PCharon Δημοσ. χθες στις 12:46 μμ Δημοσ. χθες στις 12:46 μμ Δεν είναι κακή ιδέα αν δεν είναι πολύ κακή η τιμή. Αλλά ακόμα κι αν ήμουν κάτοχος της συσκευής, να δώσω λεφτά για κάτι proprietary που είναι άχρηστο χωρίς το συγκεκριμένο κινητό, μπα.
skritikos Δημοσ. χθες στις 01:43 μμ Δημοσ. χθες στις 01:43 μμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, pao13 είπε αυτός ο μαγνητικός κύκλος κάτι μου θυμίζει! να δεις τι εδώ το έχω .... Ναι τον κύκλο σαν σχήμα η Apple τον οραματίστηκε και τον δημιούργησε. Για όλη την Γη, τον Γαλαξία μας, μην σου πω και το Σύμπαν ολόκληρο! Πόσο περίεργο που ένας φωτογραφικός φακός είναι στρογγυλός και η βάση του επίσης. Εδώ και κάπου 200 χρόνια! Επεξ/σία χθες στις 01:44 μμ από skritikos
ZahosDoganos Δημοσ. χθες στις 02:21 μμ Δημοσ. χθες στις 02:21 μμ 4 hours ago, Just_travel_everywhere said: Έχεις δίκιο αυτοί που γουστάρουν τη φωτογραφία όλοι θα δώσουνε λεφτά τόσα για να πάρουν μία τέτοια κάμερα. Έχεις δίκιο. Στο τελευταίο μου ταξίδι κουβαλούσα 2 a7 vi Με δύο φακούς και πραγματικά μέχρι και η γυναίκα μου με λυπήθηκε και κουβαλούσε κι αυτή τα πράγματα μαζί της γιατί πονούσε η πλάτη μου. Αλλά φυσικά αυτός που γουστάρει τη φωτογραφία θα κουβαλάει τις φωτογραφίες μαζί του και τους φακούς. Αυτά που λετε τα σκέφτεστε απορώ πραγματικά Νταξει πάντως δεν χρειάζεται 2 FF κάμερες κλπ. Εγώ που ήμουν στην Κένυα πρόσφατα είχα πάρει μαζί μου τα εξής: α6600 με 3 μπαταρίες σονυ 70-350mm sigma 16 , 23 και 56mm f1.4 όλοι. 2 κιλά σύνολο όλα αυτά και δεν τα κατάλαβα καθόλου. Σιγουρα είναι πολύ βολικό που έχεις επεξεργασία κατευθείαν στο κινητό και με 4/3 αισθητήρα πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουν καμία σχέση οι φωτό με του κινητού και για κάποιους που θέλουν όντως κάτι παραπάνω είναι ωραίο γκατζετ! Σε μένα πχ αν και θα μου άρεσε να το είχα σαν λάτρης της φωτογραφίας, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις θα προτιμούσα α6600+ sigma 23 1.4.
Just_travel_everywhere Δημοσ. χθες στις 02:23 μμ Δημοσ. χθες στις 02:23 μμ Μόλις τώρα, ZahosDoganos είπε Νταξει πάντως δεν χρειάζεται 2 FF κάμερες κλπ. Εγώ που ήμουν στην Κένυα πρόσφατα είχα πάρει μαζί μου τα εξής: α6600 με 3 μπαταρίες σονυ 70-350mm sigma 16 , 23 και 56mm f1.4 όλοι. 2 κιλά σύνολο όλα αυτά και δεν τα κατάλαβα καθόλου. Σιγουρα είναι πολύ βολικό που έχεις επεξεργασία κατευθείαν στο κινητό και με 4/3 αισθητήρα πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουν καμία σχέση οι φωτό με του κινητού και για κάποιους που θέλουν όντως κάτι παραπάνω είναι ωραίο γκατζετ! Σε μένα πχ αν και θα μου άρεσε να το είχα σαν λάτρης της φωτογραφίας, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις θα προτιμούσα α6600+ sigma 23 1.4. 2φακους 24-50 70-200 3 μπαταρίες ,1 power Bank , drone , Osmo pocket, insta 360 και νερό!!
georgiosmag Δημοσ. χθες στις 03:39 μμ Δημοσ. χθες στις 03:39 μμ 16 ώρες πριν, cr77 είπε Άμα βγάλουν ποιοτικούς φακους σε συνεργασία με τη Leica, θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση. Το να έχεις αισθητήρα 4/3 , με κανονικό φακό και επεξεργασία κινητού (όποτε τη θες) μπορεί να δώσει επαγγελματικά αποτελέσματα σε κάποιον που ξέρει τι κάνει, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει μια γκουμουτσα κάμερα, παρά μόνο αυτόν τον αρκετά μαζεμένο φακό. Αυτό που δεν αναλύει κανείς είναι το ότι πρέπει να έχεις και τους φακούς μαζί σου. Γιατί όχι ένα κινητό και μια κάμερα?
nan78 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 17 ώρες πριν, ethereum είπε δεν το κρατάς απο το κινητό , κρατάς το φακό απ ότι έχω δει και απλά πατάς στο κινητό μόνο για τη φωτογραφία ή το βίντεο Ναι, οπως και τις κανονικες μηχανες. Το φανταστηκα, οπως και να'χει ειναι αβολο ομως. Δεν εχει πιασιματα ενα κινητο τοσο λεπτο που ειναι, οποτε πρακτικα βασιζεσαι μονο στο ενα χερι σου για να το κρατας. Για 5' το συζηταμε, για 1 ωρα... Δεν το λες και καλη επαγγελματικη λυση απο αυτη την αποψη. Resume: ΙΜΟ, σαν concept ενδιαφερον, αλλα μεχρι εκει. 1
CaptainGeorgeV1 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Σαν χομπίστας φωτογράφος, μου φαίνεται πραγματικά πολύ καλό. Θυμάμαι κάποτε είχα δει κάτι παρόμοιο, αλλά δεν είχε καμία σχέση με αυτήν την πρακτικότητα. Αν θυμάμαι καλά, δεν είχε καλή υποστήριξη και δυστυχώς, απέτυχε. (Το έψαξα και ήταν από την Sony πριν 10-11 χρόνια) Από τότε, τα τηλέφωνα έχουν πλέον κάμερες άλλης κλάσης. Ακόμα και ως φωτογράφος, εντυπωσιάζομαι από την ποιότητα των κορυφαίων κινητών (Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei κ.λπ.), που πλέον διαθέτουν εξαιρετικές κάμερες. Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν ασχολούνται σοβαρά με τη φωτογραφία και χρησιμοποιούν την κάμερα του κινητού κυρίως για selfies ή περιστασιακές φωτογραφίες, δύσκολα θα έχουν όρεξη να κουβαλούν επιπλέον εξοπλισμό. Οπότε, αυτό απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και χομπίστες.
magicnumbers Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Είναι ένα βήμα εμπρός. Βέβαια τι παραπάνω δυνατότητες δίνει πχ πόσο οπτικό ζουμ,κ "πόση" οπτική επεξεργασία,αφού τα 100MP είναι κάπως "πολλά" για αμιγώς οπτικό σύστημα φακών, όπως παρουσιάζεται,βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον κόκκο της εικόνας πχ. Οπότε μάλλον πρόκειται για ένα μεσοβεζικο γκιμικ που σε συνδιασμό με το μπραντ νειμ επιχειρεί να τραβήξει ένα άλφα κοινό που ψιλοψαχνεται. Σε κάθε περίπτωση οι κάμερες των κινητών ήδη έχουν ξεφύγει απλά κ μόνο από τα MP, όσο βελτιώνεται η τεχνική υλοποίησης κ βγαίνουν πιο παραγωγικά τσιπ (θερμοκρασία θόρυβος) κ σε συνδιασμό με την επεξεργασία που είναι το 70% του αποτελέσματος,τόσο ανεβαίνει η δυνατότητα. Ίσως σε 8-10 χρονια όταν τα 800-1000MP είναι η νορμα να έχεις κ 1:1 σε 100x απτό κινητό με κροπ/bining στα 10mp πχ,η βελτιωμένες τεχνικές βάθους iso κ θορύβου επεξεργαστικα ώστε οι DSLR να είναι παρωχημένες πια,η τουλάχιστον όχι στη μορφή που τις ξέρουμε σήμερα.
FishFIsh Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) Αχ... Είστε μικροί και δεν θυμάστε... https://www.dpreview.com/articles/1040220037/first-look-sony-qx10-qx100-mobile-cameras Μια κλεμμένη ιδέα είναι... Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από FishFIsh 1
cr77 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 16 ώρες πριν, georgiosmag είπε Αυτό που δεν αναλύει κανείς είναι το ότι πρέπει να έχεις και τους φακούς μαζί σου. Γιατί όχι ένα κινητό και μια κάμερα? Ο συγκεκριμένος φακός που έφτιαξαν είναι γύρω στα 100 γραμμάρια. Μια mirrorless είναι γύρω στο μισό κιλό.
georgiosmag Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 6 λεπτά πριν, cr77 είπε Ο συγκεκριμένος φακός που έφτιαξαν είναι γύρω στα 100 γραμμάρια. Μια mirrorless είναι γύρω στο μισό κιλό. Θα έλεγα ότι το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα στο βάρος του φακού αλλά στο ότι πρέπει να έχεις μια δεύτερη συσκευή να αποθηκεύσεις κάπου. Παρεμπιπτόντως η Olympus p7 Που έψαξα είναι λέει 337 γραμμάρια. Πέραν όλων αυτών μην ξεχνάμε ότι 100 γραμμάρια μεν αλλά και χαμηλότερης ποιότητας δε από μια κανονική μιρορλες. Δεν ξέρω. Καλή ιδέα ίσως να φαίνεται αλλά πιστεύω είναι για γκατζετάκιδες καθαρά. Και το κόστος είμαι περίεργος πιο θα είναι. Παλαιότερα η sony είχε φτιάξει κάτι παρόμοιο που έμπαινε κιόλας σε οποιοδήποτε κινητό και ενώ ήταν ασύρματο ήταν σχεδόν real time και αποθήκευε και στο σώμα του και στο κινητό κλπ. Καλή ποιότητα αλλά και πάλι μακράν από κανονική κάμερα. Εντάξει δεν μας χαλάει ένα κόνσεπτ αλλά βάζω στοίχημα ότι όπως και άλλα κόνσεπτ της xiaomi δεν θα το δούμε ποτέ στην αγορά γιατί λογικά δεν θα έχει την απήχηση που θέλουν και δεν θα τους συμφέρει η παραγωγή. Θα δείξει..
agnostos13 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Αν ο αισθητήρας που ενσωματώνεται μπορεί να έχει επίπεδο ποιότητας mirrorless και να παίρνει και ενδεχομένως επιπλέον τηλεφακούς ίσως θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα μετά τη μετάβαση από dslr σε mirrorless…
geo99rge Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες κατι μου θυμηζει, το βρηκα s4 zoom (παρομοιο κονσεπτ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα