Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Ποιος είπε ότι φταίει Apple; Απλά πλέον δεν συμφέρει την ελληνική επιχείρηση και το δημόσιο να έχει apple λόγω ασυμβατότητας. Την apple μπορεί να μη τη νοιάζει άμεσα αλλά νοιάζει πολύ την  iSquare και άλλους μεταπωλητές.

Νομίζω έχει απαντηθεί ότι δεν υπάρχει ασυμβατότητα.

Τα μόνα που δεν παίζουν είναι Software 20 ετίας+  (ή γραμμένα με τρόπο 20ετίας+) που είναι γραμμένα με Desktop Thick Clients και δεν έχουν αντίστοιχη έκδοση για MacOS. 

Τα σύγχρονα ERP είναι γραμμένα σε HTML5/Javascript το GUI και το Back End τρέχει σε server ώστε να κάνεις ότι θες , όπου θες ανεξάρτητα από το λειτουργικό του χρήστη.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Νομίζω έχει απαντηθεί ότι δεν υπάρχει ασυμβατότητα.

Τα μόνα που δεν παίζουν είναι Software 20 ετίας+  (ή γραμμένα με τρόπο 20ετίας+) που είναι γραμμένα με Desktop Thick Clients και δεν έχουν αντίστοιχη έκδοση για MacOS. 

Τα σύγχρονα ERP είναι γραμμένα σε HTML5/Javascript το GUI και το Back End τρέχει σε server ώστε να κάνεις ότι θες , όπου θες ανεξάρτητα από το λειτουργικό του χρήστη.

Πως φαίνεται ότι δεν είσαι στο χώρο! Βρες μου μια επιχείρηση που να δουλεύει ERP σε MacOS ή έστω και μία από τις μεγάλες εταιρίες ERP που να υποστηρίζει διασύνδεση ERP με POS σε MacOS 😏. Επίσης ούτε τα Linux υποστηρίζονται! Από καμία εταιρία erp 😶‍🌫️. Τα plugins για την υποστήριξη είναι για Windows μόνο.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Jmanol000 είπε

Γιατι λες οτι δεν είναι αρκετά ποια είναι η εμπειρία σου . Εμενα μου φτάνουν αλλά ίσως δεν κάνω και βαριά χρήση 

Οχι τα air είναι η καλύτερη επιλογή για φοιτητές και όσων δεν θέλουν την ισχύ . Πότε δεν είχα θέμα με την θερμοκρασία του ακόμα και όταν εκανα photo editing στο pixelmator. Για τον χώρο των νομικών ( χώρος που ξέρω οπότε για αυτό μπορώ να μιλήσω ) είναι το ιδανικό λάπτοπ . Ούτε έχει μεγάλη διαφορά ο ένας ανεμιστήρας των pro μοντέλων στη βασική τους έκδοση . καθηγητής μου είχε air 2015 για να κάνει τις παρουσιάσεις και να το συνδέει με προτζέκτορα κτλπ . Ισχύουν κάποια από αυτά που λες αλλά όχι σε αυτό το βαθμό 

Δεν παίζει να τα λες αυτά σοβαρά ; Οι x86 έχουν ακόμα κακοί αυτονομία εκτός αν νομίζεις ότι από χαβαλέ πάνε σε snapdragon και arm και τα windows . Τη σχετικά ξεπερασμένη τεχνολογία που την είδες αλήθεια ; Το Mac mini m4 το καλύτερο deal σε υπολογιστή iMac ο καλύτερος all in one MacBook Air από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει ελαφρύ λάπτοπ με επιδόσεις . Βρες μου κάτι με καλύτερες επιδόσεις σε αυτό το μέγεθος και αυτήν την τιμή αλήθεια τώρα , μην λέμε ότι θέλουμε . Και το οικοσύστημα ακόμα κρατάει πολύ καλά και με το iPhone mirroring θα κρατάει καλύτερα 

Κάνει θόρυβο ;

Ξεκινούσε στα 8  αργότερα πήγε στα 16 με την κυκλοφορία των m4

Να προσθέσω κι εγώ συμφωνώντας: 

Ότι με τα 18GB του M3 Pro "σηκώνω" Windows 11 (WoA). Αν και δεν θα τα πρότεινα, τα 8GB RAM πριν το ΑΙ (που τα απαιτεί) είναι αρκετά για πάρα πολλούς. Σίγουρα για Office 365, MS Teams/Zoom , SaaS. browsing & content consumption που κάνει η πλειοψηφία. Επίσης το MacOS είναι μακράν πιο memory efficient σε σχέση με τα Windows.

Τα ανεμηστηράκια του MBP Pro τα έχω ακούσει μόνο όταν τέσταρα Baldur's Gate ή προσπαθούσα να το ζορίσω είτε με τα πάντα ανοιχτα & VM είτε με cinebench. @JcD  αυτή είναι η δική μου εμπειρία. Ίσως μπορούν να σου πουν και άλλα παιδιά.

Για την αυτονομία x86 VS Arm ας αναρωτηθούν γιατί τα Tablets/Laptop/Smartwatch κτλ έχουν Arm.   Στο βιντεο που βάζω αρκεί να δει κανείς τι κάνει ο Lunar Lake εκτός ρεύματος για να καταλάβει πως διατηρεί αυτονομία. 

Αναφορά σε κείμενο

19 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Πως φαίνεται ότι δεν είσαι στο χώρο! Βρες μου μια επιχείρηση που να δουλεύει ERP σε MacOS ή έστω και μία από τις μεγάλες εταιρίες ERP που να υποστηρίζει διασύνδεση ERP με POS σε MacOS 😏. Επίσης ούτε τα Linux υποστηρίζονται! Από καμία εταιρία erp 😶‍🌫️. Τα plugins για την υποστήριξη είναι για Windows μόνο.

Μάλλον εσύ δεν έχεις ιδέα από σοβαρό Software. 

Πληροφοριακά έχω γράψει διασύνδεση ERP-POS με πάροχο. Φυσικά και παίζει παντού αφού το ERP είναι σύγχρονο και ανήκει στους TOP 5 ERP Vendors παγκοσμίως. 

Οι εταιρίες δεν παίρνουν στην Ελλάδα Mac για λόγους κόστους, εκπαίδευσης προσωπικού, ευκολία support και Legacy Software. Παρόλα αυτά υπάρχουν μια χαρά στελέχη που έχουν Mac.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, petran1790 είπε

Πολυ θα ηθελα να μαθω ενα τετοιο μοντελο... 

Εδω με το ζορι βγαζουν τοσες ωρες τα Windows ARM.. οχι τα x86..

image.png.8d0ef7ac73c1e9bfdaf00eb37a152c44.png

Επεξ/σία από somt
Δημοσ.
9 ώρες πριν, JcD είπε

Παίζω στο Μ2 μου με τα 8gb άνετα αλλά με εξωτερικό ανεμιστήρη/βάση, Rome total war, Civ5 και WoT blitz. Παιζει και το Civ6 άνετα.

Κάνει αλλά όχι ενοχλητικό.

Mε μπερδεψες, σε Μ2 pro παιζεις να φανταστω? 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, somt είπε

image.png.ecbc0a747e64a17fd7ab9515c8d9d71d.png

Μάθε να προσέχεις τις λεπτομέρειες. 

Δες τι διαφορές έχουν στα Benchmark με τον M4 χωρίς να ξέρουμε αν ήταν εκτός πρίζας.

πχ Στο ZenBook χάνει 30%  εκτός πρίζας.

Επίσης δεν ξέρουμε την διαφορά eficiency επιμέρους components όπως της οθόνης  και σε τι ανάλυση και nits τα τρέχανε τα test.

Αυτό που πρέπει να δεις σαν Metric είναι το Performance Per Watt σε CPU & GPU. 

Εκτίμηση μου είναι ότι οι Lunar Lake είναι όντως efficient όσο χρησιμοποιούν τα E-Cores. Αλλά στα Windows είναι ρουλέτα κάτι τέτοιο.

Σήμερα συγκεκριμένα σε i7--1255U  με Windows 11 (δεν λέω ότι είναι efficient) ανεβάσαν στροφές τα ανεμηστηράκια με 4 browser tabs σε απλά site, MS Teams call (Desktop App) & SQL Management Studio (idle).

Φυσικά γιατί το Windows Indexing & OneDrive όποτε μετακινήσεις αρκετά αρχεία θεωρούν λογικό να σου πηδήξουν το σύστημα.....

Δημοσ.

δεν ζήτησε κανείς σύγκριση/efficiency/battery-size

είναι ένα laptop που το δουλεύεις εκτός ρεύματος >10 ώρες

αυτό ζητήθηκε

Δημοσ.
1 hour ago, doctor_pin said:

Mε μπερδεψες, σε Μ2 pro παιζεις να φανταστω? 

Μ2 air, αλλά μόνο με βάση/ ανεμιστήρα αλλιώς γονατίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...