Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Δεν ξέρω αν θα πουλήσει για να είμαι ειλικρινής. Γιατί να μην έχει κάποιος μια μικρή compact φωτογραφική μηχανή σαν τις Sony RX100; O θάνατος των compact φωτογραφικών μηχανών είναι εξαιτίας των κινητών που βελτιώθηκαν σημαντικά στον τομέα της φωτογραφίας. Τώρα φαίνεται να ξαναπηγαίνουμε πίσω στην φιλοσογία της compact μηχανής.

Από την στιγμή που πρέπει να κουβαλάς έξτρα μπούγιο πάνω σου, ε καλύτερα να έχεις μια compact φωτογραφική. Προσωπικά αυτό κάνω εγώ με την RX100 VII και μετά με το app μεταφέρω όπου θέλω τις φωτό (κινητό, PC, κλπ).

Σωστά τα ερωτήματα σου και η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιος επαγγελματίας να επιλέξει αυτό.Όπως πολύ σωστά γράφεις θα πάει σε μια δεύτερη κάμερα. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα ένας σοβαρός επαγγελματίας να χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου δεν ξέρω ούτε έναν να χρησιμοποιεί Xiaomi κινητό για αρχή....

Πάμε στα facts όμως. Ακόμα και εγώ που είμαι ερασιτέχνης όταν πάω για γύρισμα έχω μαζί 3-4 τσάντες (Drone , Gimbal , 2 τρίποδα , διάφορα άλλα τρίποδα ανάλογα την περίπτωση για softlight/ανακλαστίρες κλπ κλπ , 2 κάμερες , φακούς  και διάφορα άλλα μπιχλιμπίδια)

Οπότε αν είχα ανάγκη απο 3η κάμερα ή αν δεν είχα δεύτερη δεν θα πήγαινα σε αυτό το πράγμα για να γλιτώσω χώρο.Το όλο concept εδώ είναι να γλιτώσεις το μέγεθος της συμβατικής κάμερας άρα καταρρίπτεται.Υπάρχουν προτάσεις έξω μεταχειρισμένες κατηγορίας Sony A6400 / ZVE-10 που τα βρίσκεις 400-500€ με προίκα μαζί και είναι τέλειες δεύτερες κάμερες.

Ίσως , λέω ίσως αν και πάλι χλωμό , αν είχε ένα διαδεδομένο mount(sony-canon κυρίως) να το δοκίμαζε κανείς.Αλλά εδώ ο φακός έχει και αισθητήρα οπότε θέλει δικούς του φακούς.Κανένα νόημα.

Οπότε οι επαγγελματίες δεν είναι σίγουρα το target group. Το target group είναι η μη επαγγελματίες που θα πάνε ένα ταξιδάκι και θέλουν ενα σκαλί παραπάνω σε ποιότητα και καλύτερη εικόνα όταν πέσει ο ήλιος.Εκεί κάτι γίνεται αν η τιμή βγάζει νόημα(κάτω απο 200) Μιλάμε πάλι όμως για ένα dedicated φακό.

• Like 3
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 minutes ago, Chocobo said:

Σωστά τα ερωτήματα σου και η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποιος επαγγελματίας να επιλέξει αυτό.Όπως πολύ σωστά γράφεις θα πάει σε μια δεύτερη κάμερα. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα ένας σοβαρός επαγγελματίας να χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου δεν ξέρω ούτε έναν να χρησιμοποιεί Xiaomi κινητό για αρχή....

Πάμε στα facts όμως. Ακόμα και εγώ που είμαι ερασιτέχνης όταν πάω για γύρισμα έχω μαζί 3-4 τσάντες (Drone , Gimbal , 2 τρίποδα , διάφορα άλλα τρίποδα ανάλογα την περίπτωση για softlight/ανακλαστίρες κλπ κλπ , 2 κάμερες , φακούς  και διάφορα άλλα μπιχλιμπίδια)

Οπότε αν είχα ανάγκη απο 3η κάμερα ή αν δεν είχα δεύτερη δεν θα πήγαινα σε αυτό το πράγμα για να γλιτώσω χώρο.Το όλο concept εδώ είναι να γλιτώσεις το μέγεθος της συμβατικής κάμερας άρα καταρρίπτεται.Υπάρχουν προτάσεις έξω μεταχειρισμένες κατηγορίας Sony A6400 / ZVE-10 που τα βρίσκεις 400-500€ με προίκα μαζί και είναι τέλειες δεύτερες κάμερες.

Ίσως , λέω ίσως αν και πάλι χλωμό , αν είχε ένα διαδεδομένο mount(sony-canon κυρίως) να το δοκίμαζε κανείς.Αλλά εδώ ο φακός έχει και αισθητήρα οπότε θέλει δικούς του φακούς.Κανένα νόημα.

Οπότε οι επαγγελματίες δεν είναι σίγουρα το target group. Το target group είναι η μη επαγγελματίες που θα πάνε ένα ταξιδάκι και θέλουν ενα σκαλί παραπάνω σε ποιότητα και καλύτερη εικόνα όταν πέσει ο ήλιος.Εκεί κάτι γίνεται αν η τιμή βγάζει νόημα(κάτω απο 200) Μιλάμε πάλι όμως για ένα dedicated φακό.

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Πολύ ειδική κατηγορία καταναλωτών, δεν ξέρω αν έχει νόημα μια τέτοια κίνηση, το να λανσάρεις τέτοιο προιόν δηλαδή. Το market για τους συγκεκριμένους χρήστες φαντάζει απίστευτα μικρό. Μπορεί βέβαια στην Ασία που είναι τεράστια αγορά - ίσως η μεγαλύτερη - να έχει νόημα.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, 6xXx6 είπε

Εντυπωσιακό σε πρώτη φάση αλλά για καθημερινή χρήση δεν νομίζω ότι βολεύει

Μα ποιος είπε ότι είναι για καθημερινή χρήση; Αυτό είναι για αυτούς που γουστάρουν τη φωτογραφία όχι για αυτούς που παίρνουν ένα κινητό και θέλουν να τραβάνε καμιά φωτογραφία

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Μα ποιος είπε ότι είναι για καθημερινή χρήση; Αυτό είναι για αυτούς που γουστάρουν τη φωτογραφία όχι για αυτούς που παίρνουν ένα κινητό και θέλουν να τραβάνε καμιά φωτογραφία

Αυτοί που γουστάρουν τη φωτογραφία θα πάρουν mirrorless δεν θα ασχοληθούν με κάτι τέτοιο εκτός και αν είναι 15 χρονών 

• Like 1
Δημοσ.

Εντωμεταξύ βγήκαν όλοι φωτογράφοι και γράφουν την δικιά τους ιστορία εδώ μέσα. Ο άλλος λέει να κουβαλάς μία φωτογραφική μαζί σου τσέπης. Δεν καταλαβαίνετε μου φαίνεται καν την λογική της ύπαρξης του συγκεκριμένου. Αυτός που θα πάρει το συγκεκριμένο Τηλέφωνο θέλει μία συσκευή που να τραβάει την φωτογραφία και μέσα σε μισό λεπτό να την έχει επεξεργαστεί και να την ανεβάσει. Εάν είναι να κουβαλάω φωτογραφική να πρέπει να στέλνω και να κατεβάσω τις φωτογραφίες στο κινητό για να της επεξεργαστώ για να τις ανεβάσω φέξε μου και γλίστρησε. Και φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το συγκεκριμένο setup, Για αυτούς που έχουν μία Sony Α7 η κάποια άλλη εταιρεία γιατί το ένα είναι επαγγελματικός εξοπλισμός που θες να βγάλεις και χρήματα από αυτόν και το άλλο είναι μία συσκευή που απευθύνεται σε πιο προχωρημένους από απλούς χρήστες. Πάω ας πούμε ένα ταξίδι δεν είμαι Φωτογράφος και δεν θέλω να δώσω 500 + 1000 και παραπάνω λεφτά για να πάρω μία φωτογραφική αυτή η συσκευή λύνει τα χέρια αυτών των ανθρώπων έτσι απλά

Μόλις τώρα, 6xXx6 είπε

Αυτοί που γουστάρουν τη φωτογραφία θα πάρουν mirrorless δεν θα ασχοληθούν με κάτι τέτοιο εκτός και αν είναι 15 χρονών 

Έχεις δίκιο αυτοί που γουστάρουν τη φωτογραφία όλοι θα δώσουνε λεφτά τόσα για να πάρουν μία τέτοια κάμερα. Έχεις δίκιο. Στο τελευταίο μου ταξίδι κουβαλούσα 2 a7 vi Με δύο φακούς και πραγματικά μέχρι και η γυναίκα μου με λυπήθηκε και κουβαλούσε κι αυτή τα πράγματα μαζί της γιατί πονούσε η πλάτη μου. Αλλά φυσικά αυτός που γουστάρει τη φωτογραφία θα κουβαλάει τις φωτογραφίες μαζί του και τους φακούς. Αυτά που λετε τα σκέφτεστε απορώ πραγματικά

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω είναι ότι ο φακός είναι στην μέση. Όποιος θέλει να τραβήξει πορταίτο με τον φακό κολλημένο στο πάτωμα δεν θα μπορέσει να το κάνει. Έπειτα είναι και οι λόγοι εργονομίας που φέρνουν τον φακό στην αριστερή πλευρά μίας κάμερας και μέχρι σήμερα τα κινητά το γνώριζαν. Εδώ αυτό το gadget κάνει μπαμ ότι δεν έχει σχεδιαστεί από φωτογράφους.

10 ώρες πριν, cr77 είπε

Άμα βγάλουν ποιοτικούς φακους σε συνεργασία με τη Leica, θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση.

Το να έχεις αισθητήρα 4/3 , με κανονικό φακό και επεξεργασία κινητού (όποτε τη θες) μπορεί να δώσει επαγγελματικά αποτελέσματα σε κάποιον που ξέρει τι κάνει, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει μια γκουμουτσα κάμερα, παρά μόνο αυτόν τον αρκετά μαζεμένο φακό.

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ο αισθητήρας. Οριακά χωράει μέσα σε αυτό ένας APS-C αισθητήρας. Αν πληρώνεις όμως για κάθε φακό και ένα τέτοιο αισθητήρα το κόστος θα είναι τεράστιο

2 λεπτά πριν, 6xXx6 είπε

Ή δεν θέλει να κουβαλάει συνέχεια μία τσάντα μαζί του. Η παραπάνω ιδέα δεν θα σε κάνει επαγγελματία αλλά με ένα σοβαρό software στο κινητό μπορείς να έχεις 5 βασικές ρυθμίσεις και να βγάλεις αυτή την street fotography που είχες δει μπροστά σου αλλά επειδή δεν πήγες αποκλειστικά για φωτογραφία, δεν κρατούσες την κάμερα μαζί σου.

Υπάρχουν βέβαια κάμερες όπως η sony EZ-V10 την οποία και έχω και με τον kit της φακό μπορεί να μπει και στην τσέπη του μπουφάν σου αλλά είναι +1 βάρος πάνω σου και το καλοκαίρι πάλι θα πας στην λύση μίας τσάντας μηχανής γιατί δεν φοράς μπουφάν.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το κόνσεπτ να προχωρήσει καλύτερα. Με ένα 4/3 αισθητήρα θα έκαναν πάρτι οι φωτογράφοι και βιντεογράφοι με τόση επεξεργαστική δύναμη που έχουν τα νέα κινητά.

ddfas.jpg.30922540f3559fa16fb04af473e909e1.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Just_travel_everywhere said:

Εντωμεταξύ βγήκαν όλοι φωτογράφοι και γράφουν την δικιά τους ιστορία εδώ μέσα. Ο άλλος λέει να κουβαλάς μία φωτογραφική μαζί σου τσέπης. Δεν καταλαβαίνετε μου φαίνεται καν την λογική της ύπαρξης του συγκεκριμένου. Αυτός που θα πάρει το συγκεκριμένο Τηλέφωνο θέλει μία συσκευή που να τραβάει την φωτογραφία και μέσα σε μισό λεπτό να την έχει επεξεργαστεί και να την ανεβάσει. Εάν είναι να κουβαλάω φωτογραφική να πρέπει να στέλνω και να κατεβάσω τις φωτογραφίες στο κινητό για να της επεξεργαστώ για να τις ανεβάσω φέξε μου και γλίστρησε. Και φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το συγκεκριμένο setup, Για αυτούς που έχουν μία Sony Α7 η κάποια άλλη εταιρεία γιατί το ένα είναι επαγγελματικός εξοπλισμός που θες να βγάλεις και χρήματα από αυτόν και το άλλο είναι μία συσκευή που απευθύνεται σε πιο προχωρημένους από απλούς χρήστες. Πάω ας πούμε ένα ταξίδι δεν είμαι Φωτογράφος και δεν θέλω να δώσω 500 + 1000 και παραπάνω λεφτά για να πάρω μία φωτογραφική αυτή η συσκευή λύνει τα χέρια αυτών των ανθρώπων έτσι απλά

Έχεις δίκιο αυτοί που γουστάρουν τη φωτογραφία όλοι θα δώσουνε λεφτά τόσα για να πάρουν μία τέτοια κάμερα. Έχεις δίκιο. Στο τελευταίο μου ταξίδι κουβαλούσα 2 a7 vi Με δύο φακούς και πραγματικά μέχρι και η γυναίκα μου με λυπήθηκε και κουβαλούσε κι αυτή τα πράγματα μαζί της γιατί πονούσε η πλάτη μου. Αλλά φυσικά αυτός που γουστάρει τη φωτογραφία θα κουβαλάει τις φωτογραφίες μαζί του και τους φακούς. Αυτά που λετε τα σκέφτεστε απορώ πραγματικά

Το βλέπω τελείως πρακτικά και εμπειρικά και σαν άτομο που βαριέμαι να κουβαλάω εξοπλισμό αν δεν χρειάζεται.

Η φωτογραφική τσέπης πιάνει μικρότερο χώρο από τον συγκεκριμένο φακό, χωράει να φανταστείς στην "μπανάνα" (τσαντάκι) που κουβαλάω μαζί μου μαζί με την θήκη της. Το ότι δεν μπορείς να έχεις άμεσα τις φωτογραφίες στο κινητό είναι το ίδιο πράγμα με το κούμπωσε/ξεκούπωσε τον φακό κάθε φορά με το συγκεκριμένο κινητό.

Οι compact φωτογραφικές πλέον τραβάνε 20mpixel, πιάνουν ελάχιστο χώρο και μεταχειρισμένες τις βρίσκεις από 200-300 ευρώ. Αν δεν σου κάνουν τις πουλάς μετά. Αυτός ο φακός μπαίνει μόνο σε Xiaomi κινητά και συγκεκριμένα μοντέλα. Ουσιαστικά τον παντρεύεσαι, δεν θα είναι εύκολο μετά αν δεν τον θες να τον μεταπουλήσεις. Και δεν νομίζω να μπαίνει στο επόμενο Xiaomi κινητό που θα βγει.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αν σου κάνει ο φακός και έχεις Xiaomi κινητό τον αγοράζεις. Απλά η compact φωτογραφική είναι πιο flexible λύση (συνεργάζεται με πολλά κινητά, έχει περισσότερες λειτουργίες γενικότερα, κλπ).

Επεξ/σία από PadPoet
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κινητά έχουν αντικαταστήσει πλήρως τις φωτογραφικές σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό καθημερινών ανθρώπων που ακόμα και ένα 2Χ τους καλύπτει. Πολύ περισσότερο από τοπ κινητά των οποίων οι φωτό συγκρίνονται σε απλή ανάγνωση με φωτό κορυφαίων DSLRs. Τόσο σε κοντινά πλάνα όσο και σε ζουμ. Ειδικά για φωτογραφίες διακοπών  τέτοια κινητά γλίτωσαν πολλά αυχενικά και βελτίωσαν την ποιότητα των διακοπών.  

Αυτό εδώ θα μπορεί/ούσε να είναι μία "επανάσταση" μόνο αν ο έξτρα φακός αυτός θα είναι συνδιασμός πραγματικής ποιότητας και καλής τιμολόγησης. Από μερικά πλάνα (με το υπάρχον module) δεν είδα κάτι που να αξίζει τον κόπο. Βάλε βγάλε , βάλτο σε θήκη μη γθαρθεί, ξαναβγάλε, ακόμη και με κορδόνι να κρέμεται στο λαιμό, θα είναι κουραστικό και ρίσκο. Επίσης προκειμένου να χωρέσει το  module, έχουν "θυσιάσει" άλλα μετξυ αυτών και τους περισκοπικούς με τα μεγάλα bumps πίσω. Αρα θα πρέπει να δώσουν κάτι το πργματικά επαναστατικό σε ποιότητα προκειμένου να πιάσει. Προσωπική εκτίμηση? Η φορητότητα και η ευκολία όντας προτεραιότητα δεν θα το αφήσει να αναπτυχθεί.

Επεξ/σία από eemix
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, eemix είπε

Τα κινητά έχουν αντικαταστήσει πλήρως τις φωτογραφικές σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό καθημερινών ανθρώπων που ακόμα και ένα 2Χ τους καλύπτει. Πολύ περισσότερο από τοπ κινητά των οποίων οι φωτό συγκρίνονται σε απλή ανάγνωση με φωτό κορυφαίων DSLRs. Τόσο σε κοντινά πλάνα όσο και σε ζουμ. Ειδικά για φωτογραφίες διακοπών  τέτοια κινητά γλίτωσαν πολλά αυχενικά και βελτίωσαν την ποιότητα των διακοπών.  

Αυτό εδώ θα μπορεί/ούσε να είναι μία "επανάσταση" μόνο αν ο έξτρα φακός αυτός θα είναι συνδιασμός πραγματικής ποιότητας και καλής τιμολόγησης. Από μερικά πλάνα (με το υπάρχον module) δεν είδα κάτι που να αξίζει τον κόπο. Βάλε βγάλε , βάλτο σε θήκη μη γθαρθεί, ξαναβγάλε, ακόμη και με κορδόνι να κρέμεται στο λαιμό, θα είναι κουραστικό και ρίσκο. Επίσης προκειμένου να χωρέσει το  module, έχουν "θυσιάσει" άλλα μετξυ αυτών και τους περισκοπικούς με τα μεγάλα bumps πίσω. Αρα θα πρέπει να δώσουν κάτι το πργματικά επαναστατικό σε ποιότητα προκειμένου να πιάσει. Προσωπική εκτίμηση? Η φορητότητα και η ευκολία όντας προτεραιότητα δεν θα το αφήσει να αναπτυχθεί.

Εντάξει μην υπερβάλουμε. Έχω Pixel 8 pro που θεωρείται από τα κορυφαία φωτογραφικά κινητά και δεν συγκρίνεται ακόμα και με την canon eos 60d του 2012 που έχουμε (μια μεσαία dslr του τότε). Η canon ειδικά την νύχτα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες και την μέρα φωτογράφιση επίσης πιο καθαρή και πιο εστιασμένη. Τώρα αν τραβάς σε auto με την dslr που συνήθως είναι τραγικό το auto τους τότε ναι μπορεί να βγάλει καλύτερη φωτογραφία το pixel. Ότι έχουν γίνει καλύτερα τα κινητά με τα χρόνια δεν το αμφισβητεί κανείς αλλά δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα μόνο με το software, αλλιώς δε θα υπήρχαν καν οι επαγγελματικές κάμερες. Εκεί που κερδίζει ας πουμε το Pixel είναι στην all around φωτογραφιση παροτι όλα τα κάνει απλώς καλά. Και αυτό γιατί στην dslr θες τρεις φακούς για να πιάσεις το εύρος του Pixel κάτι που ανεβάζει αρκετά το κόστος, αλλά έτσι και έχεις τα χρήματα και τους πάρεις πάλι δε συγκρίνεται το αποτέλεσμα. Για να καταλήξω καλά τα κινητά και εύχρηστα και με λιγότερα χρήματα μπορείς να κάνεις μια αξιοπρεπή φωτογράφιση (όχι επαγγελματική προφανώς), αλλά μην τα συγκρίνουμε και με dslr ακόμα και 15 ετίας. Έχουν ακόμα δρόμο και αν τις φτάσουν ποτέ (και αν φτάσουν θα φτάσουν τις παλιότερες γιατί η τεχνολογία προχωράει και στις φωτογραφικές εκτός των κινητών). Δε γίνεται κάτι που έχει κατασκευαστεί να κάνει ένα πράγμα να είναι χειρότερο από κάτι που κατασκευάστηκε να κάνει πολλά πράγματα, εκτός αν είναι παλιό/φθηνό.  

Επεξ/σία από oraiustepe
  • Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, oraiustepe said:

Εντάξει μην υπερβάλουμε. Έχω Pixel 8 pro που θεωρείται από τα κορυφαία φωτογραφικά κινητά και δεν συγκρίνεται ακόμα και με την canon eos 60d του 2012 που έχουμε (μια μεσαία dslr του τότε). Η canon ειδικά την νύχτα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες και την μέρα φωτογράφιση επίσης πιο καθαρή και πιο εστιασμένη. Τώρα αν τραβάς σε auto με την dslr που συνήθως είναι τραγικό το auto τους τότε ναι μπορεί να βγάλει καλύτερη φωτογραφία το pixel. Ότι έχουν γίνει καλύτερα τα κινητά με τα χρόνια δεν το αμφισβητεί κανείς αλλά δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα μόνο με το software, αλλιώς δε θα υπήρχαν καν οι επαγγελματικές κάμερες. Εκεί που κερδίζει ας πουμε το Pixel είναι στην all around φωτογραφιση παροτι όλα τα κάνει απλώς καλά. Και αυτό γιατί στην dslr θες τρεις φακούς για να πιάσεις το εύρος του Pixel κάτι που ανεβάζει αρκετά το κόστος, αλλά έτσι και έχεις τα χρήματα και τους πάρεις πάλι δε συγκρίνεται το αποτέλεσμα. Για να καταλήξω καλά τα κινητά και εύχρηστα και με λιγότερα χρήματα μπορείς να κάνεις μια αξιοπρεπή φωτογράφιση (όχι επαγγελματική προφανώς), αλλά μην τα συγκρίνουμε και με dslr ακόμα και 15 ετίας. Έχουν ακόμα δρόμο και αν τις φτάσουν ποτέ (και αν φτάσουν θα φτάσουν τις παλιότερες γιατί η τεχνολογία προχωράει και στις φωτογραφικές εκτός των κινητών). Δε γίνεται κάτι που έχει κατασκευαστεί να κάνει ένα πράγμα να είναι χειρότερο από κάτι που κατασκευάστηκε να κάνει πολλά πράγματα, εκτός αν είναι παλιό/φθηνό.  

Δεν έχω φωτογραφικό ταλέντο, δεν έχω κάνει μαθήματα φωτογραφίας, έχω ένα Vivo Χ100 ultra. Φωτογραφίες τραβάω κυρίως σε διακοπές και κατά περίπτωση. Κάτι τέτοιο κάνει το 90κάτι/% του κόσμου. Προσωπικά ανα 3 χρόνια μαζέυω τις καλύτερες και τις τυπώνω σε άλμπουμ. Μόνο έτσι έχει νόημα να συζητάμε για φωτογραφίες. Πολλές είναι όπως φαντάζεσαι τώρα πια 15ετίας. Εχω από LG G4, Nexus 5X από compact μηχανές κλπ κλπ. Σε πρωινές κοντινές, ειδικά σε εκτύπωση (και όχι μόνο) δεν καταλαβαίνεις διαφορά με τα σύγχρονα. Εξέλιξη υπηρξε σε πλάνα με μέτριο φωτισμό (σε σκοτάδι δεν υπαρχει νόημα για φωτό), και φυσικά στο ζουμ. Τώρα μέχρι 15Χ που είναι και το max που από προσωπική εμπειρία χρειάζεται κάποιος σε κάποιο ταξιδι, οι φωτό βγαίνουν κρύσταλλο. Αν οι DSLR βγάζουν καλύτερες? Ναι στο pixel peeping. Δεν τις πουλάω να θέλω επαγγελματικό αποτέλεσμα στην πολύ λεπτομέρεια ούτε θα τις εκθέσω σε galleri. Ομοίως όπως σου είπα και η συντριπτική πλειοψηφία. Ε, βάλε πόσος κόσμος από αυτούς θα αγοράσουν (πιθανότατα ακριβά) τέτιο module για να μην πάρουν πίσω την ποιότητα για τα χρήματα που εδωσαν και να αφήσουν ακόμη περισσότερο την ευκολία του βγάζω από την τσέπη και τραβάω και ξαναβάζω στην τσέπη.

Δημοσ.

Δεν το πιστεύω ότι το λέω αυτό, αλλά με εντυπωσίασε η Xiaomi αυτή την φορά. Να κάτι που πραγματικά εύχομαι να έβλεπα σε ένα iPhone 

Δημοσ.

Ενα "πρόβλημα" που φαντάζομαι ότι είναι υπό σκέψη στα εργαστήριά τους, είναι η οπή που θα πρέπει να έχουν οι θήκες προστασίας σε συνδιασμό με την πιθανή οξείδωση με τον καιρό των Pins και το συνεχή καθαρισμό τους για να λειτουργεί ο φακός ανεμπόδιστα.

Δημοσ.

Σημασία έχει να βγάλουν επιτέλους οι κατασκευαστές φακούς με σωστή κλιμάκωση του οπτικού πεδίου. Αυτή την στιγμή όλα τα κινητά έχουν έναν υπερ-υπερ ευρυγώνιο, έναν ημί-υπερ ευρυγώνιο και μετά πάνε στον τηλεφακό. Δηλαδή σα να λέμε 16mm-24mm-110mm. Υπάρχει μια τεράστια "τρύπα" στην περιοχή του νορμάλ φακού που καλείται να αντικαταστήσει με crop ο ευρυγώνιος. Αν τα κινητά έβγαιναν με φακούς 20mm 50mm 100mm τώρα δεν θα συζητούσαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Στα δικά μου μάτια, αυτό που φαίνεται είναι ουσιαστικά μία ραφιναρισμένη συσκευή από το G5 modular phone που είχε κυκλοφορήσει η LG πριν από κάμποσα χρόνια και ουσιαστικά ήταν η ''ταφόπλακα'' της στο κομμάτι των κινητών τηλεφώνων αφού πρακτικά μετά από εκείνο το μοντέλο η εταιρία αποσύρθηκε. Στο βίντεο που παρακολούθησα πάντως, φαίνεται να είναι πολύ πιο πρακτική και λειτουργική η πρόταση της Xiaomi.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...