Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ,

Ζητείται οποιαδήποτε συμβουλή πάνω στο build που έχουμε καταλήξει , δεν το έχω ξανακάνει και δεν έχω ιδέα αν το πάω σωστά!

Πόσο που διαθέτουμε : μαξ 2000ε

Θα πάρουμε τα κομμάτια ξεχωριστά

Οθόνες , περιφερειακά κλπ υπάρχουν όλα, οπότε μιλάμε μόνο για τον πύργο .

Προγράμματα - χρήση: κυρίως για δουλειά , σχέδια CAD και κάποια προγράμματα τρισδιάστατων μοντέλων (πχ metashape) , αλλά χωρίς τις πιο υψηλές απαιτήσεις που μπορεί να έχουν 

Gaming 2K , θα είναι ένα συν που θα ήθελα να έχω

Gainward GeForce RTX 4070 Super – 786
AMD Ryzen 9 7900X -390
MSI Mag B650 Tomahawk WIFI – 210
Kingston Fury Beast RGB 64GB DDR5 RAM – 223
Arctic Liquid Freezer III 360 – 88
Be Quiet Pure Base 500DX – 112 
Be Quiet Pure Power 12 M 850W - 139
Kingston NV2 SSD 1TB M.2 NVMe - 76

Αυτά τα βρήκα στο σκρουτζ με αυτές τις τιμές σήμερα. Το θέμα είναι ότι είναι αρκετά λεφτά που δε θέλουμε να πάνε χαμένα και δε ξέρω καθόλου αν είμαι σε καλό δρόμο. Δεν έχω απαιτήσεις στα παιχνίδια , μέχρι τώρα σε κονσόλες παίζω , αλλά θα ήθελα να είναι και καπως futureproof. Απόψεις ?

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Μεθαύριο με αυτά τα λεφτα πιστεύω θα παίρνεις 9070ΧΤ.

Αν είναι όμως πρέπει να είσαι έτοιμος να χτυπήσεις καλη προσφορά σε καλή τιμή, γιατί αν αποδειχτεί όντως έτσι, θα φύγουν ολες!

Τα υπόλοιπα καλά είναι. Το τροφοδοτικό ισως κάποιος να προτεινε κάτι άλλο, αλλά οκ, δεν ειναι κακό σίγουρα. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα.Για την κάρτα γραφικών,μην δώσεις τόσα χρήματα για 12gb μνήμης σε 2κ.Όπως προείπε και ο sattack,περίμενε 1,2 μέρες να δούμε επιδόσεις,τιμές,διαθεσιμότητα από 9070χτ και ξαναμιλάμε.To τροφοδοτικό μέσα στη λίστα είναι,οπότε μια χαρά.Αν θες να το ψάξεις πιο πολύ εδώ είσαι

https://hwbusters.com/best_picks/best-atxv3-pcie5-ready-psus-picks-hardware-busters/4/

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ! Πριν ένα μήνα που κοιτούσα , πάλι αποφάσισα να περιμένω και μέσα στο μήνα ανέβηκε και η 4070 super και η 7900xt, gre και το φοβήθηκα (Σκρουτζ πάντα) . Αλλά είναι όντως πολύ κοντά οπότε θα περιμένω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα που κοιτάω και τα υπόλοιπα parts,κοίτα συμβατότητα  AC Freezer III 360, με το bequiet κουτί.Μάλλον μπροστά πρέπει να μπαίνει μόνο.Επίσης οι μνήμες να είναι 6000 cl30/32 και στο QVL της msi.Εναλλακτικά, αν μπορείς να το βρεις διαθέσιμο και σε καλή τιμή.

Κουτί: https://lian-li.com/product/lancool-216/

Για συμβατές μνήμες: https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B650-TOMAHAWK-WIFI/support#mem

Επεξ/σία από spi79
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μνήμη οτι σου είπαν οι φίλοι. 

Αναφέρεις ως μνήμη την "Kingston Fury Beast RGB 64GB DDR5 RAM" αλλά με το ίδιο όνομα μπορείς να βρεις πολλές μνήμες. Σημασία έχει να αναφέρεις και το μοντέλο της μνήμης, π.χ. KF556C40BBAK2-64

Στις μνήμες στην περιγραφή τους περιλαμβάνεται συνήθως και το μοντέλο. Αυτή η πληροφορία είναι σημαντική, εφόσον με αυτή μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες στον κατασκευαστή της, αλλά και να ψάχνεις πιο εύκολα στην επίσημη λίστα των υποστηριζόμενων μνημών του κατασκευαστή της μητρικής (QVL / qualified vendors list).

Π.χ. εάν επιλέξεις από το skroutz αυτή τη μνήμη "Kingston FURY Beast RGB 64GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x32GB) και Ταχύτητα 6000 για Desktop" (δες εδώ) θα δεις ότι περιλαμβάνει ως κωδικό το μοντέλο της μνήμης, που είναι: "KF560C30BBEAK2-64".

Με αυτόν τον κωδικό βρίσκεις την πλήρη περιγραφή της μνήμης από την Kingston (εδώ) και στην εικόνα που ακολουθεί. 

image.png.552b76c64a9db5c76c19c0ef30065933.png

Παράλληλα από τη λίστα των υποστηριζόμενων μνημών του κατασκευαστή της μητρικής που σου παρέθεσε ο φίλος spi79, δηλαδή της MSI, ψάχνοντας με τον κωδικό βρίσκεις ότι η παραπάνω μνήμη συγκαταλέγεται στις υποστηριζόμενες μνήμες, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:

image.jpeg.a60b3c3549312297b4df84473388c76a.jpeg

Να σημειωθεί ότι η λίστα των υποστηριζόμενων μνημών του εκάστοτε κατασκευαστή μιας μητρικής είναι πάντα ενδεικτική, εφόσον είναι πρακτικά αδύνατο να δοκιμαστούν όλες οι διαθέσιμες μνήμες και οι τύποι τους. Σε κάθε περίπτωση, εάν η όποια μνήμη συμπεριλαμβάνεται σε μια τέτοια λίστα, σημαίνει ότι ήδη έχει δοκιμαστεί και αυτό αφαιρεί ένα άγχος που μπορεί να έχει κάποιος αναφορικά με το θέμα της συμβατότητας. 

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Like 2
Δημοσ.

Μια ζωή αναλύσεις κάνω φίλε spi79 😅. Όπως μάθεις. 

Πιστεύω δε ότι όσο πιο καλά απαντά κάποιος, τόσο λιγότερες ερωτήσεις θα ακολουθήσουν (λέμε τώρα)😅

Και εσύ να είσαι καλά.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

😅

Πιστεύω δε ότι όσο πιο καλά απαντά κάποιος, τόσο λιγότερες ερωτήσεις θα ακολουθήσουν .

Αυτό ισχυει! 

Πάντως κι εγω πιστεύω οτι κανονικά οι περισσότερες μνηνες θα παίζουν στις περισσότερες μητρικές. 

Εγώ έχω αυτή τη συγκεκριμένη μητρική και πήρα μνήμες εκτός λίστας, και έπαιξαν. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι, δε θα κοιτούσα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο! Οπότε τακτοποιώ αυτά τα κομμάτια μέχρι να δω τι θα γίνει με τη GPU 😁

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η χρηση ποια ειναι γιατι θα πρεπει ισως να δουμε αλλο cpu ή vga

το ειδα στο ποστ σεντονι το αρχικο.

Επεξ/σία από dsi44

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...