Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για προστασία κτιρίου κατά το δυνατόν υπάρχει ειδικό κονίαμα,  κλάση Α1 , νομίζω 4 ώρες σε 750 βαθμούς. Ειδική όμως τοποθέτηση και διαστρωματωση.

Έχει και κάποια μειονέκτηματα,  αλλά σώζεις το σπίτι 

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην δουλειά στο υπόγειο έχουμε 3 ηλεκτρικά και 2 plugin hybrid.

Τα 2 plugin κι εγώ φορτίζουμε με 2kw από απλή shuko (δεν δοκίμασα στα 3,6 γιατί δεν ξέρω την εγκατάσταση και ήδη ζεσταίνονται οι ακροδέκτες στα 2), ενω τα άλλα 2 ηλεκτρικά με 11kw από φορτιστή. Μάλιστα το ένα έχει 100+ kWh μπαταρία .

Έχει sprinklers στην οροφή αλλά δεν περιμένω να κάνουν κάτι σε περίπτωση που πάρουν φωτιά οι μπαταρίες... Όπως και όταν είχαν πάρει φωτιά τα ups που δεν ξέρω τι ζημιά έγινε αλλά κάναμε δύο μήνες να πάμε και για άλλους δέκα μύριζε καμένο.

Γενικά θεωρώ ότι στα 2kw είναι πιο απίθανο να έχω κάποια αστοχία, σε σχέση με τα 11. 

Διόρθωσα γιατί είχα γράψει 200kwh μπαταρία, που είναι 100+.

Επεξ/σία από filarhos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα wallbox ομως εχουν ανεξαρτητες καλωδιωσεις μεγαλες διατομες  6mm ή 10mm τετοια βαζουν σε οικιακη κουζινα..αν οι σουκω ειναι στην ιδια γραμμη γινεται θεμα ταυτοχρονισμου οποτε καιτε τις αντοχες της γραμμης εσωτερικα κ η βραχυκλωση εδω δεν προκαλειται στο αμαξι αλλα εσωτερικα στο καλωδιο/τοιχο ή στον πινακα κ μετα καταληγει στην φορτιση.. ετσι καιγανε τα σπιτια στην αμερικη με τα τεσλα μεγαλωνανε την αντισταση αλλα δεν ασχολιοντουσαν με τις διατομες καλωδιων κ αρπαζανε οι ξυλινοι τοιχοι/πετροβαμβακας.. @Petros Electron δεν ειμαι ηλεκτρολογος αλλα ετσι τα καταλαβα σχετικα με τα φορτια...αν δεν ισχυουν ας τα διορθωσει ενας ηλεκτρολογος

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
Στις 4/3/2025 στις 9:31 ΜΜ, mike299 είπε

Ποια προληπτικά μέσα προστασίας θα προτείνατε για την περίπτωση που πάρει φωτιά το ηλεκτρικό μου όχημα πχ κατά την φόρτιση  ενώ βρίσκεται παρκαρισμένο στην υπόγεια θέση στάθμευσης κάτω από την πολυκατοικία μου?

Eφ όσον πάνε όλα καλά και δεν καεί κάποιος άνθρωπος

spacer.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...