d4mage Δημοσ. Πέμπτη στις 09:40 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:40 πμ (επεξεργασμένο) Στις 5/3/2025 στις 10:55 ΜΜ, poulinos είπε καιρος ηταν να γινει. κυριολεκτικα τζαμπα χαρτι. το επομενο που περιμενω ειναι να καταργησουν τα χαρτάκια απο τα atm .που ολοι τα βγαζουν και τα πετανε στο πατωμα.και το επομενο στην αττικη οδο.ο ελληνας ο μην πω τι ..με το που του δωσουν το χαρτακι το πεταει καπακια ακριβως μετα τα διοδια.αν καποιος προσεξει θα δει απειρα χαρτακια. ThinkGreen τοποθέτηση; Για τα τσιγάρα που κυριολεκτικά τα πετάνε μέσα στο χώρο του μαγαζιού ενώ υπάρχει τασάκι τι έχεις να πεις; Για τις τσίχλες, για την ανακύκλωση στους μπλε κάδους, για τον καφέ από το παράθυρο για τα πάντα όλα; Δουλεύεις ATM; Εγώ συνέχεια, με οnline εμβάσματα όπου όταν δεν έχει χαρτάκι και με ρωτάει να προχωρήσω χωρίς αυτό ξενερώνω. Με χρήματα έχει να κάνει προφανώς και θα βγάλεις χαρτάκι σε όλες τις συναλλαγές όχι σε ορισμένες, το αν μετά θα το πετάξεις σε κάδο ή στο πάτωμα είναι στη συνείδηση του καθενώς. Μου κράτησε αρκετές φορές χαρτονομίσματα δεν έπρεπε να βγει τίποτα; Κάποιος ηλικιωμένος που δεν έχει smartphone θα πρέπει να βασιστεί στο μυαλό του με το υπόλοιπο ή τις κινήσεις που θα βγάλει στην οθόνη εκείνη τη στιγμή ή θα πρέπει να πάει ξανά σε ATM για να επιβεβαιώσει κάτι; Μη μου πεις να πάρει Smartphone, στο εμπόριο πουλάνε κανονικά απλές συσκευές. Στα διόδια γιατί να μην πάρω χαρτάκι δηλαδή, που έχεις δει να μην σου δίνουν απόδειξη για οποιαδήποτε συναλλαγή; Στο POS υπάρχει επιλογή αποστολή απόδειξης σε κινητό. Ποιος το κάνει; Πλήρωσες με κάρτα θα πάρεις καρφιτσωμένη την απόδειξη υποχρεωτικά και μετά εσύ κάνε ότι θες. Έχω μαλώσει με τράπεζα που δεν έβγαζε αποδεικτικό όταν ακυρωνόταν η συναλλαγή του πελάτη και εμφάνιζε το μήνυμα μόνο στην οθόνη του POS. Πάρε το αριθμό ακύρωσης για τον οποίο δεν εγκρίνεται μια συναλλαγή και πήγαινε στην τράπεζα σου να βγάλεις άκρη. Είδα και στο Ελλάδα 2.0 τι κάνανε, με τα MyData και τα eSend υποτίθεται υπάρχει ηλεκτρονικό αρχείο, ERP προγράμματα και βγάζουμε Πρωτότυπο τιμολόγιο, Λογιστήριο και πλέον Πιστωτικό της ακυρωμένης απόδειξης. Το πρωτότυπο πάει στον πελάτη και τα υπόλοιπα 3 χαρτιά στον επαγγελματία. Άλλο το να σου δίνει τη δυνατότητα να λάβεις μια απόδειξη με διαφορετικό τρόπο και άλλο να γίνει υποχρέωση. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από d4mage 1
dvougas Δημοσ. Πέμπτη στις 09:47 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:47 πμ Για λίγο νόμιζα οτι ο τίτλος έγραφε οτι καταργούν τα καθίσματα. 6
nepomuk Δημοσ. Πέμπτη στις 10:09 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:09 πμ 11 ώρες πριν, theripper7 είπε Και εγώ που δεν έχω smartphone πως θα ταξιδεύω; Παει καιρος που ο μη εχων σμαρτ δεν πιανεται για ανθρωπος . Ουτε τα φαρμακα του δεν μπορει να προμηθευτει , να συναλλασεται με την τραπεζα του , κ.ο.κ . Ολα αυτα συνεβησαν τοσο γρηγορα και ακομα δεν το πηραμε πρεφα . 1
dtk-386 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:19 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:19 πμ 8 λεπτά πριν, nepomuk είπε Παει καιρος που ο μη εχων σμαρτ δεν πιανεται για ανθρωπος . Ουτε τα φαρμακα του δεν μπορει να προμηθευτει , να συναλλασεται με την τραπεζα του , κ.ο.κ . Ολα αυτα συνεβησαν τοσο γρηγορα και ακομα δεν το πηραμε πρεφα . Ο κόσμος προχωράει. Δεν μπορεί όλα να μένουν πίσω για μια μειοψηφία που δεν θέλει ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία. 3
cat1967 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:30 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:30 πμ 11 ώρες πριν, theripper7 είπε Και εγώ που δεν έχω smartphone πως θα ταξιδεύω; Θα πας με αλλη εταιρεια. Σιγα το δυσκολο.
