manolis940 Δημοσ. Σάββατο στις 01:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:25 μμ 42 λεπτά πριν, giavra είπε Το προβλημα μπορεί να ειναι στον πίνακα σου,αν αυτός που εγκαταστησε τον πίνακα σου,βραχυκύκλωσε τους ουδετέρους με την γείωση μπορεί να στο κάνει αυτο Αν ρίξεις την κεντρικό διακόπτη ή το ρελέ διαφυγής με ένα πολύμετρο στο beep δεν μπορείς να το δεις αυτό; 1
Sheogorath Δημοσ. Σάββατο στις 02:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:59 μμ 2 ώρες πριν, giavra είπε Το προβλημα μπορεί να ειναι στον πίνακα σου,αν αυτός που εγκαταστησε τον πίνακα σου,βραχυκύκλωσε τους ουδετέρους με την γείωση μπορεί να στο κάνει αυτο Απλά αυτό φαντάζομαι (ελπίζω) να το έβρισκαν οι ηλεκτρολόγοι. Αλλιώς τσαμπα τα πτυχία τους. 3
mccrush2006 Δημοσ. Σάββατο στις 03:40 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:40 μμ Σαν ηλεκτρολογος θα σου πω οτι η γειωση και ο ουδετερος που ερχονται στην πριζα σου δεν ειναι σωστα συνεδεμενοι η ειναι βραχυκυκλωμενοι. Αυτο μπορει να εχει γινει στην συνδεση στην πριζα σε κουτι διακλαδωσης πριν η και στον πινακα. Δεν ειναι και τοσο δυσκολο να βρεθει. Οι ηλεκτρολογοι που δεν βρηκαν τιποτα πρεπει να ηταν Τσακωνας φαση.... 4
LionRulesGR Δημοσ. Σάββατο στις 03:41 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 03:41 μμ 22 ώρες πριν, spi79 είπε Μόνο hdmi έχει για έξοδο οθόνης? Ναι ! Αλλά θα άλλαζε κάτι αν το NUC είχε DisplayPort ? Οι τηλεοράσεις είχαν πάντα μόνο HDMI αν δεν κανω λάθος !
spi79 Δημοσ. Σάββατο στις 03:44 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:44 μμ 2 λεπτά πριν, LionRulesGR είπε Ναι ! Αλλά θα άλλαζε κάτι αν το NUC είχε DisplayPort ? Οι τηλεοράσεις είχαν πάντα μόνο HDMI αν δεν κανω λάθος ! Μήπως με αντάπτορα σε hdmi να έπαιζε χωρίς πρόβλημα,χωρίς να είμαι σίγουρος..
LionRulesGR Δημοσ. Σάββατο στις 03:45 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 03:45 μμ (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, mccrush2006 είπε Σαν ηλεκτρολογος θα σου πω οτι η γειωση και ο ουδετερος που ερχονται στην πριζα σου δεν ειναι σωστα συνεδεμενοι η ειναι βραχυκυκλωμενοι. Αυτο μπορει να εχει γινει στην συνδεση στην πριζα σε κουτι διακλαδωσης πριν η και στον πινακα. Δεν ειναι και τοσο δυσκολο να βρεθει. Οι ηλεκτρολογοι που δεν βρηκαν τιποτα πρεπει να ηταν Τσακωνας φαση.... Ακριβώς αυτό ήταν και την πάτησα άσχημα μαζί τους … Το φυσάω αλλά δεν κρυώνει … Ακούγεται πολύ σωστό αυτό που λες… Έχω συνδεμένες 11 συσκευές ήχου στην ίδια πρίζα που είναι η TV και δεν είχα κανένα θέμα μέχρι τώρα. Τυχαίο είναι που τόσες συσκευές δεν είχαν θέμα ? Επίσης μπορεί κάποιος να μου απαντήσει γιατί θεωρείται αποδεκτό η τηλεόραση να έρχεται χωρίς γείωση ? Οπότε προτείνεις τοπικό έλεγχο σε κάθε πρίζα και στον πίνακα για σωστή σύνδεση ή βραχυκυκλωμα … Γιατι να ειναι τοσο δυσκολο κατι τετοιο για τους ειδικους δεν καταλαβαινω ... 21 ώρες πριν, artshadows είπε τσεκαρε με ενα πολυμετρο τις γειωσεις σε ολες τις πριζεσ του σπιτιου , εχει ρελε διαφυγης ο πινακας; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια ! Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να κάνουν οι 2 ηλεκτρολόγοι χωρίς να τους το πω καν αλλά απο οτι βλέπω έπεσα σε Τσάκωνες … 20 ώρες πριν, Sheogorath είπε Δοκίμασε να γειώσεις κάπως το HDMI της τηλεόρασης, ή να αφαιρέσεις την γείωση απο το NUC. Αν το βγάλεις με αντάπτορα, θα λειτουργήσει (στα κάτω απο 250W) δεν είναι απαραίτητη (βλέπε πχ λαπτοπ ή PS3 slim κτλ). Ποιός θεωρείς πως είναι ο κατάλληλος τρόπος για να γειώσω το HDMI της τηλεόρασης ! Σήμερα το πρωί μου είπε ενας γνωστός οτι ένας ωραίος τρόπος είναι με ειδικό αντάπτορα που έχει αρσενικό ομοαξονικο βύσμα το οποίο το συνδέεις πάνω στο coaxial της tv και απο το θυληκό IEC14(Το οποίο όμως έχει ΜΟΝΟ το πινάκι της γείωσης) βάζεις ένα απλό PC Power cable σε μια πρίζα και πετυχαίνεις την γείωση όλης της τηλεόρασης ! Πως σας φαίνεται σαν λύση ? 20 ώρες πριν, manolis940 είπε +1 στον @Sheogorath. Πιθανών η τηλεώραση σου γειώνει με κάποιο άλλο καλώδιο που έχει ήδη συνδεδεμένο πάνω της οπότε και μέσω του HDMI θα γειώσει και ο υπολογιστής σου. Ίσως καλό πρώτα να βγάλεις το NUC και την τηλεώραση απ' την πρίζα να συνδέσεις το HDMI και ύστερα να βάλεις στην πρίζα NUC και τηλεόραση. Φαντάζομαι όταν λες γενικός εννοείς το Ρελέ Διαρροής; Ναι εννοώ το ρελέ διαρροής ! Αυτό που λες παίζει να συμβαίνει κατά 99% μιας και έχω συνδεμένο το ομοαξονικό της κεραίας πάνω ... Επεξ/σία Σάββατο στις 04:01 μμ από LionRulesGR
mccrush2006 Δημοσ. Σάββατο στις 04:04 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:04 μμ Πολλες συσκευες με ηλεκτρονικα δεν ειναι γειωμενες γιατι μια γειωση μπορει να προκαλεσει θορυβο σε ηλεκτρονικα κυκλωματα. Αυτες οι συσκευες ομως εχουνε τα ac κυκλωματα του καλα προστατευμενα/μονωμενα απο τον χρηστη και για αυτο εχουν και τις καταλληλες πιστοποιησεις ασφαλειας που δεν χρειαζονται γειωση. 4
LionRulesGR Δημοσ. Σάββατο στις 04:06 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 04:06 μμ 18 ώρες πριν, Sheogorath είπε Η τηλεόραση έχει floating ground (πχ 20 volt, τυχαιο νούμερο), και το NUC μηδέν. Άρα κάνει βραχυκύκλωμα. Μόνο αν αφαιρέσει το true ground από το NUC θα λειτουργήσει, ή να γειώνει την τηλεοραση. Το να γειώσω την τηλεόραση δείχνει να είναι ο πιο σωστός τρόπος… Όμως ακόμη και να δουλέψει αυτό θα ήθελα να γνωρίζω αν έχουν συνδεθεί λάθος κάποια απο τα ηλεκτρολογικά στο σπίτι και αυτο να διορθωθεί όπως μας είπε ενας γνώστης ηλεκτρολόγος πιο πάνω... 11 ώρες πριν, Pstathece είπε Αυτό που λέτε εσείς οι παραπάνω μου κάνει κι εμένα. Φίλε @LionRulesGR.... Βάλε σε πρώτη φάση μονωτική ταινία στις επαφές γείωσης του Φις. Εννοώ δλδ όπως φαίνεται το σούκο στην εικόνα, βάλε μονωτική γύρω γύρω μεταξύ των 2 ακροδεκτών όπως περίπου το έχω σχεδιάσει. Ευχαριστώ ! Μόλις το δοκιμάσω θα ενημερώσω μιας και τώρα είμαι εκτός ! Μου το πρότεινε κι άλλος αυτό και άκουσα οτι δεν ειναι καλή λύση γιατι μπορεί να προκληθεί με κάποιο τρόπο που δεν κατάλαβα φωτιά ? Ισχύει κάτι τέτοιο ? Και αν ναι, ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ? Κάποιος ηλεκτρολόγος να φωτίσει … ! 3 ώρες πριν, giavra είπε Το προβλημα μπορεί να ειναι στον πίνακα σου,αν αυτός που εγκαταστησε τον πίνακα σου,βραχυκύκλωσε τους ουδετέρους με την γείωση μπορεί να στο κάνει αυτο Και αυτό είναι κάτι που όφειλαν να γνωρίζουν να ελέγξουν οι ηλεκτρολόγοι που έφερα …
Pstathece Δημοσ. Κυριακή στις 07:07 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:07 πμ 14 ώρες πριν, LionRulesGR είπε Eυχαριστώ ! Μόλις το δοκιμάσω θα ενημερώσω μιας και τώρα είμαι εκτός ! Μου το πρότεινε κι άλλος αυτό και άκουσα οτι δεν ειναι καλή λύση γιατι μπορεί να προκληθεί με κάποιο τρόπο που δεν κατάλαβα φωτιά ? Ισχύει κάτι τέτοιο ? Και αν ναι, ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ? Κάποιος ηλεκτρολόγος να φωτίσει … ! Φωτιά όχι. Δε προκαλείται. Φωτιά θα πρέπει να έχεις τρελό βραχυκύκλωμα και να χάνεται ρεύμα από την όλη εγκατάσταη. Δε προκαλείται φωτιά σε καμία περίπτωση. Και βασικά εγώ στο είπα για δοκιμή. Αν λειτουργεί, το κρατάς, αν όχι τότε τίποτα.. το αφαιρείς. 1
giavra Δημοσ. Κυριακή στις 08:58 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:58 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, LionRulesGR είπε Το να γειώσω την τηλεόραση δείχνει να είναι ο πιο σωστός τρόπος… Όμως ακόμη και να δουλέψει αυτό θα ήθελα να γνωρίζω αν έχουν συνδεθεί λάθος κάποια απο τα ηλεκτρολογικά στο σπίτι και αυτο να διορθωθεί όπως μας είπε ενας γνώστης ηλεκτρολόγος πιο πάνω... Ευχαριστώ ! Μόλις το δοκιμάσω θα ενημερώσω μιας και τώρα είμαι εκτός ! Μου το πρότεινε κι άλλος αυτό και άκουσα οτι δεν ειναι καλή λύση γιατι μπορεί να προκληθεί με κάποιο τρόπο που δεν κατάλαβα φωτιά ? Ισχύει κάτι τέτοιο ? Και αν ναι, ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ? Κάποιος ηλεκτρολόγος να φωτίσει … ! Και αυτό είναι κάτι που όφειλαν να γνωρίζουν να ελέγξουν οι ηλεκτρολόγοι που έφερα … θα ψαξεις να βρεις βιομηχανικο εγκαταστατη αυτοματισμων αυτοι εγκαθηστουν βιομηχανικους πινακες και ειναι πιο ψαγμενοι,επισης μηνπεριμενεις απο τον οποιο ηλεκτρολογο να ειναι γατα και να ψιλιαζεται τετοια πραματα ,πολλοι απο αυτους ειναι μονο να μηλανε για μπαλα Επεξ/σία Κυριακή στις 08:58 πμ από giavra 1 1
Pstathece Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Καλημέρα. Φιλέ @LionRulesGRμε έκανες πολύ.... Τόσο που ρώτησα ένα φίλο μου 1000 φορές πιο έμπειρο από μένα ηλεκτρολόγο. Απορία δίκη μου. Μπορείς να στείλεις το καλώδιο της τηλεόρασης φωτογραφία και την μια άκρη αλλά και την άλλη άκρη. Δλδ και αυτό που μπαίνει τηλεόραση αλλά και το σούκο το Φις.
Nikos Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Ειχα παρομοιο προβλημα παλαιότερα με τον υπολογιστη μου, μολις τον εβαζα στην πρίζα, επεφτε το ρελε και επρεπε να το ανεβαζω ξανα και ξανα μεχρι τυχαια να μην πέσει. Τελικα ειχε προβλημα το ίδιο το ρελε και ηθελε αλλαγη. Το τρελο ήταν οτι καποιες μπριζες ειχαν προβλημα και άλλες οχι, πιθανότερα λογω συνολικης αντιστασης του κυκλωματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα