Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους
Εχω τον υπολογιστη Lenovo T510i 4314-ARG,Θελω να  τον αναβαθμισω για  να  δωσω τον υπολογιστη στις  κορες ενος  φιλου  μου  για  να παιζουν.θέλω να  αναβαθμισω κυρίως την μνήμη.
Ο  υπολογιστής εχει 2γιγα μνημη και  απο οτι  ειδα στην λενοβο μπορει  να  παρει  εως 8.Θελω να  το πάω στα 8 ή στα 6.
Το προβλημα  μου  μεχρι  στιγμης ειναι  τι  τυπο  μνημης πρεπει να  βάλω για  να  τρέξει  κομπλε  ο  υπολογιστής.
Αυτο που  μου  εδειξε  το cpu z ,πιο πολυ  με  μπερδεψε παρά με  βοήθησε.Εψαξα  να  βρω τις  μνήμες που  αναφέρει  αλλα  δεν τις  βρήκα.
Αυτο που  θέλω  απο  εσας ειναι,να με βοηθήσετε με   τι  μνημες τελικα μπορει  να  παρει  ο  υπολογιστής,
Απο που  να  πάρω τις  μνήμες ,και  τι  πρέπει  να  βάλω εαν  δεν  βρεθούν ιδιες μνήμες(σε Crucial,kingston  δεν βρήκα  κατι,εαν  εψαξα  σωστα)
Ευχαριστώ πολυ!

Δημοσ.

Αν έκανες τον κόπο να βάλεις τα screenshot απο το cpu z , πιο εύκολα θα σου απαντούσαμε. 

Επίσης, έχει 2 θεσεις για μνημη? (Συνηθως ναι). Ή το βλέπεις απευθείας, ή το διαβάζεις στο μανουαλ (αν δεν το έχεις το κατεβαζεις). 

Το πιθανότερο ειναι να παιρνει 2 DDR2 μνήμες για λαπτοπ (SODIMMs), και συνηθως οτι τέτοιες και να παρεις θα παίξει,  αλλα αν μας πεις αυτά,  θα σου πουμε πιο σίγουρα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sattack είπε

Αν έκανες τον κόπο να βάλεις τα screenshot απο το cpu z , πιο εύκολα θα σου απαντούσαμε. 

Επίσης, έχει 2 θεσεις για μνημη? (Συνηθως ναι). Ή το βλέπεις απευθείας, ή το διαβάζεις στο μανουαλ (αν δεν το έχεις το κατεβαζεις). 

Το πιθανότερο ειναι να παιρνει 2 DDR2 μνήμες για λαπτοπ (SODIMMs), και συνηθως οτι τέτοιες και να παρεις θα παίξει,  αλλα αν μας πεις αυτά,  θα σου πουμε πιο σίγουρα. 

Καλησπέρα!
Ναι 2 παιρνει,και  το  ανοιξα  αλλα  το  ειδα και  στο  manual.SODIMM παιρνει!
θα  ανεβάσω το  cpuz  σε λιγο.

Δημοσ.

Καλα, SODIMM λέγονται έτσι κι αλλιως, γιατι έτσι λέγονται όλες οι μνήμες που μπαίνουν στα laptop. 😀

Το θέμα ειναι να δούμε αν είναι DDR2, και μερικές ακόμα λεπτομέρειες. 

Επίσης, μήπως το manual λεει πχ μέχρι πόσα GB παίρνει? Πχ μέχρι 2x4GB, ή μήπως και 2x8GB ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

A, ok.

Άρα έχεις μνήμες DDR3. Αυτή που έχει επάνω είναι δυνατότητας έως 1333MHz (666MHz x2), αλλά στο laptop σου τρέχει μόνο στα 533MHz x2 = 1066ΜHz. 

Τώρα τόσο αργές σε συχνότητα DDR3 μνήμες μάλλον δεν θα βρεις να πωλούνται, αλλά δεν σε νοιάζει αυτό, γιατί και 1666ΜHz να βρεις να πουλάνε, πολύ απλά αυτές θα παίξουν στα 1066, όπως ακριβώς και η 1333 που έχεις. 

Το μόνο που σε νοιάζει είναι να δεις τι μεγέθη δεχεται το λαπτοπ σου. Πχ, αν δεχεται το κάθε στικάκι μέχρι 4GB και εσύ πάρεις 2x 8GB,  ίσως να μην παίζουν? (Αν δέχεται, θα ήταν πολύ καλό να έβαζες 2x8GB για να παίζει τα win10 πιο άνετα).

Αλλιώς, είτε παίρνεις 2x 4GB και το παλιό 2GB το ρίχνεις στο συρταρι, ή παίρνεις μόνο 1 στικ 4GB για να έχει σύνολο 6GB. 

Σε όλα αυτά, πάρε τα πιο φτηνά SODIMMs DDR3 που θα βρεις, άσχετα αν λενε 1666 , 1333 ή 1066 MHz, και άσχετα τι μάρκα λένε. 

Επεξ/σία από sattack
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Fuel7 είπε

Λογικά θα κάνει. Θέλεις 2 τέτοια για 8GB.

Και το παρακάτω κάνει επίσης αν το βρεις διαθέσιμο.

https://www.skroutz.gr/s/3106598/Crucial-CT51264BF160B-4GB-DDR3-RAM-me-Tachytita-1600-gia-Laptop-CT51264BF160B.html

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Fuel7 είπε

Στο λαπτοπ νομίζω οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα να παίξει είτε μόνη της ειτε 2 ίδιες από αυτές. 

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι αυτή είναι 1.35V και η παλιά που έχεις επάνω είναι 1.5V. Εκεί δεν ξερω μήπως τυχόν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα αν τις βάλεις μαζί. 

Δημοσ.

Να  ξέρεις  οτι  και  εγω στο  1,35 με  1,5 προβληματίζομαι...

Το αλλο που  μου  εστειλες δεν το  βρηκα  καπου

αυτη  εδώ ειναι  1,5v: https://www.skroutz.gr/s/7574699/GoodRAM-4GB-DDR3-RAM-me-Tachytita-1333-gia-Laptop-GR1333S364L9S-4G.html?product_id=34842330&sponsored=listing
εαν μπορω να  αλλακω και  τα 2 στικ  ας βαλω εξολοκλήρου καινουρια  και  να  ξεχασω το  ήδη υπάρχον παλιο.

Δημοσ.

Αυτό κάνε 

ή 2 απο τις πρώτες, ή αν θες να κρατησεις την παλιά 2GB, τοτε παρε αυτό το τελευταίο που βρήκες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...