Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή σας μέρα

Αντιμετωπίζω ενα περιεργο προβλημα για πρωτη φορα και δεν μπορει να βοηθησει κανενας ηλεκτρολογος… Σας παραθετω ενα Link απο Insomnia που δειχνει το ιδιο προβλημα απο παλιοτερο χρηστη που δεν το ελυσε ποτε.

Σας περιγραφω και εδω το προβλημα … Μπορει καποιος να δωσει τα φωτα του ? Ειναι πραγματικη τρελα αυτο που ζουμε εν ετη 2025 ...

Μου παρουσιάστηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με INTEL NUC 10ης Γενιάς και μια LG 2023 των 1000 ευρω. Συνδεοντας στο ιδιο πολυπριζο το NUC με την LG πέφτει ο γενικός. Αλλάζοντας πρίζα το NUC δεν πέφτει ο γενικος και το PC bootάρει κανονικά αλλά προσπαθώντας να συνδέσω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ HDMI(Δοκίμασα 6 καλώδια) καλώδιο απο το NUC στην TV πέφτει πάλι ο γενικός… Τρέλα ρε παιδιά… 1300 ευρώ τηλεόραση και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΙΩΣΗ… Μια Sony απο το 2015 των 1000 ευρώ έχει γείωση και δεν έχει κανένα πρόβλημα με ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ NUC…. Κάποιος να φωτίσει … ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

διαβασε για HDMI με 20 και με 19 πιν και δες τι κανει το 1 πινακι διαφορα/OK λαθος αυτο ειναι σε  DP

18 ώρες πριν, LionRulesGR είπε

Σας περιγραφω και εδω το προβλημα … Μπορει καποιος να δωσει τα φωτα του ? Ειναι πραγματικη τρελα αυτο που ζουμε εν ετη 2025 ...

Η τηλεοραση δεν ειχε ποτε φις με  γειωση...........

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε να γειώσεις κάπως το HDMI της τηλεόρασης, ή να αφαιρέσεις την γείωση απο το NUC. Αν το βγάλεις με αντάπτορα, θα λειτουργήσει (στα κάτω απο 250W) δεν είναι απαραίτητη (βλέπε πχ λαπτοπ ή PS3 slim κτλ).

• Like 1
Δημοσ.

+1 στον @Sheogorath. Πιθανών η τηλεώραση σου γειώνει με κάποιο άλλο καλώδιο που έχει ήδη συνδεδεμένο πάνω της οπότε και μέσω του HDMI θα γειώσει και ο υπολογιστής σου.

Ίσως καλό πρώτα να βγάλεις το NUC και την τηλεώραση απ' την πρίζα να συνδέσεις το HDMI και ύστερα να βάλεις στην πρίζα NUC και τηλεόραση.

Φαντάζομαι όταν λες γενικός εννοείς το Ρελέ Διαρροής;

• Like 3
Δημοσ.

Η τηλεόραση έχει floating ground (πχ 20 volt, τυχαιο νούμερο), και το NUC μηδέν. Άρα κάνει βραχυκύκλωμα. Μόνο αν αφαιρέσει το true ground από το NUC θα λειτουργήσει, ή να γειώνει την τηλεοραση.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που λέτε εσείς οι παραπάνω μου κάνει κι εμένα. Φίλε @LionRulesGR.... Βάλε σε πρώτη φάση μονωτική ταινία στις επαφές γείωσης του Φις. Εννοώ δλδ όπως φαίνεται το σούκο στην εικόνα, βάλε μονωτική γύρω γύρω μεταξύ των 2 ακροδεκτών όπως περίπου το έχω σχεδιάσει.

markup_1000001159.jpg

Επεξ/σία από Pstathece
  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, LionRulesGR είπε

Καλή σας μέρα

Αντιμετωπίζω ενα περιεργο προβλημα για πρωτη φορα και δεν μπορει να βοηθησει κανενας ηλεκτρολογος… Σας παραθετω ενα Link απο Insomnia που δειχνει το ιδιο προβλημα απο παλιοτερο χρηστη που δεν το ελυσε ποτε.

Μου παρουσιάστηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με INTEL NUC 10ης Γενιάς και μια LG 2023 των 1000 ευρω. Συνδεοντας στο ιδιο πολυπριζο το NUC με την LG πέφτει ο γενικός. Αλλάζοντας πρίζα το NUC δεν πέφτει ο γενικος και το PC bootάρει κανονικά αλλά προσπαθώντας να συνδέσω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ HDMI(Δοκίμασα 6 καλώδια) καλώδιο απο το NUC στην TV πέφτει πάλι ο γενικός… Τρέλα ρε παιδιά… 1300 ευρώ τηλεόραση και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΙΩΣΗ… Μια Sony απο το 2015 των 1000 ευρώ έχει γείωση και δεν έχει κανένα πρόβλημα με ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ NUC…. Κάποιος να φωτίσει … ?

Δεν εχω γνώση επι του θέματος αλλά εδω τα παιδιά  φαίνεται να σου εχουν βρει λύσεις..

Απλά μου κάνει εντύπωση οτι αν οι λύσεις ή κάποια απο αυτές δουλέψει τεσπα,

τι σκατά ηλεκτρολόγους έφερες να το δουν;

Παράτησε ο Τσάκωνας τα υδραυλικά κι έγινε ηλεκτολόγος;😂

• Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και ξεθάφτηκε το θεμα που είχα ανοίξει το 2017 επανέρχομαι μετά από χρόνια να σας πω ότι τελικά:

Το πρόβλημα δεν μπόρεσα να το λύσω.  Έφερα άλλους δύο ηλεκτρολόγους και δεν έβγαλαν άκρη. 

Αυτό γινόταν στο σπίτι των γονιών μου. Όταν μετακόμισα στο δικό μου σπίτι είχα πάρει μαζί μου και την τηλεόραση που είχα. Σύνδεσα την τηλεόραση με το καινούριο PC και όχι με εκείνο που είχα στο σπίτι των γονιών μου, με το ίδιο hdmi και λειτούργησε χωρίς να πέσει το ρελε διαφυγής. (Και στα δύο σπίτια έχουμε βάλει τον ίδιο τύπο και μάρκα ρελε διαφυγής). Και στα δύο σπίτια τηλεόραση και PC είναι στην ίδια πρίζα. Οπότε σαν τηλεόραση δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα.  Πρέπει να κάνω μια δοκιμή,  να πάρω το παλιό  PC και την τηλεόραση απο τους γονείς μου, στο σπίτι μου για να δω αν θα πέσει το Ρελε.  Αν πέσει τότε πάει να πει ότι κάτι γίνεται  με το PC .

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pavloa είπε

Επανέρχομαι μετά από χρόνια. 

Το πρόβλημα δεν μπόρεσα να το λύσω.  Έφερα άλλους δύο ηλεκτρολόγους και δεν έβγαλαν άκρη. 

Αυτό γινόταν στο σπίτι των γονιών μου. Όταν μετακόμισα στο δικό μου σπίτι είχα πάρει μαζί μου και την τηλεόραση που είχα. Σύνδεσα την τηλεόραση με το καινούριο PC και όχι με εκείνο που είχα στο σπίτι των γονιών μου, με το ίδιο hdmi και λειτούργησε χωρίς να πέσει το ρελε διαφυγής. (Και στα δύο σπίτια έχουμε βάλει τον ίδιο τύπο και μάρκα ρελε διαφυγής). Και στα δύο σπίτια τηλεόραση και PC είναι στην ίδια πρίζα. Οπότε σαν τηλεόραση δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα.  Πρέπει να κάνω μια δοκιμή,  να πάρω το παλιό  PC και την τηλεόραση απο τους γονείς μου, στο σπίτι μου για να δω αν θα πέσει το Ρελε.  Αν πέσει τότε πάει να πει ότι κάτι γίνεται  με το PC .

Αυτα είναι ωραία θέματα!

Διαχρονικά!Μέχρι το βαθύ γήρας!🤣

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, pavloa είπε

Επανέρχομαι μετά από χρόνια. 

Το σπίτι των γωνιών σου είναι παλαιό? παίζει να έχει ουδετερογειωση ? και όχι πραγματική γείωση ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ice25 είπε

Το σπίτι των γωνιών σου είναι παλαιό? παίζει να έχει ουδετερογειωση ? και όχι πραγματική γείωση ?

Παλιό είναι του 60 αν θυμαια καλά. Κανονική γείωση έχει το έχουμε ελέγξει. 

26 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Αυτα είναι ωραία θέματα!

Διαχρονικά!Μέχρι το βαθύ γήρας!🤣

Χαχα.. είχα ξεχάσει ότι είχα ανοίξει  θέμα με το πρόβλημα αυτό.. 

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, LionRulesGR είπε

Καλή σας μέρα

Το προβλημα μπορεί να ειναι στον πίνακα σου,αν αυτός που εγκαταστησε τον πίνακα σου,βραχυκύκλωσε τους ουδετέρους με την γείωση μπορεί να στο κάνει αυτο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...