Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν στις εικόνες που επισυνάπτω πρόκειται για κεραία κινητής τηλεφωνίας. Γνωρίζει κάποιος;

Σας ευχαριστώ πολύ!

1741214246129.jpg

1741214246124.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Κεραία κινητής τηλεφωνίας;
Δημοσ.

Μπορει καποιος σε ενα κτηριο να βαλει κεραια στην ταρατσα χωρις την εγκριση ολων των ιδιοκτητων  ?

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, militarist είπε

Τρέχα σπαστην , ρίξε μπαζούκα ……. Διαδήλωση τώρα και αποκλεισμό στο σπίτι που το έχει …..  ραδιενέργεια και χομπίτς , εξωγήινοι και νοστραδαμος 🤣

Επόμενο θέμα... Αίσχος 2025 και δεν έχουμε σήμα στο κινητό, έχουμε ηλικιωμένους στο σπίτι. Αν συμβεί κάτι τι θα κάνουμε;

• Like 12
  • Thanks 1
  • Haha 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν πάρα πολλά χρόνια μας είχε στείλει η Voda ανυπόγραφο γράμμα και μας έλεγε για τοποθέτηση κεραίας κτλ.

Τότε ήμουν μικρός και τους είπα ότι καλύτερα να την έχουμε εμείς παρά ο διπλανός και δεν ήθελαν!

Τώρα στο χάρτη που έβαλε ο φίλος πιο πάνω είδα ότι την έβαλε ο διπλανός!

Χάσαμε το ενοίκιο! (Πόσα δίνουν άραγε τώρα?)

Επεξ/σία από JLEE
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μπορει καποιος σε ενα κτηριο να βαλει κεραια στην ταρατσα χωρις την εγκριση ολων των ιδιοκτητων  ?

Καλησπέρα, ναι μπορεί.
Απο την στιγμή που το μέρος που μπαίνει η κεραία ειναι ιδιόκτητο και όχι κοινόχρηστο.
Το θεμα ειναι αν η κεραία εχει μπει νόμιμα, δηλαδή έχει όλες τις εγκρίσεις που δεν ειναι και λίγες, ενδεικτικά αναφέρω μερικές απο αυτές, εχει και αλλες απλα δεν τα θυμάμαι ολα, πανε χρονια που δεν εργάζομαι πλέον στο "πεδίο" :
1) Να έχει εγκριθεί από την εθνική επιτροπή των τηλεπικοινωνιών σε οτι αφορά τα νόμιμα επίπεδα ισχύος εκπομπής, με μελέτη εκπομπής ραδιοφασματος.
2) Να έχει δικό της αυτόνομο ρολόι ΔΕΗ και παροχή ηλεκτρισμού.
3) Να έχει πάρει άδεια από την πολεοδομία (σε ότι άφορα την κατασκευή της και την στατικοτητα) και την πολιτική αεροπορία (σε οτι άφορα το ύψος της).
4) Να έχει έγκυρο συμβόλαιο μίσθωσης του χώρου το οποίο να έχει κατατεθεί στην αρμοδία ΔΟΥ.

Απο εκει και περα αν κάποιος πολίτης φυσικό η νομικό πρόσωπο θελει να το ψάξει μπορεί να στείλει αίτημα στην EETT δίνοντας πληροφορίες για την θέση της κεραίας και η επιτροπή θα πρέπει να του απαντήσει εγγράφως οτι η ταδε κεραία εχει τοποθετηθεί νόμιμα.
Απο εκει και περα τα σενάρια περι καταστροφής και μπαζουκα που ειδα παραπάνω μονο αντίθετα αποτελέσματα θα εχουν αφου θα μπλέξει νομικά ο οποίος εμπλεκόμενος ακομα και με κίνδυνο φυλάκισης.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Απο την στιγμή που το μέρος που μπαίνει η κεραία ειναι ιδιόκτητο και όχι κοινόχρηστο.

Η ταρατσα δεν ειναι κοινοχρηστη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, adi32 είπε

Η ταρατσα δεν ειναι κοινοχρηστη?

Λογικά και ειναι. Αλλα ποιος ξερει αν προκεται για ταρατσακι ιδιοκτήτης κατοικίας που έχει στο συμβόλαιο οτι ο "αέρας" του ανήκει.
Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Αλλά υπάρχει τρόπος ο ενδιαφερόμενος(οι) να μάθει(ουν) και ειναι η ερώτηση στην ΕΕΤΤ.

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Εντόπισα την κεραία, πρόκειται για αυτήν https://eeae.gr/index.php?option=com_tmiamap&view=station&Itemid=4650&ceett=1212782 . Δυστυχώς έχει άδεια.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα για  κάποια άλλη κίνηση από την πλευρά μου ώστε να απομακρυνθεί;

• Confused 3
  • Haha 10
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, Tsironis83 said:

Εντόπισα την κεραία, πρόκειται για αυτήν https://eeae.gr/index.php?option=com_tmiamap&view=station&Itemid=4650&ceett=1212782 . Δυστυχώς έχει άδεια.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα για  κάποια άλλη κίνηση από την πλευρά μου ώστε να απομακρυνθεί;

Γιατί "δυστυχώς" έχει άδεια; Θα προτιμούσες μια ανεξέλεγκτη κεραία; 

Και ποιος ο λόγος να απομακρυνθεί; 

• Like 28
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Tsironis83 είπε

Αν έχει μπει νόμιμα και εχει ολα τα πιστοποιητικά νομίζω οτι δύσκολα (έως αδύνατο) θα ειναι την απομακρύνεις.
Εγώ δεν θα εξετάσω γιατι θέλεις να απομακρυνθεί, αυτό ειναι δικό σου θέμα.
Θα πρέπει να βρεις έναν δικηγόρο που να γνωρίζει απο αυτά τα θέματα και να σε συμβουλέψει για το πως μπορείς να κινηθείς. Αλλά να ξέρεις οτι ενδέχεται και τον χρόνο σου να χάσεις αλλά και τα χρήματα σου, και αν βρεις και καποιον να αναλάβει μια τέτοια υπόθεση εφόσον η κεραία αυτη ειναι νόμιμη.
Αρχικά φαντάζομαι οτι συντάσσεται ενα εξώδικο, το θέμα όμως θα ειναι για ποιο λόγο?.
Πχ. Δεν μου αρέσει να την βλέπω, δεν θελω να εχω κεραία κοντά μου κλπ.
Αν δεν υπάρχει σοβαρός και τεκμηριωμένος λόγος τότε θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.

3 λεπτά πριν, paredwse είπε

Γιατί "δυστυχώς" έχει άδεια; Θα προτιμούσες μια ανεξέλεγκτη κεραία; 

Προφανώς και θα το προτιμούσε για να την απομακρύνει. Αλλα εφόσον ειναι αδειοδοτημένη δεν νομίζω οτι μπορεί να κανει κατι.

• Like 3
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Tsironis83 είπε

στη ταρατσα σας ειναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...