Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, η Ryanair, ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις 3 Νοεμβρίου οι επιβάτες θα μπορούν να επιβιβάζονται μόνο με ψηφιακές κάρτες επιβίβασης μέσω της εφαρμογής της, καταργώντας πλήρως τις έντυπες κάρτες.

Η μετάβαση στις αποκλειστικά ψηφιακές κάρτες επιβίβασης έρχεται με καθυστέρηση από τον αρχικό στόχο του Μαΐου, που είχε ανακοινωθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Michael O'Leary, σε συνέντευξη τύπου τον περασμένο Οκτώβριο.

Ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες ενθαρρύνουν τους επιβάτες να χρησιμοποιούν ψηφιακές κάρτες επιβίβασης, η Ryanair θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που εγκαταλείπει εντελώς το χαρτί.

Σύμφωνα με την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, το 80% των 200 εκατομμυρίων ετήσιων επιβατών της χρησιμοποιούν ήδη ψηφιακές κάρτες επιβίβασης. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή αναμένεται να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών και να ενθαρρύνει τη χρήση των λειτουργιών της εφαρμογής, όπως ενημερώσεις για διαταραχές πτήσεων και εναλλακτικές επιλογές πτήσεων.

Ως αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, το επιχειρηματικό μοντέλο της Ryanair βασίζεται σε πρόσθετες χρεώσεις. Εκτός από τα τέλη αποσκευών και την πώληση ποτών και αφορολόγητων ειδών εν πτήσει, η Ryanair συνήθως χρεώνει 55 ευρώ (περίπου 59 δολάρια) για check-in στο αεροδρόμιο και έκδοση έντυπης κάρτας επιβίβασης.

Με τη νέα αλλαγή, η εταιρεία αναμένει να "εξαλείψει σχεδόν όλα τα τέλη check-in στο αεροδρόμιο".

Στην ιστοσελίδα της, η Ryanair αναφέρει επίσης ότι οι έντυπες κάρτες επιβίβασης είναι απαραίτητες για επιβάτες που αναχωρούν από αεροδρόμια στο Μαρόκο ή από τα Τίρανα της Αλβανίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω τοπικών κανονισμών. Παραμένει ασαφές πώς θα επηρεαστούν αυτές οι διαδρομές όταν τεθεί σε ισχύ η χωρίς χαρτί επιβίβαση της Ryanair τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα επιβιβάζονται οι επιβάτες χωρίς smartphones. Όπως αναφέρει η Telegraph, ο O'Leary έχει δηλώσει ότι υπάρχουν ήδη πρωτόκολλα στις πύλες επιβίβασης για περιπτώσεις όπου η μπαταρία του τηλεφώνου ενός επιβάτη εξαντλείται στο αεροδρόμιο.

Στην ανακοίνωση της Τετάρτης, ο Dara Brady, διευθυντής μάρκετινγκ της Ryanair, ανέφερε την "τεράστια στροφή στη χρήση κινητών τηλεφώνων" σε άλλους τομείς έκδοσης εισιτηρίων, όπως συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις.

"Είναι καιρός να μεταβούν και οι υπόλοιποι επιβάτες στην ψηφιακή εποχή, γεγονός που θα τους βοηθήσει να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και να απολαύσουν μια πιο ομαλή και βελτιωμένη ταξιδιωτική εμπειρία", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Ryanair, η κίνηση αυτή θα εξοικονομήσει περισσότερους από 300 τόνους χαρτιού ετησίως, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα της εταιρείας.

View full article

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δέν υπάρχουν check in στο αεροδρόμιο δηλαδη θα χάσουν τα 55 ευρώ απο τους ξεχασμένους ή τους αδιάβαστους? Η μήπως θα χρεώνουν την φόρτηση του smartphone σε όσους ξεμένουν απο μπαταρία ? 😂

Edit:  μετά διάβασα "σχεδόν όλα τα check-in"

Επεξ/σία από johzio
  • Thanks 2
Δημοσ.

