gp13 Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα. Τον προηγούμενο μήνα έκανα 2 αγορές με πιστωτική κάρτα. Η μια έγινε 5/2 και η δεύτερη 9/2. Ο λογαριασμός για τον Φεβρουάριο εκδόθηκε στις 5/2 αλλά πριν γίνει η 1η αγορά,οπότε στις 26/2 που ήταν η ημερομηνία πληρωμής της κάρτας δεν είχα κάτι να πληρώσω. Σήμερα όμως που εκδόθηκε ο λογαριασμός για το Μάρτιο,στις 26 Μαρτίου μου αναφέρει να πληρώσω μόνο τη δόση της 2ης αγοράς (αυτή που έγινε 9/2 δηλαδή).Να σημειωθεί πως ενώ έχω όριο 1500,το διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές είναι 1380.Έχει "τραβήξει" δηλαδή τη μια δόση της αγοράς 5/2 (80 ευρώ) και δύο δόσεις από την αγορά 9/2 (20 ευρώ η κάθεμια). Δε θα έπρεπε κανονικά να φαίνονται και οι 2 δόσεις στον συγκεκριμένο λογαριασμό,ειδικά αυτής που έγινε πρώτη χρονικά; Εγώ αν πληρώσω μόνο τα 20 ευρώ που μου αναφέρει ο λογαριασμός,ειμαι καλυμμένος και το ότι δεν εμφανίζεται η άλλη δόση είναι καθαρά θέμα τράπεζας; Επεξ/σία 6 Μαρτίου από gp13
elgol Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Το πιθανοτερο θα πρεπει να πληρωσεις 2 δοσεις αυτης της αγορας στον επομενο λογαριασμο
gp13 Δημοσ. 6 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, lak10 είπε αν εχεις e-banking δες τι εχει χρεωθει και πληρωσε αναλογα Στο e-banking δειχνει με κόκκινο χρώμα (χρέωση) την δόση των 20 εύρω για την αγορά στις 9/2 και με πορτοκαλί χρώμα (σε επεξεργασία) τα 80 ευρώ της αγοράς 5/2.Στην έκδοση του λογαριασμού μου λέει για πληρωμή στις 26/3 μόνο των 20 ευρώ (με ελάχιστη καταβολή 10 ευρώ).Απλα δε μπορώ να εξηγήσω για ποιο λόγο δε βλέπω και τα 80 ευρώ της άλλης δόσης,ειδικά από τη στιγμή που εκείνη έγινε πρώτη χρονικά.
skritikos Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gp13 είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Τον προηγούμενο μήνα έκανα 2 αγορές με πιστωτική κάρτα. Η μια έγινε 5/2 και η δεύτερη 9/2. Ο λογαριασμός για τον Φεβρουάριο εκδόθηκε στις 5/2 αλλά πριν γίνει η 1η αγορά,οπότε στις 26/2 που ήταν η ημερομηνία πληρωμής της κάρτας δεν είχα κάτι να πληρώσω. Σήμερα όμως που εκδόθηκε ο λογαριασμός για το Μάρτιο,στις 26 Μαρτίου μου αναφέρει να πληρώσω μόνο τη δόση της 2ης αγοράς (αυτή που έγινε 9/2 δηλαδή).Να σημειωθεί πως ενώ έχω όριο 1500,το διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές είναι 1380.Έχει "τραβήξει" δηλαδή τη μια δόση της αγοράς 5/2 (80 ευρώ) και δύο δόσεις από την αγορά 9/2 (20 ευρώ η κάθεμια). Δε θα έπρεπε κανονικά να φαίνονται και οι 2 δόσεις στον συγκεκριμένο λογαριασμό,ειδικά αυτής που έγινε πρώτη χρονικά; Εγώ αν πληρώσω μόνο τα 20 ευρώ που μου αναφέρει ο λογαριασμός,ειμαι καλυμμένος και το ότι δεν εμφανίζεται η άλλη δόση είναι καθαρά θέμα τράπεζας; Να πληρώσεις όλο το ποσό, όχι μόνο την ελάχιστη δόση. Μην ανησυχείς περισσότερο, οι τράπεζες δεν χάνουν ποτέ. Κάποια από τις χρεώσεις άργησε να πιστωθεί, θα τακτοποιηθούν όλα τους επόμενους μήνες. Επίσης να ξέρεις πως πάντα μπορείς να βάλεις περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό της κάρτας, αν τα έχεις και αν δεν θες να πληρώνεις τους επόμενους μήνες. Επεξ/σία 6 Μαρτίου από skritikos