doubleh Δημοσ. Πέμπτη στις 10:37 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:37 πμ Πολλά σχόλια δείχνουν την κλασσική νεοελληνική λογική: αφού υπάρχουν και χειρότερα, δικαιούμαι να τα κάνω σκ@τ@. Αυτή τη λογική που δικαιολογεί κάθε κυβέρνηση, γιατί κ οι άλλοι κάνανε μ@λκιες, κλπ κλπ Φτάσαμε να διαβάζουμε ότι δεν πειράζουν τα χαρτιά, γιατί το αεροπλάνο καίει καύσιμα. Και κολλαμε κι ενα "καλα τα λεει ο τραμπας". Συγκρίνουμε άσχετα πράγματα. Πολλά από τα χαρτιά είναι άχρηστα. Τα καύσιμα στο αεροπλάνο... Το ζητούμενο είναι να αποφεύγουμε τις σπατάλες. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε και αυτή είναι η ουσία σε τέτοιες κινήσεις. 1
dimlevi Δημοσ. Πέμπτη στις 11:05 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:05 πμ 1 ώρα πριν, dvougas είπε Για λίγο νόμιζα οτι ο τίτλος έγραφε οτι καταργούν τα καθίσματα. το εχουν σκεφτει ηδη
KostasKri Δημοσ. Πέμπτη στις 11:15 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:15 πμ 9 hours ago, ramarg said: Το χάρτινο boarding pass σίγουρα δεν καταστρέφει τόσο το περιβάλλον όσο οι τόνοι καυσίμου που καίει το αεροσκάφος ανά πτήση.. Αν είναι δυνατόν να μιλάμε για αποτύπωμα άνθρακα σε μερικές κόλλες χαρτί (γιατί αντικειμενικά λίγοι χρησιμοποιούν έντυπα πλέον) και να μην βλέπουμε την συνολική εικόνα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος σε πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των αεροσκαφών/ στα καύσιμα που θα κάψει το αεροσκάφος καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του / και τις εκπομπές άνθρακα που θα παράξει φυσικά σε ετήσια βάση από τις πτήσεις... Κυνηγούν τη βιωσιμότητα σε χαζομάρες (καλά τους τα λέει ο Τραμπ τελικά). Το ζητούμενο είναι να αναθεωρήσουν τις εξωφρενικές χρεώσεις που ανεβάζουν το τελικό κόστος του εισιτηρίου. Όσοι από εμάς είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα wallet τα είχαμε ηλεκτρονικά έτσι κι αλλιώς, δεν περιμέναμε την υπόδειξη τους. Όσοι έχουν τους δικούς τους λόγους να τα θέλουν εκτυπωμένα σεβαστό. Ακόμα και εγώ που είμαι λάτρης του Apple Wallet (ήδη από την χρυσή εποχή του iOS 6 με το Passbook) κάθε φορά που έχω σημαντική πτήση και δε θέλω απρόοπτα στο check-in, νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά όταν έχω εκτυπωμένο το boarding pass μαζί μου.. Το χάρτινο boarding pass σίγουρα κάτι κάνει. Θα μας σώσει; Όχι βέβαια. Θα μειώσει όμως το κόστος για τις αεροπορικές και τα αεροδρόμια; Θα έχει λιγότερο κόσμο στα counters αν ο κόσμος μπορεί να βγάζει πιο εύκολα ηλεκτρονικό boarding pass που να ανανεώνεται με αλλαγές πυλών και τα σχετικά; Τα καύσιμα του αεροπλάνου δεν τα γλιτώνεις. Το να μην σου τυπώνουν το boarding pass είναι εύκολο. 1
mercast Δημοσ. Πέμπτη στις 11:44 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:44 πμ Επιτέλους! Άντε να παίρνουνε σειρά και οι υπόλοιπες! 1
james01gr Δημοσ. Πέμπτη στις 12:08 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:08 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, dtk-386 είπε 55 ευρώ ο επόμενος επιβάτης παρακαλώ. Στα ΑΤΜ της Α σου δίνεται η δυνατότητα μετά την συναλλαγή να δεις το υπόλοιπο στην οθόνη αντί της απόδειξης. Σε πολλά ΑΤΜ ισχύει αυτό αλλά όμως γιατί να φαίνεται το υπόλοιπο σου από τον πίσω σου; Ακόμη θυμάμαι στα capital control που κάποιος μπροστά μου έβγαζε το κλασικό 20ευρο,δεν πήρε απόδειξη και είδα το υπόλοιπο του λογαριασμού του. Κάπου 80κ ήταν. Και δεν καθόμουν πίσω του αλλά είχα αποσταση Στο θέμα μας τώρα, το κάνει γιατί προφανώς υπάρχει κάποιο όφελος. Η κατάργηση του χάρτινου boarding προϋποθέτει τηλέφωνο που λειτουργεί. Εάν κάτι πάθει το τηλέφωνο,την έκατσες. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:11 μμ από james01gr
jimarass26 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:38 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:38 μμ 10 ώρες πριν, ptriv1 είπε Εσείς που γράφετε ότι δεν θέλετε απόδειξη απο τα διόδια σε περίπτωση ελέγχου πως θα πιστοποιήσετε την πληρωμή σας και την νόμιμη διέλευση σας; Γιατί, μπορείς να περάσεις τα διόδια χωρίς πληρωμή ή «σήμα» ότι μπήκες με βία; Είναι σαν να λες στο αεροδρόμιο στις αφίξεις, κράτα απόδειξη ότι μπήκες στη χώρα. 4 ώρες πριν, JcD είπε Θα κλάψουνε μανούλες, θα έχουμε δράματα στα Ελληνικά αεροδρόμια με τους ποιο προχωρημένης ηλικίας επιβάτες! Είναι γεγονός, και το βλέπω σου γονείς μου, πως πια ο κόσμος τους γύρω έχει γίνει απροσπέλαστος. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πια χωρίς γνώσεις κινητών κτλ. Πρέπει να είναι εφιαλτικό. Αλλά και περίεργο σε εμάς που υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που μετά τα 20-25 τους δεν έμαθαν κανένα πρόσθετο skill. Εμείς συγκριτικά είμασταν άλλοι άνθρωποι στα 25 μας.
dtk-386 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:55 μμ Η γενιά των 40+ είναι η πιο μάχιμη. Γιατί ξεκίνησε χωρίς ίχνος τεχνολογίας και την έχει υιοθετήσει πλήρως και έχει προσαρμοστεί. 2 2
mercast Δημοσ. Πέμπτη στις 04:08 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:08 μμ 7 ώρες πριν, morfeass9020 είπε Κακώς υπάρχει και η ηλεκτρονική. Από τη στιγμή που τα εισιτήρια είναι υποχρεωτικά επώνυμα θα έπρεπε να δείχνω μόνο ταυτότητα και να μου λένε που κάθομαι. Πολύ σωστό και αυτό! Ακόμα καλύτερα!
tsifotis Δημοσ. Πέμπτη στις 04:22 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:22 μμ 4 ώρες πριν, KostasKri είπε Το χάρτινο boarding pass σίγουρα κάτι κάνει. Θα μας σώσει; Όχι βέβαια. Θα μειώσει όμως το κόστος για τις αεροπορικές και τα αεροδρόμια; Θα έχει λιγότερο κόσμο στα counters αν ο κόσμος μπορεί να βγάζει πιο εύκολα ηλεκτρονικό boarding pass που να ανανεώνεται με αλλαγές πυλών και τα σχετικά; Τα καύσιμα του αεροπλάνου δεν τα γλιτώνεις. Το να μην σου τυπώνουν το boarding pass είναι εύκολο. Πως μειωνει το κοστος απο την αεροπορικη εαν εχεις εισιτηριο boarding pass στην οθονη σου ή σε εκτυπωμενο α4 χαρτι; Το να μην εχει κοσμο στο γκισε να σου δινει boarding pass ναι οντως μειωνει το κοστος γιατι αντι για 4 υπαλληλους να κανους ΟΛΟΥΣ check-in και να εκτπωσουνε boarding pass εχεις 1 υπαλληλο. Γι αυτο και εξ' αρχης λεγανε: αν κανεις check-in σπιτι και το εκτυπωσεις εσυ ή το εχεις στην οθονη του κινητου το boading ειναι δωρεαν, εαν θες να το κανουμε εμεις για σενα στο αεροδρομιο κι απασχολησεις υπαλληλο θα σε χρεωσουμε επιπλεον 55€ το ατομο. Το να μην σε αφηνει να εκτυπωσεις σπιτι σου την α4 να τη δωσεις σε εναν ηλικιωμενο που ταξιδευει και δεν καταλαβαινει απο smartphone και apps αλλα ξερει να δειξει στην αεροσυνοδο την κολλα α4, δεν μειωνει καθολου το κοστος για την εταιρεια. Απλα μονο πουλαει οικολογικη συνειδηση σε οσους ψαρωνουν με κατι τετοια. Μετρημενα ατομα σε καθε πτηση πανε χωρις smartphone, δεν αποτελουσανε προβλημα για τον πλανητη, αστεια πραγματα. 1 2
dpolal Δημοσ. Πέμπτη στις 04:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:23 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, dchatz είπε Ποτε δε κατάλαβα τη λογική κάποιων να μη βγάζουν epass. Σε περιόδους αιχμής γίνονται τεράστιες ουρες στα γκισε ενώ με το epass περνάς αέρα. Αν .....λέω.....αν κάποιος θεωρεί ότι δε θέλει να ξέρουν από που περνάει και πότε, απλά το αναφέρω ότι όλοι σκανάρονται ανεξάρτητα αν περνάνε από epass ή το γκισέ. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι οι περισσότεροι που δεν έχουν epass συνήθως προτιμούν τα επανδρωμένα γκισέ με απτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα άδεια αυτά που βάζεις εσύ τα χρήματα ή σκανάρεις την κάρτα σου. Πολύ βολικό. Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:23 μμ από dpolal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα