Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι λέει ο τίτλος.
Θέλω να πάρω ένα Twingo 2000-2007 με airco και αναρωτιέμαι ποιός είναι ο καλύτερος κινητήρας.
Σίγουρα θα προτιμούσα των 76 μουλαριών, όμως αν κάποιος άλλος είναι πιο αξιόπιστος, οικονομικός, (κάυσιμο και φροντίδα) κτλ θα επιλέξω αυτόν.
Λοιπόν, υπάρχουν γνώμες;

Έχω και μια άλλη άσχετη ερώτηση.
Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί είναι τόσο ακριβό το Modus...

• Like 1
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Ο καλύτερος κινητήρας Twingo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, Captan said:

Ότι λέει ο τίτλος.
Θέλω να πάρω ένα Twingo 2000-2007 με airco και αναρωτιέμαι ποιός είναι ο καλύτερος κινητήρας.
Σίγουρα θα προτιμούσα των 76 μουλαριών, όμως αν κάποιος άλλος είναι πιο αξιόπιστος, οικονομικός, (κάυσιμο και φροντίδα) κτλ θα επιλέξω αυτόν.
Λοιπόν, υπάρχουν γνώμες;

Έχω και μια άλλη άσχετη ερώτηση.
Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί είναι τόσο ακριβό το Modus...

Πηρα προσφατα τον Δεκεμβριο ενα twingo του 2000 για να πηγαινω-ερχομαι πιο οικονομικα στην δουλεια λογο πολλων χιλιόμετρων (70χλμ καθημερινα)

Το δικο μου εχει τον κινητηρα 1150cc , οχι τον 1000. Νομιζω 57hp βγαζει.
Ο κινητήρας απο οτι εμαθα ειναι design του 1964 (!) , στην αρχη φοβηθηκα αλλα αφου ειναι οικονομικος σε καταναλωση για τα σημερινα δεδομενα, συμβιβαστηκα. 

Ειναι αργο αλλα καίω μετρημενα 2 μηνες,  6 λιτρα τα 100 χλμ. 
Καίει 1-2 λίτρα λιγοτερα απο τα δυο Yaris 1000cc αντιστοιχης χρονολογιας 2002, που ειχα παλαιότερα

Απο προβληματα μεχρι στιγμης ελαχιστα, καποια αναλωσιμα πχ λαστιχα, δισκο/πλατο και τωρα απο ζημια εβγαλε μια διαρροη στην φλάτζα του καρτερ και στο φευτοκαπακο.

Ποιοτητα κυλισης χειροτερη απο τα Yaris που ειχα, ΑΛΛΑ πολυ δυνατο σημειο το στησιμο του και η αναρτηση!
Επισης δεν το παιρνει ο αερας στην Εθνικη, μου εκανε μεγαλη εντυπωση αυτο σε σύγκριση με αλλα αμαξια που ειχα (Yaris 2002, Corolla TS 2003, διαφορα Honda ktl)

Επεξ/σία από alx301
Δημοσ.

γενικος σε κατι τοσο παλιο τπτ δεν ειναι αξιοπιστο πλεον ( ο χρονος δεν χαριζει σε κανενναν) και τα δυο πανω κατω τα ιδια ειναι και τα δυο εβγαζαν τα θεματακια τους  το θεμα ειναι μετα απο τοσα χρονια τι θα πλυρωνεις καθε τοσο...... τι εχουν αλλαχθει και οτι δεν αλλαχθηκε σε τι κατασταση ειναι..... αυτα να σε ανυσηχουν και οχι αν ο κινιτηρα ηταν η οχι καλος (αυτα τα σκεφτομαστε για ενα αμαξι 4 5 ετων για να γλυτωσουμε καποιο σοβαρο θεμα που βγαζει πχ κινιτηρες που φοράνε peugeot 208 με υμαντα βοηθημένοστο λαδι 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alx301 είπε

design του 1964

Γενικά άμα δεις τι τεχνολογίας είναι τα μοτέρ στα περισσότερα μικρά αυτοκίνητα του 2000-2015 θα φρίξεις. Μερικά μοτέρ της Volkswagen υπηρέτησαν και στην Βέρμαχτ 😅

• Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα τετοιο ειχε παρει ενα φιλαρακι και το εστειλε ακλαυτο σε μια καταβαση (μαλλον στην πιτιτσα), μου ελεγε οτι παει και 140 δεν καει τιποτα και ειναι αξιοπιστο, αλλα ολα αυτα τα γαλλικα renault peugeot ειναι τσοφλια στην παθητικη ασφαλεια. Δεν εχω εμπειρια με τα μοτερ τους αλλα γενικα ενας mpi κινητηρας δεν χαλαει...

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

(μαλλον στην πιτιτσα)

Πιτίτσα αναβάσεις κάνουμε. Κατάβαση πρέπει να έχει πολλά κιλά @@, ειδικά όταν ξέρεις ότι έρχονται πατημένοι οι αμαξόκαυλοι και τις στροφές τις παίρνουν με racing lines. Γενικά το έχουμε άγραφο νόμο στο community στο ανέβα σπάστο, στο κατέβα παναγία και τέρμα δεξιά. 

1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

ενας mpi κινητηρας δεν χαλαει

Κυκλοφορούν πολύ σιδεροφάγοι ανάμεσά μας. Όλα χαλάνε και μάλιστα πιο εύκολα από ότι περιμένεις :P 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Πιτίτσα αναβάσεις κάνουμε. Κατάβαση πρέπει να έχει πολλά κιλά @@, ειδικά όταν ξέρεις ότι έρχονται πατημένοι οι αμαξόκαυλοι και τις στροφές τις παίρνουν με racing lines. Γενικά το έχουμε άγραφο νόμο στο community στο ανέβα σπάστο, στο κατέβα παναγία και τέρμα δεξιά. 

σιγουρα οχι αναβαση γιατι δεν εχει δυναμη, αλλα πιτιτσα ηταν

15 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Όλα χαλάνε και μάλιστα πιο εύκολα από ότι περιμένεις

😔

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...