καλησπέρα! Ο 9900κ σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Intel, έχει 16 lanes. Με τα περιφερειακά επικοινωνεί με το DMI το οποίο είναι νομίζω 4 lanes. Αυτά τα πρόσθετα lanes καταλήγουν στα 16 του επεξεργαστή ή ο ίδιος ο CPU έχει 16 + 4; Ευχαριστώ ο/
nickol-us Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) Δεν είμαι σίγουρος οτι μπορώ να το εξηγήσω χωρίς να κάνω λάθος, ίσως όμως σε βοηθήσει https://www.overclockersclub.com/reviews/intel_core_i9_9900k/ To dmi (λογικά) είναι ξεχωριστό απο τα 16 lanes του cpu (βάσει σχεδιαγράμματος) Spoiler Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από nickol-us 1
seithan Δημοσ. πριν από 8 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 8 ώρες 3 hours ago, nickol-us said: Δεν είμαι σίγουρος οτι μπορώ να το εξηγήσω χωρίς να κάνω λάθος, ίσως όμως σε βοηθήσει https://www.overclockersclub.com/reviews/intel_core_i9_9900k/ To dmi (λογικά) είναι ξεχωριστό απο τα 16 lanes του cpu (βάσει σχεδιαγράμματος) Hide contents Σε ευχαριστώ για το σχεδιάγραμμα, το έχω δει. Εχτές είχα έναν "ζωντανό" διάλογο με φίλο, εάν ισχύει ή όχι. Εγώ υποστήριζα ότι πρέπει λογικά να είναι 16 + 4, γιατί ειδάλλως η ταχύτητα των PCIe συσκευών θα έπεφτε. Δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί το x16 στην κάρτα γραφικών, ή το SLI x8, στην περίπτωση των δύο GPU. Επιπρόσθετα, όταν έτρεξα benchmark στην GPU και ταυτόχρονα στον NVME, η GPU συνέχιζε να αναφέρεται ως x16 στο GPU-Z. Όταν έτρεξα bench στον NVME μόνο , η απόδοση ήταν η ίδια με πρίν που έτρεχα και τα δύο benches. Δυστυχώς ούτε η GPU αλλά ούτε ο NVME είναι αρκετά γρήγοροι για να φτάσουν το όριο της ταχύτητας του προτύπου PCIe3, οπότε τα τέστ δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν έγκυρη απάντηση. Από το wiki για το DMI, δεν μπόρεσα να καταλάβω εάν αυτά τα 4 lanes είναι διακριτά και επιπροσθετα ή καταλήγουν στα αναφερόμενα κατά τον κατασκευαστή 16 lanes για τον 9900κ. 1
nickol-us Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Οι αναφορές δε δείχνουν πουθενά να συγκρούονται τα cpu lanes με αυτό (intel, wiki). Παντού το dmi αναφέρεται ως ξεχωριστός δίαυλος επικοινωνίας από τα cpu lanes. Από το σχεδιάγραμμα είναι ξεκάθαρο. Αν το dmi καταλάμβανε lanes από τον cpu, τότε πρακτικά το chipset δε θα μπορούσε να προσφέρει καθόλου επιπλέον lanes. Κάθε επιπλέον lane που θα πρόσθετε το chipset θα έπρεπε να "αφαιρείται"¨από τα lanes του επεξεργαστή, πράγμα που δεν υφίσταται. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από nickol-us 1
Λύση seithan Δημοσ. πριν από 30 λεπτά Μέλος Λύση Δημοσ. πριν από 30 λεπτά Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσε και το OpenAI.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα