Προς το περιεχόμενο

The Village

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν μπορώ να πω πως ήταν κακή ταινία. Εντάξει το ότι έχει ένα twist σε προδιαθέτει για κάτι εντυπωσιακό αλλά δεν την κρίνω με βάση την προβλεψιμότητα του twist.

spoiler alert

(ρε παιδιά το είχα καταλάβει στο πεντάλεπτο, πριν καμμιά πενταετία είχε βγει μια ταινία με ένα γυμνό ζευγάρι ένα μαυρούκο και μια ξανθιά που περιπλανιόντουσαν σε μια ζούγκλα, πως την λέγανε αυτή την ταινία; )

spoiler end

btw η κοκκινομάλα έπαιζε πολύ καλά και η ανάπτυξη των χαρακτήρων δεν ήταν τελείως υποτυπώδης, νομίζω ήταν εμφανής η προσπάθεια υπαινιγμού υφερπόντων καταπιεσμένων συναισθημάτων προς χάρην του γενικότερου "καλού".

και η μουσική πολύ καλή, εγώ εντόπισα κάποια προβληματάκια στο μοντάζ αλλά ίσως να κάνω και λάθος.

spoiler alert

και μια ερώτηση : αφού ο φοίνιξ αγαπούσε τόσο τρελλά την άιβι, γιατί ζήταγε να πάει στην πόλη; Μήπως είχε καταλάβει τι παίζεται και ήθελε να την πάρει μαζί του; μήπως πίστευε πως μπορούσε να βρει φάρμακο για την περίπτωση της; ή μήπως ήθελε απλά να ξεφύγει από τον αφυσκτική ζωή στο χωριό;

spoiler end

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

midnight_man, gia tin erwthsh sou: An afisoume to pws skiagrafoume ena xarakthra,o profanis logos pou xrisimopoiise kai o idios eite ws prosxima eite ws aitia htan oti me aformh to thanato tou paidiou ithele na paei gia farmaka gia na exoun.

Δημοσ.

χμ τι εννοείς για την σκιαγράφηση ενός χαρακτήρα;

και λες είτε ως πρόσχημα, είτε ως αιτία , με αφορμή το θάνατο του παιδιού...

εσύ αυτή πιστεύεις πως ήταν η αιτία ή κάτι άλλο;

Δημοσ.

otan lew skiagrafisi enoousa stin sygekrimeni protasi oti an afisoume pws mas dinetai o xarakthras kai stirixtoume mono stin ypothesi,sto plot.Pisteuw loipon oti autos eixe mia eswteriki ormh na dei ti yparxei pera apo ta oria,itan psilo tharaleos kai exereunitakos,den periorizotan.Den ithele periorismous.Ase pou pisteuw oti ithele ontws na voithisei apla skeftotan tin gomena,skeftotan ti tha morouse na eixe symvei stin gomena kai ithele na tis parexei megalyterh asfaleia. Proswpika exw tin aisthisi pws itan kati metaxy aitiou kai aformis: KAI epsaxne aformi na dei ti yparxei KAI itan ontws aitio emmesws

Δημοσ.

Την ταινία την στάμπαρα καπου στο ιντερνετ, πριν μερικούς μήνες, και την είχα βάλει στα must see. Ειδικά όταν είδα teaser και trailer...μόνο που δεν πήρα τηλέφωνο να κλείσω εισιτήριο για μετά απο 3 μήνες !

Την ταινία την είδα εχτές. Σίγουρα ήταν πολύ διαφορετική απο αυτό που παρουσίαζε το τρέιλερ, πολύ απλά γιατί στο τρέιλερ είχαν βάλει τις πιο δυνατές στιγμές. :!: μαλακία #1 :!: Μετά λύπης μου παρατηρώ - και ελπίζω να κάνω λάθος - ότι και ο Σάμαλαν, όχι μόνο έχει μπει για τα καλά στον χορό του Χόλυγουντ, αλλά έχει γ@μαηθεί να χορεύει. Θέλω να πιστεύω οτι η ιδέα να περαστεί το φιλμ σαν ψυχολογικό θρίλερ απο τα μέσα γενικότερα, ήταν της εταιρείες παραγωγής και του τμήματος μάρτκετινγ, και ουχί του ίδιου του Σάμαλαν, καθώς η ταινία δεν αποτελεί θρίλερ. :!: μαλακία #2 :!:

Θα το χαρακτήριζα περισσότερο σαν ένα δραματικό μυστήριο χαρακτήρων, αν υπάρχει τέτοιο είδος, με 3-4 σκηνές που πηδάς απο το κάθισμά σου. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι η ταινία δεν έχει τα καλά της στοιχεία. Έχει μια τρομερή μουσική, που βοηθάει πάρα πολύ, έχει μια καταπληκτική Bryce Dallas Howard (ναι, η κόρη του σκηνοθέτη Ron Howard) στον ρόλο της τυφλής, έχει μια σφιχτή σκηνοθεσία, μια πολύ ωραία φωτογραφία, και μερικές πολύ καλογυρισμένες σκηνές, ενδεικτικά αναφέρω όλες εκείνες που ζούμαραν στο χέρι της τυφλής και ως δια μαγείας το έπιανε ο Λούκιος.

Στα αρνητικά της ταινίας, θα μπορούσα να αναφέρω τον κάπως αργό ρυθμό σε ορισμένα σημεία στα οποία το σενάριο μοιάζει λίγο... ξέταιρο, σαν να μην κολλάει. Α, και να μην ξεχάσω την ενοχλητική ερμηνεία του Μπρόντυ στον ρόλο του τρελού. possible spoilerΓια να μην αναφέρω και το πως ήταν οι ακατανόμαστοι.. Ξενέρωμα. spoiler end Σαν αρνητικό θα αναφέρω και την εμμονή του Σάμαλαν να γράφει μόνος του τα σενάρια, όπως παρατήρησε και κάποιος άλλος εδώ μέσα και το γεγονός οτι σε κάθε ταινία πρέπει να έχει κάποιον μικρό ρόλο. Ψώνιο; Μπορεί...

Ο Σάμαλαν πιστεύω έκανε αυτό που λέμε (πολύ) καλή ιδέα, άσχημα δοσμένη. Ή καλύτερα, (άστοχα) προωθημένη. Επίσης, θεωρώ λίγο άδικο εκ μέρους μας, το οτι έχουμε συνηθίσει στην 6η αίσθηση και έχουμε θέσει τις προσδοκίες μας πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα όταν κάνει κάτι λιγότερο καλό ή διαφορετικό απο την 6η, να μας φαίνεται κακό. Κατάρα; Μπορεί...

Βγαίνοντας απο την αίθουσα η αλήθεια είναι οτι ένιωθα περισσότερο απογοητευμένος και λιγότερο σοκαρισμένος απο το (δήθεν) σοκαριστικό φινάλε. Και όλοι έλεγαν το ίδιο πράγμα, οτι η ταινία δεν έπρεπε να τύχει τέτοιας διαφήμισης. Ας ελπίσουμε να βάλει μυαλό ο αξιότιμος Μάικλ, και στο μέλλον να επιστρέψει με τον παλιό, καλό του εαυτό.

Δημοσ.
Μετά λύπης μου παρατηρώ - και ελπίζω να κάνω λάθος - ότι και ο Σάμαλαν, όχι μόνο έχει μπει για τα καλά στον χορό του Χόλυγουντ, αλλά έχει γ@μαηθεί να χορεύει.

Δυστυχώς

Δημοσ.

2 πράγματα περίμενα...

α) να δώ θρίλερ, και όχι το μικρό σπίτι στο λιβάδι.... :(

και β) περίμενα να παρακολουθήσω.... sorryyyyyyy

Άσχετα, με τα δύο παραπάνω, ήταν για μένα μια πολύ μέτρια ταινία...

edited by dim_b

Δημοσ.

Λοιπον διαβαζω το τοπικ χωρις να εχω δει την ταινια και εχω να κανω απο την πλευρα μου μαι προειδοποίηση:

ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ SPOILER ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΙΙΙΙΣΩ!! :D

Ως τωρα καλα τα καταφερνετε, ευτυχώς γλύτωσα το απο πανω καθως δεν το είδα πριν το edit! Thnx dim_b!

Δημοσ.

Επίσης, θεωρώ λίγο άδικο εκ μέρους μας, το οτι έχουμε συνηθίσει στην 6η αίσθηση και έχουμε θέσει τις προσδοκίες μας πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα όταν κάνει κάτι λιγότερο καλό ή διαφορετικό απο την 6η, να μας φαίνεται κακό

To 8ema einai oti meta thn ekth ais8hsh phre thn katiousa o Shamalyan gia ta kala...... :(

An eixe kanei to 2/4 me to village 8a eixe mia dikaiologia.

Alla apogohtefse kai pali......Mallon pyrotexnima einai o tipos....

Δημοσ.

Καλή ήταν ρε σεις , γιατί γκρινιάζετε;

Μην μου πει κανείς ότι δεν χέστηκε επάνω του στις γνωστές σκηνές . . .

SPOILER

Από τις πιο τρομαχτικές σκηνές που έχω δει τελευταία είναι αυτή της απόπειρας με το μαχαίρι από τον τρελό του χωριού. Ειδικά όταν επιστρέφει και του δίνει την δεύτερη στο στήθος . . . . . Αν προσέξατε δεν είχε ούτε μουσική υπόκρουση ούτε περίεργα πλάνα με φακούς και τα ρέστα . . . μόνο ένα γδουπ όπου ενδεχομένως οφείλεται στο σκίσιμο του θώρακα και της ζωτικής κοιλότητας , των πνευμόνων του . . . κι όμως ο τρόπος που σκηνοθετήθηκε σε συνδυασμό με την έκβαση της ιστορίας ήταν ΜΗ προβλέψιμος . Μπορώ να πω ότι εκεί φοβήθηκα περισσότερο ενώ δεν το περίμενα.

END OF SPOILER

Από κινηματογράφο δεν ξέρω και πολλά , ως προς την τεχνική κτλ κτλ ενώ δεν συγκρατώ ονόματα εύκολα. Θυμάμαι όμως τον σκηνοθέτη να αναφέρει τον αγαπημένο του και ομόλογό του, των προηγούμενων δεκαετιών, σκηνοθέτη ταινιών τρόμου. Κάτσε να δεις πως τον ελένε , μα πως το ελένε . . ??? Α! Χίτσκοκ ή κάπως έτσι . . . :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...