Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.. επειδή είμαι λίγο έως πολύ άσχετος και η ταχύτητα που έχω σπίτι μου είναι γύρω στα 11 mbps. 
Ακριβώς δίπλα μου μένει ο πατέρας μου σε απόσταση με κήπο, περίπου 25 m, πέρνει από άλλη κολώνα και έχει κατοστάρα, μετρημένα 86 mbps. 
Και τα δύο τα ρούτερ είναι στο κέντρο του σπιτιού, πως μπορώ να λάβω μέρος της ταχύτητας από το ρούτερ του πατέρα μου;

Έχω μιλήσει με Cosmote και μου είπαν ότι για να πάρω κι εγώ από την άλλη κολώνα, θα πρέπει να μπει άλλη μία κολώνα, πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται. 
Μου είπαν επίσης ότι εγώ παίρνω από μια κολώνα όπου η καμπίνα της δεν έχει αναβαθμιστεί και ούτε πρόκειται γιατί είμαστε δύο μόνο συνδρομητές. 
Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, stoupi said:

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.. επειδή είμαι λίγο έως πολύ άσχετος και η ταχύτητα που έχω σπίτι μου είναι γύρω στα 11 mbps. 
Ακριβώς δίπλα μου μένει ο πατέρας μου σε απόσταση με κήπο, περίπου 25 m, πέρνει από άλλη κολώνα και έχει κατοστάρα, μετρημένα 86 mbps. 
Και τα δύο τα ρούτερ είναι στο κέντρο του σπιτιού, πως μπορώ να λάβω μέρος της ταχύτητας από το ρούτερ του πατέρα μου;

Έχω μιλήσει με Cosmote και μου είπαν ότι για να πάρω κι εγώ από την άλλη κολώνα, θα πρέπει να μπει άλλη μία κολώνα, πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται. 
Μου είπαν επίσης ότι εγώ παίρνω από μια κολώνα όπου η καμπίνα της δεν έχει αναβαθμιστεί και ούτε πρόκειται γιατί είμαστε δύο μόνο συνδρομητές. 
Ευχαριστώ

Η καλύτερη λύση με διαφορά είναι καλώδιο εξωτερικού χώρου (με gel μέσα), μπορείς να το θάψεις. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το παρακάτω και είναι πολύ ποιοτικό:
https://www.kafkas.gr/kalodia/tilepikoinonion-data/data-exoterikou-chorou/sftp-cat6a-10giga/panduit-kalodio-f-utp-4x23awg-cat6a-iec-esoteriki-exoteriki-chrisi-mavr_294083/

Αλλιώς εξωτερική κεραία από τον εξωτερικό τοίχο του πατέρα σου σε μία ίδια στον δικό σου (ή μέσα στο σπίτι σε παράθυρα που κοιτάνε το ένα το άλλο). Εγώ έχω δει να χρησιμοποιούν με επιτυχία αυτή:
https://www.xpatit.gr/el/asyrmata-diktya/outdoor-wireless/mikrotik-rbwapg-60ad-kit-wireless-wire%2C-60ghz%2C-1x-glan%2C-routeros-l3-detail.html
https://mikrotik.com/product/wireless_wire

Υπάρχουν και άλλες λύσεις πιο φθηνές, αλλά εγώ ως τώρα δεν έχω δει με τα μάτια μου τίποτα άλλο να δουλεύει αξιόπιστα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.

1 τρύπα σε κάθε σπίτι,

cat6 ή ψηλότερης κατηφορίας καλώδιο με επένδυση για εξωτερικές συνθήκες

και καρφώνεις το καλώδιο στο δικό σου ρούτερ αν έχει θύρα WAN αφού αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις.

αν δε γνωρίζεις από ρυθμίσεις αγόρασε και ένα σκέτο router  με 30ευρώ που έρχεται σεταρισμένο έτοιμο και καρφώνεις το καλώδιο στη WAN χωρίς να ψάχνεσαι.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, benign είπε

Για να μην λεμε πολλα λογια ,το καλυτερο ειναι να κανετε αναβαθμιση αν μπορειτε.

Τι ακριβώς να κάνω; δεν κατάλαβα. 
Το ιδανικό θα ήταν η εταιρία να αναβάθμιζε την καμπίνα μου. 

Δημοσ.
3 hours ago, stoupi said:

Ευχαριστώ

Δεν  γινεται να σας αναβαθμισουν,να σας βαλουν σε αλλη συνδεση/κολωνα? Σε ποια περιοχη εισαστε?Ψαξατε αν καποιος αλλος παροχος προσφερει στην περιοχη σας οπτικη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόταση μου {σχεδόν....} (ειπώθηκε αλλά με άλλα λόγια).... 

Τράβηξε ένα pet utp cat 5 ή 6 από το ρούτερ του πατέρα σου στο σπίτι σου. Και σύνδεσε το σε ένα switch και πάνω βάζεις ότι θες, πρόταση μου ένα access point + ip router (ρούτερ δλδ που να έχει ασύρματο.) και άσε να κάνει την διευθυνσιοδότηση το ρούτερ του πατέρα σου. Ή αλλιώς συνδέεις πάνω στο ρούτερ του πατέρα σου ένα ρούτερ καλό (tp link, dlink, mikrotik κλπ κλπ κλπ προτάσεις υπάρχουν πολλές) και κλείνεις απ' το ρούτερ του παρόχου την διευθυνσιοδότηση... Άρα τα σπίτια σας (πατέρα και δικό σου) είναι ένα δίκτυο και διαχειρίζεται τις ip ένα ρούτερ, και από αυτό το 1 ρούτερ τραβάς ένα utp cat 5 σπίτι σου και απλά βάζεις ένα switch και κάνω στο switch μια κεραία (access point λέγεται σωστά)

😉😉😉😉🦾👍

Επεξ/σία από Pstathece

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...