Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, adi32 είπε

Η ταρατσα δεν ειναι κοινοχρηστη?

Από όσο γνωρίζω δεν είναι ολόκληρη η ταράτσα.
Ένα κομμάτι της ανήκει αποκλειστικά στο ρετιρέ που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και το υπόλοιπο είναι κοινόχρηστο.

Έχει κάποια ποσοστά που υπολογίζεται αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς.

Δημοσ.

Γενικοτερα ρωταω 

Αν εγω που εχω ενα διαμερισμα σε ενα κτιριο μπορω να βαλω στην ταρατσα μια κεραια χωρις να ρωτησω τους αλλους ιδιοκτητες και χωρις να τους δινω μια απο οσο θα κονομαω 

Δημοσ.

Οι κεραιες ειναι ολες νομιμες πλεον.

Οποιος δεν θελει κεραια αφηνει το κινητο του στα σκουπιδια αλλα αυτο δεν το κανει ουτε ο παλαιοχριστιανος

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, adi32 είπε

Η ταρατσα δεν ειναι κοινοχρηστη?

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι. Αλλά σε ορισμένες παλιές οικοδομές που πχ μπορεί να υπάρχει ρετιρέ επάνω και να έχει το χώρο κάτι σαν μπαλκονι, μπορεί να προβλέπεται από το συμβόλαιο πως ο χώρος εκεί μπροστά από το ρετιρέ είναι ιδιόκτητος, σε τέτοια περίπτωση η μεν κοινόχρηστη ταράτσα είναι πάνω από το ρετιρέ στην οροφή του εκεί που θα βρίσκεται και η απόληξη του κλιμακοστασιου.

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.

Γιατι θες να απομακρυνθει;

επισης google πως δουλευει η κεραια και θα δεις οτι αμα εισαι διπλα δεν εχεις "θεμα".

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Tsironis83 είπε

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Εντόπισα την κεραία, πρόκειται για αυτήν https://eeae.gr/index.php?option=com_tmiamap&view=station&Itemid=4650&ceett=1212782 . Δυστυχώς έχει άδεια.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα για  κάποια άλλη κίνηση από την πλευρά μου ώστε να απομακρυνθεί;

Εφόσον είναι νόμιμη, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, great είπε

Γιατι θες να απομακρυνθει;

επισης google πως δουλευει η κεραια και θα δεις οτι αμα εισαι διπλα δεν εχεις "θεμα".

Ετσι ακριβως και διπλά αλλα και απέναντι σε κοντινή απόσταση.
Τεχνικά και "μπακάλικα" θα σας πω οτι η κεραία (και η κάθε κεραία) εχει εναν λοβό εκπομπής.
Φανταστείτε λοιπόν ενα δακτύλιο (σαν λουκουμά, ναι με τρύπα) που σχηματίζετε στην κεραία.
Αυτό με την προϋπόθεση οτι η κεραία ειναι πολυκατευθυντηκη, υπάρχουν περιπτώσεις που ειναι μονής κατεύθυνσης η κάποιων Χ μοιρών για λόγους εμποδίων κλπ οπού τα σήματα ανακλώνται πισω στον πομπο και σχηματίζουν στάσιμα που δεν τα θέλουμε. Εκει και παλι εχουμε εναν λουκουμα αλλα με διαφορετικο σχημα κατι σαν... μελιτζάνα.. 🤣

Συνεπώς αυτός που ειναι ακριβώς κάτω απο την κεραία δεν λαμβάνει και σημα γιατι πρακτικά δεν εχει. επίσης αυτος που ειναι απέναντι της και παρα πολυ κοντα παλι δεν λαμβάνει σημα γιατι "πεφτει" στην τρύπα του λουκουμα!, δηλαδή ο λοβός ανοίγει μετα απο κάποια ορισμένη απόσταση.
Κατα την γνώμη μου οσο περισσότερες κεραίες εχουμε σε μια περιοχή τοσο και καλύτερη η κάλυψη συνεπώς και μικρότερα επίπεδα εκπομπής, απο το να ειναι μια και να πρεπει να δουλεύει στο φουλ για να μπορει να εξυπηρετεί τις αναγκες. Αυτό πιστεύω οτι το κατανοεί ο καθένας μας.

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χωρες που εχω παει οι κεραίες ΚΤ ειναι μεσα στον αστικό ιστο χωρις να ειναι καλυμμένες, "μασκαρεμένες" όπως τις εχουμε εδώ και ο λόγος ειναι οτι τις κρύβουν για να μην ξεσηκώνονται οι κάτοικοι οι οποίοι αν θέλετε λόγω αμάθειας επαναστατούν.
Υπάρχουν κάποιες διατάξεις και κανονισμοί για κεραίες που βρίσκονται κοντα σε νοσοκομεία και σχολειά οπου εκει πρεπει να τηρούνται κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές σε οτι αφορα τα επίπεδα εκπομπής. 

Το μόνο ερωτηματικό που εχω εγω σε αυτη την ιστορια ειναι αν το κρατος κανει τους απαραίτητους έλεγχους ωστε να ειναι ασφαλή τα επίπεδα ακτινοβολίας και οι προδιαγραφές. Δεν λεω οτι δεν το κανει η οτι το κανει γιατι δεν γνωρίζω. Σίγουρα και κατατίθεται η τεχνική έκθεση απο τον παροχέα ΚΤ και γίνονται και οι απαραίτητες μετρήσεις κατα την εγκ/ση, το ερώτημα μου ειναι αν μετα απο Χ διάστημα θα πρέπει να επαναλαμβάνονται και αν η καθε άδεια εχει Χ χρονική ισχυ και μετα θα πρέπει να αναθεωρείται.

Αυτα τα λιγα απο εμενα καλο σας απόγευμα 🙋‍♂️🙋‍♂️

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ειμαι ακριβως κατω απο κεραια και εχω φουλ σημα

Δεν έχεις απο αυτη που νομιζεις, έχεις απο κάποια αλλη που βρισκεται στην περιοχη.
Φιλικά.
Edit: Δες και μια ενδεικτική φώτο οπως θα δεις οτι το σήμα στην βάση της κεραίας ειναι 0 (ανύπαρκτο)

Radiation-pattern-antennas-a-4G-and-b-5G-39.jpeg

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tsironis83 είπε

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα για  κάποια άλλη κίνηση από την πλευρά μου ώστε να απομακρυνθεί;

Βασική προϋπόθεση είναι να υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση πως τόσο εσύ όσο και τυχόν άλλοι που μένουν μαζί σου ΔΕΝ έχετε κινητά τηλέφωνα και ούτε πρόκειται να αποκτήσετε στο μέλλον..

• Like 10
  • Thanks 4
  • Haha 7
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, billdanos είπε

Βασική προϋπόθεση είναι να υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση πως τόσο εσύ όσο και τυχόν άλλοι που μένουν μαζί σου ΔΕΝ έχετε κινητά τηλέφωνα και ούτε πρόκειται να αποκτήσετε στο μέλλον..

Ακόμα και αυτο να κανει δεν θα μπορέσει να την ξηλώσει για τον λογο οτι δεν θα μπορεί κάνεις να τον ελενξει για το αν θα εχει η θα χρησιμοποιεί κινητό τηλ/νο, δηλαδή πχ θα μπορούσε να εχει κάποια σύνδεση σε αλλου το ονομα (φιλου, συγγενή κλπ).
Εγω πιστεύω οτι σε ενα δικαστήριο αυτος ο ισχυρισμός δεν θα γινόταν δεκτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Tsironis83 δεν μας έχει πει τον λόγο γιατι θέλεις να φύγει. Εκτος αν ειναι σε αλλο κτήριο απο το δικο σου και θέλεις να φύγει απο εκει και μετα να ζητησεις να μπει στο δικό σου για να παίρνεις το ενοικιο.

Επεξ/σία από vorlon68
  • Super Moderators
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Ακόμα και αυτο να κανει δεν θα μπορέσει να την ξηλώσει για τον λογο οτι δεν θα μπορεί κάνεις να τον ελενξει για το αν θα εχει η θα χρησιμοποιεί κινητό τηλ/νο, δηλαδή πχ θα μπορούσε να εχει κάποια σύνδεση σε αλλου το ονομα (φιλου, συγγενή κλπ).
Εγω πιστεύω οτι σε ενα δικαστήριο αυτος ο ισχυρισμός δεν θα γινόταν δεκτός.

Αν έχει κινητό και την ξηλώσει, τότε θα είναι που η συσκευή του θα λειτουργεί σε μεγαλύτερη ένταση ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει με την κοντινότερη κεραία της περιοχής… Ιδανικά θέλουμε πολλές κεραίες χαμηλής ισχύος σχεδόν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, παρά τεράστιες και σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. 

• Like 8
  • Thanks 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν έχει κινητό και την ξηλώσει, τότε θα είναι που η συσκευή του θα λειτουργεί σε μεγαλύτερη ένταση ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει με την κοντινότερη κεραία της περιοχής… Ιδανικά θέλουμε πολλές κεραίες χαμηλής ισχύος σχεδόν σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, παρά τεράστιες και σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. 

Πολυ σωστα. 👍👍

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...