Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

δε θα πω ουτε τι λαδι ειναι (πρωτης τοποθετησης) ουτε το αμαξι, θα πω ομως οτι ειναι αμεσου ψεκασμου και θα αφησω να βρειτε εσεις ποσες χιλιαδες χιλιομετρα εχει το συγκεκριμενο λιπαντικο που εχει φτασει στο ήμισυ της ζωης του κρίνοντας απο τον δεικτη βασης

το tan το εχεις? εχει ξεπερασει το tbn? 

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

τοσο τα αγορασα...

image.png.61c20e0f7485390e673e97c11791d164.png

δε θα πω ουτε τι λαδι ειναι (πρωτης τοποθετησης) ουτε το αμαξι, θα πω ομως οτι ειναι αμεσου ψεκασμου και θα αφησω να βρειτε εσεις ποσες χιλιαδες χιλιομετρα εχει το συγκεκριμενο λιπαντικο που εχει φτασει στο ήμισυ της ζωης του κρίνοντας απο τον δεικτη βασης

image.png.baa5604939ed5afadbef49df32597f39.pngθα παραθεσω αλλον ενα πινακα απο αλλο λαδι σε αλλο οχημα εμμεσου ψεκασμου που ομως εκανε μεγαλυτερα ταξιδια αλλα και μεικτο κυκλο (ψυχρο μεικτο κυκλο) και θα ξαναρωτησω ποσες χιλιαδες χιλιομετρα εχουν τα λαδακια?

24 λεπτά πριν, mike15 είπε

Παιδιά,τι δουλειά κάνετε; γιατί τέτοιες αναλύσεις δεν νομίζω οτι τις κάνουν χομπιστες

• Haha 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mike15 είπε

οχι δυστυχως,  ειναι ακριβως η διπλα στηλη....

7 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

Παιδιά,τι δουλειά κάνετε; γιατί τέτοιες αναλύσεις δεν νομίζω οτι τις κάνουν χομπιστες

Electrical and Computer Engineering M.Eng. , αλλα ερχομενος απο πατερα Μηχανολογο, ας πουμε οτι αρεσκομαι στην μηχανολογια και θελω να την ακολουθησω σε διδακτορικο επιπεδο... 

Γενικα ειμαι μαζοχας και geekαρω με τετοια θεματα, οταν σπουδαζεις την επιστημη αρχιζεις να τα βλεπεις ολα διαφορετικα, σου αρεσει να τα αναλυεεις, να μπαινεις στην θεση των μηχανικων που επελεξαν μια λυση, σκεφτεσαι γιατι, πως, τι σχεδιαστικους συμβιβασμους κανανε και για ποιο λογο. Βρισκεις τερψη απο αυτο. Πανω απο ολα ομως εχεις μαθει πως να μαθαινεις. Και για αυτο θελω να διευρύνω τους οριζοντες μου.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

οχι δυστυχως,  ειναι ακριβως η διπλα στηλη....

Electrical and Computer Engineering M.Eng. , αλλα ερχομενος απο πατερα Μηχανολογο, ας πουμε οτι αρεσκομαι στην μηχανολογια και θελω να την ακολουθησω σε διδακτορικο επιπεδο... 

Γενικα ειμαι μαζοχας και geekαρω με τετοια θεματα, οταν σπουδαζεις την επιστημη αρχιζεις να τα βλεπεις ολα διαφορετικα, σου αρεσει να τα αναλυεεις, να μπαινεις στην θεση των μηχανικων που επελεξαν μια λυση, σκεφτεσαι γιατι, πως, τι σχεδιαστικους συμβιβασμους κανανε και για ποιο λογο. Βρισκεις τερψη απο αυτο. Πανω απο ολα ομως εχεις μαθει πως να μαθαινεις. Και για αυτο θελω να διευρύνω τους οριζοντες μου.

μια απο τα ιδια ,εγω geekαρω,ωραια λεξη, οχι μονο σε επιστημη,γενικα ειμαι internetοφαγος σε οτι μου αρεσει.

η γνωση ,το spliting hairs ειναι αυτο που με ιντριγκαρει!

• Like 1
Δημοσ.

η οικονομικη σειρα της μομπιλ.συνηθως αυτα τα λαδια της σειρας MOBIL SUPER τα βαζουν σε συνεργεια απο βαρελια.

σε καποιες χωρες  τα ΟΕΜ της βαγκεν  ειναι αυτο το  μομπιλ.

μην περιμενεις παντως ποιοτητα οπως της σειρας 1 esp. αν και δεν ξερω καποιον να τα εχει δοκιμασει,ουτε εχω δει αναλυσεις.παντως για φθηνα και λιγα χιλιομετρα αν οδηγεις συντηρητικα μια χαρα ειναι.

ειχα σταμπαρει και εγω ενα να δοκιμασω.δεν θυμαμαι ποιο αλλα δεν το βρηκα ελλαδα και ετσι το αφησα.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα την γνώμη σας σε δύο θέματα που έτσι με απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό πάνω στο θέμα που συζητάτε.

Έχω ένα Mini Cooper r56S άμεσου ψεκασμού κλπ. 

1. Σε ένα ταξίδι έβαλα αυτό το καθαριστικό για το injection της liqui molly. Και μου φάνηκε πως σαν να μου έκαψε λάδι παραπάνω. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα η είναι η ιδέα μου; 

2. Λόγω αυτού πήγα στον μηχανικό να μου δώσει να συμπληρώσω και είδα προς έκπληξη μου πως μου έβαλε λάδι μοτοσυκλετας της μάρκας Pentosin. Είναι εφικτό λάδι μοτοσικλέτας να μπει σε αμάξι; 

Αυτά. Ευχαριστώ πολύ για όποιον ασχοληθεί 😁

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

1. Σε ένα ταξίδι έβαλα αυτό το καθαριστικό για το injection της liqui molly. Και μου φάνηκε πως σαν να μου έκαψε λάδι παραπάνω. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα η είναι η ιδέα μου; 

Υπαρχει, fuel dilution εριξε το ιξωδες και το εκαψε, τα GDI συχνα εχουν 5-6% καυσιμο στα λαδια

2 ώρες πριν, NikosRocknRolla είπε

2. Λόγω αυτού πήγα στον μηχανικό να μου δώσει να συμπληρώσω και είδα προς έκπληξη μου πως μου έβαλε λάδι μοτοσυκλετας της μάρκας Pentosin. Είναι εφικτό λάδι μοτοσικλέτας να μπει σε αμάξι; 

Κατηγορηματικα οχι, εχουν αλλα προσθετα, εχουν σχεδιαστει για γραναζοκιβωτια στον στροφαλοθαλαμο....

• Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Υπαρχει, fuel dilution εριξε το ιξωδες και το εκαψε, τα GDI συχνα εχουν 5-6% καυσιμο στα λαδια

Κατηγορηματικα οχι, εχουν αλλα προσθετα, εχουν σχεδιαστει για γραναζοκιβωτια στον στροφαλοθαλαμο....

Απλά δεν μου έτυχε πιο παλιά και μου έκανε εντύπωση τώρα. Αλλά εντάξει μεγάλωσε και το αμάξι σε ηλικία και χιλιόμετρα.

Είχα και αυτό το λάδι το περίεργο.

Και εγώ έτσι ξέρω πως για μότο είναι σχεδιασμένα και για μοτέρ και για σασμαν. 

Με την πρώτη ευκαιρία θα πάει στον κάδο και θα βάλω ένα valvoline η liqui molly να τελειώνω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό παλι ,που μερικοί νομιζουν οτι ολα τα λάδια ειναι ιδια ,φτάνει να έχουν το ίδιο ιξώδες, ειναι απο τα πιο αστεία πραγματα που έχω ακούσει... Σου λέει 10-40 ειναι το ένα ,10-40 και το άλλο...τα προσθετα και η σύσταση δεν μετράνε.  Επίσης μιας και διαβασα κάπου, τους "επιστημονες" της formula 1 , τα λάδια που χρησιμοποιούνται εκεί, είναι ολόκληρη ιστορία.  Για ένα διάστημα μαλιστα, καποιες ομάδες χρησιμοποιούσαν λάδια που καίγονταν με το καυσιμο, (μιας και το καυσιμο ειναι πλεον ελεγχόμενο απο τους οργανωτες)για να δώσουν παραπανω ιπποδύναμη . Είχαν ειδικό ρεζερβουάρ λαδιού,  πραγμα φυσικά που οργανωτές ,το κατάργησαν αργότερα.  Αλλα ναι αυτοί οι "επιστήμονες " πάλι, ειπαν μονο για το ιξωδες....

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, atheatos είπε

Αυτό παλι ,που μερικοί νομιζουν οτι ολα τα λάδια ειναι ιδια φτάνει να έχουν το ίδιο ιξώδες, ειναι απο τα πιο αστεία πραγματα που έχω ακούσει... Σου λέει 10-40 ειναι το ένα 10-40 και το άλλο...τα προσθετα και η σύσταση δεν μετράνε.  Επίσης μιας και διαβασα κάπου, τους "επιστημονες" της formula 1 , τα λάδια που χρησιμοποιούνται εκεί είναι ολόκληρη ιστορία.  Για ένα διάστημα μαλιστα, καποιες ομάδες χρησιμοποιούσαν λάδια που καίγονταν με το καυσιμο (μιας και το καυσιμο ειναι πλεον ελεγχόμενο απο τους οργανωτες)για να δώσουν παραπανω ιπποδύναμη . Είχαν ειδικό ρεζερβουάρ λαδιού,  πραγμα φυσικά που οργανωτές ,το κατάργησαν αργότερα.  Αλλα ναι αυτοί οι "επιστήμονες " πάλι ειπαν μονο για το ιξωδες....

Τώρα ότι έγινε πάει καλά που το είδα κιόλας. Τώρα λέω να δοκιμάσω κάτι από valvoline, mannol η liqui molly. Θα κάνω μια μελέτη και οποίο μου κάτσει πιο καλά. Θα βάλω και πιο χοντρό μήπως και κοψει από κατανάλωση λίγο. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, atheatos είπε

Για ένα διάστημα μαλιστα, καποιες ομάδες χρησιμοποιούσαν λάδια που καίγονταν με το καυσιμο (μιας και το καυσιμο ειναι πλεον ελεγχόμενο απο τους οργανωτες)για να δώσουν παραπανω ιπποδύναμη .

και τωρα η καταναλωση λιπαντικου ειναι περιορισμενη!!! βασει regs

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosRocknRolla είπε

Τώρα ότι έγινε πάει καλά που το είδα κιόλας. Τώρα λέω να δοκιμάσω κάτι από valvoline, mannol η liqui molly. Θα κάνω μια μελέτη και οποίο μου κάτσει πιο καλά. Θα βάλω και πιο χοντρό μήπως και κοψει από κατανάλωση λίγο. 

Η κατανάλωση λαδιού ειναι διαφορετική από λαδι σε λαδι. Το ιξωδες μικρό ρόλο παίζει στην κατανάλωση.  Και 10-60 να βάλεις που όμως μετά από λίγο γινεται νερό,  δεν κανεις τίποτα έτσι...

Δοκιμασε αλλα λάδια στο ίδιο ιξώδες σχεδιασμένα για τον κινητηρα σου . Τα "χοντρυτερα " λάδια δείχνουν χοντρό προβλημα και δεν ειναι η λύση. Άσε που μπορείς να μεγαλώσεις το ηδη υπάρχον πρόβλημα ή να κάνεις μεγαλυτερη ζημια.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε

Θα βάλω και πιο χοντρό μήπως και κοψει από κατανάλωση λίγο

υψηλοτερο NOACK >>>>> απο χοντρο λαδι, αν θες ενα βημα θερμο ιξωδες πανω

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 11osmikrosmhtsos είπε

και τωρα η καταναλωση λιπαντικου ειναι περιορισμενη!!! βασει regs

Ε ναι αφού το είχαν ξεφτιλίσει παλαιότερα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...