Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια λάδια έχετε χρησιμοποιήσει;Ποια θα προτείνατε και ποια δεν θα ξαναβάλετε ούτε δωρεάν;Τα βρήκατε φθηνά;Αν ναι,που;Μοιραστείτε την εμπειρία σας με τα υπόλοιπα μέλη.Εννοείται και βαλβολινες...

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμφιλεγομενο θεμα. 

Λαδι βασης + προσθετα. Μην κολλας στο μαρκετινγκ συνθετικο ημισυνθετικο και λοιπα.

Ελαχιστα λαδια πλεον ειναι πραγματικα συνθετικα Group IV.

Ακομα και προηγουμενα λαδια Group IV + εστερες (βλ. Motul 8100 σειρα) πλεον ειναι μιξη Group III (hydrocracked) + Group IV σε αγωνστη αναλογια δλδ ΗΜΙσυνθετικα.

Υπαρχουν τεχνικοι δεικτες που σου δινουν πληροφοριες, VI NOACK HTHS και λοιπα, οποτε περιοριζεις τις επιλογες βασει προδιαγραφων κατασκευαστη σου και μετα συγκρινεις αυτες τις προδιαγραφες και διαλεγεις. Αν υπαρχουν πολλες επιλογες αποφευγεις τα low SAPS και κοιτας mid SAPS. 

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

αποφευγεις τα low SAPS και κοιτας mid SAPS. 

Γιατι οχι full saps ? ( αν δεν εχεις περιορισμο απο καταλυτες και dpf) 

Δημοσ.

Προτείνω μόνο λαδι βαση των πιστοποιημένων προδιαγραφών του ,ανεξάρτητου μάρκας . Τώρα επειδή είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιο κατάστημα, μπορεί να «σιγουρεψεις»την ποιότητα του λαδιου , με χρήση πρόσθετων απο πιστοποιημενους κατασκευαστες όπως LIQUI moly , bardahl, κτλ. Το λαδι μπορεί να είναι μαϊμού , αλλά τα πρόσθετα λίγο δύσκολο.

Δημοσ.

Εγώ δεν θα έβαζα τίποτα για να είμαι ειλικρινής.

Η σύνθεση υποτίθεται πως είναι δοκιμασμένη σε εργαστήρια σε επίπεδο τελείας και το να πάω εγώ και να το παίξω έξυπνος βάζοντας ότι χημικά θέλω μεταβάλλοντας τη πχ με αντιρρυπαντικά, δημιουργώντας ένα άλλο λάδι πρακτικά, δεν ξέρω σε τι βοηθάει.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εγώ δεν θα έβαζα τίποτα για να είμαι ειλικρινής.

Η σύνθεση υποτίθεται πως είναι δοκιμασμένη σε εργαστήρια σε επίπεδο τελείας και το να πάω εγώ και να το παίξω έξυπνος βάζοντας ότι χημικά θέλω μεταβάλλοντας τη πχ με αντιρρυπαντικά, δημιουργώντας ένα άλλο λάδι πρακτικά, δεν ξέρω σε τι βοηθάει.

Αν είσαι σίγουρος ότι αυτό που πήρες ειναι αυτο που λες, τότε ναι δεν χρειαζεται.  Αλλα στην περίπτωση που δεν είσαι σίγουρος μπορεις να δοκιμάσεις καποιο πρόσθετο που ειναι σχεδιασμένο για αυτη την δουλειά. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, atheatos είπε

Αν είσαι σίγουρος ότι αυτό που πήρες ειναι αυτο που λες, τότε ναι δεν χρειαζεται.  Αλλα στην περίπτωση που δεν είσαι σίγουρος μπορεις να δοκιμάσεις καποιο πρόσθετο που ειναι σχεδιασμένο για αυτη την δουλειά. 

Οταν ειπα προσθετο δεν εννοω προσθετο που ριχνεις εσυ μεσα αλλα πακετο προσθετων που βαζει ο κατασκευαστης.

Εγω προσωπικα βαζω λαδια μονο PAO

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Οταν ειπα προσθετο δεν εννοω προσθετο που ριχνεις εσυ μεσα αλλα πακετο προσθετων που βαζει ο κατασκευαστης.

Και εγω προτιμώ τα pao,αλλα για να δεις τις αρετές τους,πρεπει να εχει καλο ποσοστό.Αυτα που εχουν 10-20% δεν μου λενε πλεον και κατι ιδιεταιρο.Προτιμω ενα φορτωμενο πακετο προσθετων.Στην προηγουμενη αλλαγη φοραγα τα castrol edge 0w40 a3/b4 και ομολογουμένως ηταν κορυφη.Αλλα αυτα παιζουν 25-50% pao συν καλο πακετο προσθετων.Αν δεν τα εχεις δοκιμασει στα προτεινω με κλειστα ματια.

Επεξ/σία από katargedon
Δημοσ.

1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Το γνωρίζω.  Ότι ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί προσθετα και δεν το παίζει κανένας εξυπνότερος από αυτόν βάζοντας τα δικά του. Εγω εγραψα για την περίπτωση που ο κατασκευαστής ειναι άγνωστος ή κάποιος πονηρός που πουλάει την "επιστημονική του σύνθεση " για γνήσια . Δεν νομιζω τα προσθετα που πωλούνται, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, να κάνουν το λαδι χειρότερο από ότι είναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, katargedon είπε

Αυτα που εχουν 10-20% δεν μου λενε πλεον και κατι ιδιεταιρο.Προτιμω ενα φορτωμενο πακετο προσθετων.Στην προηγουμενη αλλαγη φοραγα τα castrol edge 0w40 a3/b4 και ομολογουμένως ηταν κορυφη.Αλλα αυτα παιζουν 25-50% pao συν καλο πακετο προσθετων.Αν δεν τα εχεις δοκιμασει στα προτεινω με κλειστα ματια.

100% pao αυτο που λες ειναι απολυτα σωστο, τα castrol δεν τα συμπαθω πλεον

Χωρις να θελω να στρεψω κανεναν προς τα εκει εγω βαζω Ravensberger Schmierstoffvertrieb (Ravenol) 

Διοτι ειναι 100% PAO και ισως απο τα καλυτερα (αν οχι τα καλυτερα) λιπαντικα που μπορεις να βρεις

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

100% pao αυτο που λες ειναι απολυτα σωστο, τα castrol δεν τα συμπαθω πλεον

Η σειρά edge,ειναι καλα.Οπως και τα gtx(για την κατηγορια τους).Τα magnatec ειναι μια μα@@κια και μιση.Τι βαζεις τωρα;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, katargedon είπε

Η σειρά edge,ειναι καλα.Οπως και τα gtx

δεν ειναι, τα gtx απλως καθαριζουν καλα, μονο τα supercar καπως συγκρινονται με τα 8100 της motul

26 λεπτά πριν, katargedon είπε

Τι βαζεις τωρα;

Κοιταξε να δεις εγω παντα ψαχνομαι.
Οπου μπορω βαζω Ravenol.
Οπου δεν μπορω βαζω Motul.
π.χ. ενα οχημα μου θελει ιδανικα 10W-50 δεν μπορω να βρω ουτε Ravenol ουτε motul παμε σε 15W-50 μπορω να βρω μονο motul 4100 στην ευρωπαικη αγορα οποτε και αυτο βαζω...

Στο αμεσου ψεκασμου μου που θελει 5W-40 βαζω Ravenol VSI

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

δεν ειναι, τα gtx απλως καθαριζουν καλα, μονο τα supercar καπως συγκρινονται με τα 8100 της motul

Κοιταξε να δεις εγω παντα ψαχνομαι.
Οπου μπορω βαζω Ravenol.
Οπου δεν μπορω βαζω Motul.
π.χ. ενα οχημα μου θελει ιδανικα 10W-50 δεν μπορω να βρω ουτε Ravenol ουτε motul παμε σε 15W-50 μπορω να βρω μονο motul 4100 στην ευρωπαικη αγορα οποτε και αυτο βαζω...

Στο αμεσου ψεκασμου μου που θελει 5W-40 βαζω Ravenol VSI

Αν υπηρχε ακομα στην Ελλάδα η ravenol,θα εβαζα και εγώ.Δεν θελω να φερω απ'εξω(παθων απο το autodoc).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...