Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, κάτοχος της εν λόγω τηλεόρασης εδώ και 5 χρόνια περίπου, σήμερα ξαφνικά μαύρισε η οθόνη και δεν έχω καταφέρει να την επαναφέρω. Κατά τα άλλα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, δηλαδή ήχο έχει, ανταποκρίνεται στο τηλεκοντρόλ κλπ, αλλά εικόνα γιοκ. Έχει μόνο κάποιες αλλαγές στη φωτεινότητα όταν αλλάζω πηγή πχ. Έκανα hard reset αλλά τίποτα. Λογικά την κλαίω; Διάβασα ότι αν έχει καεί το panel μάλλον δεν συμφέρει η επισκευή. Κόστισε πάνω από χιλιάρικο οπότε δεν είναι πολύ εύκολο να το αποδεχτώ... Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τη sony, θα πάω τη Δευτέρα σε εξουσιοδοτημένο σέρβις. Είπα να ανοίξω ένα τόπικ στο μεταξύ μήπως είχαν κι άλλα άτομα αντίστοιχη εμπειρία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DragonlordP είπε

Καλησπέρα, κάτοχος της εν λόγω τηλεόρασης εδώ και 5 χρόνια περίπου, σήμερα ξαφνικά μαύρισε η οθόνη και δεν έχω καταφέρει να την επαναφέρω. Κατά τα άλλα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, δηλαδή ήχο έχει, ανταποκρίνεται στο τηλεκοντρόλ κλπ, αλλά εικόνα γιοκ. Έχει μόνο κάποιες αλλαγές στη φωτεινότητα όταν αλλάζω πηγή πχ. Έκανα hard reset αλλά τίποτα. Λογικά την κλαίω; Διάβασα ότι αν έχει καεί το panel μάλλον δεν συμφέρει η επισκευή. Κόστισε πάνω από χιλιάρικο οπότε δεν είναι πολύ εύκολο να το αποδεχτώ... Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τη sony, θα πάω τη Δευτέρα σε εξουσιοδοτημένο σέρβις. Είπα να ανοίξω ένα τόπικ στο μεταξύ μήπως είχαν κι άλλα άτομα αντίστοιχη εμπειρία.

Καλησπέρα, μάλλον για καμένα LED backlight ή προβλημα στο LED driver μου φαίνεται..
Παρε εναν φακό και φέξε πάνω στο πάνελ να δεις αν έχει εικόνα απο πισω.

Δημοσ.

Δεν βλέπω κάτι. Το άλλο που παρατηρώ (μετά το hard reset) είναι ότι όταν την ανοίγω εμφανίζεται μια αχνή οριζόντια γραμμή στο πάνω μέρος (γύρω στα 10 εκατοστά χαμηλότερα από την πάνω άκρη) η οποία μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταδιακά σβήνει.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DragonlordP είπε

Δεν βλέπω κάτι. Το άλλο που παρατηρώ (μετά το hard reset) είναι ότι όταν την ανοίγω εμφανίζεται μια αχνή οριζόντια γραμμή στο πάνω μέρος (γύρω στα 10 εκατοστά χαμηλότερα από την πάνω άκρη) η οποία μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταδιακά σβήνει.

Πως εκανες hard reset οταν δεν εχεις εικονα και δεν μπορεις να δεις το μενου?

Δημοσ.

Ακολούθησα οδηγίες που βρήκα online, να βγάλω την τηλεόραση από την πρίζα και να την ξανασυνδέσω πατώντας το power button και το volume down στην τηλεόραση. Το led έγινε πράσινο το οποίο σύμφωνα με τις οδηγίες σημαίνει ότι πέτυχε το hard reset.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, DragonlordP είπε

Ακολούθησα οδηγίες που βρήκα online, να βγάλω την τηλεόραση από την πρίζα και να την ξανασυνδέσω πατώντας το power button και το volume down στην τηλεόραση. Το led έγινε πράσινο το οποίο σύμφωνα με τις οδηγίες σημαίνει ότι πέτυχε το hard reset.

Μάλιστα. Οκ.
Απο εκει και περα θα σου πουν στο service. Αν είσαι τυχερός και ειναι η T-con board επισκευάζεται σχετικά οικονομικά, αν ειναι το πάνελ ομως εκει ειναι ασύμφορη η επισκευή.
Το θεμα ειναι να εκανες αυτο με τον φακο οσο ειχες καναλια (αποθηκευμενα) μεσα στην TV γιατι μετα το Hr τα εχασε και ετσι δεν μπορεις να δεις αν εχει εικονα (με τον φακο) δοκιμασε να την βαλεις στο HDMI και να δεις αν εχει εικονα (με τον φακο)

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πο προσωπική εμπειρία με αλλη τηλεόραση Θέλει ισχυρό φως για να δεις αμυδρά εικονα. Του κινητού μάλλον δεν κάνει.

Και πρέπει να είναι υπό γωνία .

Αν παντός διακρινειςμια γραμμή μάλλον δεν είναι θέμα led.

Επεξ/σία από smpt
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...