Προς το περιεχόμενο

The Village

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει τα παραλέτε λίγο...

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο αλλά όχι και έτσι πια.

ακριβως, αυτο λεω, οτι τοση επιθετικοτητα ΔΕΝ δικαιολογηται. Αμυνα:P

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ίσως κάποιες φορές να γινόμαστε υπερβολικοί.Είναι μάλλον επειδή είναι φρέσκο το "πέταμα" των χρημάτων... :D Εντάξει πάντως υπάρχουν πολλές χειρότερες ταινίες σίγουρα.Και σίγουρα δεν είναι σκουπίδι..Απλά πιστεύω πως δεν αξίζει να δώσεις τα λεφτά για να το δείς στο cinema!

Δημοσ.

Σήμερα είδα την ταινία, και μιας και δεν είχα διαβάσει καθόλου αυτό το τόπικ τα διάβασα μαζεμένα. Και ερωτώ λοιπόν όσους μιλάνε για κλαμμένα λεφτά, χάσιμο χρόνου, κτλ., ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ;

Δηλαδή έλεος, δεν πήγα να δω την Σιωπή των Αμνών, δεν πήγα να δω την 6η αίσθηση, ούτε την Λάμψη, και σίγουρα όχι την καλύτερη ταινία της σεζόν. Πήγα προετοιμασμένος να ΜΗΝ μου αρέσει, επειδή ο Σιάλαμαν, όπως λέει και ο κάιζερ, παίζει πάνω κάτω στο ίδιο τέμπο όλες τις ταινίες του. Γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη; Γιατί θεωρώ λάθος όχι το twist αυτό καθαυτό, αλλά το timing του twist. Δηλαδή...

SPOILERS ALERT!

...στο πρώτο μισό καταφέρνει να χτίσει ένα ατμοσφαιρικό και μυστηριακό περιβάλλον. Με κλειστοφοβική ψυχολογία, με αγωνιώδη εξέλιξη (ναι, εξέλιξη, δεν θεωρώ ότι δεν γίνεται τίποτα στο πρώτο μισό, υποτίθεται πρέπει να γνωρίσουμε γρήγορα χαρακτήρες, χώρο, και κατάσταση. Όπως έλεγε ο κάιζερ δεν προλαβαίνει να παρουσιάσει όσο καλά έπρεπε όλους τους βασικούς χαρακτήρες, αλλά τουλάχιστον η γκόμενα, ο Lucius και ο Νώε δίνονται αρκετά καλά) και κλιμακούμενη ένταση. Και ενώ ο κλοιός σφίγγει, η αγωνία ανεβαίνει και μαζί και το τέμπο, τσούπ η αποκάλυψη και τα πάντα ξεφουσκώνουν πριν της ώρας τους, η τύπισα διασχίζει το δάσος και εμάς δεν μας καίγεται καρφί. Πιστεύω, έπρεπε η αποκάλυψη να γίνει πιο μετά, π.χ. όταν της την πέφτει ο Νώε με την στολή. Έτσι και αλιώς ο Σιάλαμαν χρησιμοποιούσε τα φλας μπακ αρκετά, θα ήταν καλός τρόπος να την τελειώσει και να έχει και περισσότερη δύναμη η ανατροπή.

SPOILERS END!

Αυτό είναι και το μικρό μου παράπονο. Κατά τα άλλα, χάρηκα που δεν χρησιμοποίησε τον τρόμο/φόβο ως αυτοσκοπό, ώστε να κάνει μοναδικό λόγο υπαρξης αυτής της ταινίας το να τρομάξει τον θεατή, χωρίς λόγο, αιτία και νόημα (π.χ. Gothika). Άλλο θετικό imho ότι το love story ήταν σωστό που χρησιμοποιήθηκε ως κινητήρια δύναμη και όχι ως επιμέρους υποπλοκή (ισχυρή μεν, δευτερεύουσα δε). Αυτά, τίποτα το τόσο σπουδαίο, αλλά σίγουρα κάτι που μου άρεσε πολύ. Δεν είναι 6η αίσθηση, αλλά ούτε και θέλησε να είναι ποτέ. Πάντως δεν καταλαβαίνω, θα προτιμούσατε δηλαδή δυο ώρες να είστε στην τσίτα, να έχετε χεστεί πάνω σας, αλλά η ταινία να μην έχει τίποτα πέρα από αυτόν τον (αυτο)σκοπό; Δεν ξέρω, αλλά έχω βαρεθεί όλους τους...κλώνους τέτοιων ταινιών πια, δεν πηγαίνω να δω μια ταινία για να τρομάξω...Αν αυτό γίνει έχει καλώς, αν γίνει με σωστό τρόπο και χειρισμό, ακόμα καλύτερα, αλλά δεν θα πάω σινεμά γι' αυτό.

Δημοσ.

Έπρεπε να συμβουλευθώ τις γνώμες σας πριν το δω!!!ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!Μόλις γύρισα από το σινεμά!Αρκετά ατμοσφαιρική ταινία, με μερικές καλές σκηνοθετικές εκλάμψεις.Μου άρεσε η φωτογραφία της ταινίας αρκετά.Γενικά το έργο κυμάνθηκε σε μια μετριότητα.Για άλλη μια φορά το trailer της ταινίας όχι μόνο ήταν καλύτερο από την ταινία, αλλά εμένα τουλάχιστον με προϊδέαζε για μια ταινία τρόμου.......Αλλά μάταια...Ακόμη και την πιο τρομακτική σκηνή του έργου, εκεί που περνά το "τέρας" κάτω από τον πύργο, τη χαράμισαν στο trailer. Ένα δραματικό εργάκι ήταν, που σαν ατμόσφαιρα θύμισε λίγο τις Ωρες. Θα συμφωνήσω για τον Άφθαρτο ότι ήταν μια ΠΑΤΑΤΑ και θα προτείνω κλείνοντας να περιμένετε το dvd.Δε χάνετε και τίποτα!Εκτός βέβαια από μια αρκετά καλή ερωτική εξομολόγηση σε κάποια σκηνή, η οποία με άγγιξε για προσωπικούς λόγους. Καληνύχτα σε όλους!!!

Δημοσ.

oso gia tin epithetikotia pedia,mallon ok,porothika ego prosopika kai ebgala toaxti mou.alla,olo to pragma auto,(kai oxi tainia,giati peri pragmatos milame),mou kaneiligo pros to "petixe h proti sintagi(6h aisthisi) kai tha kano sinexeia to idio".apla tou teleiose h empneusi kai patatarei anti na grafei.oxi pos o idios einai patata.exei dosei kai kala deigmata douleias, opos aftharto.

Δημοσ.

ligo patata, kalitera dvd,egw to metaniwsa.ekei pou eixa tsitwthei kai perimena gran gkiniol emeina me to ...keri sto xeri kai na lew ayto htan,teleiwse?epishs omws kserw oti an den thn eixa dei,oti kai an mou elegan tha thn evlepa sto cinema...pythia egina pali... :D :D.a kai ena easter egg gia osous goustaroun.to afentiko tou astynomikou pou vriskei thn kopela,tou opoiou den fainetai to proswpo para mono ligo sthn antanaklash tou kathrefth einai o idios o skinothetis!!ama to prosexete kai ton kserete fatsika tha to deite.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον konnak. Δηλαδή ρε παιδιά, τι περιμένατε να δείτε; Δεν είχατε διαβάσει ή ακούσει τίποτε γιά την ταινία και περιμένατε να σχηματίσετε γνώμη από το trailer;

Εγώ δεν το είχα δει (παράξενο, αλλά δεν έτυχε) και απ'όσα είχα διαβάσει ή ακούσει τον τελευταίο καιρό περίμενα να δω μιά ατμοσφαιρική ταινία με λίγο τρόμο και πολλές ανατροπές (στην πραγματικότητα, το χειρότερο spoiler ήταν ότι όλοι έλεγαν πόσες ανατροπές υπάρχουν, ώστε να ξέρεις τι να περιμένεις). Από αυτή την άποψη, η ταινία δεν με απογοήτευσε. Θα μπορούσε ίσως να ήταν πολύ καλύτερη, αλλά με όσα είχα διαβάσει τις 2 τελευταίες μέρες εδώ, φοβόμουν τα χειρότερα.

*** SPOILER *** SPOILER *** SPOILER ***

Γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη; Γιατί θεωρώ λάθος όχι το twist αυτό καθαυτό' date=' αλλά το timing του twist.

... ενώ ο κλοιός σφίγγει, η αγωνία ανεβαίνει και μαζί και το τέμπο, τσούπ η αποκάλυψη και τα πάντα ξεφουσκώνουν πριν της ώρας τους, η τύπισα διασχίζει το δάσος και εμάς δεν μας καίγεται καρφί....[/color']

Δε νομίζω ότι το βασικό plot twist ήταν η ύπαρξη ή όχι των "ακατανόμαστων", αλλά ο χρόνος στον οποίο διαδραματιζόταν η ταινία.

Δεν ξέρω γιά ποιό λόγο, αλλά εγώ από την αρχή πίστευα ότι δεν υπήρχαν τέρατα στο δάσος και ότι όλα ήταν στημένα ώστε να αποτρέψουν τους κατοίκους του χωριού από το να διασχίσουν το δάσος (ίσως έφταιγε το συνομωτικό ύφος των "γερόντων"). Όταν ο William Hurt είπε στην κόρη του ότι θέλει να της δείξει κάτι, ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν η στολή. Αλλά όταν εμφανίστηκε ο "ακατανόμαστος" στο δάσος, άρχισα να πιστεύω ότι τελικά μπορεί να έκανα λάθος, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Νώε που είχε βρεί μιά άλλη στολή. Αυτό που δεν περίμενα ποτέ, ήταν αυτό που αποκαλύφθηκε στο τέλος.

Δημοσ.

*** SPOILER *** SPOILER *** SPOILER ***

Γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη; Γιατί θεωρώ λάθος όχι το twist αυτό καθαυτό' date=' αλλά το timing του twist.

... ενώ ο κλοιός σφίγγει, η αγωνία ανεβαίνει και μαζί και το τέμπο, τσούπ η αποκάλυψη και τα πάντα ξεφουσκώνουν πριν της ώρας τους, η τύπισα διασχίζει το δάσος και εμάς δεν μας καίγεται καρφί....[/color']

Δε νομίζω ότι το βασικό plot twist ήταν η ύπαρξη ή όχι των "ακατανόμαστων", αλλά ο χρόνος στον οποίο διαδραματιζόταν η ταινία.

Δεν ξέρω γιά ποιό λόγο, αλλά εγώ από την αρχή πίστευα ότι δεν υπήρχαν τέρατα στο δάσος και ότι όλα ήταν στημένα ώστε να αποτρέψουν τους κατοίκους του χωριού από το να διασχίσουν το δάσος (ίσως έφταιγε το συνομωτικό ύφος των "γερόντων"). Όταν ο William Hurt είπε στην κόρη του ότι θέλει να της δείξει κάτι, ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν η στολή. Αλλά όταν εμφανίστηκε ο "ακατανόμαστος" στο δάσος, άρχισα να πιστεύω ότι τελικά μπορεί να έκανα λάθος, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Νώε που είχε βρεί μιά άλλη στολή. Αυτό που δεν περίμενα ποτέ, ήταν αυτό που αποκαλύφθηκε στο τέλος.

Να σου πω την αλήθεια, εγώ αυτό το περίμενα από την στιγμή που ο πατέρας αποκαλύπτει ότι είναι αυτοεξόριστοι (και με τους λόγους που δίνει - λόγω της βίας, κτλ.). Δεν ήταν και τόσο μεγάλη έκπληξη, στο κάτω κάτω μιλάει για όπλα, κτλ. που φωτογραφίζουν μια σύγχρονη κοινωνία.

Δημοσ.

Εγώ δεν είχα ακούσει και δεν είχα διαβάσει τίποτα για την ταινία.Είχα ακούσει όμως οτι την περιμένουν όλοι.Ίσως βέβαια με αυτό να ανέβηκαν οι προσδοκίες μου για μια καλύτερη ταινία.Και γώ μια ανατρεπτική ταινία με στοιχεία τρόμου περίμενα να δώ (artwork + σκηνοθέτης), αλλά εμένα δεν μου φάνηκε κάτι τέτοιο.Τα στοιχεία τρόμου ήταν απο τον απότομο ήχο.Και τα αντρεπτικά δέν ήταν και τόσο.Μαντεψα αρκετές συνέχειες...Σε σημείο που να ξενερώνω και να λέω "Ωχ, αμερικανιά σκέτη..."!!!

Πάντως δεν καταλαβαίνω, θα προτιμούσατε δηλαδή δυο ώρες να είστε στην τσίτα, να έχετε χεστεί πάνω σας, αλλά η ταινία να μην έχει τίποτα πέρα από αυτόν τον (αυτο)σκοπό;

Δηλαδή για σένα ποιο σκοπό είχε η ταινία?Τι σε έβαλε να σκεφτείς?Εμένα προσωπικά δεν με έβαλε σε συλογισμό...

Δημοσ.

Δηλαδή για σένα ποιο σκοπό είχε η ταινία?Τι σε έβαλε να σκεφτείς?Εμένα προσωπικά δεν με έβαλε σε συλογισμό...

Δεν εννοούσα ότι σε βάζει να σκεφτείς κάτι βαθύτερο, αλλά ότι ΕΥΤΥΧΩΣ δεν περιστρεφόταν γύρω από τον τρόμο που πρέπει να σου προκαλέσει, γιατί έχω βαρεθεί προ πολλού αυτή την συνταγή. Είχε ενδιαφέρον σενάριο, ήταν υποβλητική, ατμοσφαιρική, αγωνιώδης, είχε πολλές (μικρο)ανατροπές και ναι, μπορεί να έχει όλα αυτά τα στοιχεία χωρίς κάθε τρεις και λίγο να σε τρομάζει απλά για να σε τρομάζει. Εδώ οι σκηνές που τρομάζουν εξυπηρετούν πλήρως την πλοκή και το σύνολο. Sorry guys, αλλά δεν καταλαβαίνω αυτήν την λογική, "πήγα να το δω για να τρομάξω, δεν τρόμαξα, μάπα η ταινία", το κέρατό μου, στο σινεμά πήγατε, όχι σε κάποιο στοιχειωμένο σπίτι ή στη λίμνη του Λοχ Νες.

Δημοσ.

SPOILER ALEEEEEEERT

Paides pantws opws leei o dim oloi perimename oti ta terata den thatan alithina. GIUATO AKRIVWS kata thn gnwmi mou i pio tromaxtikh skhnh DEN einai katw apo to fylakio pou skaei mia skia opws exw akousei apo olous alla i fasi pou PRWTH fora vlepoume to teras me tin kokkinh kapa otan shmainei synagermos,ekei pou exei kryftei se mia gwnia o Phoenix.Egw EKEI xestika akrivws dioti perimena oti den ypirxan KAN terata kai ola htan kolpo twn gerontwn kai mourthe aprosmeno

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...