varade Δημοσ. 8 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, Eleni_AEKT είπε Αυτό το δελτίο παραγγελίας έχει mark & uid που σημαίνει ότι έχει ανέβει στα mydata. Επίσης έχει εκδοθεί μέσω παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης (impact). Οπότε σίγουρα έχει δηλωθεί ως έσοδο της επιχείρησης κι έχουν τηρηθεί 100% τα προβλεπόμενα από το νόμο. Τα καταστήματα εστίασης έχουν ειδικές ταμειακές μηχανές με σύστημα ανοιχτών τραπεζιών που όταν ζητάς να πληρώσεις γίνονται σούμα τα δελτία παραγγελίας και βγαίνει μία ενιαία απόδειξη. Δεν είμαι σίγουρη αν κι αυτή η απόδειξη ανεβαίνει στα mydata ακυρώνοντας τις άλλες ή δεν ανεβαίνει πουθενά γιατί έχουν ήδη ανέβει τα δελτία παραγγελίας. Σε κάθε περίπτωση, με εξαίρεση την ύπαρξη έγχαρτης ενιαίας απόδειξης, όλα δείχνουν νόμιμα και κρατάω πολύ μικρό ενδεχόμενο για ''μαϊμουδιά''. γιατι αφησε 3 τετοια χαρτια στο τραπεζι μου? γιατι οχι κανονικη αποδειξη? 2
Eleni_AEKT Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Τα 3 αυτά χαρτιά έπρεπε να τα φέρει, ένα με κάθε σερβίρισμα. Απλά στο τέλος για να πληρώσετε έπρεπε να φέρει και μία συγκεντρωτική το οποίο είναι σίγουρα παράλειψη. Όμως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει κλέψει το κράτος. Η ύπαρξη mark, uid κι ότι τα δελτία παραγγελίας έχουν εκδοθεί μέσω παρόχου είναι μεγάλη ένδειξη ότι στην ΑΑΔΕ έχει πάει και το έσοδο κι ο αναλογούν ΦΠΑ. Ξαναλέω κρατάω πολύ μικρό παράθυρο για παρατυπία. 2 1
Rebelos2018 Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Εφόσον μίλησες για νυχτερινό κέντρο και όχι μπαρ, εγώ απορώ πως βλέπεις, όταν πλήρωσες 8 ευρώ το ποτό. 5
hyperspaced Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου (επεξεργασμένο) @Eleni_AEKT Και πως θα το πέρναγε ως έξοδο στην επιχείρησή του αν ήθελε; Με το δελτίο παραγγελίας; 🤣 Πάντως να είσαι καλά φίλε μου, με τόσο γέλιο που έχω ρίξει από τα σχόλια, να σου δώσω μια δική απόδειξη να περάσεις Επεξ/σία 8 Μαρτίου από hyperspaced 1
Eleni_AEKT Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Να το ξαναπώ. Η έλλειψη έγχαρτης ενιαίας απόδειξης είναι σίγουρα παράλειψη. Έπρεπε να του δώσουν και με βάση αυτή να πληρώσει. Χωρίς την απόδειξη, βάσει νόμου, μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει. Επίσης, πολύ θα ήθελα να δω πως θα πέρναγε ως έξοδο επιχείρησης τα ποτά σε μπαρ αλλά λόγω μη ύπαρξης απόδειξης σίγουρα δεν μπορεί να το προσπαθήσει καν. Αλλά παρόλο που στο κομμάτι του καταναλωτή το μπαρ έχει κάνει μαλακία, στο κομμάτι του κράτους όλα δείχνουν ότι δεν έχει κάνει κι έχει δηλώσει κανονικά το έσοδό του.
duende Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου την επομενη φορα ζητα να πληρωσεις με καρτα και την συγκεντρωτικη αποδειξη κανονικα. μην ακους τους ανοητους εδω μεσα που κανουν κακο χιουμορ, δεν εχουν πιο πολυ iq απο τα ασβερκα, ουτε πιο υπευθυνοι πολιτες θα γινουν με το να κανουν τις κοτες. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις