Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Μην γράφετε αρλούμπες, διαβάζει και κόσμος ανίδεος που θα νομίζει ότι σε όποια ταράτσα θέλεις πας και στήνεις ότι θέλεις. 

Οκ δεν καταλαβες τι γραφω.

Οι κεραιες που μπαινουν πλεον ειναι ολες νομιμες,υπαρχει σαφες νομικο καθεστως και οι εταιρειες το ακολουθουν (ερχεται αστειο) μεχρι κεραιας 😄

• Haha 5
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω παιδιά, εγώ προσωπικά τον καταλαβαίνω. Δεν είμαι τεχνοφοβικός, μηχανικός πληροφορικής είμαι αλλά έμενα σε σπίτι που ακριβώς απέναντι υπήρχε κεραία κινητής τηλεφωνίας και το δωμάτιο που την έβλεπε ήταν παιδικό με μικρά παιδιά 1-3 ετών.

Ήθελα να μετακομίσω χθές (και μετακόμισα). Για εμένα εντάξει αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω ένα σύστημα το οποίο εκπέμπει (εντάξει μη ιονίζουσα) ακτινοβολία συνέχεια και σε με ποια ένταση; 1Watt, 2Watt, 1000Watt; και να είσαι στα 10-20 μέτρα από αυτό σε ευθεία. Δεν μου καθόταν. Και είχα δει τις αντίστοιχες μετρήσεις από την επιτροπή ατομικής ενέργειας για την συγκεκριμένη κεραία, εντάξει εντός ορίων αλλά ακριβώς στα όρια (είχαν μετρήσει και από το μπαλκόνι μας)...

Υπόψιν η συγκεκριμένη που αναφέρομαι ήταν εντός των κανονικών ορίων ενώ κανονικά έπρεπε να είναι 30% μειωμένα τα όρια γιατί είναι δίπλα σε σχολείο. Δηλαδή και νόμιμη που είναι, πρακτικά ένα μπάχαλο...

• Like 7
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

30% μειωμένα τα όρια γιατί είναι δίπλα σε σχολείο

το οποιο ειναι μεν στο νομο αλλα ειναι αυθαιρετο,δεν υπαρχει πουθενα τεκμηριωση κινδυνου αν δεν γινει αυτο το -30%

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Δεν ξέρω παιδιά, εγώ προσωπικά τον καταλαβαίνω. Δεν είμαι τεχνοφοβικός, μηχανικός πληροφορικής είμαι αλλά έμενα σε σπίτι που ακριβώς απέναντι υπήρχε κεραία κινητής τηλεφωνίας και το δωμάτιο που την έβλεπε ήταν παιδικό με μικρά παιδιά 1-3 ετών.

Ήθελα να μετακομίσω χθές (και μετακόμισα). Για εμένα εντάξει αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω ένα σύστημα το οποίο εκπέμπει (εντάξει μη ιονίζουσα) ακτινοβολία συνέχεια και σε με ποια ένταση; 1Watt, 2Watt, 1000Watt; και να είσαι στα 10-20 μέτρα από αυτό σε ευθεία. Δεν μου καθόταν. Και είχα δει τις αντίστοιχες μετρήσεις από την επιτροπή ατομικής ενέργειας για την συγκεκριμένη κεραία, εντάξει εντός ορίων αλλά ακριβώς στα όρια (είχαν μετρήσει και από το μπαλκόνι μας)...

Υπόψιν η συγκεκριμένη που αναφέρομαι ήταν εντός των κανονικών ορίων ενώ κανονικά έπρεπε να είναι 30% μειωμένα τα όρια γιατί είναι δίπλα σε σχολείο. Δηλαδή και νόμιμη που είναι, πρακτικά ένα μπάχαλο...

Το ξερεις φανταζομαι πως τα ορια που λες ειναι ηδη πιο κατω απο τα κανονικα ορια αλλων χωρων....

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, csontheline είπε

Αν το σκέφτεσαι για την ακτινοβολία, μπορείς να ζητήσεις μέτρηση από εξειδικευμένο συνεργείο. 

Επίσης, αν έχεις φόβο, μπορείς να απευθυνθείς σε ΥΠΕΡεξειδικευμένη εταιρεία (υποθέτω όλο και κάποια θα υπάρχει στην Αθήνα) για να σου βάψουν τους τοίχους με χρώμα προστασίας από τις ακτινοβολίες και να σου περάσουν πόρτες και παράθυρα με αντίστοιχο φιλμ. Υπόψιν, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, γιατί το χρώμα πρέπει να γειωθεί σε καλή γείωση. Επίσης, εξαρτάται τις συχνότητες που θες να κόψεις. 

Μετά δεν θα μπαινοβγαίνει σήμα ούτε για αστείο. 

Και οι κυπατζιδες πως θα ακούν;

• Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vagos789 είπε

Οκ δεν καταλαβες τι γραφω.

Οι κεραιες που μπαινουν πλεον ειναι ολες νομιμες,υπαρχει σαφες νομικο καθεστως και οι εταιρειες το ακολουθουν (ερχεται αστειο) μεχρι κεραιας 😄

Οκ. Νομικό καθεστώς για πάσης φύσεως κεραίες υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Οι εταιρείες δεν το ακολουθούσαν, τώρα επειδή γίνονται ευκολότερα καταγγελίες και εσφυξε το ζωνάρι, παράλληλα αυξήθηκαν τα πρόστιμα, αλλά ήταν και πιο έντονες οι κινήσεις πολιτών περί νομιμότητας, οι εταιρείες ακολουθούν την νομιμη οδο πολυ πιο συχνά, αν βρεθεί δηλαδή παρατυπία θα είναι εσφαλμένη μελέτη ηλεκτρομαγνητικου πεδίου, πειραγμένα νούμερα και όχι κάτι άλλο. 

1 ώρα πριν, m3ltd0wn είπε

Η ένταση της ακτινοβολίας που λαμβάνεις από μια πηγή πχ κεραία, μειώνεται με το τετράγωνο της απόστασης από αυτήν. Οπότε πχ για απόσταση 10 ως 20 μέτρα από την κεραία, η ένταση έχει μειωθεί από 100 ως 400 φορές. Το αρνητικό είναι αν βρίσκεται η κεραία πάνω από το κεφάλι σου λχ στην ταράτσα. 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Οκ. Νομικό καθεστώς για πάσης φύσεως κεραίες υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Οι εταιρείες δεν το ακολουθούσαν, τώρα επειδή γίνονται ευκολότερα καταγγελίες και εσφυξε το ζωνάρι, παράλληλα αυξήθηκαν τα πρόστιμα, αλλά ήταν και πιο έντονες οι κινήσεις πολιτών περί νομιμότητας, οι εταιρείες ακολουθούν την νομιμη οδο πολυ πιο συχνά, αν βρεθεί δηλαδή παρατυπία θα είναι εσφαλμένη μελέτη ηλεκτρομαγνητικου πεδίου, πειραγμένα νούμερα και όχι κάτι άλλο. 

Η ένταση της ακτινοβολίας που λαμβάνεις από μια πηγή πχ κεραία, μειώνεται με το τετράγωνο της απόστασης από αυτήν. Οπότε πχ για απόσταση 10 ως 20 μέτρα από την κεραία, η ένταση έχει μειωθεί από 100 ως 400 φορές. Το αρνητικό είναι αν βρίσκεται η κεραία πάνω από το κεφάλι σου λχ στην ταράτσα. 

Οι κεραίες δεν εκπέμπουν προς τα κάτω. Το πιο σίγουρο μέρος για να μην έχεις ακτινοβολία (αν υποθέσουμε ότι είναι βλαβερή) είναι να είσαι από κάτω 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 hours ago, ParafronGR said:

Στο εύχομαι ολόψυχα να την απομακρύνεις και να τους πεις να την βάλουν στην Άνω Κυψέλη που είμαστε μέσα σε τρύπα και καμμία εταιρεία δεν έχει σήμα και όλοι είμαστε με 1 μπάρα και ταχυτητες έως 4mbps στην καλύτερη - no joke.

Άσε κι εδώ που είμαι εγώ (Κυψέλη, κάθετα στην Αγίας Ζώνης) για 1 χρόνο δεν υπήρχε καθόλου σήμα στην Cosmote. Και πέρα από το internet, ούτε απλή τηλεφωνική κλήση δεν μπορούσα να βγάλω. Αποκλεισμένος εντελώς. Μετά έπαιζα με wifi calling προφανώς.

Πλέον κάπου βάλανε κεραία και είναι κομπλέ το σήμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Χμμμ.. Δεεεεννν ειναι ετσι ακριβως αλλα οκ.
Σε οτι αφορά το bold κείμενο σου εχω παραθέσει οτι δεν έχει σήμα μια κεραία προς τα κάτω.

5 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Δεν ξέρω παιδιά, εγώ προσωπικά τον καταλαβαίνω. Δεν είμαι τεχνοφοβικός,

Ουτε και εγω είμαι, αλλά οκ σε νιώθω. Κάνεις μας δεν θέλει να ειναι κοντά σε μια τέτοια κεραία (ο καθένας για τους δικούς τους λόγους) αλλά στο τέλος της ιστορίας όλοι παραπονούμαστε όταν δεν εχουμε κάλο σήμα και δεδομένα στο κινητό μας.. 2 μέτρα και 2 σταθμά που λένε..
Απο εκει και περα δεν εχω κατι αλλο να προσθέσω, εύχομαι να είμαστε ολοι μας καλα.
Και για το τέλος της ιστορίας να αναφέρω οτι εχω εργαστεί στο παρελθόν στις τηλεπικοινωνίες (σε οτι άφορα το RF) αλλα για λιγο καιρο και αποφάσισα να σταματήσω (για τους δικούς μου λόγους), και ετσι ειμαι σε θεση να γνωρίζω 5 πράγματα.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, militarist είπε

Η κεραία μας ενοχλεί αλλά να έχουμε ένα κινητό συνεχώς δίπλα στο κεφάλι μας όλα οκ …. Στα περιστέρια να γυρίσετε 

Κινητό, WI-Fi, οθόνες, τηλεοράσεις.. Και καλα εμεις, (εγω τουλάχιστον) εχω και κάποια Α ηλικία πλέον πέρασα ωραία παιδικά χρόνια χωρίς κινητά και ιντερνετ....
Για τις νέες γενιές φοβάμαι, για τους νέους που ειναι ολη την ωρα εκει καρφωμένοι στα κινητα και στο διαδίκτυο..  Σε αυτο βεβαία φταίμε εμείς, και οτι σπείραμε θα θερίσουμε..

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν λυση Γοογλαρε homebiology,aktinovolia  βαψε με προστατευτικη μπογια βαλε κ κουρτινα αντε να κανεις κ μια μελετη ακτινοβολιας..θεωρητικα εφοσον ειναι μη ιονιζουσα δεν εχεις προβλημα.αλλα η συνεχης ληψη emf απο παντου ειναι ενα θεμα...ποσο μαλλον οταν πολλαπλασιαζονται τα mhz στα 5g κυματα

"Σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των νόμιμων ορίων ακτινοβολίας (άρθρο 35 § 3 του Ν. 4635/2019)."

Αρκετοι δεν εχουν σημα αλλα ταυτοχρονα παιζει κ να αγορασαν κινεζικο κινητο χωρις την πιο συχνη b20 800mhz band..

Επεξ/σία από kage
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Και οι κυπατζιδες πως θα ακούν;

Και για να κάνουμε και λιγο πλάκα... Πως θα πάρει η Κυρα Κατινα την Φροσω να της πει τι φαι έφτιαξε τι νυχιά εβαλε σε ποιο κομμωτήριο πηγε και τι εγινε με τον... γκόμενο?! Αν δεν εχει καλο σημα?. Αμ πως 🤣🤣

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 6/3/2025 στις 1:15 ΜΜ, Tsironis83 είπε

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Εντόπισα την κεραία, πρόκειται για αυτήν https://eeae.gr/index.php?option=com_tmiamap&view=station&Itemid=4650&ceett=1212782 . Δυστυχώς έχει άδεια.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα για  κάποια άλλη κίνηση από την πλευρά μου ώστε να απομακρυνθεί;

Πούλησε το σπίτι σου και πήγαινε σε ένα βουνό 

Στις 6/3/2025 στις 12:27 ΜΜ, vagpap είπε

https://keraies.eett.gr/anazhthshMap.php

Εδώ μπορείς να δεις και περισσότερες πληροφορίες για αυτή

Μπαρούφες site 

Εδώ και 1 χρόνο έχει στο χωριό 5G κεραία από Cosmote και Vodafone και στην σελίδα δεν δείχνει τίποτα....

• Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Πούλησε το σπίτι σου και πήγαινε σε ένα βουνό 

Ουτε στο βουνό θα σωθεί... Εκει ειναι που εχει τους πυλώνες με τις μεγάλες κεραίες! 🤣🤣
(H φώτο ειναι ενδεικτική).. Μάλλον σε αλλη χωρα πρέπει να πάει η σε κανέναν βόρειο πόλο, στον νότιο, σε κανένα ερημονήσι σε άλλο πλανήτη κλπ
image.png.489db04c1319461f29e33e68bd02987b.png

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...