lak10 Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Μόλις τώρα, gp13 είπε Στο e-banking δειχνει με κόκκινο χρώμα (χρέωση) την δόση των 20 εύρω για την αγορά στις 9/2 και με πορτοκαλί χρώμα (σε επεξεργασία) τα 80 ευρώ της αγοράς 5/2.Στην έκδοση του λογαριασμού μου λέει για πληρωμή στις 26/3 μόνο των 20 ευρώ (με ελάχιστη καταβολή 10 ευρώ).Απλα δε μπορώ να εξηγήσω για ποιο λόγο δε βλέπω και τα 80 ευρώ της άλλης δόσης,ειδικά από τη στιγμή που εκείνη έγινε πρώτη χρονικά. θα μπει μεσα στον Μαρτιο λογικα
gp13 Δημοσ. 6 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, skritikos είπε Να πληρώσεις όλο το ποσό, όχι μόνο την ελάχιστη δόση. Μην ανησυχείς περισσότερο, οι τράπεζες δεν χάνουν ποτέ. Κάποια από τις χρεώσεις άργησε να πιστωθεί, θα τακτοποιηθούν όλα τους επόμενους μήνες. Επίσης να ξέρεις πως πάντα μπορείς να βάλεις περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό της κάρτας, αν τα έχεις και αν δεν θες να πληρώνεις τους επόμενους μήνες. Αυτό θα το κάνω σίγουρα,δε θέλω να μπλέκω με τόκους. Οπότε το συμπέρασμα είναι πως πάντα πληρώνω ότι αναφέρει ο μηνιαίος λογαριασμός,ανεξάρτητα από το εάν τρέχει και δόση άλλης αγοράς που ενδέχεται να μην έχει επεξεργαστεί ακόμα από την τράπεζα και πως αν θέλω να βάλω και τα λεφτά αυτής της δόσης εκ των προτέρων,μπορώ να το κάνω απλά δε θα μου πει κανένας σε αντίθετη περίπτωση για ποιο λόγο δεν την πλήρωσες,από τη στιγμή που δε φαίνεται στο μηνιαίο λογαριασμό.Εξάλλου,το μαγαζί έχει πάρει τα χρήματά του από την τράπεζα και εγώ χρωστάω στην τράπεζα πλέον και όχι στο μαγαζί. Επεξ/σία 6 Μαρτίου από gp13
Neptu Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου 21 λεπτά πριν, skritikos είπε Επίσης να ξέρεις πως πάντα μπορείς να βάλεις περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό της κάρτας, αν τα έχεις και αν δεν θες να πληρώνεις τους επόμενους μήνες. το νόημα της πιστωτικής είναι να "πληρώνεις με λεφτά που δεν έχεις". Αν είναι να βάζουμε προκαταβολικά χρήματα, ας πληρώνουμε με χρεωστική. Είναι σα να έχω ομπρέλα αλλά να μη την παίρνω για να μη βραχεί. Δε μου φαίνεται και τόσο έξυπνο αλλά οκ. τα χρήματα που θα βάλεις για μελλοντικές πληρωμές, θα μπορούσες να τα αξιοποιήσεις έχοντας κέρδος. Έστω και μισό €. Τώρα το πως είναι άλλο θέμα.
skritikos Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου 48 λεπτά πριν, Neptu είπε το νόημα της πιστωτικής είναι να "πληρώνεις με λεφτά που δεν έχεις". Αν είναι να βάζουμε προκαταβολικά χρήματα, ας πληρώνουμε με χρεωστική. Είναι σα να έχω ομπρέλα αλλά να μη την παίρνω για να μη βραχεί. Δε μου φαίνεται και τόσο έξυπνο αλλά οκ. τα χρήματα που θα βάλεις για μελλοντικές πληρωμές, θα μπορούσες να τα αξιοποιήσεις έχοντας κέρδος. Έστω και μισό €. Τώρα το πως είναι άλλο θέμα. Αυτό είναι το νόημα που συμφέρει την τράπεζα, όχι εσένα. Αν δεν έχεις τα χρήματα για κάτι είναι καλό να μην κάνεις χρήση πιστωτικής. Να τα μαζέψεις πρώτα και να αγοράζεις ό,τι θες έπειτα. Κι εκεί έχει νόημα η χρήση της γιατί με σωστή χρήση ωφελεί εσένα και όχι την τράπεζα.
Neptu Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου 11 λεπτά πριν, skritikos είπε Αυτό είναι το νόημα που συμφέρει την τράπεζα, όχι εσένα. Αν δεν έχεις τα χρήματα για κάτι είναι καλό να μην κάνεις χρήση πιστωτικής. Να τα μαζέψεις πρώτα και να αγοράζεις ό,τι θες έπειτα. Κι εκεί έχει νόημα η χρήση της γιατί με σωστή χρήση ωφελεί εσένα και όχι την τράπεζα. την τράπεζα την συμφέρει όταν πληρώνεις τόκο. Εμένα δηλαδή τι με συμφέρει? Να πληρώσω προκαταβολικά 1-2κ που έχω σε δόσεις (άτοκες); Τα έχω τα χρήματα ναι, αλλά γιατί να το κάνω; Εννοούμε για άτοκες δόσεις πάντα, αυτοί που πληρώνουν σε δόσεις και τρώνε το επιτόκιο στην μάπα είναι βλαμμένοι, Δεν ασχολούμαστε με αυτούς 1
skritikos Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου 6 λεπτά πριν, Neptu είπε την τράπεζα την συμφέρει όταν πληρώνεις τόκο. Εμένα δηλαδή τι με συμφέρει? Να πληρώσω προκαταβολικά 1-2κ που έχω σε δόσεις (άτοκες); Τα έχω τα χρήματα ναι, αλλά γιατί να το κάνω; Εννοούμε για άτοκες δόσεις πάντα, αυτοί που πληρώνουν σε δόσεις και τρώνε το επιτόκιο στην μάπα είναι βλαμμένοι, Δεν ασχολούμαστε με αυτούς Τα ίδια λέμε αλλά με άλλο τρόπο! Γενικά την τράπεζα την συμφέρει είτε με τόκο είτε δίχως. Γιατί ξέρουν πως όσο περισσότερο φορτωθεί κάποιος κάποια στιγμή θα περάσει το όριο που θα μπορεί να εξοφλεί κάθε μήνα, οπότε αρχίζει ο τρελός τόκος μετά. Γενικά οι πιστωτικές δεν είναι για τον καθένα και καλό είναι να αποφεύγονται γενικά. Υπάρχουν πολλοί που δεν θα έπρεπε ούτε να τις αγγίζουν.
phanispal Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου 1 ώρα πριν, skritikos είπε Να πληρώσεις όλο το ποσό, όχι μόνο την ελάχιστη δόση. Μην ανησυχείς περισσότερο, οι τράπεζες δεν χάνουν ποτέ. Κάποια από τις χρεώσεις άργησε να πιστωθεί, θα τακτοποιηθούν όλα τους επόμενους μήνες. Επίσης να ξέρεις πως πάντα μπορείς να βάλεις περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό της κάρτας, αν τα έχεις και αν δεν θες να πληρώνεις τους επόμενους μήνες. 1 ώρα πριν, Neptu είπε το νόημα της πιστωτικής είναι να "πληρώνεις με λεφτά που δεν έχεις". Αν είναι να βάζουμε προκαταβολικά χρήματα, ας πληρώνουμε με χρεωστική. Είναι σα να έχω ομπρέλα αλλά να μη την παίρνω για να μη βραχεί. Δε μου φαίνεται και τόσο έξυπνο αλλά οκ. τα χρήματα που θα βάλεις για μελλοντικές πληρωμές, θα μπορούσες να τα αξιοποιήσεις έχοντας κέρδος. Έστω και μισό €. Τώρα το πως είναι άλλο θέμα. Η αλήθεια νομίζω είναι κάπου στη μέση. Η πιστωτική κανονικά θα έπρεπε να χρησιμοποιείται από άτομα με σταθερό εισόδημα, ώστε να μην απασχολούν τις καταθέσεις τους και να μη σκέφτονται αυτό το μήνα έχω παραπάνω, κάτσε να πληρώσω μερικές δόσεις γιατί τους επόμενους μήνες δεν ξέρω τι μου ξημερώνει. Τη βάζεις να εξοφλείται από λογαριασμό που (θα) έχει μονίμως υπόλοιπο και δεν ασχολείσαι περαιτέρω. Αλλιώς μάλλον δεν πρέπει να τη χρησιμοποιείς. 3
elgol Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου Η πιστωτικη ειναι πολυ καλη στο να παρεις ατοκα κατι που δεν μπορεις να πληρωσεις τωρα ολοκληρο, αλλά μπορεις να πληρωνεις ανετα τις δοσεις του εμπροθεσμα
lak10 Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου εχω παρει τηλεοραση 1700 ευρω δεν ειχα για εφαπαξ πληρωμη μπορουσα να δινω ομως 75 ευρω για 2 χρονια τα ξοφλησα κανονικα
gp13 Δημοσ. 11 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εντάξει, τελικά όντως απλά καθυστέρησαν να την περάσουν. Η ερώτησή μου είναι άλλη τωρα. Το ποσό πληρωμής για το Μάρτιο είναι 20 ευρώ και για τον επόμενο μήνα όπως αναφέρει η εφαρμογή τα 100 ευρώ.Εγώ έχω βάλει ήδη τα 120 ευρώ για να είμαι μπροστά 2 μήνες.Την ημέρα που αναφέρεται ως ημερομηνία πληρωμής θα τραβήξει αυτόματα τα 20 ευρώ για το Μάρτιο και τα 100 ευρώ αντίστοιχα για τον Απρίλιο,ακόμα και ας μην έχω ενεργοποίησει την αυτόματη πληρωμή; Επίσης, αν ενεργοποίησω τώρα την αυτόματη πληρωμή,θα αρχίσει να "τραβάει" λεφτά από τον λογαριασμό από τον Μάιο και μετά ή υπάρχει περίπτωση να αρχίσει να "τραβάει" από τώρα και ουσιαστικά να έχω βάλει 120 ευρώ χωρίς λόγο. Επεξ/σία 11 Μαρτίου από gp13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα