lefi Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Καλησπέρα σε όλους Θα αναβαθμίσω την ερχόμενη εβδομάδα την σύνδεσή μου από 24άρα σε FTTH 300Mbps. Επειδή είχα άσχημη εμπειρία με το speedport (άσπρο) της Cosmote που έλεισα τελικά με ένα fritzbox δεν έχω εμπιστοσύνη στο ρούτερ του παρόχου (speedport plus 2). Η απορία μου είνσι η εξής: Το παραπάνω ρούτερ έχει αξιοπρεπή συμπεριφορά (από περιστασιακή μέχρι πολύ σπάνια ανάγκη για επαναρύθμιση ή reset) και wi-fi; Αν δεν έχει ικανοποιητικό wi-fi θέλω να το ξέρω για να προβώ σε αγορά σημείου πρόσβασης (Access point). Όσο αφορά της ανάγκες μου σε wi-fi το σπίτι μου είναι 70 τ.μ. με κάποιους τοίχους εμπόδια σε πυκνοκατοικιμένη περιοχή, και συνδέω ταυτόχρονα περίπου 8-13 συσκευές. Εσύ είσαι ευχαριστημένος με το Wi-Fi του speedport plus 2;
poulinos Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου 9 hours ago, lefi said: Καλησπέρα σε όλους Θα αναβαθμίσω την ερχόμενη εβδομάδα την σύνδεσή μου από 24άρα σε FTTH 300Mbps. Επειδή είχα άσχημη εμπειρία με το speedport (άσπρο) της Cosmote που έλεισα τελικά με ένα fritzbox δεν έχω εμπιστοσύνη στο ρούτερ του παρόχου (speedport plus 2). Η απορία μου είνσι η εξής: Το παραπάνω ρούτερ έχει αξιοπρεπή συμπεριφορά (από περιστασιακή μέχρι πολύ σπάνια ανάγκη για επαναρύθμιση ή reset) και wi-fi; Αν δεν έχει ικανοποιητικό wi-fi θέλω να το ξέρω για να προβώ σε αγορά σημείου πρόσβασης (Access point). Όσο αφορά της ανάγκες μου σε wi-fi το σπίτι μου είναι 70 τ.μ. με κάποιους τοίχους εμπόδια σε πυκνοκατοικιμένη περιοχή, και συνδέω ταυτόχρονα περίπου 8-13 συσκευές. Εσύ είσαι ευχαριστημένος με το Wi-Fi του speedport plus 2; αν δεν σε καλυψει το wifi μπορεις να βαλεις το παλιο σου fritz ως access point
lefi Δημοσ. 7 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 20 λεπτά πριν, poulinos είπε αν δεν σε καλύψει το wifi μπορείς να βάλεις το παλιό σου fritz ως access point Ακούγεται καλή ιδέα αλλά το fritz που έχω έχει θεωρητική ταχύτητα 72 Mbps και πραγματική από 20 εώς 50, οι ταχύτητες αυτές ήταν παραπάνω από άψογες για ADSL+ αλλά εντελώς ακατάλληλες για σύνδεση με FTTH 300 Mbps, ευχαριστώ για την ιδέα πάντως.
poulinos Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου On 07/03/2025 at 08:19, lefi said: Ακούγεται καλή ιδέα αλλά το fritz που έχω έχει θεωρητική ταχύτητα 72 Mbps και πραγματική από 20 εώς 50, οι ταχύτητες αυτές ήταν παραπάνω από άψογες για ADSL+ αλλά εντελώς ακατάλληλες για σύνδεση με FTTH 300 Mbps, ευχαριστώ για την ιδέα πάντως. μαλλον εχεις παλιο fritz. Nομιζα οτι θα ειχες κανα dual band οποτε και θα σε καλυπτε. Tο δοκιμαζεις σε καθε περιπτωση και βλεπεις.Επειδη εχεις cosmote το καλο ειναι οτι μπορεις να βαλεις και Fritz στην θεση του speedport.Το εχουν κανει πολλα ατομα.Πρεπει βεβαια να δηλωθει ως βλαβη για να ερθει τεχνικος και να σου κανει το χατηρι του να δηλωσει το Ont id του FRITZ στο OLT ωστε να παιξει . Aλλα το εχουν κανει καμποσα ατομα.πχ θα μπορουσες να παρεις το FRITZ!Box 5530 που το εδινε η cosmote. Δεν ξερω αν το ζητησεις απο cosmote ως χρησιδανειο αν θα στο δωσουν.γιατι εσυ απο οτι καταλαβα θα παρεις ενα ont και απο πισω το speedport.βεβαια θα μπορουσες ακομα και να κρατησεις το ont και πισω να βαλεις ενα σκετο router fritz αντι για ftth fritz. ή οποιοδηποτε αλλο router με wan port επιθυμεις.αρκει να εχει και fxs για να παιξει η τηλεφωνια. διαφορες λυσεις οπως βλεπεις αναλογως τι θες 1
Karanikolis Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου στην 300άρα θα σου δώσουν ή ζήτα το μόνος σου το ARC, και θα είσαι μια χαρά. από εκεί και πέρα αν θέλεις βάζεις και ένα AP.
poulinos Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου On 11/03/2025 at 11:35, Karanikolis said: στην 300άρα θα σου δώσουν ή ζήτα το μόνος σου το ARC, και θα είσαι μια χαρά. από εκεί και πέρα αν θέλεις βάζεις και ένα AP. να διναν και κανα Fritzaki στην 300αρα καλα θα ηταν 1
Centurion Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Έχω το speedport plus 2 σε 300άρα Cosmote και δεν έχω κανένα παράπονο από το wifi. Έχω συνδεδεμένες περίπου 14 συσκευές, άλλες σε 2,4 και άλλες σε 5 ghz και λειτουργούν όλα όπως πρέπει, χωρίς αποσυνδέσεις κτλ. Έχω κλείσει το wifi band steering και έχω χωρίσει τις συσκευές στις 2 συχνότητες, ανάλογα με τις ανάγκες της καθεμιάς. Θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις και αν δεν σου κάνει, πας σε κάτι καλύτερο. Επεξ/σία 12 Μαρτίου από Centurion
poulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου On 12/03/2025 at 17:32, Centurion said: Έχω το speedport plus 2 σε 300άρα Cosmote και δεν έχω κανένα παράπονο από το wifi. Έχω συνδεδεμένες περίπου 14 συσκευές, άλλες σε 2,4 και άλλες σε 5 ghz και λειτουργούν όλα όπως πρέπει, χωρίς αποσυνδέσεις κτλ. Έχω κλείσει το wifi band steering και έχω χωρίσει τις συσκευές στις 2 συχνότητες, ανάλογα με τις ανάγκες της καθεμιάς. Θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις και αν δεν σου κάνει, πας σε κάτι καλύτερο. αυτο λεω παντα και εγω.εφοσον ειναι δωρεαν ας το δοκιμασει ο καθενας να δει αν τον καλυπτει για τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ αναγκες.αν οχι ειδικα σε cosmote βαζεις και fritz ακομα
lefi Δημοσ. 16 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου Το Fritzbox ενημερωτικά είναι το 7430. Για να μην δίνω περιττά χρήματα αποφάσισα να δουλέψω λίγο το δωρεάν speedport του παρόχου και βλέπουμε. Μετά από 3 ημέρες είμαι πλήρως ικανοποιημένος, δεν φτάνει όλο το σήμα μέχρι το δωμάτιο μου αλλά το βρήσκω αυτονόητο επίσης το σήμα είναι επαρκές. Όσο για το wifi band steering που ανέφερε ο Centurion το βρήσκω καλή ιδέα απλώς δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, άλλωστε εάν η αυτόματη επιλογή συχνότητας κάνει σωστή δουλειά μπορώ να βολευτώ και έτσι. Ευχαριστώ για της απαντήσεις.
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου 2 hours ago, lefi said: Το Fritzbox ενημερωτικά είναι το 7430. Για να μην δίνω περιττά χρήματα αποφάσισα να δουλέψω λίγο το δωρεάν speedport του παρόχου και βλέπουμε. Μετά από 3 ημέρες είμαι πλήρως ικανοποιημένος, δεν φτάνει όλο το σήμα μέχρι το δωμάτιο μου αλλά το βρήσκω αυτονόητο επίσης το σήμα είναι επαρκές. Όσο για το wifi band steering που ανέφερε ο Centurion το βρήσκω καλή ιδέα απλώς δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, άλλωστε εάν η αυτόματη επιλογή συχνότητας κάνει σωστή δουλειά μπορώ να βολευτώ και έτσι. Ευχαριστώ για της απαντήσεις. αν αλλαξεις ssid στα δυο δικτυα ωστε να ειναι διαφορετικο τοτε θα σου κλεισει και το wifi band steering.αλλα δεν εχεις λογο να το κανεις αν δεν αντιμετωπισεις προβλημα. και καλα εκανες και το δοκιμασες.δεν εχασες κατι αλλωστε. ναι εχεις παλιο fritz.ειναι αρκετα παλιο το 7490 1
Λύση achilles_g_ Δημοσ. 19 Μαρτίου Λύση Δημοσ. 19 Μαρτίου Στις 13/3/2025 στις 8:35 ΜΜ, poulinos είπε αυτο λεω παντα και εγω.εφοσον ειναι δωρεαν ας το δοκιμασει ο καθενας να δει αν τον καλυπτει για τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ αναγκες.αν οχι ειδικα σε cosmote βαζεις και fritz ακομα Αν είναι να πληρώσει για αλλαγή δεν είναι καλύτερα να βάλει ενα mesh με δύο δορυφόρους; Και να το έχει για όποια εταιρία και αν πάει; 1
lefi Δημοσ. 21 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου Στις 19/3/2025 στις 9:11 ΠΜ, achilles_g_ είπε Αν είναι να πληρώσει για αλλαγή δεν είναι καλύτερα να βάλει ενα mesh με δύο δορυφόρους; Και να το έχει για όποια εταιρία και αν πάει; Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, αν δεν δούλευε του παρόχου θα έβαζα ένα Tp-link DECO.
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου Δημοσ. 21 Μαρτίου On 19/03/2025 at 09:11, achilles_g_ said: Αν είναι να πληρώσει για αλλαγή δεν είναι καλύτερα να βάλει ενα mesh με δύο δορυφόρους; Και να το έχει για όποια εταιρία και αν πάει; εξαρταται απο ποια πλευρα το βλεπεις.αν ειναι να διαλεξω μεταξυ tp link και fritz διαλεγω fritz. αν θελει να εχει πχ μια συσκευη μπορει να βαλει fritz. το fritz εχει το δικο του οικοσυστημα αν θελει να βαλει fritz!fon πανω και διαφορα αλλα. ειναι αναλογως τι θελει να κανει 56 minutes ago, lefi said: Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, αν δεν δούλευε του παρόχου θα έβαζα ένα Tp-link DECO. αν δεν εβαζα fritz και δεν ειχα θεμα στα χρηματα θα πηγαινα σε ubiquiti παντως. η tp link για μενα εχει το καλο του vaue for money
Mr_Robot_dev Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Εχει πολυ αξιοπρεπεστατο wifi το speedport plus 2 - no worries ειναι πολυ τιμιο router 1
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου On 22/03/2025 at 19:58, Mr_Robot_dev said: Εχει πολυ αξιοπρεπεστατο wifi το speedport plus 2 - no worries ειναι πολυ τιμιο router το κανει και δοκιμη και βλεπει αν τον καλυπτει κιολας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα