Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει και έχει την καλοσύνη να μου απαντήσει στο εξής, έχω κάνει αίτηση για παροχή ρεύματος/χελώνας κτλ σε σπίτι που φαίνεται μη ηλεκτροδοτουμενο αλλά έχει ρεύμα από την χελώνα του πάνω διαμερίσματος. (Είναι ξεχωριστά διαμερίσματα). Η ερώτηση μου είναι, μπορώ με τη νέα σύνδεση και χελώνα να κρατήσω την ηλεκτρολογικη εγκατασταση του σπιτιού ή χρειάζεται καινούργια εγκατασταση από το μηδέν; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, panosss567 είπε

Λογικά μπορείς. Το διαμέρισμα που θέλεις να κάνεις την νέα σύνδεση έχει ηλεκτρολογικό πίνακα;

Έχει άλλα είναι πολύ παλιός,  έχω σκοπό, ιδανικά, να αλλάξω μόνο πίνακα και να βάλω ασφάλειες κτλ. Αυτή τη στιγμή πχ όταν κάτι γίνεται στο πάνω διαμέρισμα και πέφτει το ρεύμα, πέφτειαυτόματα και στο κάτω. Εμένα μου είπαν από την χελώνα θα πρέπει να τραβήξουν νέο καλώδιο το οποίο θα πρέπει να καταλήγει στον πίνακα. Αυτό θα γίνεται με την ήδη υπάρχον ηλεκτρολογικη εγκατάσταση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι έχει πίνακα σημαίνει ότι έχει δικιά του ηλεκτρολογική εγκατάσταση , είναι πολύ πιθανό ένα μόνο καλώδιο να φέρνει το ρεύμα στο κάτω σπίτι από του πίνακα του πάνω. Καλά σου είπαν θα πρέπει να τραβηχτεί ένα νέο καλώδιο από το καινούργιο ρολόι στον πίνακα σου , ο οποίος πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Επίσης θα σου ζητηθεί μία υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου.

Επεξ/σία από panosss567
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γίνει σύνδεση με το ρολόι, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένος αγωγός παροχής προς τον πίνακα της οικίας που θα ηλεκτροδοτήσει.

Φυσικά προτού γίνει η σύνδεση με το ρολόι, θα πρέπει να διακοπεί η όποια σύνδεση με τη δεύτερη οικία που τροφοδοτείται από άλλο ρολόι.

Αν η υφιστάμενη εγκατάσταση του σπιτιού είναι σωστή, δυστυχώς δε μπορεί να απαντηθεί μέσω forum, όταν λείπουν βασικά στοιχεία.

Θα πρέπει να δει κάποιος που γνωρίζει σχετικά απο κοντά, ιδανοκότερα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, panosss567 είπε

Το ότι έχει πίνακα σημαίνει ότι έχει δικιά του ηλεκτρολογική εγκατάσταση , είναι πολύ πιθανό ένα μόνο καλώδιο να φέρνει το ρεύμα στο κάτω σπίτι από του πίνακα του πάνω. Καλά σου είπαν θα πρέπει να τραβηχτεί ένα νέο καλώδιο από το καινούργιο ρολόι στον πίνακα σου , ο οποίος πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Επίσης θα σου ζητηθεί μία υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Για να γίνει σύνδεση με το ρολόι, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένος αγωγός παροχής προς τον πίνακα της οικίας που θα ηλεκτροδοτήσει.

Φυσικά προτού γίνει η σύνδεση με το ρολόι, θα πρέπει να διακοπεί η όποια σύνδεση με τη δεύτερη οικία που τροφοδοτείται από άλλο ρολόι.

Αν η υφιστάμενη εγκατάσταση του σπιτιού είναι σωστή, δυστυχώς δε μπορεί να απαντηθεί μέσω forum, όταν λοίπουν βασικά στοιχεία.

Θα πρέπει να δει κάποιος που γνωρίζει σχετικά απο κοντά, ιδανοκότερα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία.

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα απευθυνθώ σίγουρα σε κάποιον επαγγελματία, απλά ήθελα να έχω μια ιδέα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...