Cue Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2004 Yeap! Την είδα και εγώ επιτέλους χθες. Βασικά πριν πω αν μου άρεσε ή όχι, θα πω 2 πράγματα. Πρώτον, πιστεύω πως η μεγάλη απογοήτευση που υπάρχει είναι λόγω λάθος προδιάθεσης που έχει το κοινό όταν πάει να δει την ταινία. Σε αυτό φυσικά δε φταίει κανείς άλλος από το trailer της ταινίας το οποίο όντως σε κάνει να περιμένεις κάτι άλλο από αυτό που τελικά βλέπεις και επίσης -όπως προαναφέρθηκε- λόγω 6ης αίσθησης πολλοί περιμένανε να δούνε κάτι παρόμοιο. Δεύτερον, δε πιστεύω ότι η ταινία είναι για το ευρύ κοινό. Τι εννοώ. Δε βασίζεται τόσο στο σενάριο της (το οποίο προσωπικά το βρήκα πολύ ρυχό και προβλέψιμο), αλλά σε όλα τα άλλα που συνθέτουν μία ταινία. Σενάριο, μουσική, φωτογραφία, σκηνικά, κτλ. Εμένα η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ και πιστεύω πως θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ένα tutorial σε μάθημα σκηνοθεσίας. Πραγματικά από ένα σημείο και μετά που κατάλαβα τι εξέλιξη θα έχει, απλά κάθησα και απόλαυσα τις φοβερές λήψεις, τα συναισθήματα που σου προκαλούσε η χρήση της μουσικής σε συνδιασμό με τα πλάνα (αν και την κλασσική μέθοδο του *μπαμ* της μουσικής την θεωρώ πολύ παιδιάστικη) και γενικά αφέθηκα στην μαγεία του Shyamalan. Αυτή είναι και η προσωπική εκτίμηση της ταινίας και θα συμβούλευα τα εξής. Όσοι έχετε αυτή την προδιάθεση μη την δείτε καθόλου, θα σας απογοητεύσει! Όσοι πάλι δεν την έχετε, μη την χάσετε στο σινεμά. Στο dvd απλά πιστεύω πως δε θα την βρείτε αρκετά ισχυρή ώστε να σας συνεπάρει.
The_Judas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Μην έχοντας δει το trailer (πάντα τα αποφεύγω) μου άρεσε η ταινία.Μιλάμε για spoilers τη στιγμή που τα ίδια τα trailer σε όλα τα έργα είναι εξ ορισμού spoiler !!! Η ταινία ακολουθεί τη συνταγή του σκηνοθέτη με τις ανατροπές (το μόνο αρνητικό που βρήκα) ... δηλαδή τι περιμένατε να κάνει ο Shyamalan ρομαντική κομεντί ? Επίσης δε μου φάνηκε ιδιαίτερα προβλέψιμη και όποιος λέει ότι δεν τρόμαξε μάλλον έχει γερά νεύρα P.S -> Είναι σίγουρα οπαδός του Hitchcock o Shyamalan!
epote Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 το ειδα και εγω επιτελους Λοιπον, οσο τρελο και αν ακουγεται προτεινω την ταινια να τη δειτε ΞΕΡΩΝΤΑΣ απο πριν τις "ανατροπες". Δεν θα χαθητε στην ματαιη αναζητηση σεναριακων κενων η την προσπαθεια ευρεσης της ανατροπης πριν τον διπλανο αλλα θα απολαυσετε την ταινια ως, εχει, μια υπαρξιακη αναζητηση αρμονιας και ηθικης στα ορια του απολιταρχισμου. Κατα την αποψη μου ειναι σκηνοθετιμενη με μαεστρια και μερακι, παροτι στην αρχη ειναι καπως αργη θετει ενα κλιμα το οποιο θα σε καταδιωξει μετα τη μεση δινοντας και τις απαραιτητες τρομαρες. Ειναι δυσκολο να αναφερθω σε σκηνες λογο spoilers οποτε ειναι εγγενος ελειπης η αποψη μου προσπαθω να σκιαγραφησω. παντος με δυο λογια δειτε το, εχει και ομωρφο soundtrack
hurin Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Η ταινία θα ήταν πολύ καλή αν ήταν love-story . Χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών υπήρχε . Σαν thriller , δεν είχε ατμόσφαιρα , σασπένς , απότομα πετάγματα . Ούτε φυσικά σόκαρε . Ας καταλάβει επιτέλους ο σκηνοθέτης οτί μετράει πιό πολύ το ταξίδι για την Ιθάκη , παρά η ίδια η Ιθάκη ...
WaVe Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 epote exw mia aporia re file .. an dw tin tainia pws les kserodas tis anatropes nomizw pws tha varethw k oxi apla tha ksenerwsw me tin tainia alla tha sikwthw k tha figw kiolas exw adiko ? Anywayz einai mia tainia pu elega pws den tha dw an k me exete provlimatisei arketa!
epote Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 WaVe, μην μαθεις ακριβος τηνιστορια, απλα να εχεις μεσες ακρες επιγνωση ορισμενων πραγματων. παρακατω θα βρεις τα spoilers τα οποια κρινω οτι θα σε κανουν να δεις την ταινια χωρις να παλευεις συνεχως να προβλεψεις τι διαολο θα ανατραπει ΑΝ θες το διαβαζεις SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER δεν υπαρχουν τερατα ειναι οι elders σε κουστουμια, ο κοσμος ειναι διαφορετικος απο οτι οι κατηκοι του χωριου πιστευουν END SPOILER END SPOILER END SPOILER
nthanasis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 loipon epidi den eixa dei tin tenia mexri prin liges meres exo na po ta exis --------Den iparxei logos na malonete gia tis apopseis sas afou ton an sas arese mia tainia i oxi einai ipokeimeniko...---------- ego prosopika epatha plaka me to ergo mou arese para poli parolo pou eixa mantepsei ena megalo meros tis anatropis to opio einai para poli provlepsimo. pera apo auto parolo pou oi akatanomastoi itan parakmiakoi se eixe stin tsita kathe fora pou tous edeixne . Mesa sto ergo ipirxan kapies kales erminies kai skinothesia para poli kali. san sinolo i tenia mou arese para poli opos kai o oionos. O logos pou pisteuo oti den arese stin pliopsifia to skoteino xorio alla kai o oionos einai giati osoi to eidan, allo perimenan na doun kai allo eidan. gia paradeignma sto skoteino xorio oloi pigan na doun thriler kai ston oiono oloi pigan na doun peripeteia i den xero kai ego ti Auta...
nthanasis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 epote exw mia aporia re file .. an dw tin tainia pws les kserodas tis anatropes nomizw pws tha varethw k oxi apla tha ksenerwsw me tin tainia alla tha sikwthw k tha figw kiolas exw adiko ? Anywayz einai mia tainia pu elega pws den tha dw an k me exete provlimatisei arketa! Auto pou les den nomizo na se epireasei An i tainia einai kali tha sou aresei ego na fantasteis eida to the others xerontas to telos kai pali to latrepsa..
cinemusic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 "Yeap! Την είδα και εγώ επιτέλους χθες. Βασικά πριν πω αν μου άρεσε ή όχι, θα πω 2 πράγματα. Πρώτον, πιστεύω πως η μεγάλη απογοήτευση που υπάρχει είναι λόγω λάθος προδιάθεσης που έχει το κοινό όταν πάει να δει την ταινία. Σε αυτό φυσικά δε φταίει κανείς άλλος από το trailer της ταινίας το οποίο όντως σε κάνει να περιμένεις κάτι άλλο από αυτό που τελικά βλέπεις και επίσης -όπως προαναφέρθηκε- λόγω 6ης αίσθησης πολλοί περιμένανε να δούνε κάτι παρόμοιο. Δεύτερον, δε πιστεύω ότι η ταινία είναι για το ευρύ κοινό. Τι εννοώ. Δε βασίζεται τόσο στο σενάριο της (το οποίο προσωπικά το βρήκα πολύ ρυχό και προβλέψιμο), αλλά σε όλα τα άλλα που συνθέτουν μία ταινία. Σενάριο, μουσική, φωτογραφία, σκηνικά, κτλ. Εμένα η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ και πιστεύω πως θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ένα tutorial σε μάθημα σκηνοθεσίας. Πραγματικά από ένα σημείο και μετά που κατάλαβα τι εξέλιξη θα έχει, απλά κάθησα και απόλαυσα τις φοβερές λήψεις, τα συναισθήματα που σου προκαλούσε η χρήση της μουσικής σε συνδιασμό με τα πλάνα (αν και την κλασσική μέθοδο του *μπαμ* της μουσικής την θεωρώ πολύ παιδιάστικη) και γενικά αφέθηκα στην μαγεία του Shyamalan. Αυτή είναι και η προσωπική εκτίμηση της ταινίας και θα συμβούλευα τα εξής. Όσοι έχετε αυτή την προδιάθεση μη την δείτε καθόλου, θα σας απογοητεύσει! Όσοι πάλι δεν την έχετε, μη την χάσετε στο σινεμά. Στο dvd απλά πιστεύω πως δε θα την βρείτε αρκετά ισχυρή ώστε να σας συνεπάρει." To παραπανω μυνημα του Cue με βρισκει απολυτα συμφωνο. Με λιγα λογια εδωσε την πραγματικη διασταση της ταινιας http://www.vhs2dvdr.org
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.