καιρος ηταν να γινει. κυριολεκτικα τζαμπα χαρτι. το επομενο που περιμενω ειναι να καταργησουν τα χαρτάκια απο τα atm .που ολοι τα βγαζουν και τα πετανε στο πατωμα.και το επομενο στην αττικη οδο.ο ελληνας ο μην πω τι ..με το που του δωσουν το χαρτακι το πεταει καπακια ακριβως μετα τα διοδια.αν καποιος προσεξει θα δει απειρα χαρτακια. 

• Like 16
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Καλή κίνηση. 

Να σχολιάσω και την κακιά μας συνήθεια. Απαράδεκτο.

Ελπίζω να καταργηθεί το χαρτί όπου γίνεται. Ακόμα και στις αποδείξεις λιανικής αν πληρώνεις με ελληνική κάρτα (και αν υπάρχει σύνδεση με κινητό, την έχεις άμεσα με μήνυμα), στα διόδια, στο αντίτυπο της συναλλαγής με κάρτα από το pos, κλπ κλπ.

• Thanks 1
Δημοσ.

και θα πρέπει με το ένα χέρι να έχεις συνέχεια το τηλέφωνο και με το άλλο την αποσκευή......

περιττό το χαρτί αλλά αν σου πέσει δεν έγινε και τίποτα......

στα διόδια όχι μόνο το χαρτί αλλά και οι υπάλληλοι δεν είναι απαραίτητοι ουτε οι μπαρες(καθυστερηση)....εδώ που είμαι όπου έχει διόδια ένα μπιπ ακούς και αν δεν έχεις το pass σου έρχεται λογαριασμός στο σπίτι με e mail τελος μηνα

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

και το επομενο στην αττικη οδο.ο ελληνας ο μην πω τι ..με το που του δωσουν το χαρτακι το πεταει καπακια ακριβως μετα τα διοδια.αν καποιος προσεξει θα δει απειρα χαρτακια. 

Πριν βαλω e pass, απλα ελεγα ευγενικα "Δεν θελω αποδειξη, καλη συνεχεια/βραδυ κτλ", τουλαχιστον βορεια Ελλαδα που κινουμαι εγω

Δημοσ.
2 minutes ago, SabotazNic said:

Πριν βαλω e pass, απλα ελεγα ευγενικα "Δεν θελω αποδειξη, καλη συνεχεια/βραδυ κτλ", τουλαχιστον βορεια Ελλαδα που κινουμαι εγω

δεν νομιζω οτι μπορουν να μην βγαλουν. αλλα οκ καλως ή κακως βγαινει.τουλαχιστον ανακυκλωση ,σκουπιδια και οχι την πετας στο δρομο.το ιδιο που βλεπω με τα τσιγαρα κτλ. δηλαδη ελεος.

• Like 2
Δημοσ.

Σιγά σιγά τα κινητά από απλά μια επιλογή γίνονται υποχρεωτικά για όλους, την ίδια στιγμή που η ιδιωτικότητα και ο σεβασμος της και απο εταιρίες και από κυβερνήσεις είναι στα τάρταρα. Καλά θα πάει αυτό.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

δεν νομιζω οτι μπορουν να μην βγαλουν. αλλα οκ καλως ή κακως βγαινει.τουλαχιστον ανακυκλωση ,σκουπιδια και οχι την πετας στο δρομο.το ιδιο που βλεπω με τα τσιγαρα κτλ. δηλαδη ελεος.

Μωρε ναι την εβγαζαν, απλα την πετουσαν οι ιδιοι. Και lidl εχω την e αποδειξη. Καλα ναι στο ΑΤΜ χαμος. Τις προαλλες μια γιαγια πηγε να τρελαθει που δεν της εβγαζε (μαλλον τελειωσε το χαρτι ή κατι, και δεν εβγαζε μηνυμα αδυναμιας αποδειξης πριν συνεχισει)

• Haha 1
Δημοσ.
Just now, SabotazNic said:

Μωρε ναι την εβγαζαν, απλα την πετουσαν οι ιδιοι. Και lidl εχω την e αποδειξη. Καλα ναι στο ΑΤΜ χαμος. Τις προαλλες μια γιαγια πηγε να τρελαθει που δεν της εβγαζε (μαλλον τελειωσε το χαρτι ή κατι, και δεν εβγαζε μηνυμα αδυναμιας αποδειξης πριν συνεχισει)

το ιδιο κανω στα διοδια οταν ειμαι με μηχανη.επειδη δεν βολευει γενικα απλα ευχαριστω οπως λες και φευγω. 

για τα atm οτι και να πω ειναι λιγο.οι μισοι βγαζουν αποδειξη και απλα την πετανε.οι αλλοι μισοι βγαζουν αποδειξη (δεν την κρατανε ομως) γιατι νομιζουν οτι αμα δεν βγει αποδειξη η συναλλαγη δεν εχει γινει σωστα. ελπιζω να αλλαξει κατι σε αυτο οπως αλλαξε και με τα βιβλιαρια. μια ωραια ιδεα θα ηταν. θες αποκομμα? 10 λεπτα :P

2 minutes ago, MetroStar said:

Σιγά σιγά τα κινητά από απλά μια επιλογή γίνονται υποχρεωτικά για όλους, την ίδια στιγμή που η ιδιωτικότητα και ο σεβασμος της και απο εταιρίες και από κυβερνήσεις είναι στα τάρταρα. Καλά θα πάει αυτό.

welcome to 2025 και δεν το λεω για να κοροιδεψω.καλως ή κακως σε καμποσα χρονια τα παντα θα ειναι μεσα απο ενα κινητο.προσωπικα δεν το θεωρω κακο αλλα περι ορεξεως

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρέπει να έχω κοντά 40 πτήσεις τα τελευταία χρόνια,δεν πρέπει να εχω εκτυπώσει πάνω απο 3 boarding passes και αυτά στην αρχή που ήμουν ψαρωμένος. .Στο wallet κατευθείαν αλλά και σαν email.Ακόμα και τα εισιτήρια για τα τρένα στην Αγγλία ψηφιακά τα βγάζω.

Περνάνε και αυτόματα στο ημερολόγιο και βγαίνουν και οι ειδοποιήσεις αυτόματα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χάρτινο boarding pass σίγουρα δεν καταστρέφει τόσο το περιβάλλον όσο οι τόνοι καυσίμου που καίει το αεροσκάφος ανά πτήση.. Αν είναι δυνατόν να μιλάμε για αποτύπωμα άνθρακα σε μερικές κόλλες χαρτί (γιατί αντικειμενικά λίγοι χρησιμοποιούν έντυπα πλέον) και να μην βλέπουμε την συνολική εικόνα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος σε πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των αεροσκαφών/ στα καύσιμα που θα κάψει το αεροσκάφος καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του / και τις εκπομπές άνθρακα που θα παράξει φυσικά σε ετήσια βάση από τις πτήσεις...  Κυνηγούν τη βιωσιμότητα σε χαζομάρες (καλά τους τα λέει ο Τραμπ τελικά). 

Το ζητούμενο είναι να αναθεωρήσουν τις εξωφρενικές χρεώσεις που ανεβάζουν το τελικό κόστος του εισιτηρίου. Όσοι από εμάς είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα wallet τα είχαμε ηλεκτρονικά έτσι κι αλλιώς, δεν περιμέναμε την υπόδειξη τους. Όσοι έχουν τους δικούς τους λόγους να τα θέλουν εκτυπωμένα σεβαστό. Ακόμα και εγώ που είμαι λάτρης του Apple Wallet (ήδη από την χρυσή εποχή του iOS 6 με το Passbook) κάθε φορά που έχω σημαντική πτήση και δε θέλω απρόοπτα στο check-in,  νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά όταν έχω εκτυπωμένο το boarding pass μαζί μου.. 

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...