Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

www.imdb.com/title/tt28607951 IMDb RATING 7.7/10

www.rottentomatoes.com/m/anora Tomatometer 93% Popcornmeter 89%

www.metacritic.com/movie/anora Metascore 91% User Score 6.7

image.jpeg.4791e1a1714ef1f58bf509f5f9ea207d.jpeg

image.jpeg.02b7e104716e835cbcfafa6811d653d1.jpeg

Υπόθεση:
Η Anora, μια νεαρή σεξεργάτρια από το Μπρούκλιν, αρπάζει την ευκαιρία να ζήσει το παραμύθι της Σταχτοπούτας όταν συναντά και παντρεύεται αυθόρμητα τον γιο ενός Ρώσου ολιγάρχη. Τα νέα, όμως, μαθεύονται στη Ρωσία και οι γονείς του καταφθάνουν στη Νέα Υόρκη για να ακυρώσουν τον γάμο.

Έψαξα να δω αν υπάρχει ήδη κανένα θέμα για την ταινία και δε βρήκα, προφανώς για πάρα πολύ καλό λόγο.
Παρόλο που είχα ακούσει για την ταινία και την είχα προσπεράσει βλέποντας το τρέιλερ ως τουλάχιστον αδιάφορη, μετά τη σαρωτική κυριάρχηση στην τελετή των Oscar, μπήκα στη διαδικασία να τη δω, για να έχω ιδία άποψη.
Προσωπικά μου φάνηκε εντελώς ανούσια και ανάξια λόγου, τόσο για να τη δει κάποιος, όσο και για να την προτείνει. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι το υπόβαθρο της τόσο μεγάλης ανάδειξης της, απλά λυπούμαι για το τι προωθείται πλέον, αμαυρώνοντας τον Κινηματογράφο ως 7η τέχνη και κάνοντας πλέον τα Oscar να μοιάζουν με Eurovision.

Προσπαθώντας να μη χάνω εντελώς το χρόνο μου, συνήθως παίρνω όντως μια εικόνα από τις κριτικές όχι από το IMDB που θεωρώ συστηματικό, αλλά πχ από το Rotten Tomatoes που παρά όσα έχουν ακουστεί με τις χωριστές γνώμες κριτικών & κοινού δίνει μια καλή εικόνα. Εδώ με 93% Tomatometer 89% Popcornmeter απέχει παρασάγγας από την προσωπική μου γνώμη και μόνο μετά από περισσότερο ψάξιμο είδα ότι στο Metacritic απεικονίζεται μια μεγάλη ψαλίδα με Metascore 91% και User Score 6.7.

Επεξ/σία από Innersense
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tην εχω δει εδω και καιρο . Σιγουρα το user score ταιριαζει σε αυτο που θα εβαζα και εγω ο ιδιος ισως ελαχιστα παραπανω δηλαδη ενα 7/10 .

Ειχε ενα χιουμορ και ενα ρεαλισμο το οποιο μου αρεσε . Φυσικα δεν ειναι να τρελαθεις ουτε τιποτα τετοιο

Τα οσκαρ εχουν παψει να εχουν σημασια εδω και δεκαετιες θα ελεγα 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 5
Δημοσ.

τα oscar εξυπηρετουν αλλα... συμφεροντα.. πχ γι αυτο εδω (δεν το εχω δει ακομα) διαβασα οτι το παιρνει λογω woke-νιλας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ ένα 7/10 θα έλεγα. Καλή για μια προβολή στο σπίτι.

Για Οσκαρική ταινία, ούτε καν.

Επεξ/σία από Hik
Δημοσ.
31 minutes ago, kirileman said:

Γελάνε και τα αγαλματίδια. Καλή ταινία (για πολύ σεξ, λέμε), αλλά όχι για Όσκαρ.

Αυτο το ''καλη ταινια αλλα οχι για οσκαρ'' ειναι ο ορισμος για τις ταινιες που κερδιζουν οσκαρ καθε χρονο 😀

Δημοσ.
1 hour ago, noFEARgr said:

Αυτο το ''καλη ταινια αλλα οχι για οσκαρ'' ειναι ο ορισμος για τις ταινιες που κερδιζουν οσκαρ καθε χρονο 😀

Αν ο ανταγωνισμός είναι γτπ... τι να πω;

• Like 1
Δημοσ.

Πολλά από τα όσκαρ θα πήγαιναν στην ταινία Emilia Perez αλλά όταν βγήκαν στην δημοσιότητα κάποια από τα τουήτς της πρωταγωνίστριας Karla Sofía Gascón η επιτροπή αποφάσισε να τα δώσει αλλού. 

Πολύ αξιοκρατικό 🤡

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γελανε και οι τσιμεντοβεργες με τα φετινα Οσκαρ.

2 ώρες πριν, Nabuko είπε

ακριβως. οταν ξεκινησε το ολο σκηνικο με την πρωταγωνιστρια της Emilia Perez, ηταν σιγουρο οτι θα χαντακωνανε την ταινια, και θα τα δινανε αντι αυτης στο πορνο εδω. Δεν βοηθησε και οτι ηταν μια παραγωγη του Νετφλιξ, το οποιο συνηως σνομπαρουν. Αλλα οταν του δινεις 11 υποψηφιοτητες για να μην παρει στο τελος σχεδον τιποτα, το λες και ξεφτιλα.

οπως και η Demi Moore, λογω ηλικιας δεν υπηρχε περιπωση να της το δωσουν. Σε ενα ρολο ζωης που σχολιαζει τον κανιβαλισμο της γυναικας απο την βιομηχανια, τα απαιτητικα beauty standards και την ηλικια των -αντα που σκοτωνει καριερες. Αντι αυτου πηγε σε εναν ρολο, που η ιδια θα επαιζε πριν 35 χρονια και θα περναγε απαρατηρητος. Δηλαδη ειναι ακριβως αυτη η αντιμετωπιση που καυτηριαζει στην ταινια, αλλα επικροτειται απο το ιδιο το Χολυγουντ στην πραγματικοτητα. Ολη η ειρωνια και υποκρισια της Ακαδημιας μαζεμενη σε αυτη την βραβευση.

Αλλα υπαρχει και το καρμα, καθοτι πατωσε η τηλεθεαση της τελετης και φετος. Αναμενομενο βεβαια, αφου σε αντιθεση με περυσι που υπηρχε ο τζερτζελος με το Barbieheimer, φετος η χρονια ηταν τελειως αδιαφορη. Και τωρα η Disney κοιταει να το δωσει στο Νετφλιξ. Μαλλον πηραν το μηνυμα οτι ο κοσμος δεν ασχολειται με αυτο το circlejerk διασημων και πλουσιων.

5 ώρες πριν, kirileman είπε

Γελάνε και τα αγαλματίδια. Καλή ταινία (για πολύ σεξ, λέμε), αλλά όχι για Όσκαρ.

πηρε και παραπανω βραβεια απο το Godfather. ΤΟ GODFATHER!

μεχρι και ο γατος του Don Corleone γελαει με το τσιρκο της Ακαδημιας.

υγ. το μονο καλο ειναι οτι το κερδισε η αγαπημενη μου Νευτιρι. ❤️

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 4
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, KilliK said:

πηρε και παραπανω βραβεια απο το Godfather. ΤΟ GODFATHER!

Μα αυτό είναι η ντροπή.

Όταν έχουν περασει ταινίες όπως το Dances with Wolves και το Schindler's List κλπ που πας ρε καραμήτρο και βραβεύεις το Anora ως καλύτερη ταινία της χρονιάς; Αυτό αντικατοπτριζει τελικά το σήμερα; Ότι θα μείνει αυτή η ταινία ως πολυβραβευμένη πολιτιστικη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές να την αποζητούν;

Οκ, αντιλαμβάνομαι ότι ο θεσμός γίνεται σταδιακά όλο και πιο ισχνός, παρόλα αυτά χίλιες φορές να μη βράβευαν τίποτα από το να ντροπιάζουν με αυτόν τον τρόπο τις αξίες του κινηματογράφου ως 7η τέχνη.

Υπόψιν ότι ήμουν κατά της Demi Moore όταν άκουσα ότι είναι υποψήφια για Oscar -για ένα ρόλο φωτογραφικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της όπου ζήτημα είναι αν λέει 15-20 προτάσεις σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, αλλά προκειμένου να δωθει εκεί που δόθηκε, πραγματικά θα ήταν πιο συμβολικό να το πάρει εκείνη ως ειρωνική σάτιρα για την μ@λκνη την εποχή που ζούμε, ότι πραγματεύεται δηλαδή στην τελική γκροτέσκα και το The Substance.

Επεξ/σία από Innersense
  • Like 1
Δημοσ.

και το anora και το brutalist ηταν απλα καλες ταινιες που βλεποντουσταν , μεχρι εκει. απο τις 2 προτιμουσα το ανορα. (απο τον ιδιο σκηνοθετη εχω δει μονο το red rocket, που δεν μου αρεσε καθολου)

το substance το βρηκα εντελως ρηχο, δεν μου αρεσε καθολου. οπως και το emilia perez.

nickel boys, περασε και δεν ακουμπησε, το wicked ουτε καν.

Για μενα οι καλες ταινιες  απο τις προτεινομενες ηταν το conclave και το complete uknown. Οπως και το dune αν και δεν νομιζω οτι ειχε πιθανοτητες.

Για μενα η καλυτερη ταινια που ειδα στο 24 ηταν το strange darling.

μονο το i m still here  δεν εχω δει, οποτε δεν εχω αποψη.

Παντως ειναι ακυρη η συγκριση του anora με το godfather. Το anora ανταγωνιζεται τις ταινιες της χρονιας του.

ενιγουει τα οσκαρς δεν ειχαν ποτε καμια μεγαλη βαρυτητα, δεν εχει αλλαξει κατι σε σχεση με το παρελθον.

Δημοσ.

Καλά το Wicked το έβαλα ακούγοντας ότι είναι ταινιάρα και έφυγε στο πρώτο chorus, δεν αντέχω τα musical. (Ακόμα δεν έχω δει το La La Land).
Βλέπω ενδιαφέρουσες ταινίες αναφέρεις, θα τσεκάρω.

Συμφωνώ ότι τα Oscar δεν είχαν ποτέ καμία μεγάλη βαρύτητα ποιοτικά, είχαν όμως εμπορικά, συμπλέοντας συνήθως με την κοινή αποδοχή των κριτικών και του κοινού.
Αυτό θεωρώ ότι έχει αλλάξει.

Επίσης δε μπορώ να μπω στη διαδικασία να μη συγκρίνω με το παρελθόν, ειδικά όταν η ποιότητα και το ύφος των ταινιών που βραβεύονται έχουν καθοδική πορεία.
Συνειδητοποιούμε ότι σάρωσε τα Oscar μια ταινία που ακούγονται 500+ F@ck λες και δεν υπάρχουν άλλες λέξεις και η πρωταγωνίστρια βραβεύτηκε με Oscar γι' αυτό; Αυτή είναι τελικά η καλλιτεχνική κουλτούρα των Αμερικάνικων ταινιών εν έτη 2025;

Βλέποντας το σκεφτόμουν ότι ταινίες όπως το Snatch ή το Lock, Stock and Two Smoking Barrels μου μοιάζουν κλάσεις ανώτερα μπροστά του και δεν πάω καν σε Fight Club που μοιάζει αριστούργημα μπροστά του.

F@ck Oscar 🤘mic drop

• Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, kirileman said:

Καθίστε, μπορεί του χρόνου να πάρει Όσκαρ το The Gorge.

Αναδρομικό Oscar στο The Room

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/3/2025 στις 11:37 ΠΜ, naimore είπε

τα oscar εξυπηρετουν αλλα... συμφεροντα.. πχ γι αυτο εδω (δεν το εχω δει ακομα) διαβασα οτι το παιρνει λογω woke-νιλας

Εγω που την ειδα και μου αρεσε παρα πολυ, δεν ειδα wokila.

Ειδα ενα ΠΟΛΥ πρωτοτυπο σεναριο, πολυ καλες ερμηνιες, και μια τραγελαφικη υποθεση που τελικα βγαζει αρκετο γελιο.

Στις 5/3/2025 στις 9:47 ΜΜ, Innersense είπε

Μα αυτό είναι η ντροπή.

Όταν έχουν περασει ταινίες όπως το Dances with Wolves και το Schindler's List κλπ που πας ρε καραμήτρο και βραβεύεις το Anora ως καλύτερη ταινία της χρονιάς;

Ηταν η καλυτερη ταινια της χρονιας. Και οχι η καλυτερη ταινια ολων των εποχων, και ουτε ισαξια με αλλες ταινιες που εχουν παρει οσκαρ καλυτερης ταινιας.

Το οτι μια ταινια εχει παρει 5 οσκαρ και αλλη εχει παρει 2 δε σημαινει οτι η πρωτη ειναι καλυτερη. Σημαινει οτι η πρωτη ηταν καλυτερη στις επιμερους κατηγοριες απο τις αλλες ταινιες της ιδιας χρονιας.

ps

Αν ειναι να γκρινιαξετε για οσκαρ, γκρινιαξτε για την τραγικη κλοπη απο το saving private ryan του οσκαρ καλυτερης ταινιας που πηγε στο shakespear in love...

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 1
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...