Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, ekechagi said:

Πολεοδομικά, εξετάζεται η ύπαρξη των θέσεων στάθμευσης και όχι η πρόσβαση σε αυτές. Στη δική σου περίπτωση υπάρχουν, πολεοδομικά, 2 θέσεις. Το ότι πρέπει να μετακινηθεί ο "μπροστά", για να παρκάρει ο "πίσω" δεν αποτελεί πολεοδομικό ζήτημα.

Όντως τώρα; Και ποιανού ζήτημα είναι;

Δημοσ.
22 ώρες πριν, li@m είπε

E αφου υπαρχει, τι κανεις;

Οπως μου ειχε πει ενας ιδιοκτητης ακινητου καποτε που πηγα να το δω για ενοικιαση και ηταν αντιστοιχη φαση "θα δωσεις τα κλειδια του αυτοκινητου σου στα παιδια απο πανω για να μη σου χτυπανε ολη την ωρα"...😃

• Confused 1
  • Haha 4
Δημοσ.
14 minutes ago, ekechagi said:

Δικό σας;

Προφανως δικο μας. Αλλα ειναι συννομο; 

21 minutes ago, stcp said:

Οπως μου ειχε πει ενας ιδιοκτητης ακινητου καποτε που πηγα να το δω για ενοικιαση και ηταν αντιστοιχη φαση "θα δωσεις τα κλειδια του αυτοκινητου σου στα παιδια απο πανω για να μη σου χτυπανε ολη την ωρα"...😃

Ειναι μια απο τις λυσεις ομαλης λειτουργιας

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, li@m είπε

Προφανως δικο μας. Αλλα ειναι συννομο; 

Ειναι μια απο τις λυσεις ομαλης λειτουργιας

Έχεις μια οικοδομική άδεια που προβλέπει 2 θέσεις. Έχετε 2 θέσεις. -> Νόμιμο.

Έχετε μια σύσταση οριζοντίου που προβλέπει πώς μοιράζονται οι θέσεις. Και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. -> Νόμιμο.

Από εκεί και μετά, ό,τι δεν προβλέπεται στη σύσταση, ρυθμίζεται μεταξύ των συνιδιοκτητών.

Δημοσ.
21 minutes ago, ekechagi said:

Και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. -> Νόμιμο.

Aυτο δεν υπαρχει στη συσταση αρα δεν ειναι μερος της.

22 minutes ago, ekechagi said:

Από εκεί και μετά, ό,τι δεν προβλέπεται στη σύσταση, ρυθμίζεται μεταξύ των συνιδιοκτητών.

Αν δλδ πεσεις σε μη συνενοησιμο τι κανεις;

Δημοσ.

Σε ανάλογη περίπτωση που γνωρίζω με τυφλές θέσεις, δεν παρκαρουν όπου τους αναλογεί αλλά όπως βολεύει. Όποιος θα φύγει πρώτος το πρωί παρκάρει πάντα δεύτερος, αν κάποιος λείψει κι αφήσει το αυτοκίνητο το βάζει εκείνος μέσα κλπ.

Προυποθετει καλή διάθεση και συνεννόηση, αν ειχα άλλες επιλογές δεν ξέρω αν θα το ρίσκαρα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
On 04/03/2025 at 11:22, li@m said:

Γνωρίζει κανείς τι ισχύει με μια τέτοια θέση;
Το όλο στόρι είναι: 
Πολυκατοικία του 2000 με θέσεις pilotis(οριζόντιες ιδιοκτησίες). Υπάρχει μια θέση τυφλή, δηλαδή αν είναι κατειλημμένη η μπροστινή της τότε δεν μπορείς να βγεις/μπεις.
Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των ιδιοκτήτων των άνω θέσεων, για συνεννόηση μεταξύ τους για την ομαλή λειτουργία των θέσεων.
Πως πηρέ πολεοδομική άδεια αυτό το έκτρωμα;

Πόσες θέσεις γράφει η άδεια; Τις προβλέπει και τις δύο;

Ακολουθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό και τους επομένους ιδιοκτήτες;

Εννοείται πως όχι. Το ιδιωτικό συμφωνητικό δεσμεύει μόνο όσους το υπογράφουν.

Αλλά ακόμα και να το έχεις υπογράψει, πρέπει να δεις τι προβλέπει η άδεια, γιατί αν δεν προβλέπει ρητά και τις δύο θέσεις, τότε το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν έχει ισχύ.

Δημοσ.

ιδια φάση στο προηγούμενο σπιτι ειχαμε.... εμεις πίσω ένας μπροστα.... επειδι απλά κουράστηκα πηγα έδωσα 100 ευρω και το ειχα σε ενα κλειστό παρκινγ 300 μέτρα απο το σπιτι (καλύτερα τα 100 ευρω μηνα λιγοτερα παρα να παω μεσα για φονο)

• Like 1
Δημοσ.
12 hours ago, Malthador said:

Πόσες θέσεις γράφει η άδεια; Τις προβλέπει και τις δύο;

Κανονικα και τις 2.

Αυτό που έχω αντιληφθεί πάντως μέχρι τώρα είναι πως υπάρχουν αρκετές ομοιες περιπτώσεις.

Ελλάς Ελλήνων...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, li@m said:

Κανονικα και τις 2.

Είναι λιγάκι ύποπτο αυτό. Δεν ξέρω αν περιγράφεται αναλυτικά στον Κτιριοδομικό Κανονισμό ότι οι θέσεις στάθμευσης πρέπει να έχουν πρόσβαση (θα μου κάνει εντύπωση αν δεν περιγράφεται, ένιγουει), ωστόσο οι γενικές αρχές της πολεοδομίας που λένε ότι πρέπει να διευκολύνεται η πρόσβαση κλπ θα έπρεπε να ισχύουν παντού και πάντα. Αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε πως λειτουργεί το πράγμα, ας το ξεπεράσουμε για την ώρα.

Το διαμέρισμα είναι δικό σου αγορασμένο/κληρονομημένο/χαρισμένο ή μένεις με ενοίκιο;

Πριν μείνεις εκεί, δεν ρώτησες για το καθεστώς που ισχύει στο πάρκινγκ; 

Δημοσ.
37 minutes ago, Malthador said:

Είναι λιγάκι ύποπτο αυτό. Δεν ξέρω αν περιγράφεται αναλυτικά στον Κτιριοδομικό Κανονισμό ότι οι θέσεις στάθμευσης πρέπει να έχουν πρόσβαση (θα μου κάνει εντύπωση αν δεν περιγράφεται, ένιγουει), ωστόσο οι γενικές αρχές της πολεοδομίας που λένε ότι πρέπει να διευκολύνεται η πρόσβαση κλπ θα έπρεπε να ισχύουν παντού και πάντα. Αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε πως λειτουργεί το πράγμα, ας το ξεπεράσουμε για την ώρα.

Το διαμέρισμα είναι δικό σου αγορασμένο/κληρονομημένο/χαρισμένο ή μένεις με ενοίκιο;

Πριν μείνεις εκεί, δεν ρώτησες για το καθεστώς που ισχύει στο πάρκινγκ; 

Ψαχνω να δω τι ισχυει. Ψαχνω να βρω ποια υπηρεσια ειναι υπευθυνη. Αν υφισταται ή οχι δηλαδη πολεοδομικη παραβαση.

• Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, li@m said:

Ψαχνω να δω τι ισχυει. Ψαχνω να βρω ποια υπηρεσια ειναι υπευθυνη. Αν υφισταται ή οχι δηλαδη πολεοδομικη παραβαση.

Αν το ψάχνεις για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, be my guest: πήγαινε στην τοπική Πολεοδομία και ζήτα θεωρημένο αντίγραφο της οικοδομικής άδειας. Αν σου δώσουν την ίδια άδεια με αυτή που έχεις (κραταώ μια μικρή επιφύλαξη), τότε ρώτησέ τους προφορικώς ή γραπτώς αν είναι νόμιμες οι δηλωμένες θέσεις πάρκινγκ.

Αν το ψάχνεις για να το κυνηγήσεις δικαστικά, εάν και εφόσον δεν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να παραχθεί αποτέλεσμα 25 χρόνια μετά. Ούτε τον υπάλληλο που υπέγραψε μπορείς να κυνηγήσεις, ούτε τον μηχανικό που κατέθεσε την άδεια.

Στο πρακτικό του θέματος, εάν ήμουν στην θέση σου δεν θα αγόραζα/νοίκιαζα τέτοιο διαμέρισμα. Εάν μου είχε κληροδοτηθεί, τότε θα πάρκαρα εκτός. Φαντάσου να είσαι ο από πίσω οδηγός και να πρέπει να πας στο νοσοκομείο στις 3.00 την νύχτα, θα περιμένεις πότε θα ξυπνήσει ο μπροστά να σε ξεμπλοκάρει; Ή κι από την ανάποδη, φαντάσου να είσαι ο οδηγός που έχει μπλοκάρει και ο άλλος να πάθει έμφραγμα και να μην μπορεί να βγει, παίζει να σε τρέχουν μετά, μιας και αυτό με το ιδιωτικό συμφωνητικό είναι σαχλαμάρα.

Ναι οκ, Ελλάς Ελλήνων κλπ, αλλά απορώ κιόλας ποιος πάει και δέχεται να υφίσταται τέτοιες καταστάσεις. Κάμποσοι απ' ότι βλέπω με θλίψη στο παρόν νήμα.

Δημοσ.
1 hour ago, Malthador said:

Αν το ψάχνεις για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, be my guest: πήγαινε στην τοπική Πολεοδομία και ζήτα θεωρημένο αντίγραφο της οικοδομικής άδειας. Αν σου δώσουν την ίδια άδεια με αυτή που έχεις (κραταώ μια μικρή επιφύλαξη), τότε ρώτησέ τους προφορικώς ή γραπτώς αν είναι νόμιμες οι δηλωμένες θέσεις πάρκινγκ.

Αν το ψάχνεις για να το κυνηγήσεις δικαστικά, εάν και εφόσον δεν είναι νόμιμο κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να παραχθεί αποτέλεσμα 25 χρόνια μετά. Ούτε τον υπάλληλο που υπέγραψε μπορείς να κυνηγήσεις, ούτε τον μηχανικό που κατέθεσε την άδεια.

Στο πρακτικό του θέματος, εάν ήμουν στην θέση σου δεν θα αγόραζα/νοίκιαζα τέτοιο διαμέρισμα. Εάν μου είχε κληροδοτηθεί, τότε θα πάρκαρα εκτός. Φαντάσου να είσαι ο από πίσω οδηγός και να πρέπει να πας στο νοσοκομείο στις 3.00 την νύχτα, θα περιμένεις πότε θα ξυπνήσει ο μπροστά να σε ξεμπλοκάρει; Ή κι από την ανάποδη, φαντάσου να είσαι ο οδηγός που έχει μπλοκάρει και ο άλλος να πάθει έμφραγμα και να μην μπορεί να βγει, παίζει να σε τρέχουν μετά, μιας και αυτό με το ιδιωτικό συμφωνητικό είναι σαχλαμάρα.

Ναι οκ, Ελλάς Ελλήνων κλπ, αλλά απορώ κιόλας ποιος πάει και δέχεται να υφίσταται τέτοιες καταστάσεις. Κάμποσοι απ' ότι βλέπω με θλίψη στο παρόν νήμα.

Αγαπητε δεν ειναι ολα ασπρο ή μαυρο στη ζωη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...